Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

online tolmács (deus ex machina?)

#816647 TrendMan Előzmény: #816639

Persze lehet, hogy én látom pesszimistán.

De, ha mondjuk a tolmácsot ki lehet váltani gépi szolgáltatással, akkor mondjuk az építészmérnököt miért nem?

Ha mindent kiváltunk az jó?

A nyelvtudás és a nyelvtanulás fitten tartja az agyat. A hiánya ellustít. Ez általában a gondolkodásra is igaz.

És, ha minden olyan hatékony lesz, hogy az embernek már alíg jut szerep, az kinek lesz jó? Gondolod, hogy a 'kapitalista', akinél majd a haszon lecsapódik az szem előtt fogja tartani az emberiség általános jólétét?

ez a legmagasabb csomag?…

#816642 Koffein Előzmény: #816640

ez a legmagasabb csomag? árakat nem láttam az oldalon, csak ezért kérdem :) gondolom ajánlatkérés után terítik a lapokat..

szolgáltatásban ár értékbe van különbség medicover és medihelp közt?

én evi 360 ezret fizetek…

#816640 rbbj11 Előzmény: #816637

én evi 360 ezret fizetek, 5 évente megy feljebb a korral.

Kiszámoltam, hogy állam ugyanennyit gombol le átlagosnál magasabb jövedelem mellett Eho címen (teljes éves eho fizetés minden jogcimen), de szoc.hoz. is részben egészségügy, nem ?

Az csak a baj, hogy allamit muszáj fizetni....ezerszer jobb szolgáltatás jön ki ugyanannyi penzbol magánban

#816639 rbbj11 Előzmény: #816635

Túl pesszimista vagy...17 éve betarcsazos netem volt....kb a te felfogasod miatt megy most csodbe kisker nagy része...sears még 10 éve is egyik legnagyobb kisker cég volt, mondták, amazon nem fojtja meg őket, meg másokat se, online vásárlások nem szorithatjak ki legtöbb terméket...aztán ma már feleségem pontosabb cipomereteket rendel neten, mint boltban amit probalgathat...

Lemaradsz így. Az onvezeto autó már most biztonságosabb , mint az ember, a kamionos balesettel együtt is. 20 év, és a fejlett világban minden hivatásos sofőr a településekre szorul vissza. És tolmacsot se képeznek majd többet, mint csillagászt...kb huszat az egész országban

#816635 TrendMan Előzmény: #816628

Igen, de a fecskék nem tudnak tolmácsolni csak csivitelnek.

A vezeték nélküli kérszülék meg dróttal üzemel.

Ha.

Az önvezető auitót meg vezetni kell, mert magától nekimegy a fehér kamionnak.

Sőt az ilyen bakik jogi háttere is máig megoldatlan.

+++

A nagy cégeknek, mint a googli az az érdekük, hogy rövid távon rájátsszanak ezekre a trendekre.

Szerintem viszont sokat kell még várni arra, hogy a mesterséges intelligenciától használható szolgáltatást lehessen várni a soft skill területén.

A tolmácsolás, de akár az ápolás egy korházban éppen ilyen.

---

Az reális lehet, hogy az ilyen területre eső tevékenységek egy részét valamilyen módon kiváltják majd.

Most még csak '18 van.

Az ember 1969-ben a Holdra lépett.

Akkor a Mars egy karnyújtásnyira volt csak.

Van magán, tudok is neke…

#816634 rbbj11 Előzmény: #816618

Van magán, tudok is neked kötni, nekem is ilyen szerződésem van,és az a lényeg, hogy nem kell szerzödött partner, bärmelyik magän szolgältatótól, egész EU-ból befogadja a szämlät: medihelp

Van magán, tudok is neke…

#816633 rbbj11 Előzmény: #816618

Van magán, tudok is neked kötni, nekem is ilyen szerződésem van,és az a lényeg, hogy nem kell szerzödött partner, bärmelyik magän szolgältatótól, egész EU-ból befogadja a szämlät: medihelp

online tolmács

#816632 rbbj11 Előzmény: #816628

Durva! Sok munka fog megszünni, nem csak a kamionsoföröket, hanem a tolmácsokat, fordítókat, nyelvtanárokat is leépítik néhány évtizeden belül

online tolmács

#816630 Boby. Előzmény: #816629

Lehet,ha némelyek hamarébb lettek volna kitiltva,ma sokkal többen írnának ebbe a fórumba.

online tolmács

#816629 Spade Előzmény: #816628

Most akkor a stocklandyard olyan lesz mint a facebook meg a portfolio h mindenkit kitilt aki nem tetszik ? Lassan már a stoclandyardnál is több ember lett kitiltva mint ahány ide ír, pedig a kitiltások ellenében alakult. Vagy nem ?

Magas lovon ül, innen le…

#816626 walex Előzmény: #816625

Magas lovon ül, innen lehet esni. Elszálltak, kellene egy kijózanító (választási) pofon.

50%+1 többséggel nyerjenek, többel ne. Indexen volt egy jó táblázatos összefoglaló, hogy ki, mit ígér több területen.

Az alapján Jobbik, Fidesz, ami úgy, ahogy vállalható, a többi visszalépés.

Szinte mindenki más csökkentené pl. a családi adókedvezményt, Fletó egy adott határ felett meg is szüntetné függetlenül a gyerekek számától, elvégre ki vannak már éhezve a segílykére a megélhetési gyerekgyárosok. LMP talán 15000/hó/gyerek határt húzna. Szocik "megőriznék" a jelenlegi rendszert. Ja, ezt biztos majd el is hiszem nekik 2002-2010 után...

Nálam ez is döntő pont lesz. Milyen Magyarországot akarunk?

Olyat, ahol a DOLGOZÓ, gyermekeket vállalókat támogatják vagy a munkakerülő, megélhetési gyerekgyártókat? Utóbbinak az eredménye már látható vidéken 2002-2010 közötti szocpol eredményeként, ebből kösz, de nem kérek.

nem neztem meg a feldobo…

#816618 tozsdenyul Előzmény: #816614

nem neztem meg a feldobott oldalt, csak a szamok alapjan amit beirtatok, ez allami koltesnek tunik, azaz ebben nincsenek benne a maganforrasok.

Magyarorszagon gyakorlatilag nincs maganegeszsegugy (csak halapenz), mig nyugaton igen, ami az egeszsegugy jelentos reszet teszi ki, tehat a relativ elmaradas is szvsz joval nagyobb...

(pl gyogyszertamogatas merteke is jelentos torzito tenyezo, ami penz az atlagember altal "egeszsegugynek" gondolt temara konkretan megy, az valojaban kevesebb, mint ezek az osszegek. Pl nyugaton a polgar fizeti a gyogyszeret, magyarorszagon az allam)

Ez a kormány a Horthy re…

#816614 TrendMan Előzmény: #816613

Ez a kormány a Horthy rendszer viziójával kormányoz, ha azt vesszük alapul, akkor ezek az arányok várhatóak.

Liberális világnézettel nyilván abszurd ez a pár százalék.

Szerintem meg valahogy a két értékrend közötti arany középúton kellene járnunk.

---

Érdekes az is, hogy mekkora különbség lesz a két lekérdezés között, ha a GDP százalékában vagy a Total százalékában nézzük.

Itt vajon csak az EU transzferek jelentik a különbséget vagy van más is?