Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

SGYP XD

#814347 prospero Előzmény: #814344

nem annyira erőltetett gondolat a család szétesését a kapitalizmus nyakába varrni.... gondolj bele hányan halasztják a gyerekvállalást csak azért, hogy előtte "éljenek" kicsit, vagy mert nem érzik úgy, hogy a gyereknek mindene megvan. Hányan nem vállalnak második gyereket, hogy az egyszem gyereknek "mindene" meglegyen. Közben napi 10 órát kell távol lenni a gyerektől/családtól sokaknak, hogy "mindenük" meglegyen. Csak éppen anya meg apa meg a testvérek, illetve a gyerekek hiányoznak a "mindenből". Az anyuka meg otthon "becsavarodik" egyedül a gyerekkel, mert nincs aki segítsen mert addig vártak, hogy nagyi már nem él, család többi tagja -ha egyáltalán elérhető közelségben vannak, meg szintén a pénzt üldözi hogy a saját gyereküknek mindene meglegyen.

És igazából ezek mind alapösztönök, hogy a legtöbb szülő azt akarja, hogy a gyerekének "mindene" meglegyen...és mivel a mai felnőttek már ezt hallották a szüleiktől, hogy nekik mindennek meg kell lennie, a sorban először ők következnek...a családalapítás meg akkor jöjjön, ha nekik már mindenük negvan.

Abból lehet látni, hogy ez a fajta napi 10 órás robottal fenntartható modell és a mindennek meg kell lennie modell nem működik, hogy nem születnek gyerekek.

SGYP XD

#814345 prospero Előzmény: #814305

miért ne, ha lenne olyan része ami miatt érdemes olvasni, elgondolkodtató...

Az a kérdés merült fel bennem, hogy kereszténységet, mindenfajta izmust elég hatékonyan bekebelezett és a maga részévé tett a kapitalizmus, de mi a helyzet az iszlámmal...

SGYP XD

#814344 banyaiz Előzmény: #814275

Ebben a Mandineres cikkben a legjobb Godard A kínai lány filmjére hivatkozás. :) Az kulturális percekbe kívánkozó alkotás.

Az tény, hogy a kapitalizmusban a profit a fő, és bármiből ha kell Che Guevara műanyag teás egyben kávéskészletből. Ha van rá kereslet. Mindez emberi alapokon, emberi tulajdonságokon, jellemzőkön vagy minek hívjam . Mint kapzsiság , mohóság és a többi alapul

Ennek a felismerése azzal a felismeréssel párosulva, hogy minden ember őrült elég sok mindent megmagyaráz a világban. :)

De azért csak a kapitalizmusra fogni pl a család mint társadalmi egység problémáit az meredek következtetés szerintem. Vagy pl a melegjogi mozgalmak térnyerését a kapitalista profitszemléletből levezetni az is kissé erőltetett . Részben mint minden jelenségében a világnak benne van persze.

Az egy érdekes gondolat ebben a felgyorsult világban mennyire nincs ideje az embereknek átélni dolgokat. Egy könyvet is kivonatozva olvas ahogy a cikk említi. Teásbögrére rányomtatva egy Thomas Mann regény kivonatát reggeli közben átfutja. :)

Vagy pl horgászatban tapasztalható jelenség ezek a pici mesterséges tavak tele hallal, és akkor a halfogás élménye 10 perc alatt kivitelezhető. Igaz , hogy élményében elég műanyag egy Balatonhoz képest mondjuk vagy Duna , Tiszához képest de a felgyorsult világ és mindent ide azonnal életérzések. Nincs idő átélni, időt szánni rá természetközeli helyszíneken.

Kétségtelenül ez mindenre hatással van. Az élet minden területén érezhető jelenség. Pl ez a gyogyó műsorunk a kerítésről se jöhetne létre ha az emberek a nagy rohanásban a gondolkodásra időt tudnának szakítani. :) Kicsit hasonló minőség ez is mondjuk egy műanyag bögrére nyomtatott világirodalom remekei sorozathoz. :) Hasonló alapokon nyugszik.

Valahol az emberi személyiségekre is komoly hatással van ez a közeg, és abból bármi levezethető végül is.

SGYP XD

#814309 TrendMan Előzmény: #814302

A cikk egyébként jó, de túl sok újat nem hoz.

A kapitalizmus szerintem egy burjánzó inda, ami mindent benő és körbefon, ezért is olyan szívos és agresszív.

Sok erénye van és legalább annyi hiányossága, de kétségtelenül életképes, mert az emberi önzést önti gazdasági formába.

Ez még mindíg jobb, mint a háború.

Viszont most, hogy kinőttük a bolygót vitathatatlanul kezdeni kellene a problémával valamit.

Nekem pl. pont elég lenne 7 féle joghurt a boltok polcain, a 8. fajta már nem gyönyöködtet.

SGYP XD + MZ/X és a rosszindulatú hackerek

#814307 TrendMan Előzmény: #814302

Most próbáltam elolvasni a Mandínerest mobilomon:

Közben megjelent egy fenyegető üzenet, hogy egyszerre 4 viírust kaptam be és ezek most épp tönkreteszik az akkumulátort.

