Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#822126 Spade Előzmény: #822124

Bazky nyuszi ne hablatyoljál össze vissza suzó szerint ezt írtam

"A németek a 19. sz végén sokkal gyorsabban fejlődtek mint az angolok"

A végén, a végén érted ? Előtte német egységesülés volt azt is érted ?

Az ábráiddal kitörölheted a seggedet, értelmezni se tudod és másról szólnak. Pont az a 10 év amit lecsaltál és a követő 10 1890-1910 volt az ami miatt kitörették az első világháborút

A vitát zártam részemről

re

#822125 Spade Előzmény: #822104

Bazky az h az átlagbér megnőtt az nem sokat jelent hiszen az árak is és ráadásul a kelet németekét megnyomja jelentősen a berlin hatás h fővárossá tették rengeteg jól fizető munkával a közigazgatásban, de a kelet németek továbbra is csóringerek a nyugati társaikhoz képest és kilátásuk se sok mert az iparukat elég szépen leépítették, kvázi a nyugatiak rabszolgái lettek. Menj csak oda nyugodtan dolgozni már tárt karokkal várnak

Jó tudom h te a malterosokat választanád de nézzük meg pl. 2030-ban hogy állnak mert a malterosokkal együtt megkapták a migriket is ez kéz a kézben jár, te anmúgy is szereted simogatni őket :)

A szépségversenyeken akkor már nem lesz fürdőruhás felvonulás, helyette majd burkáben jelennek majd meg :)

re

#822124 tozsdenyul Előzmény: #822123

egyrészt 19. Sz-ot mondtál, de máris megy a félreduma, másrészt meg úgy értelmezed az én ábráimat, ahogy akarod, örülök, hogy legalább szélesedik a müveltséged :)

Azért nem semmi, hogy képes vagy magyarázni a magasabb bázisról történö nagyobb per capita növekedést is vérszívós lassulásnak, de nekem mindegy. Mindenki úgy nem látja be a hülyeségeit, ahogy akarja:)

Németország az egész középkorban folyamatosan elmaradt a malteros központoktól, mint észak-itália, németalföld, Anglia, USA (idöbeli sorrendben)

Ordító tényekkel akarsz szembemenni, és magyarázni, de laposföldhívök is vannak, és egyre többen.

re

#822123 Spade Előzmény: #822105

Fantasztikusan tudod kiválasztani az ábráidat h úgy tünjön mintha igazad lenne.Pedig nem. Egyrészt a német fejlődésra a 18. (elírás 19. )század végét mondtam nem 1890-ig ami ugye azért lényeges mert pl. 1890 még viszonylag közel van a német egységhez amikor azért rengeteg egyéb feladat volt másrészt nem az 1 főre eső gdp-t kell nézni hanem a teljes gdp-t mert angliában a gyarmati közigazgatásban dolgozók nagyon megváltoztatják a képet, a teljes kibocsátást kevésbé. Szal itt a teljes kép amit te is megtaláltál volna ha akartad volna, de ügyes kisérlet volt.

http://www.edmundconway.com/2015/02/the-uk-germany...

Az 2. vh után azért fejlődhettek a németek gyorsan, mert egyrészt van a helyreállítási periódus másrészt pedig hidegháború volt és meg kellett dönteni a keleti rendszert ez volt a fő cél másrészt az nszk kirakat ország volt a legjobb fellazítás kelet felé ezért békén hagyták fejlődni és persze a németek éltek vele mert tehetségesek.

Kb 2000 körül kezdték szarba se nézni őket most meg már egyenesen fejőstehenek

re

#822105 tozsdenyul Előzmény: #822095

a mondanivalodat, amugy egyaltalan nem tamasztja ala a gazdasagi realitas

a nemetek a 19.sz-ban egyaltalan nem fejlodtek gyorsabban, mint a britek, annak ellenere sem, hogy sokkal alacsonyabb bazisrol indultak a nemetek

-http://en.wikipedia.org/wiki/File:Biaroch_Europea...

a nemetek eppen a 2.vh utan fejlodtek gyorsabban, mint a britek, amikor szerinted mar ok is idiota malteros gyarmat lettek...

-http://en.wikipedia.org/wiki/File:Maddison_GDP_pe...

...
-...gdp per capita, inflation adjusted

re

#822104 tozsdenyul Előzmény: #822095

jo pelda az ndk, de mire?

