Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#822332 Spade Előzmény: #822329

nagyon nehéz adatot találni mert azóta egyesítették németo címen csak hivatkozások vannak pl itt

The estimation of gross domestic product and its growth rate for the German Democratic Republic

de becslések szerint az ndk egy főre eső gdp 1980-82 kb 70%-a volt a nszk-nak

Nyuszi ma is hoztad a nagyon hülye formádat b+ a tesla törés tesztje mennyivel volt jobb a trabi töréstesztjénél 1980-ban ? Elárulom, a trabijé végtelenszer volt jobb

re

#822329 tozsdenyul Előzmény: #822307

"adatok szerint 1982-ban a világ 15 legfejlettebb országában benne volt"

Itt mire gondol a szerzö?

..

Elektromos Trabi azzal a súllyal?

Itt megint adódik a kérdés, mire gondol a szerzö?

Papírmasé tesla 0 pontos törésteszttel?

Vagy szénszálas Trabi aranyárban?

re

#822307 Spade Előzmény: #822284

szerintem meg az ndk történet nem úgy néz ki ahogy gondolod. Laknak rokonok az ndk-ban szegényeket a tágabb környezetedből telepítették ki pont az ndk-ba milyen pech. Lényegesen alacsonyabb az ndk-ban az életszínvonal legalább 20%-kal de ők kb 30%-t mondanak. Abba meg már a csehek is lassan beférnek.

A trabanton röhöghetünk ma csak aranyárban kapsz felújított verziót és persze a dacián is röhögtünk most meg hogy hasítanak de a skoda is megmaradt és hasít, ez a potenciál a wartburgban és a trabantban bőven benne volt. Arról ne is beszéljünk h ugyanúgy führer auto volt mint a bogárhátú, ma pl az a súly elektromos meghajtással olasz formatervezéssel top siker lehetne. Aztán a zeiss jenáról biztos hallottál, a robotikában is erősek voltak ahogy olvasom a vegyipara a basf-el vetekedett, de ami tuti h az ndk háztartási gépek mosgépek szerszámok műszerek ma is működnek ezt még a boschról se tudod elmondani. A formatervezés szar volt, de minőségi cuccokat gyártottak és arról ne beszépjünk h az adatok szerint 1982-ban a világ 15 legfejlettebb országában benne volt és azért azt nem adják semmire. Ha részenként nézzük akkor poroszország ugye az egyesítő állam volt az egyik legfejlettebb a tartományok közül Magdeburg Drezda Lipcse meg mindig is a legfejlettebbek közé tartozott a németeknél a történelem során (nem véletlen h ott dolgozták ki a modern europai polgári jogrendszer alapjait.Szal nem szarral gurigáztak soha, nemtom mire fel nézed le.Tehát ha kapnak 10 év átmenetet mint ahogy tervezték ma sokkal fejlettebbek lennének Az egyesülés katasztrófa volt nekik, mert az nszk gyártók kinyírták őket nem kellett versenytárs csak a piac.

re

#822295 banyaiz Előzmény: #822292

Vannak csak éjszaka többnek tűnik és komorabbnak tűnik a táj, főleg esőben , vadak és kátyúk és bozót. Vaddisznók tegnap nem tudom szabin voltak mert nem bukkantak fel, azok is szoktak ott keverni:)

re

#822292 Koffein Előzmény: #822286

nappal nincs kátyú? csak hajnalban jelennek meg? mit ne mondjak, durva lehetett a horgászbuli.. :o)))

re

#822291 banyaiz Előzmény: #822095

Van itt előttem hívjuk parknak terület. Fák , bokrok , fű. Az úgy néz ki mikor kizöldül minden mint egy dzsungel. Kambodzsában van ilyen kb. A fák úgy vannak ültetve nem gondoltak arra azok meg is nőnek egyszer. :) Illetve nem gondozza senki a fákat, néha a füvet lenyírják a fák bokrok azok úgy vannak magukban. Lombkoronák fák bokrok már egymásba nőttek megvan a hangulata nem is biztos, hogy rossz, de ránézésre olyan mint akinek nincs gazdája. Erdészet által telepített erdő se nézne így ki a fák egymásban. Annál jobb mintha egy betondzsungel lenne nyilván, de nagyon elhanyagolt. A fű több helyen a betonból nő ki az út szélén , ahol repedések , szegély stb van. De rendesen kizöldült még a járda is több helyen. :) Egy igazi őspark. :)

Egy nyírfa itt van az ablakom előtt nagyon jó ebben a melegben leárnyékolja a terepet. De pár éve le kellett vágnom két ágát mert már az ablakon akart benézni. :) De a fa közterületen áll .

