Már tegnap 12.100nál szóltam!
De ettől függetlenül még mehet kicsit lejjebb, igazából a 12.000nél lévő rést betölthetné... akkor a célár kicsit módosul, de az alakzat nem :)
Már tegnap 12.100nál szóltam!
De ettől függetlenül még mehet kicsit lejjebb, igazából a 12.000nél lévő rést betölthetné... akkor a célár kicsit módosul, de az alakzat nem :)
juuuuuj de szééép :D Ez tetszik :D Meglátjuk mi lesz belőle...
Ha ez a tegnapi egy dupla alj, akkor 630 a célár elvileg, tartom a longokat, bár ekkora réssel nyitás után benne van hogy lefordul...
Most nézem naposon nincs is rés, bármi lehet bikapénteken...
Bár az általad leírt minden TA érv innen a DAX emelkedésére mutat, úgy kellene történnie, ahogy leírtad, figyelem felhívás képpen felteszem ide az egyik mai német elemzés linkjét, ami felhívja a figyelmet az esetleges további, akár gyorsuló esés lehetőségére, óvatosságra intve:
Most néztem!
Tegnap tettem be long ajánlatot 12.110 és 12.123 között, amik teljesültek.
Utána 12.070 és 12.041 környékére tettem.
Nem tudom miért hagytam ki a 12.100 környékét?
-------------------------------------------------------
Jelen pillanatban a 12.110 és 12.123-nál nyitott longjaimmal jobban jártam, mintha a shortosokra hallgattam volna tegnap.
Most a Futures: 12.263
Réseknek nem tulajdonítok komoly piac mozgató hatást.
Ha visszanézel, akkor látható, hogy mennyi rés maradt nyitva. Ha egyet bezár, akkor sem történik semmi.
Egyedül a kitörési-szökési és kimerülési réseket, valamint a "szigetfordulónál' hagyott réseket nézem.
Szia Lenthor.
Köszi az elemzést. Érdekes és informatív, jó olvasni.
A rést elkezdte bezárni, illetve megtámasztotta az árfolyamot. Nem fejezheti be?
Ez általában a bizonytalanságot jelzi.
------------------------------------------------
Sziasztok, jó reggelt!
De, jó lenne mindenkinek, ha biztos lenne a dolgában. De, akkor ki nyerne????
Nem az a cél, hogy bizonytalanságban tartsanak mindenkit???
Ha, long lesz az irány, akkor a nagy befektetőknek az a jó, ha itt a fórumon 11.000-et és alatta vizionáljanak!
A forgalom lecsökkenéséről! Most tettem be, hogy 2016 óta a második legnagyobb forgalom volt az 5/2 hullámban!
DAX zárt 12.177
Most a Futures 12.261!!!
Bocsánat, de mind alsó, mind felső tüskék is vannak a napos gyertyákon.
Ez általában a bizonytalanságot jelzi.
Az esetek többségében viszont a bizonytalanság/oldalazás elmúltával az eredeti irány folytatódik.
Nem állítom, hogy most is így lesz, csupán az érvedet nem érzem olyan erősnek.
Nem teljesen egzakt az oldal, ahol nézem, de mintha a forgalom is lecsökkent volna és kivárásról tanúskodik.
Továbbá az Eur/Usd strong buy-on van.
Az Euro erősödése pedíg nem jó a Dax-nak.
Doji-t sem látni még, nem volt olyan nap, ahol nagy mélységből rántották volna vissza az indexet úgy, mint az eső trend indulásakor 13.180 felettről, 'nagy magasságból'.
Hasonlóan erős jelet nem látni még.
Ez ismét nagyon meggyőző és logikus. Köszönettel.
Arról még írnál, hogy hogyan, mivel célszerű ezt a várható emelkedést lekereskedni (ami nagyon fontos kérdés)?
A lehetősége fenn áll a 12.040 és 11.940-nek, mert még beleférne.
De, már stabilizálódott az esés és a bikák már vásárolnak.
Nem akarják engedni a vásárlásukkal a további esést.
Mi mutatja ezt?
Napos gyertyákon megjelentek az alsó tüskék, ami arra vall, hogy napközben ugyan engedték az esést, de utána beálltak vásárolni, amivel visszarántották az árat.
TA alapon ismét hoztál néhány valóban nagyon meggyőző érvet.Akkor
elvileg holnaptól tovább kellene emelkednie. Szerinted megvolt az alja a
mai 12102-es szinttel vagy leszúrhat az általad korábban említett
12040-es, 11940-es szintekre vagy valamivel alá is, akár beijesztés
képpen vagy innen fel?
Ha valóban ilyen várható mértékű emelkedés lesz, akkor azt mivel célszerű lekereskedni, egy megfelelő (pl. német, nem Erste), certivel (aminek hosszú távra jóval kedvezőbb a költsége, mint a CFD-nek) vagy CFD-vel vagy egyéb, esetleg többféle módon (pl. ETF)?
most mi indokolhatja egy ilyen nagy mértékü emelkedés elindulását,
--------------------------------
Elliott hullám elmélete. Nincs kész az 5. hullám.
A 2. hullám aljánál és az 5/2 hullámnál kiemelkedő a forgalom.
Korábban és az elmúlt napokban is írtam, hogy a nagy befektetőknek miért fontos, hogy a 2. hullám szinte visszakorrigáljon az 1. hullám kiindulási helyére. (korábban még nem sikerült shortjaik zárása és longok nyitása a 3. hullámhoz.
Igen, akkor letörnénk. Ez kizárhato?
Azoknak a TA szempontbol kristálytisztán és sok szempontbol teljesen logikusan megindokolt érveknek, chartoknak az alapján, amiket leirtál, kizárhato.
De a világ mai helyzetében fundamentális alapon most mi indokolhatja egy ilyen nagy mértékü emelkedés elindulását, amikor minden inkább ellene szol. Valoszinüleg emiatt sem zárják ki sokan egy jelentös tözsdei esés lehetöségét innen.
nehogy mégis lefelé menjen 11700 alá és elinduljon az esö trend.&kár 11000 környékére vagy alá.
------------------------------------------------
Akkor letörnénk az emelkedő csatornát!