1990-es GDP/fo

verszivos nszk: 18 690 usd

gazdaszervezet nelkuli gyorsan fejlodo ndk: 9 193 usd

egyesules utan, 1995-re az ndk-s (nszk-hoz viszonyitott, relativ)

atlagber, 35%-rol, 74%-ra nott

atlagnyugdij, 40%-rol 79%-ra nott

a nagy lerablas es verszivas kozepette

egyre nagyobb kedvet csinalsz a malterosokhoz, mar azt is tudjuk, hogy minden szakertoi kormany is ok tulajdonkeppen,

ez azert egy Pokorni-Navracsics-Chikan szelsoertektol a Matolcsy-NemethSzilard-Kasler szelsoertekig tarto idoszak vegere komoly szimpatiat ebreszt a malterosokhoz, meg par ilyen durva jellemzes toled, es nem csak felmillio magyar valasztja a verszivasra epulo malteros tarsadalmakat, hanem meg ujabb felmillio...

re

#822101 Koffein Előzmény: #822100

valljátok be nyuszi, az ellenzéki oldal el van szállva magától, a szoci/liberális brigád csak várja az utalást, vagy a nokiás dobozt oszt le van tudva ... a fórumokon megy a vonyítás, megy a mosdatás... :)

re

#822100 tozsdenyul Előzmény: #822098

"nyuszi nem számít mert vagy nem tud olvasni vagy nem akar pedig rengeteg referenciát adtam"

Olvassgassál csak tovább, színesen szép az élet, ha leírnék egy két családnevet, aki malterossal én beszélgettem, még a klaviatúrádat is lefertötlenítenéd szenteltvízzel :)

Jobb is úgy, ha nem számít :)

re

#822099 tozsdenyul Előzmény: #822095

"mert a vérszívótlanodott állapotban vagyunk"

Ma nem követtem a magyar tözsdét, mennyire adták be egy ilyen hírre a Konzumot meg Opust? :)

re

#822098 Spade Előzmény: #822097

van ilyen történelmi pillanat amikor vérszívótlanodni lehet pl ii józsef idején martinoviccsal összefüggésben betiltották őket 1867-ben engedélyezték jött is trianon. 1920-ban Horthy betiltotta őket így a levéltárukat lefoglalták és az országos levéltárban van lehet tanulmányozni h kik voltak malterosok (szinte mindenki ). Hatalmasok de azért nem istenek és van amikor elvesztik a fonalat pl sztálin kinyirta a malteros fellegvár leninin gárdát step by step. . Mo-n utána rákosi tiltotta be 48-ban sztálin erőteljes ráröffenésére miután 45 után engedélyezték. Sztem 2010-ben egyszerűen elvesztették mo-n a fonalat tulságosan bajnaira tettek ( a szakértői kormány per definitionem mindig malteros) vagy aszitték orbán csődbe megy vagy a faszom tuggya és volt elég dolguk a válsággal kapcs. a fél világ összeomnlóban volt a lényeg óriási szerencsénk volt. Rengeteg könyv stb szól ám ezekről olvasni kell, nyuszi nem számít mert vagy nem tud olvasni vagy nem akar pedig rengeteg referenciát adtam. Attól h összeesküvés elméletnek nevezi valaki, attál még hülye marad, hiszen maffia sincs :)

re

#822097 Boby. Előzmény: #822095

"Az mnb-nek sokkal nagyobb a mozgástere most mint volt bármikor mikor jó malterosok irányították a malterosok pipájával a szájukban"

Azt mondjuk nem értem,ha a malterosok annyira hatalmasok,befolyásosak,erősek és gonoszok,hogy még Németországot is a markukban tartják,akkor mi kis magyarok, hogy a f@szba tudtuk minden káros következmény nélkül lerázni a rabigájukat?!Több kérdésem nincs, innen átadom a szót Nyuszinak!:-)

re

#822095 Spade Előzmény: #821980

Na az NDK egy nagyon jó példa, h a znszk szépen magához csatolta és lerabolta az ndk-t a piacait megszerezte a ziparát becsődöltette aztán a népség nagy része segélyként kapott némi alamizsnát ipart meg nem igen. Az ndk jóval fejlettebb volt a cseheknél ma a csatlakozás ellenére is kb ugyanazon a szinten vannak mint a csehek. Ha az ndk-t a nyugatiak nem rabolják le sztem mára 10-20%kal fejlettebbek lennének nagyon sok világhírű gyárral optika vegyipar stb Mi erre az ellentmondásra a magyarázat ? Az h ha egy gazdaszervezet vérszívók nélkül él, sokkal gyorsabban fejlődik. A németek a 19. sz végén sokkal gyorsabban fejlődtek mint az angolok annak ellenére h az angolok az egész angol birodalom erőforrásaira és piacaira támaszkodhattak és mégis. Ennek oka pedig az h a malterosok (a korona nevű zárt klub keretében vö korona gyarmatok) zsebre tették a az többlet erőforrások legalább 20%-t. Ez pedig azt okozta h sokkal lassabban fejlődtek mint a németek. A 2. vh után a németek is malteros gyarmat lettek ezért tünnek idióta faszoknak mindenben mert nem a saját maguk urai pl a muttinak szinte lediktálják h mit tegyenek migri ügyben nincs játéktere legfeljebbg fociban meg a zautó iparban de lassan már abba is beleszarik tumpi.. Ugyan ez az ndk esetében vérszívók nélkül gyorsabban fejlődtek volna mint így h a nyakukba telepedtek az nszk vérszívói. . És ez igaz a magyarokra orbán idején ezért összehasonlíthatatlanul gyorsabb a gazdasági fejlődés és jobb a gazdasági állapota mint mondjuk fleto idején, mert a vérszívótlanodott állapotban vagyunk. Az mnb-nek sokkal nagyobb a mozgástere most mint volt bármikor mikor jó malterosok irányították a malterosok pipájával a szájukban

