nagyon egyszerü. Egy olyan x-re a lapon, ami mellett nem az áll, hogy "fidesz"
nagyon egyszerü. Egy olyan x-re a lapon, ami mellett nem az áll, hogy "fidesz"
Ezt a hölgyet támogatni kellene valamilyen formában.
Zászlóvivőnek lenni mindig nehéz.
Pista bácsi!!!
Mari néni!!!
Jó napot kívánok!
Értem az iróniát és sok igazság van benne!
Én vidéken élek és Pista vagyok. A feleségem Mari és velem él itt vidéken .Mindketten idősek vagyunk,az egyedüli hírforrásunk a Stocklandyard . Idáig a Fideszre szavaztunk,de elegünk lett belőlük . Tanácsot kérek, kire szavazzunk ha esetleg lesz újból választás. Ha lehet indoklást is kérünk .
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sándor_Mária_(ápolónő)
"2016. áprilisban végzett felmérése szerint a hitelességi indexe a legmagasabb volt az országban"
És az eredménye:
"nem kapott munkát, társai elmaradtak tőle, az egészségügyi dolgozók sem álltak mögötte. "
"Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit, de megmentették.[8] 2017. júniustól Iványi Gábor Oltalom szükségkórházában dolgozik.[9]"
és ha így van, akkor nem is lesz lényegi változás, semmiben, sokáig
Megjegyzem, a fórum olvasói is csak olvasnak, nem gondolkodnak el, nem fair diszkriminálni a vidéki nem olvasókat
Ha igaz, hogy a vidéki Pista bácsi és Mari néni húzza be a Fidesz-nek az X-et, akkor ott annyira nincs munka, hogy szinte feudális függőségben élnek.
Ha pedig így van, akkor egy jövőbeni bizonytalan esemény (pl. az ő vagy egy hozzátartózó halála egy kórházi fertőzés nyomán) nem oszt és nem szoroz a képletben.
És, ha így van, akkor ezek a szavazók sem nem olvassák ezt a fórumot, sem nem gondolkodnak ez a felvázolt véleményeken.l
Fidesz szavazók figyelmébe. Gondolom, ez nem hírértékű az M1-en.
Mi a francra fizetjük a tb-t, ha az állami egészségügyi ellátás színvonala egy kalap sz@rt se ér?
Ezek a szavazók azt hiszik, hogy ők, a gyerekeik, unokáik nem lesznek rászorulva valamilyen ellátásra. Csak idő kérdése, majd akkor talán felébrednek.
Gondolom nem gondolják komolyan, hogy a népesség nagy tömegei 80-120 K forint áron most odafordulnak a magánegészségügyhöz?
/szponzorált tartalom/
Milyen érdekes, hogy a cikk írója véletlenül sem az állami verziót választotta.
Pedíg már vártam, hogy írja, hogy ez neki drága, ezért nem a magánszűréshez fordult.
Akkor valőságszagúbb lett volna.
Szószerint és átvitt értelemben is.
mit kell tenni magyar változat
mit kell tenni?
Hát ez hosszú, vannak tanfolyamok, legjobb az lenne ha állami finanszírozással és rendszeresen szerveznének.
Britek pl online is kedvet csinálnak, kevésbé száraz gyorstalpaló:
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&ur...
Remélem jó a link Vinnie Jones-hoz
nem az a lényeg, hogy mi miatt esik össze, az elsösegély és/vagy alap újraélesztés (Basic Life Support BLS) ugyanaz.
http://hvg.hu/itthon/20180712_Senki_nem_segitett...
Leggyakrabban szív miatt esik össze, összeeshet sok más miatt is, de szív esetében a járókelö által végzett újraélesztés tényleg életet is menthet, van értelme, mert a gyors segítség a kórképben fontos, és utána jó eséllyel felépülhet a beteg. (Ugyanezen okokból próbálnak félautomata defibrillátorokat minél több helyre teríteni)
Azon országok, ahol jól szerepelnek, iskolában kötelezö tananyag. Hogy a norvégok hogy érik el, hogy 5 éven belüli a tudásuk, azt nem tudom. Valamihez kötik a rendszeres frissítö tanfolyamokat.
Én voltam ilyen képzésen, de fogalmam sincs, hogy éles helyzetben hogyan viselkednék.
Ok. Miből derül ki, h emiatt esett össze az alany, s mit kell csinálni?
Be kell valljam, az 1000-ből én is a 983-ban vagyok.
"Magyarországon évente 20-25 000 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében, amely vezető halálozási oknak számít. Ez azt jelenti, hogy naponta 70 ember, azaz óránként 2-3 ember hal meg, mert az emberek többsége nem tudja, hogyan kell újraéleszteni a rászorultat. Míg Németországban 1000 emberből 973 tud újraéleszteni, addig 1000 magyar közül összesen 17 ember tudja, hogy mitévő legyen ilyen vészhelyzetben. Pedig mindössze: 4 perc, 100 BPM és bátorság - ennyi kell ahhoz, hogy megmentsünk egy életet."
Norvégiában az emberek 90%-a részesült újraélesztési oktatásban, közel 50% 5 éven belül , és 89% nyújtott elsösegélyt szükség esetén.
"In Norway, 54–76% of OHCA victims receive bystander CPR, and 62–81% of trauma patients receive basic life support (BLS) from bystanders"
A szívmegállások (szívhalál) esetén 54-76% kapott járókelöktöl CPR-t (újraélesztést)
Magyarországon egyes statisztikák szerint 0,3-0,5%.