Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Mr Eltolcsy

#822808 Boby. Előzmény: #822803

Azt el kell mondani, hogy piszok precízek,előre megtervezettek.Ha mindezt a tudásukat, nem önérdekből tennék, hanem közérdekből,még valódi haladás is lehetne ebben az országban.

Mr Eltolcsy

#822803 Koffein Előzmény: #822765

kommunikációról írtam... előre szaladnak, elültetik a fejekben, hogy válság közeledik, ha bekövetkezik ki szólt előre? hát nem a feri, nem is a vona, nem is a szél, hanem a viktor... ez az amire jelenleg egyik ellenzéki párt sem figyel, a hosszú távú stratégia, csak a napi esemény lereagálása, a napi likeok hajszolása...

nem ugyanaz a gondolatme…

#822793 tozsdenyul Előzmény: #822776

nem ugyanaz a gondolatmenet, ha azt mondod, mindenki aki a liberális pártra szavaz, liberális, az lesz ugyanaz a gondolatmenet


És de, ez kökeményen felelösség kérdés, meddig várjunk a nyilvánvalók kimondásával?

2010ben biztosan, jóindulattal 2014ben lehetett mondani, hogy nem mindenki széljobb, de 2018ban már tök egyértelmüen megvolt a state capture és egyértelmü hogy antidemokratikus, szélsöjobb, nepotista, gyülöletkeltö kirekesztö állami goebbelsi propagandára épülö rendszerre szavaz aki rászavaz.

Nem, nincs mentség 2018-ban, aki rájuk szavazott, erre szavazott, aki ilyen rendszerre szavaz, az széljobb és pont.

(Széljobb a mai történelmi kontextusban)

És felelössége van abban, ami jön, és a rendszert már tudva szavazott.

Nincs felelösség elkenés az én szememben, és nincs mellébeszéd. Ez bizony széljobb.

Ami már az európai széljobbot akarja vezetni.

Ha ezzel szerinted spade nyert akkor nyert, gratula neki:)

Nem a felelősségről vita…

#822776 Boby. Előzmény: #822764

Nem a felelősségről vitatkoztunk, hanem hogy az, vagy nem az!A felelősség,az egy másik kérdés.Ha te komolyan azt gondolod,hogy minden fidesz szavazó szélsőjobber, akkor Spade már meg is nyerte a tegnapi hajléktalanos vitát és akkor azon sem kell csodálkoznod,mikor azt mondják,hogy minden liberális buzi.Ugyanaz a gondolatmenet,csak pepitában.

Mr Eltolcsy

#822765 tozsdenyul Előzmény: #822748

a hivatalos eltolcsy tervben már 7%-kal kellene hasítani, és valahol 45%körül lenne az államadósság. Pedig válság sem volt.

Mikor volt hülye? Amikor azt mondta, vagy amikor ezt?

az 1. csoport, attól hog…

#822764 tozsdenyul Előzmény: #822735

az 1. csoport, attól hogy nem hisz a (széljobb) fidesz eszmében, még arra szavaz, tehát valójában széljobb szavazó lesz.

A 2. csoport meg mindegy mi van, a gyöztesre szavaz ( ritkán a vesztes krumplira) az csak puffer. De jelenleg ö is a széljobbra szavaz, lásd 1-es pont.

A 3. 4. meg vita nélküli.

Szerintem nem mentség a zsidótörvény megszavazására, hogy igazából nem hittem benne, vagy a krumpli miatt volt.

Aki valahova szavaz, az olyan szavazó lesz, pont.

Egyszer az életben nem lehetne elkenni a felelösségeket? Vicces kérdés.

Mr Eltolcsy

#822748 Koffein

azt mondja "senkit ne tévesszen meg, hogy 10 évvel a válság után ma csak az innovációt látjuk, mert a válság is itt van, kopogtat"

https://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy-valsag-...

elkezdik felkészíteni a lakósságot, ezzel is azt kommunikálva, hogy ők szóltak.. bezzeg 2008ban a szocik... jól csinálják, előre szaladnak... majd meglátjuk gyakorlatba mi fog történni...

Nyilván lehetne még apró…

#822736 Boby. Előzmény: #822735

Nyilván lehetne még apróbbra részletekre is szeletelni a fidesz közönségét,de nagyjából ez a négy fő csoport,szerintem lefedi őket.

