Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Repülő

#819358 Boby. Előzmény: #819355

Persze, nem biztos, hogy ott jobb lesz az élete, ezért írtam, hogy a jobb élet REMÉNYÉBEN.

Repülő

#819357 TrendMan Előzmény: #819355

Ha valahol rossz, akkor máshol jobb.

Ez egy alap gondolkodás, sok kollégám, ismerősöm van, aki ha valahol nem érzi jól magát, alapban azt gondolja, hogy a másik munkahelyen jobb lesz.

Hazulról meg a nagycsalád küldi őket, amolyan próbálj szerencsét fiam alapon, mint a népmesében.

Vajon milyenek lennének a népmesék, ha nem a szegényember egy szem 3. fia indulna útnak, hanem mondjuk 100.000 millió fiú egyszerre? Szerintem a mesebeli kirány egyből felajánlaná a sárkánynak a lányát és a fele királyságát.

Repülő

#819356 TrendMan Előzmény: #819355

Ha valahol rossz, akkor máshol jobb.

Ez egy alap gondolkodás, sok kollégám, ismerősöm van, aki ha valahol nem érzi jól magát, alapban azt gondolja, hogy a másik munkahelyen jobb lesz.%

Repülő

#819355 Koffein Előzmény: #819354

ezt értem, hogy jobb élet. de kérdem én, az mennyivel jobb élet, hogy illegalitásba van? folyamatosan azon görcsöl, hogy mikor bukik le? mikor toloncolják vissza?

a brexit előtt csináltak egy doku filmet calaisnél, hogy miért akarnak átmenni angliába? nem tudták megmondani, csak annyit, hogy át akarunk menni, mert ott szabadság van. mondja a riporter itt is szabadság van, senki nem üldözi, nem fenyegeti, nem nem anglia szabadság...

re

#819353 banyaiz Előzmény: #819299

Machiavelli által leírt félelemmel manipulálása a tömegeknek. Ősi történet pontosan leírta ennek a menetét.

Nem az érzelmeket felfokozni egy egy témában főleg ha félelemről rettegésről van szó a nagy mutatvány. Hanem ezt fenntartani , ennek a szintjét megőrizni. Táplálni ezt az érzést . Mert az embertömegek hajlamosak "megunni" még a félelmet is. :) Hétköznapivá válik a legnagyobb szörnyűség is akár.

Az orbáni gonosz migránt politika semmi másról nem szól mint ezzel élni.

Az a vicc kategória , hogy ez a problémára megoldás keresésről vagy bármi hasonlóról szólna. Ez nyilvánvaló. Eleve a szellemi színvonala kizárja ezt az opciót. :)

Félelmet az ügyben könnyedén lehetett gerjeszteni, magától is ment volna abban a szituban. Fenntartani pedig hát kemény meló volt. Már mindenki a világon migrántokkal akarta elárasztani szegény Mo-t. :) Merkel, aztán Brüsszel, a liberálisok, Soros, a civilek a tököm tudja még kicsoda. Gyurcsány is persze, az ellenzék, a Soros ügynökök, talán a bankárok most nem akarták ezt, az egy másik műsor volt. :)

Enyhén szólva röhejes produkció , de hát nem kevés ember ezt kajálta vszínű.

Ezt a féljünk , rettegjünk, de majd a kormány megvéd történetet 3 évig sikerült nagyjából hasonló szinten fenntartani. Pénzt nem kímélve, a köztévéből migráns 1 tv-t csinálva, hülyét csinálva magunkból. Komoly ára volt ennek a tartsuk fenn választásokig ezt a félelem sztorit. A színvonala is kárát látta finoman szólva. Nem mintha magas szintről indult volna, de a végére már olyan volt az óvodában is kiröhögnék alap esetben.

Viszont politikailag hasznot hozott, ez volt a cél , és azt hozta.

