Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

soros

#823078 Koffein Előzmény: #823072

A kulcs mondat "Soros csak rátesz erre egy lapáttal."

Ha megnézzük a történéseket, az EU, az események után megy, mint Mo-on az ellenzék, csak nagyba..

soros

#823072 TrendMan Előzmény: #823058

Ez azért nem ilyen egyszerű.

Az EU tényleg túl nagy túl sok különböző fejlődési stáidumban lévő állammal, miközben a világban értékválság van.

Soros csak rátesz erre egy lapáttal.

soros

#823058 Koffein Előzmény: #822991

kedvenc mondatom "A gond Sorosék szerint az, hogy az unió megosztott és belefáradt az integrációs folyamatokba" :D

Senki nem szólt Gyuri bának, hogy az unió abba fáradt bele, hogy az általa támogatott szervezetek ráhordják az eu-ra a migránsokat oszt ennek következménye a fáradás? :)

soros

#823011 Spade Előzmény: #822991
Ennek a cikknek az értelme az h sori bá felszopja alexandert az utódját mint balkán és kelet eu szakembert aki amúgy félhülye nem h szakember lenne, de ha valaki a new york timesbe ír az már csakis szakember lehet, majd lehet idézgetni más malteros ujsikba jó sok kereszthivatkozást meg idézést csinálva, ha eleget csinálják talán lehet béka nobel díjas is trumppival és kimmel megosztva
Amúgy a stop soros tv szavazása közben nyilván nem lehet itt demokrácia ez csakis egy fasiszta hitlerista nyilasista hortysta rasszista putyinista erdoganista antiszemita diktaturista (nemtom írjatok még ide jelzőket) kormány lehet

soros

#822991 Kissherceg

Soros György és fia, Alexander Soros a New York Times-ban jelentettek meg véleménycikket annak apropóján, hogy múlt héten megállapodás született Szkopje és Athén között az eddigi Macedónia volt jugoszláv Köztársaság névváltoztatásáról. A délszláv államot mostantól hivatalosan is Észak-Macedóniának hívják.

Görögország 1991, Macedónia Jugoszláviától való függetlenedése óta áll vitában a szomszéd országgal, mivel Görögország északi tartományát, ahol jelentős macedón kisebbség él, Makedóniának hívják, a görögök pedig attól tartottak, ez területi követelésekhez teremthet később jogalapot a macedónoknak.

Sorosék szerint ez a megállapodás fontos pillanat kell legyen az európai vezetők számára, mert a Balkán kulcsfontosságú térség az európai közösség megmaradása és világpolitikai pozíciója szempontjából. Azt írják, a II. világháború óta nem volt ilyen gyenge a transzaltanti kötelék és az unió integritása.

Sorosék arra hívják fel a figyelmet, nem szabad elfeledni, hogy itt kezdődött az I. világháború és ez a térség adott helyt a II. világháború óta eltelt évtizedek legvéresebb háborújának is. Szerintük a kilencvenes évek óta komoly fejlődés indult a térségben, a szlovénok és a horvátok is csatlakoztak az unióhoz, Montenegró és Szerbia már a küszöbön állnak, az albánok és most már az észak-macedónok sincsenek messze.

Sorosék szerint a balkáni országok népessége a nyugat-európai vérkeringéshez szeretne csatlakozni, de ez nem lesz egyszerű, mert már rég nem csak Európa és az USA van jelen a térségben: Oroszország több ország NATO-tagságát blokkolja, Törökország mellett pedig Kína is nagyon erős befektetőként tűnik fel balkáni országokban. A gond Sorosék szerint az, hogy az unió megosztott és belefáradt az integrációs folyamatokba:

a legproblémásabb országok a 2004 után csatlakozott tagállamok, mint a határvitában álló Horvátország és Szlovénia, és még inkább az antidemokratikus trendeket diktáló Magyarország és Lengyelország.

Emmanuel Macron francia elnök épp múlt héten jelentette be, hogy amíg nincs uniós reform, tagfelvétel sem lehet.

Arról is írnak a szövegben, hogy tavaly a nyugat-balkáni országok szorosabb együttműködést fogadtak meg és fontos is lenne, hogy közös piacon működjenek, modernizálják pénzügyi piacaikat és több mozgásteret nyerjenek Washingtonnal és Brüsszellel szemben. Ezek a fejlemények vonzóvá tehetnék az országokat a nyugati befektetők számára, miközben nagyobb önállóságot garantálnának az érintett tagállamoknak a keleti nagyhatalmakkal szemben is.

re

#822981 Spade Előzmény: #822952

a portfoliora is meg az egész ügyre jellemző amit mond: nincs hiteles bizonyíték (hogy is lenne egy titkos társaságnál ilyen ?? téglának beépülni oda nehéz sok tíz milliárd dodo vagyon kell hozzá több mint a zegész rendőrség fizetése), DE!? minden évben legalább egyszer összeülnek :)

Elindult az új NER rádió…

#822962 walex

Elindult az új NER rádió.