Elindult egy 5 perces visszaszámláló másodpercenként visszafelé.

Alatta megjelent egy JAVÍTÁS MOST! gomb.

Amikor rákattintottam, megjelet egy üzenet, hogy ezt meg ezt az üzenetet küldjem el erre meg erre a számra.

Ekkor bemutattam X

Most nézem a telót, hogy műkszik.e még?

SGYP XD

#814305 Koffein Előzmény: #814275

ha 100%ban államgazdaság volna, akkor az lenne a problémátok, miért nincs 1001 választható termék... a vicc az, hogy a srác az ellenkezőjéről is megtudná írni a cikket, amit lehet ugyanúgy szajkóznál, hogy de fasza cikk lett... :)

SGYP XD

#814275 prospero Előzmény: #814271

volt egy érdekes cikk a mandineren - már megint. A forradalomról volt szó -általánosságban, ami a (kapitalista) rendszer megdöntésére irányul...és hogy a kapitalista rendszer, minden eszméből terméket csinál és a részévé teszi. Karácsonytól kezdve a vörös csillagig...68-as mozgalom, hippi lázadás és a rászervezett rock koncertek...nekem az jött le ebből...nincs menekvés....kapitalista uralom van....és amennyit a kapitalisták gondolnak annyit kaphatsz...ha sikerül mindenkit megvásárolniuk akkor egyre kevesebbet...

SGYP XD

#814271 banyaiz Előzmény: #814107

Ez a Soros párt indul e a választáson közvéleménykutatás és arra adott reakciók a közéletben jól példázzák hová jutottunk.

Mint a gyogyóban. Persze minimális megfigyelőképességgel már észlelhető volt ez más eseményeknél is. :)

De ez elképesztő. Magyarországon a nép választott képviselői ilyen ökörségekről ilyen szinten vitatkozzanak a médián keresztül. Akkor megkérdezik az utca emberét és olyan reakciók vannak ami azonnali elsősegélyért kiált. :)

Ez sok tényezőnek az összhatása de nem elhanyagolható benne ez a csiki-csuki játék amit a Fidesz játszik. Aminek a lényege a félelem-megvédés témákon kívül mindenből kihátrál, vagy gyogyó. A félelem-megvédés témában szintén gyogyó de azt orrba szájba nyomatja.

Nyilván ehhez kell egy fogadóközeg is, de azért jótékony hatással nincs rá az biztos. :) Vszínű aki alapjáraton nem volt retardált nem lesz kizárólag ettől, de azért ez a csiki -csuki mint demokrácia kihasználása veszélyes játék. Magának a demokráciának a jövője szempontjából is , mert joggal mondhatja bárki ez a demokrácia akkor erre mi szükség van? Szóval nem a demokrácia reklámja finoman szólva ez a csiki csuki .

Ez az olcsó játék, hogy hülyének tetteti magát és akkor a politikai ellenfél ha vitatkozni akar vele szintén ezen a szinten tud vitát kezdeni. Aminek a hatása mintha két gyogyós találkozna. Na most ez mint demokrácia vívmánya elég szomorú játék. Ilyen szinten maximalizálva, végletekig. Ez valahol megöli az egész demokráciát mint hatás.

Azt is mondták, hogy ne …

#814195 TrendMan Előzmény: #814194

Azt is mondták, hogy ne azt figyeljük, mit mondanak hanem, hogy mit csinálnak.

Hüpp-hüpp-hüpp, Fidesz-trükk!

Épp azért foglalták el a médiát, hogy szócsövet képezzenek és összezavarjanak.

nem figyelsz eléggé. Ö a…

#814194 tozsdenyul Előzmény: #814191

nem figyelsz eléggé. Ö azt írta ide feketén-fehéren, hogy szerinte így vízszintes.

A lejtö ki van egyensúlyozva, a pálya egyenlö.

Nos ezért fogok én most …

#814192 TrendMan Előzmény: #814191

Nos ezért fogok én most az LMP-re szavazni, hogy a lejtős pályán azért más is labdába rúgjon.

Kizárásos alapon minden más lehetőség sztorno.

De amúgy fogadjuk el,201…

#814191 Boby. Előzmény: #814190

De amúgy fogadjuk el,2010. előtt a ballib felé volt lejtős a pálya,akkor annak a kijavítása miért az, hogy most a fidesz felé lejt, miért nem az,hogy vízszintesbe hozzuk azt a pályát?!

Nem is tudom,hogy ezen a…

#814190 Boby. Előzmény: #814189

Nem is tudom,hogy ezen a ballib felé lejtős pályán, hogy tudott nyerni 98-ban a fidesz,majd 2010-ben, hogy tudott 2/3-ot szerezni?!Megáll az ész.....,már nem ettől a teljesítménytől, hanem tőled!

igaza van Kövérnek....19…

#814187 prospero Előzmény: #814186

igaza van Kövérnek....1990-es választójogi törvény a ballib felé lejtett, a lejtő kiegyensúlyozása elegendő, hogy a "ballibek ne rúgjanak labdába".