Nem volt hibátlan az ala…

#822091 Boby. Előzmény: #822084

Nem volt hibátlan az alap,nincs miért védeni őket,de a zemberek jórészt azokban a gyárakban dolgoznak ma is,amiket a szoclibek telepítettek le és nem a fidesz.

Már 2012.-ben recessziób…

#822090 Boby. Előzmény: #822087

Már 2012.-ben recesszióba hajtotta a fidesz a gazdaságot,akarom mondani növekedési áldozatot hozott a kormány, úgyhogy 2010-2150-es töretlen lendületről,ne álmodozzunk!Pláne,hogy az MNB pénzpumpája után,mikor a világban elszállnak majd a hozamok, az 1990-es évek köszöntenek be ismét Magyarországon.

Igen, tudom, hogy a 94-9…

#822087 matgab Előzmény: #822078

Igen, tudom, hogy a 94-98 közötti bénázás csak az MDF miatt volt, hogy az 1998-2002-es növekedés az csak a Bokros csomag eredménye, míg a 2002-2010 közötti szenvedést a fidesz kormányzás okozta, míg a 2010- 2150-ig tartó fellendülő időszak az csak a szoclibek által megvetett biztos alapoknak köszönhető (a liberálisok szerint).

amit leraktak a szoclibe…

#822084 Sumér harcos Előzmény: #822051

amit leraktak a szoclibek????aból él az ország még most is??:)))))

erről a székely vicc jutt eszembe, mikor két Székely kimegy fát vágni..egyszer az egyik a másik hátába vágja a fejszét...mire a szenvedő alany kérdezi:

-komám ez most vicc volt vagy komoly?

-komoly.

-Jó, mert viccnek kicsit durva volna.

Az Apollo gyár esete,amú…

#822082 Boby. Előzmény: #822078

Az Apollo gyár esete,amúgy jól mutatja,hogy milyen is a fidesz valójában.Semmi mást nem tesznek, csak ami a párt - Család - érdeke.Ha éppen az az érdek, hogy valamit tönkretegyünk, ellehetetlenítsünk,mint 2008.-ban,akkor azt teszik,ha meg éppen eredményt kell felmutatni,akkor meg mindegy hogy mennyiért, vagy mibe kerül,ezt teszik.Te meg elhitted a nemzeti dumát?!

Tyűha!Tudtál említeni ké…

#822078 Boby. Előzmény: #822070

Tyűha!Tudtál említeni két céget.Az egyiknek talán idén kezdődik az építése -tehát 8 év fidesz után-,a másiknak - Apollo - meg még 2008-ban éppen a Fidesz gyöngyösi szervezete akadályozta meg az indítását,hogy azután 2014. tájékán,mikor már nagyon fel kellett valami eredményt mutatnia Magyarország 1000 éves legsikeresebb kormányának,akkor rekord támogatással - egy munkahely 30 millió Forint - ide csábítson egy termelő üzemet. Az meg egy b@romság,hogy az unió csak kilátókra,meg közterekre adna pénzt...Burgenlandban sem arra költötték,meg is lett az eredménye!https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfe...

ne kelljen felsorolni az…

#822070 matgab Előzmény: #822049

ne kelljen felsorolni az összes új gyárat az Apollo tyre-tól kezdve a komáromi akkumulátor gyárig minden gyár beruházást, ami megtörtént, elvégre gazdasági oldalon vagyunk.

Az, hogy most jönnek az EU-s pénzek, korábban meg harmad ennyi jött, az is annak köszönhető, hogy a szocik még arra is lusták voltak, hogy létrehozzanak egy olyan intézmény rendszert, amivel le lehet hívni az EU-s pénzeket. Ott voltak a baromi nagy összegek akkor is, csak nem volt infrastruktúra, amin keresztül le lehetett hívni.

Arról meg nem mi tehetünk -magyarok- hogy az EU ilyen baromságokat támogat nyakra főre, mint a térkövezés, meg kilátó építés!

Ki a hülye? Aki támogat kilenc kilátó megépítését egy faluban az alföldön, vagy aki felveszi erre a járó támogatást??