60-90-es évek slágerei?! Ki hallgatja majd ezt is?! Kedvezni akarnak az immár nyugdíjas vagy nyugdíjközeli szavazótábornak?

re

#822961 KawaBazsy Előzmény: #822960

Nacionalisták? Buta, megvezethető, jellemzően vidéki csórók. Meg persze a szemellenzős hívők. Kisebbség, de az átírt választási szabály miatt többséget csinálnak.

re

#822960 Láma Előzmény: #822923

Pont azon tűnődtem ma, egy nagy Széchenyi képet nézegetve a ballagáson. Mekkorát változott az ország. Most a Mészáros félék a haza nagyjai. Nagy sikere ez a nacionalistáknak. Gazdasági és politikai teljhatalmat adtak egy csapat rafinált ó-migránsnak a nacionalizmus nevében. Most várják a csodát. Közben a londoni polgármester példájával riogatnak. Említett Matgab a választás előtt befogott orrot, összeszorított segget, miegymást. A szégyenpírt az arcon elfelejtette említeni.

Mr Eltolcsy

#822951 walex Előzmény: #822803

Pénzpumpa leáll, EU pénzek kifutnak, jó ha nem lesz itthon visszaesés, hanem csak stagnálás vagy minimális növekedés.

Történelmi lehetőséget hagyott ki a Fidesz az ország rendbetételére, a régóta halogatott struktúrális reformok végrehajtására.

Ilyen pozitív körülmények belátható időn belül még egyszer nem lesznek. Óriási hiba volt ezt kihagyni.

A cuki árulóknál mindig …

#822950 walex

A cuki árulóknál mindig van lejjebb. Bizonyítékkal cáfolt hazugság. Szurkolok, hogy az ÁSZ bünti miatt ne élje meg a párt 2022-es választást.

https://www.kuruc.info/r/2/186958/

re

#822923 tozsdenyul Előzmény: #822895

amikor valaki ugyanazt tolja, az inga másik szélén is, azt úgy is mondják, hogy hiteles ember. Az inga jó oldalán tolni könnyü.

Mondjuk ez az az ország, ahol szinte mindenki volt már fasiszta, kommunista, antikommunista - de mindig utólag. Mert valamelyiket csak beszámítják már a nyugdíjba :) (Hofi)

Látom, ez ma már megint érdem lett...a hiteles ember meg megvetendö hülye.

A rasszista persze hogy másként hat a 15 évvel ezelötti libsi országban, meg ma a széljobb országban. A 15 évvel ezelötti szavazó vsz lerasszistázná mai magát.

De nem a fogalom változott, hanem az ország.

Pont erröl beszéltem, köszönöm az illusztratív kifejtést.

Szerintem hiba ha a fide…

#822898 banyaiz Előzmény: #822817

Szerintem hiba ha a fidesz népszerűségét csak erre vezetjük vissza.

Biztos ennek is köze van hozzá bár én elutasítom ezt a vidékre hegyezzük ki. Arra hegyezzük ki ott működik ez a migránsos csodacsali ott kajálják ezt az emberek kizárólagosan. Működik ez a csodacsali nagyobb városokban, Bp-en is.

De csodacsali ide vagy oda ez még karcsú lenne ehhez a választási eredményhez. Más okai is vannak bőven. Mérleg nyelve lehetett ez mert ha ilyen csalim lenne pontyra pl akkor hülyére fognám magam jobb mint a legjobb tigrismogyoró , vagy bojli mindig minden körülményben működő csali. :) Maga a fix pont az életben ahol megvetheted a lábad ez a gonosz migránt műfaj. :)

De ennek ellenére még mindig karcsú történet ahhoz önmagában a migrántozás , és általánosságban ez az ellenségekkel szélmalomharcra , megvédésre építő politika Fidesz ilyen sikereihez elég legyen. Sok más összetevő is van ami ezt megalapozza.


re

#822895 Spade Előzmény: #822886

persze az inga leng, de aki bebetonozza magát az egyik végén mint vakmajom is meg kicsit zsiday meg rengeteg magyar magát nagyra tartó megmondóembör,amúgy senki, az elég hülyének meg viccesnek néz ki az inga másik szélső helyzetében ha ugyanazt tolja. Ilyen elcsépelt kiüresedett hülyeségek mint fasiszta meg rasszsista meg homofób meg stb. ezek már annyira nem jelentenek semmit annyira lejáratták h max krampuszok tudják vele ijjesztegetni a bölcsiseket amúgy mindenki kiröhögi meg leszarja

Úgy is mondhatnám egy e…

#822894 banyaiz Előzmény: #822713

Úgy is mondhatnám egy egy bírálathoz kapcsolódva közli általában a véleményét a bírólóról a maga közvetlen stílusában. Nyilván mindezt leginkább belföldre szánva "lefordítva" az eseményeket az olvasóknak .

Ebből gondoltam valami kiváltó oka most is lehetett ennek , hogy Hitlertől 1 ugrással eljutott a gonosz migrántok megszállják Németországot történetig mindezt a német nagykövetnek címezve. Aki gondolom alig várta, hogy Bayer megossza vele a történelmi korszakokon átívelő gondolatait :)

Persze kínálja magát az is, hogy egyszerűen a gyógyszerét nem vette be. Ez is szimpatikus magyarázat, de mégis gondoltam hátha más konkrét apropója is volt , nem csak az alapjáraton meglévő problémái.

De valóban lehet, hogy csak gondolta a hálás témát még ragozza egy kicsit miért ne alapon.