Repülő

#819350 Koffein Előzmény: #819347

Köszi, ez új infó :)

Amúgy itt is felvetődik a kérdés, hova menekülnek? De tényleg Sao Paolo - Tijuana 8 ország, mindegyik országba háború van? Sehol nem tudnak megmaradni, csak USA-ba? ha meg ott vannak, akkor mi van? Azért megnéznék egy ilyen menekült kérelem beadást pl los angelesbe. megkérdik emberünktől, há hogyan tetszettek idáig jönni kérem szépen? hát izé, kézcsókolom, az úgy volt, hogy nyomomba voltak aszad gépei egészen a mexikói határig, lőttek, lőttek, de ide oda ugráltam, úsztam, futottam, amíg meg nem láttam los angeles tábláját. leültem, megkönnyeztem és bejöttem ide. tessenek kérem menekült státuszt adni, mert mexikó határán vár a csúnya assad helikoptere, tudja, mint rambo 2be, ott szundikál, le se száll, csak áll és vár, hogy visszatoloncoljanak és bumm ki is lőtt... persze ez a képzelet szüleménye, de akár lehet valós társalgás is... szóval annyira irreálisnak érzem, az egész vándorlást, hogy leírni se tudom... :)

Repülő

#819344 Koffein Előzmény: #819341

még régebben, amikor napi téma volt 15-16ban, valahol olvastam, hogy a görög határtól már az adott ország hatósága szállította nem kevés pénzért cserébe..

Repülő

#819342 tozsdenyul Előzmény: #819339

az USA határörség és hadsereg már a kolumbiai kikötökben (konkrétan pl Turbo városa) ellenörzi a bevándorlókat, megtagadja vagy engedi az USA-ba belépést, a kolumbiai hatóságokkal együttmüködve, mivel utána az embercsempészek a dzsungelben viszik öket

Ja, az ellenörzö pontig a hatóságok biztosítják a hajót, ezzel is elösegítve az együttmüködést

Igen, pont úgy történik nagyjából, ahogy leírtad

Repülő

#819341 Boby. Előzmény: #819339

Lehet, tájékozatlan vagyok,de nem hallottam, hogy Röszkére a szír,afgán meg mittudomén milyen hatóságok szállították volna az embereket! Viszont az oroszok, pletyka szinten elhangzottak.

Repülő

#819339 Koffein Előzmény: #819337

és ehhez a kubai meg mexikói hatóság is asszisztál úgy-e? külön buszokat, tutajokat indítanak, a hatóságok segítségével... már ők is ott tartanak, hogy venezuelából migráló embereket a kolumbiai, panamai, costa ricai, nicaraguai, hondurasi, guatemalai, és legvégül mexikói rendőrség hordja rá az usa határára a menekülteket... ezért is építteti trump a falat, nehogy át tudjanak mászni :)

eltudjuk képzelni, hogy pl venezuelából, ezek az országok ráhordják az usa határára az embereket? vagy már valahol kolumbia környékén nyomuk veszne? melyik az élethűbb? :)

re

#819338 Boby. Előzmény: #819324

Szigorúan szakmailag, semmi kivetnivaló nincs az IMF észrevételében.Meg kell nézni,mely országokban van tartós, "kiegyensúlyozott" növekedés!Vagy van egy országban belső szaporulat, vagy kívülről pótolják azt.

Repülő

#819337 Boby. Előzmény: #819329

Gondolom,mert illegális bevándorlók...., ezért.A zöldhatárhoz,a vonathoz,a buszhoz nem kellenek személyi okmányok,míg a repülőhöz igen.A kubai, mexikói bevándorlók sem repülővel mennek az USA-ba,hanem tutajon,meg alagúton.

Repülő

#819334 Koffein Előzmény: #819333

mivel ide se útlevéllel érkeznek, külön sáv megnyit, repcsi megtölt, menni berlin, bécs, stockholm, koppenhága, london, kinek melyik országhoz van kedve :DD

viccet félretéve, látjuk sanyarú sorsukat, az egész világon keresztül űzik ezeket a szerencsétlen embereket... nem tudnak egyszerűen megnyugodni :)

Repülő

#819333 TrendMan Előzmény: #819329

Nem vagyok tudora a témának, de úgy hallottam útlevél problémák voltak. Repcsi kizárva.