Vad vidék szó se róla, nem tudom elképzelni NDK-ban egy park is ma a legeldugottabb helyen is ilyen elhanyagolt legyen. Apróságok ezek persze , de jellemzőek.

re

#822286 banyaiz Előzmény: #822095

Tegnap éjszaka autóztam haza, pontosabban ma hajnalban majdnem olyan volt éjszaka a táj mintha valami háborús övezetben járnék. Kátyú kátyú hátán, az út szélén akkora a gaz, hogy lépésben kellett jönnöm sok helyen mert tele volt vadakkal szarvasok, őzek és nem tudtam melyik pillanatban lép ki az egyik a bozótból. Csak az úton kóricált vagy 10 db a 1x km alatt. :) Az út szélét nem lehetett belátni 0 cm-ig mert derékig érő gaz.

Beérek a városba a közvilágítás olyan félhomály ezzel a Tiborcz féle megoldással esőben mintha valami Sin City filmet forgatnának. :) Városban is kátyúból kátyúba ott is az út szélén hol gondozva van a "gyep" hol nincs .

Ez a kis utazásom NDK bármelyik útján és városában nem így nézett volna ki. Igaz nem is láttam volna ennyi szarvast, őzet, rókát még a külvárosban is. :) Mindennek van azért előnye is.

re

#822284 banyaiz Előzmény: #822095

Szerintem az NDK történet nem így nézett ki. A volt komcsi tömbös országokból a volt NDK terület életszínvonala napjainkra megközelítette a volt NSZK területet.

Ettől a csehek hol vannak, fényévekre.

NDK ipar alatt milyen termékre gondolsz ami versenyképes lehetett volna és becsődölt? Trabant gépjármű? :)

Szerintem arra nagyszerű példa az NDK, hogy még egy ilyen speciális helyzettel a gazdag nyugati rokonak a nevükre vették őket mint NSZK öntötték a lóvét a felzárkóztatásra még így is milyen keserves ez mennyi társadalmi gazdasági problémával járt és jár.

Még egy ilyen előnnyel is milyen nehéz ez az út mert azért az nehéz hátránynak nevezni, hogy az NSZK-hoz csatolták. Hát akkor enélkül még sokkal többel. Amit le lehet mérni a többi kb olyan pozícióból indult országon hol tart és hol tart a volt ndk terület. Erre mennyit költöttek a németek kb bolhából tudnánk annyit előteremteni hirtelen nem német márkából, vagy euróból. :)

fun fact a mai idökben:…

#822225 tozsdenyul

fun fact a mai idökben:

az egyetlen európai ország, ahol a háború végére több volt a zsidó, mint elötte (a befogadás, bújtatás stb okán)

A muszlim albánia.

re

#822223 Spade Előzmény: #822219

"Ez meg amit idepakolsz, kevésbé zavaros már nem lesz, koherencia minimuma sem marad..."

Amit leírtam fullra tiszta, csak te nem fogtad fel.A fejedben van a kuszaság, de mind1. Nem vezetem le mert logikailag teljesen zokni vagy,

A te mélységed és magasságod az értelmi szinteden kb. 1 mm olyan vékony vagy :) A vitát részemről lezártam eddig is felesleges volt, a trianon beírást nem bánom talán okulni lehet belőle, így az évfordulő kapcsán. Ennyi

re

#822222 tozsdenyul Előzmény: #822209

"Horthy legalább több százezret megmentett, a malterosoknak meg egyet se sikerült, "

Szerintem a diszlexia mellett ezzel buktál a béka abszolút segge alá a vitában. Jóó mélyen.

Oda már nem követlek :)

re

#822219 tozsdenyul Előzmény: #822196

Na most megleptél a diszlexia-teszten, amit eléd tettem, gondoltam csak döccensz egy kicsit a tükrön, amit olvasol, de nem, lendületböl, folyékonyan tovább. Kár.