Szerintem nem.Szerintem …

#822735 Boby. Előzmény: #822734

Szerintem nem.Szerintem legalább 4 csoportra lehet osztani a fideszre szavazókat.Vannak a tisztán anyagi érdekből, tudatosan szavazók,akik tisztában vannak,hogy amit a fidesz mond az m@rhaság.Aztán vnnak azok a leszakadtak,akiket abszolút nem érdekel a politika,azonban egy zsák krumpliért bárkinek odahúzza az ikszet.Aztán vannak a hívők,akiknek mindegy Orbán mit mond,a lényeg hogy ő mondja.Ha ma szélsőjobbos eszmékben kell hinniük,akkor abban hisznek,ha holnap a kommunizmusban,akkor meg abban.És végül vannak az igazi szélsőjobberek,akiket a jobbiktól édesgettek el.

Ez nem a német nagykövet…

#822713 Boby. Előzmény: #822711

Ez nem a német nagykövetnek, hanem a magyar szélsőjobbnak és a fidesz szavazóknak szólt.Zsolti, Orbán Viktor magyar hangja.Olyan dolgokat ordít az éterbe,amiket OV miniszterelnöki posztja nem enged meg.Ha ez az írás a németeknek szólt volna, akkor valamelyik német lapban jelenik meg és nem egy "magyar" szennyben.

Nagyon mélyenszántó írás…

#822711 banyaiz Előzmény: #822697

Nagyon mélyenszántó írás. Mi volt ennek az apropója, hogy leküzdhetetlen késztetést érzett hirtelen a német nagykövetnek üzenni? A kezelőorvosa , gyógyszerésze nem ért rá éppen és billentyüzetközelben volt? :)

Miért a nagykövetnek címezte? Nem értem.

Esetleg a német nagykövet bírált valamit Mo-n és arra reakció ez? Csak abból gondolom ilyenkor szokott az egész világot három mondatba összesűrítő bölcsességeket közölni ebben az indulatos stílusban. Szóval erre tippelnék mint kiváltó ok, de nem tudom konkrétan mi lehetett.


https://magyaridok.hu/ve…

#822697 Boby.

https://magyaridok.hu/velemeny/bun-es-bunhodes-318...

Van még remény! Zsolti elismeri, hogy volt holokauszt - igaz,azt elsősorban nem a németek szemére veti -,és elítéli a letelepedési engedélyek pénzért történő árusítását is - igaz,hogy nem a magyart, hanem a brémait -.Bayernak ismét sikerült nagyot alkotnia.

re

#822688 banyaiz Előzmény: #822676

Ezt a két matadort vissza kellene engedni vsz. :) Herceg kitiltotta őket mint a kormányunk a hajléktalanokat a közterületről. :)

Na de ha már hajléktalanok szóba kerültek és a kgst ipar is akkor hát Spade ezek a cégek kb olyan helyzetben voltak mint most egyéni emberi sorsként egy hajléktalan van.

Mások kezében a döntés kitiltják a közterületről stb. Mások kezében a döntés dobnak e a kalapba egy kis alamizsnát. Na pont ugyanebben a helyzetben volt pl a szoc tömbös autógyártás .

Az egyik tanulsága ennek ne legyél "hajléktalan" ne legyél csöves ha egy mód van rá mert nem túl hálás ha minden irányítás kikerül a kezedből a sorsod kapcsán. Mások a fejed felett eldöntik majd kell e nekik skoda vagy sem. Te meg mint egy hajléktalan tartod a kalapodat, hogy dobjatok már bele egy kis lóvét mert skodát akarok gyártani. Csak éppen nincs hozzá pénzem és még kaját is kellene venni.

re

#822684 banyaiz Előzmény: #822617

Szóval nem azt akarom ezzel mondani Spade, hogy a kgst piacon nem voltak jó termékek, akár világszínvonalú termékek 1-1 cégnél.

Csak amikor versenyhelyzetbe kerültek akkor olyanokkal kellett hirtelen versenyezni akik ebben szocializálódtak évtizedek óta. Tőkeerős cégekkel akik nyereségesen termeltek mert különben már rég csődbe mentek volna.

