Sztem Bokros már sokat tett megtette a magáét, pihenjen most már egy kicsit :)
Sztem Bokros már sokat tett megtette a magáét, pihenjen most már egy kicsit :)
A legnagyobb probláma a tények és adatok tiszteletének hiánya sőt
leszarása, pedig a helyzetet először fel kéne tudni mérni h orvosolni
lehessen. Lehet lovagolni délibábos faszságokon meg elveken, de a végén
csak egy maradhat és az mindig a kőkemény szám
Itt egy
összegzés az eu és kelet eu vásárlóerőn alapulo gdp fejlettsége a
világátlaghoz képest ami tisztán mutatja amit mondtam arról amit mondtam
h a nyugathoz legközelebb vagy a világátlaghoz képest a legmagasabban
Horthy és Kádár idején álltuk Kádár idején még jobban is, 2000-ben meg
katasztrófálisan hála és köszönet a zseniális Bokros minden
erőfeszítésének
|
|
Au szíri a |
Németo rszág |
UK |
Gorogor szág |
Spanyol ország |
Albánia |
Bulgária |
Csehor szág |
Lengyel ország |
Magyaro rszág |
Oroszor szág |
Romám a |
Szerbia |
Szlovák a |
|
1900 |
217% |
225% |
338% |
102% |
.. |
52% |
92% |
135 % |
116% |
127% |
93% |
107% |
68% |
121 % |
|
192S |
196% |
205% |
299% |
124% |
142% |
49% |
54 X |
157% |
116% |
132% |
118% |
75% |
70% |
141 % |
|
19S0 |
175 % |
184 % |
328% |
91 % |
104 % |
47% |
78% |
172% |
116% |
117% |
134% |
56% |
73% |
154% |
|
1975 |
285% |
294% |
290% |
189% |
204% |
56% |
143% |
188% |
142% |
142% |
150% |
92% |
118% |
168% |
|
2000 |
318* |
291 % |
312% |
186% |
240% |
42% |
82% |
141 % |
112% |
109% |
81 X |
46% |
74% |
126% |
Ez igaz, de az értékek lebontása szerintem nálunk sem a kisemberek között jellemző.
Van itt egy szürke zóna, amit nagyon nehéz értelmezni:
Ez a szürke zóna tartalmaz valamilyen kontraproduktív hozzáállást és széthúzást társadalmi szinten, ami már Mohács idején érzékelhető volt és Trianon idején ismét.
Talán valamilyen hiányérzet afelett, hogy Magyarország nem nagyhatalom és ezt kompenzálja egy negatív viselkedésformával?
Aztán itt van egy értékvizsgálat a rendszerváltás után: Ez kimutatta, hogy az anyagi javaknak nálunk az emberek nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, mint a környező volt KGST országok polgárai. Ezt is nehéz a helyén kezelni és értelmezni.
Talán emiatt az átlagmagyar individualistább, mint az átlag szlovák/lengyel/román?
Mondjuk az is igaz,hogy kint,állami pénzen, médiában malterozni sem szoktak.
"Részben egyébként külföldön is megvan ez az (anómia) köré csoportosítható problémakör: Ez az egyik ok, amiért a német koalíciós kormány olyan nehezen állt egyáltalán fel."
De csak részben! Kicsit éltem Svájcban,a keresztfiam tízen éve él Ausztriában,de azért ezeken a helyeken nagyon más a világ! Ott azért még vannak alapértékek,és azok lebontása nem emelkedett állami szintre,mint itthon.
Én is teljesen egyetértek.
Nem akarom protezsálni, de anno az LMP is már ezért jött létre, mert már akkor sokaknak nagyon elegük volt.
Részben egyébként külföldön is megvan ez az (anómia) köré csoportosítható problémakör: Ez az egyik ok, amiért a német koalíciós kormány olyan nehezen állt egyáltalán fel.
Szerintem a világ túl gyors változása miatt értékrendi vákuum alakult ki, erre telepszik rá a politikai érdekbe burkolt önérdek.
Másrészt a túl sok új információ miatt sokan bezárkóznak, nem mondanak véleményt és ez az előző érdekcsoportnak sokkal nagyobb mozgásteret ad.
Biztató, él még benned az illúzió, hogy lehet másképp.
kicsit személyes megjegyzés,
Kurvára unom, hogy minden kötöszó a 'Soros ', és már a legegyszerübb témákat sem lehet nélküle megvitatni.
Unom, hogy indulatok, személyeskedés nélkül nem lehet egyszerü véleménykülönbségeket sem tárgyalni.
Unom, hogy ki van sajátítva (szoci és nemzeti vonalon egyaránt) a haza érdeke, meg érdemek és ennyi már elég az érveléshez. Nagyon tudják, ki magyar és föleg hogy ki nem. Leginkább olyanok, akiknek nemhogy külföldön, de magyarföldön sem volt közük sose rendes munkához.
Unom, hogy párbeszédképtelen az ország.