"főleg mert trianon végső soron miattuk van"

Ez meg amit idepakolsz, kevésbé zavaros már nem lesz, koherencia minimuma sem marad... eddig a malterosok miatt volt, de annak fényében még inkább érdekes, hogy putyinpincsit választod a malterpincsik helyett.

re

#822209 Spade Előzmény: #822205

sztem az oroszok f@szát is te szopkodod az a te specialitásod. Én qrvára nem szeretem az oroszokat, de azért rövid 150 év alatt zsinórban 4 háborút vesztettünk el ellenük, mivel történelemben teljesen fogalmatlan vagy (48,1vh,2.vh,56), szal ezek alapján azért nem árt óvatosnak lenni velük. Tudom te olyan hülye vagy h semmiből nem tanulsz :)

Ennyi ésszel mint ami neked van akkor a német a cseh szlovák és lengyel zsidókat meg a a malterosok küldték gázba. Horthy legalább több százezret megmentett, a malterosoknak meg egyet se sikerült, ugyhogy elégedett lehetsz szopkodhatod tovább őket.

re

#822207 Koffein Előzmény: #822205

te nyuszi, ha 2008ba volnánk, akkor is megállná a helyét a köv mondatod "2/3 meg egy spade akarja a konfrontatív, gyülölködö, revizionista, oroszseggbe kívánkozó politikát", csak anno 2/3 nélkül volt értendő, de benne van az összes tulajdonság, ami jellemezte 2002-2010es korszakot..

és mi a tanulság? jók voltak a tanárok...

re

#822205 tozsdenyul Előzmény: #822196

Jó akkor nem segg, én is örülök, hogy örömmel szopkodod az orosz f@szt, valami öröm mindenkinek kell, amiatt azért kicsit csalódott vagyok, hogy kevesled a horthy által halálba küldött magyarokat, és ízlésedhez képest kevés volt a gázba küldött magyar. Gratulálok!

re

#822201 Koffein Előzmény: #822196

2ik vh kódolva az irreálisan magas hadisarc miatt, amivel kiéheztették a németeket. meg lehet köszönni az akkori jegybankároknak (főleg francia, angol). anno Schacht megmondta, hogyha nem engednek el az irreális magas hadisarcból, amivel kiéheztetik a németeket Hitler hatalomra kerül és kitör a 2ik vh. a sors fintora, hogy évre pontosan ki is tört...

re

#822196 Spade Előzmény: #822191

nyuszi ne ferdítccsél, milyen orosz seggről beszélsz ???? Én nem szeretem és szerettem őket soha főleg mert trianon végső soron miattuk van. Erőszakos agresszív soviniszta csak a saját hasznát néző nagyhatalom éppúgy mint a többi.

A románok sztem most a korrupció ellenes ügyészséggel rábasztak ja a korrupció ellenes ügyészség is per definitionem malteros intézmény. Beengedték a malterosok szőrös lábát, magától az nem fog kimenni. A következő nagy háború iránban lesz és az oroszok célba vannak véve a malterosok által ez tény, legalább három részre fel akarják darabolni. H mi lesz azt senki nem tudja, de a történelem arra tanít h az oroszokat szárazföldön még soha senki nem győzte le még bármekkorának is látszó fölénnyel támadtak, bármilyen elmaradottnak is gondolták az oroszokat, egy Napoleon se nemhogy trumpi. És romániából sem fogja ebben tuti vagyok előbb lesznek ők szétbaszva hiába szopják veled együtt a malteros f@szt.

Örömmel látom h kun bélával meg elégedett vagy talán az ízlésedhez képest túl kevés embert akasztottak fel de úgy kb minden rendben volt vele. Gratulálok !

Az első vh-t lezáró békét a malterosok úgy köttették meg h tuti legyen a második vh, sokan ma már azt mondják h az 1. és a 2. az egy db vh ami több mint 30 évig tartott mind1 ez ügyben mit tett horthy vagy mit nem tett a jutalma vagy a büntetése az országnak kb ugyanaz lett mint a "győztes" cseheknek hiába szopkodták a malteros f@szt közben, a többi csak mese