Olyan helyzetbe került ahol nem a saját kezükben volt a sorsuk , mert tőke nélkül amíg átálltak volna az új viszonyokra százszor becsődölnek sok esetben. A nyugati cégek döntésén múlott, hogy megveszi, vagy érdemes ott gyártani szerinte abban a gyárban átállítani vagy sem. Tesz ebbe pénzt vagy sem.

Eleve nem is volt tulajdonosa a gyárnak hanem az államé volt . Ami hát az a kategória mindenkié, vagyis senkié. Senkinek nem volt fontos a sorsa a cégnek annyira mintha konkrétan az övé lett volna, közben termelte a veszteséget az államnak .

Így átállni az új körülményekre, és találni valakit aki hajlandó ebbe pénzt tenni. Nem a saját kézben volt a sorsa ezeknek, hanem ott ahol az iparágon belül tőke is volt és döntési helyzet volt.

re

#822681 banyaiz Előzmény: #822617

Ebben az átállásban az időtényező volt nagyon fontos. Mert amint piaci verseny onnantól minden nap amíg 1-1 ilyen gyár termelt az kb gigaveszteség. Ebből nem csoda sok esetben a bezárás lett a vége.

Pl horgászcikk ügyben ezt én mint felhasználó jobban követtem akkoriban mint az autókat. :) Ott ez úgy nézett ki voltak a hokév cuccok, és ndk-s cuccok germina , rileh rex pl. Aztán a hokév elkezdett importálni kgst-n kívülről cuccokat és a saját termékeit is részben ilyen alapanyagokból gyártani. Ez már a rendszer vége környékén.

Mikor ezeket a hokéves üvegbotokat felszerelték fuji japán gyűrűkkel. Vagy mikor a hokév úttörőbot után kézbe vettem egy shakespeare alphát. VAgy egy cormorant. :)

Vagy amikor az ndk-s rileh rex ráadásul abból is valami olcsóbb kategória után egy silstar fx 50-et. Mai napig orsó még. Az olyan volt mint a lottó ötös megnyerése kb. :)

Vagy amikor az ndk leska zsinór helyett egy nyugadnémet dam magic flexet feltekertem az orsóra hát volt egy kis különbség kb mintha egy trabiból átülnél egy mercedesbe. Vagy volt az aranyteknőc ami hát szintén más kategória volt mint a leska pl, aranyteknőc az francia zsinór volt.

Volt ebben egy átmenet amikor már importáltak ilyen cuccokat hozzá lehetett férni, aztán világútlevél könnyebben lehetett mozogni és hozták be ezeket a holmikat lehetett venni rapala wobblert , vagy mepps villantót pl. :) Hát az olyan volt kb mint amikor régen mondjuk feltalálták a kereket vagy valami ilyesmi szintű élmény. Egy cormoran bot silstar orsóval dam zsinórral és 3 -as mepps villantóval csukáknak ez fekete napként van nyilvántartva azóta is. Nagyon komoly fegyver volt az hirtelen :)

Na és akkor jött a rendszerváltás amikor ezek a cuccok nem csak korlátozva hanem elárasztották a piacot . Hokévnek is voltak igényes minőségi cuccai egyébként úszók pl balsafából vagy amikor már japcsiktől vettek gyűrűket vagy alapanyagot is. Csak hát hirtelen egy kontrollált piacról a nagy piaci versenybe és becsődöltek. Régi jó hokéves úszók azok ma is ott lennének a szeren az igazi minőség volt. Mennyiből állították elő és mennyiért eladható az másik sztori.

spade minden hypeolt bel…

#822677 tozsdenyul

spade minden hypeolt belpolitikai célú uszító kampánynak felült eddig, migrik miatti alkotmánymódosítás, stop soros, hajléktalanok miatti alkotmánymódosítás ...

Ha valamire rápörög , lehet tudni hogy az a kampány sok szavazatot hoz majd a konyhára (érdemi lépést vagy eredményt semmi, de nem is cél)

http://hvg.hu/itthon/20180613_alkotmanymodositas...

http://hvg.hu/itthon/20180613_Balavany_Most_epp_...

re

#822676 Sumér harcos Előzmény: #822673

Nyul miért nem tiltatod ki Spade-t is,kicsit már sok van a rovásán nem?;)

sirj egy kicsit Hercegnek,Ibizánál,Prosperonál sikerült:)