Unom, hogy semmi minimum nincs már, amit oldalaktól függetlenül elítélne a társadalom. Hit gyülekezetek vannak csak. Semmilyen szabály nincs általános érvénnyel minden oldalra. (anómia)
És vajon minderröl ki tehet?
Nem, ezt nem Soros hozta ránk, nem is a muszlim migránsok.
Mindezt jólétben, globális hosszban, biztonságban hozta össze az ország.
Mindenki, aki a legkisebb mértékben hozzájárult. Persze, van különbség az érdemekben :)
Talán végre ezeken kellene dolgozni, a haza tényleges érdekén, a párbeszéden, a közös többszörösökön. Egy élhetö országon, ahova lenne kedve valakinek szülni, vagy születni.
"mindenképp többet tesz kinnt, mint itthon"
Az én tapasztalatom az, hogy aki a magyar reálban szocializálódott, azoknak elhanyagolható része tesz valamit, bármilyen irányú változásért.
Ha mégis, gyorsan akklimatizálódik és felveszi a környezet apátiáját, konformitását.
Ha megnézed az NB 1 idegenlégiósait, egy szezonig kiemelkedik a mezönyböl. Mondjuk egy szlovák gólkirály. Utána észrevehetetlen lesz, 1 év alatt felvette a lassú tempót.
Akik komoly mühelyeket létrehoztak az elmúlt 10-20 évben, újítottak, fejlesztettek, igényük és merszük is volt megkérdöjelezni a fennállót, szinte mind külföldröl jött haza.
Ez az én személyes tapasztalatom.
Pl az egészségügyben 99%.
És akkor arról nem beszéltünk, hogy tökét utal haza, tökét halmoz fel, amivel itthon már vállalkozni, befektetni tud.
A magyar társadalom óriási részének erre lehetösége sincs és nem is lesz.
Aki mondjuk kint mosogat, az itthon mit csinált helyette? pótolhatatlant?
Mert kint tíz év múlva már étteremvezetö lesz, itthon majd vállalkozik, munkát ad, szakértelmet hoz. Egyikre sem lenne lehetösége itthon maradva.
Az ember majdnem mindig a mikorkörnyezetével foglalkozik legtöbbet, ez törvényszerü, ebböl következik, hogy mindenképp többet tesz kinnt, mint itthon. Már ha bármi affinitás marad itthon tenni, és ahogy telnek az évek, egyre kevesebbet fog tenni itthon.
Lehet pozitív hozadéka, ha hazahozza a tökét, tudást, tapasztalatot. De mivel annyira borzalmas a jóléti országok migráns bugyraiban, nem jellemzö, hogy az elöbbieket hazahozná.
Nem, itthon maradva a szarért is tenni lehet. De a probléma épp az, hogy az átlagosnál is jobban az billentette meg az országot, hogy azok, akiknek legföbb felelössége és feladata pl forradalmat csinálni, és tették is 1848-ban vagy akár 56-ban, kinn mosogatnak, bébiszitterkednek, szalagon dolgoznak vagy épp magasan képzett jól fizetett állásokban vannak. A forradalmak fö társadalmi bázisa 18-28 közti fiatalok, akik legnagyobb számban nincsenek itthon, ill a forradalmak feje 25-40 közti képzett emberek szoktak lenni, akik pedig kinn gyüjtögetik a pénzt. Leginkább és elsösöroban ezért tud na fidesz olyan politikával olyan tartós és korlátlan hatalomra szert tenni, amire szert is tett.
Mivel Orbán egykor Soros tanonc és pénzelt ember volt, akinek Soros fizette a tanulmányai egy részét, ráadásul nagyhangú liberális is volt, valójában a mostani fidesz liberális soros bérenc, hisz tagjai (nem csak Orbán) azok. :D Az csak egy eltereléses trükk, hogy megjátsszák, hogy most nem olyanok, mint amilyenek voltak, hisz tuggyuk, kutyából nem lesz szalonna, és malteros liberálisból nem lesz nemzetvédö katolikus :)))
-mert a kettö hogyan függ össze, vagy hogyan zárja ki egymást?
-Kintröl esetleg már nem is lehet tenni a hazáért? Vagy nem lehet a kinntlétnek pozitív hozadéka a haza számára?
-Itthon maradva tenni csak a hazáért lehet? A szar rendszerek fenntartása pont hogy nem a haza érdeke.
Én nem érdemként beszéltem róla, de bárki, aki olyan irányba viszi, hogy mi érdem, mi nem, az rettentö rossz irányba viszi a társalgást...ne akarja senki definiálni látatlanba és föleg általánosítva, hogy ki mit tesz vagy nem tesz és föleg milyen indíttatásból.
aki esetleg kint 'szenved' az másként veszi a hanyatló nyugatos szövegeket saját tapasztalatok okán. Ennyi és nem több.
