Még lehet, hogy megpróbálkozik ma a 13.164-13.210-el.
De már a minimális szintet elérte lefelé.
Még lehet, hogy megpróbálkozik ma a 13.164-13.210-el.
De már a minimális szintet elérte lefelé.
Szerintem ez egyértelmű!
Ma volt az utolsó lehetőség, hogy lejöjjünk ide, mert már nagyon akart kitörni felfelé.
"igen, ma volt az utolsó lehetőség."
A longra? Akkor innen 13270 környékéről is lefelé, azaz short?
fussunk akkor neki annak a 13.210-nek, mert zártam is egy keveset.
Sziasztok, jó reggelt!
Jelenleg mozgunk egy 13.350-13.360 és 13.430-13.450 közötti emelkedő sávban.
Ha letörjük, akkor a napokban várt 13.190-13.200-ig eshetünk, amire írtam, hogy jó long beszálló lehet.
(ha ma nem megyünk le, akkor a sávból felfelé törünk ki szerintem)
Felfelé törés esetén pedig irány 13.500.
--------------------------------------------------------
"(ha ma nem megyünk le, akkor a sávból felfelé törünk ki szerintem)"
igen, ma volt az utolsó lehetőség.
Csúszunk bizony. Egyelőre a tegnap 13400 felett nyitott shortok nagyon jónak tűnnek (persze én nem nyitottam - mondjuk 14 órától nem voltam a gép előtt). De a ma 13370 körül nyitottak is (aki nyitott).
D1-en az RSI lefelé konyul, az Stoch lassan lefelé metsz, H4-en a DAX az MA10 alatt van, H2-ön szintén, már leszúrt az MA20-ig, H1-en a DAX MA10 és MA20 alatt, és az MA10 mindjárt keresztezi az MA20-at, H30-on a DAX az MA20, MA10 és MA50 alatt van, az MA10 kresztezi az MA50-et, M15-ön a DAX az MA50, MA20, MA100 és MA10 alatt van, az MA10 mindezeket már lefelé keresztezte, az MA5-ön a DAX a MA100, MA200, MA50, MA10 alatt van és ez utóbbi már minden nagyobbat lefelé keresztezett.
A Bollinger szalagok H1-től lefelé lefelé konyulnak.
Szerintem most esés lesz, de kérdés meddig.
--------------------------------------------------------
Pont az impulzív mozgás miatt várható majd további emelkedés.
Most egy kis korrektív szakasz, majd folytatás.
"13.200 környéke jó long beszálló"
"csak longokat nyitok"
ebből és a betett rajzok alapján lehet látni, hogy mit várok.
Ha az általam előbb beírt 12700 körülre nem is menne le a DAX árfolyama, a 13000-13100 közöttim tartományba azért le várnám.
Lenthor, mi a véleményed az általam a fórumra betett Kontra és Macibear chartokról? Lehetséges, hogy a mostani DAX (és SP) meredek emelkedés és csúcs egy fals kitörés és egy jelentős, meredek esés (legalább korrekció) fog következni inkább, mint az általad az utóbbi időben vízionált erőteljes DAX emelkedés?
Engem ez a nagyon meredek jelentős emelkedés 12740-ról teljesen összezavart (nem mintha addig minden teljesen egyértelmű lett volna :-)) a DAX-szal kapcsolatban, bár a D1 chart Bollinger, indikátorok és gyertya alapján ne kellet volna annyira váratlannak lennie.
Én azt várnám, hogy a tegnapi 1342X csúcsot nem lépi át (ez volt a csúcs 2017. november 8-án, a D1-en egy vizszintes vonal húzható be) és leesik 12700 körülre (szintén a D1-en behúzható egy, a 2017. 11. 15-i és 2018. 01. 02-i gyertyák árnyékának alját összekötő vonal).
Az érzésem meg az, hogy valamilyen oknál fogva nem akarják engedni esni és mindenképpen felfelé akarják húzni, legalább az előző 1353X csúcsig vagy tovább. De azért egyelőre remélem, hogy a fentebb leírtak szerint fog mozogni (?).
De mindezek csak laikus elképzelések.
Mindenesetre az EUR/USD-t is úgy mozgatják, ahogy kedvük tartja és sokszor minden rezdülésére ellenkező irányban reagál a DAX, sokszor meg akár ugyanabban az irányban, szóval most nagyon nehéz bármit is eltalálni, megjósolni még a legtapasztaltabb kereskedőknek, fórumos hozzászólóknak is.