Nem kell mindjárt zokonvenni és elkezdeni "érdemezni ".
ezzel kivételesen egyetértek, és nagyon fontosnak tartom: "sokan itt a fórumon tudnának kint szenvedni szal ez nem érdem, az már sokkal inkább az ha valaki tenni akar valamit ezért a szar országért"
"Komoly orvosra van szükség úgy látom az Ugaron mert nagy a téboly."
Bizony :)
De kuruzslókat termel ki a beteg, akik a neurózisokat, pszichózisokat csak fokozzák.
Elvonásra a függök csak az abszolút mélyponton, a krízis legalján szoktak jelentkezni. Ha addig eljut egyáltalán, és nem adagolja túl magát addig már többször is.
Krízistöl, mélyponttól még messze vagyunk. Böven jön a zsé, amit drogokra lehet költeni.
1. " Tehát többet tudok a témáról mint a linked ?"
Dehogy, még csak végig sem olvastad. Korán örültem, hogy vetted a fáradtságot.
Amúgy érdekes téma, rágd még kicsit, még nagy szakértöje is lehetsz annak, ami tegnap még oltári hülyeség volt részemröl :)
Kezdd ott, hogy "virgin soil" az epidemiológiában. Elég a linkemet végigolvasnod.
2. Hülyeség. Egy szervezet a müködés jellegétöl lesz maffia. Maffiavezérek létrehozhatnak teljesen legális, és erkölcsös, karitatív szervezeteket is. Szoktak is. A terroristák is. A terrorista szervezet vezetöi valójában karitatív szervezetek vezetöi, tehát a terrorista szervezet igazából karitatív szervezet, a forradalmuk karitatív forradalom. A Hamasz imádja a logikádat :)
Attól, hogy egy szervezet vezetése 20 évvel ezelött mszmp tag volt, még nem lesz a mai fidesz mszmp szervezet.
Ostoba a logikád, de annak fényében a mai fidesz valójában mszmp és soros szervezet, aki mszmp és sorosista fülkeforradalmat csinált. Aki sorosista, az meg bizonyára malteros. Átöröklés és implikáció.
És te a sorosista, mszmp forradalmat megvalósító fideszre szavazol.
Nemcsak hogy ostoba a logikád, de még következetlen is. Elsöre sem értetted, másodikra sem fogod :)
Most hagyod abba a vitát mikor végre itt vagyok vitatkozásra készen. :)
Annyi témát feldobtatok az a bőség zavara. Az igazi ínyencfalat számomra ez a 30-as évek 3. Birodalom szimpatizáns magyar erők mint magukat haladóknak minősítők, és a mostani 4. Birodalom szimpatizáns magyar erők mint magukat haladóknak minősítők párhuzamod.
Ez egy nagyon komoly téma. Ne menjek a részletekbe és ne csépeljem a szót rövidre zárom az ügyet. Lajos tud rendet tenni a magyar Ugaron a "4. Birodalom árnyékában" :) Ilyen súlyos helyzetben komoly terapeutára van szüksége a nemzetnek. Ez pl migránspánik gerjesztés elvonással is jár, aminek a hatásai felérhetnek egy komoly heroin vagy hasonló elvonás tüneteivel is, vagy meg is haladhatják. :) Ez még csak egy a sok teendőből. Bokros teendőből. Komoly orvosra van szükség úgy látom az Ugaron mert nagy a téboly.
1. nyuszi ezt nem rossz indulatból mondom h neked komoly koncentrációs zavaraid vannak. Nem vetted észre h a te linkedben mondottakat kiegészítettem pontosítottam és nem átvettem? Tehát többet tudok a témáról mint a linked ?
2. ha egy szervezet vezetői vezető maffiózók akkor az a szervezet a matematikai logika szabályai szerint (átöröklés és implikáció) egy maffia szervezet. Ha egy forradalom vezetői vezető malterosok akkor az a forradalom malteros forradalom. A bizonyítást ezzel befejeztem
És a témát is befejeztem
1. <facepalm >
És idéztél egy kórokozósat a linkemböl, gyönyörü :)
Jó, elolvastad, meg inkorporáltad is már, saját tulajdon lett, tiszta heppiség :)
2. Kapcsolatot nem vitattam, csak hogy kedvelték volna egymást, mint ideológia/vallás.
Mondjuk ez már lehet, hogy így bonyolult lesz neked halmazelméletileg :)
Kapcsolatot amúgy minden között lehet találni, ég és föld között is, csak az még attól bármi is lehet.
Pl a legtöbb kapcsolatot Sorossal a Fidesz tagsága mutatja, meg az mszmp-vel is, meg az arab terroristákkal is, meg honosított migránsokkal is. Tiszta tudjukkik társaság az egész. Malterosokkal is egyértelmü, hiszen Soros +mszmp együtt aztán sokszorosan is fonja azt a malteros hálót.
Az, hogy tagadják, csak malteros trükk, nem ülünk fel, söt ez maga a bizonyíték, mi csak a kezüket figyeljük, azok meg néhány tízezer migránst behoztak már túl is teljesítve a Soros tervet.
Aztán te mégis szavazod ugye hogy naugye :)