Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Comme au cinéma"

Star Wars leértékelve ...

#812238 TrendMan Előzmény: #812224

Vaze, a végén meg kell néznem a filmet, hogy lássam, hogy is vót pontosan ez a bombázós jelenet:-)

Egyébként a sci-fi első fele a tudományra utalna.

Ha csupán mese, azt úgy híjják: Fiction.

Persze nem kell mindent elhinni, de azért ugye logikailag valahogy egységes kell, hogy legyen, nemde?

#812224 tozsdenyul Előzmény: #812213

te csak gravitacios bombakat tudsz elkepzelni egy sci-fiben?

az ilyen minek nez sci-fit? ;)

allitolag lezerkardok is vannak benne, egy nyelbol jon a feny, vagy mi, aztan megall a levegoben :)

#812216 Koffein Előzmény: #812213

Azt azé értjük, hogy nem kell mindent elhinni, amit a moziban/tv-ben látunk úgy-e? :o))

#812213 TrendMan Előzmény: #812203

Állítólag úgy bombáznak benne a világűrben, hogy az egyik úrhajó a másik fölé száll és ledobja a bombákat.

Itt tetten érheted a világszintű IQ csökkenését és azt, hogy a fogyasztói ipar hogyan működik közre ebben...

#812203 Koffein Előzmény: #812136

disneysedik, amúgy jó. én jót röhögtem egyes jeleneteken, de befektető szemmel nézve disney kaszálni fog...

Blade Runner 2049

#812179 banyaiz Előzmény: #812176

https://port.hu/adatlap/film/tv/csapda-the-trap/mo...

Ez egy jó film.

Mostanában amit még néztem Kincsemet . Hát mit mondjak gyenge szerintem, egyszer meg lehet nézni, de nekem nem jött be. Milyen filmet lehetett volna ebből a sztoriból forgatni már halott nagy magyar színészekkel, Latinovics , Bessenyei és társaik, egy korhű és valósághű megközelítéssel. Nem tudtam mit kezdeni ezzel a tragikomédiával amit összehoztak belőle. :)

Szárnyasnak az első része nagyon jó vsz. Azt a 2-at még nem láttam de félek tőle, hogy egy műanyag cucc lesz, ilyen első rész után . Tipikusan az a film amihez nem kell folytatás úgy jó ahogy van kerek az első.

Blade Runner 2049

#812176 KawaBazsy Előzmény: #812175

Nem ajánlottam még? Nagyon jó. Filmben a Sicario is hasonló, kábszeres téma, az még jobb.

Blade Runner 2049

#812175 matgab Előzmény: #812150

nem mozi, de én teljesen Narcos függővé váltam...

Eszméletlen jó sorozat!

-- Deja Vu --

#812137 TrendMan

Viszont:

https://www.viasat3.hu/musorok/deja-vu

Erre a filmre ma csettintettem.

Feszültségépítésben és cselekményvezetésben is!

Hagyományos nyomozós kriminek indul, de a zenéből már az elején lehet sejteni, hogy itt több is lesz!

(Számomra a fordulatok teljesen kiszámíthatatlanok voltak.)

És tényleg!

Nálam 10/9.

#812136 TrendMan

Ismerőseimtől csupa-csupa rosszat hallottam az aktuális Star Wars kiadásról.

Mondjuk mióta Disney, azóta én nem nézem.

Blakcboard Jungle: Sikerült törölnöm az ominózus hozzászólást a beragadt videóval!

#806091 TrendMan

Fiam, mutass valamit a fura zenéid közül!

Mint ahogy a Star Warsszal kapcsolatban mindennek, annak is komoly szakirodalma van, hány helyen siklott ki majdnem a teljes projekt, mielőtt az első film elkészülhetett és moziba kerülhetett volna, de végül minden jóra fordult. Thompsonnak azonban van még egy ennél is jobb példája a véletlen szerepére: a Rock Around The Clock minden idők egyik legsikeresebb kislemeze, csak a White Christmasből adtak el többet, de Bill Haley felvételének tulajdonítják az egész rock and roll őrület kirobbantását is. Pedig minden az ellen szólt, hogy ebből sláger legyen.

Az utókor persze úgy beszél róla, hogy forradalmi hatású felvétel, ami egymaga megváltoztatta az egész kultúrtörténetünket, és joggal hihetjük azt utólag, hogy egy kivételes pillanatról beszélünk, amikor bombaként robbant az új hangzás, olyan ereje volt ennek a számnak. Ehhez képest a kislemez (melynek csak a B-oldalán volt a Rock Around The Clock) első megjelenésekor kis túlzással a kutyát sem érdekelte, egy hetet töltött a Billboard listán, majd eltűnt a rádiókból.

Igaz, már az is kisebbfajta csoda, hogy egyáltalán a felvétel létrejött: Haley countryból indulva próbálkozott újabb stílusokkal, és amikor felajánlották neki a Rock Around The Clockot, hiába vette volna fel, a kiadója vezetője ugyanis nem engedte, sőt, még a kottát is összetépte a stúdióban. Haley és zenekara, a Comets ezért egy másik kiadónál, a Deccánál próbálkozott, ahol azzal a feltétellel mentek bele, ha egy másik dalt is felvesznek mellé.

1954. április 12-én délelőtt 11-re volt kitűzve a felvétel ideje egy New York-i stúdióban, a zenekar azonban ekkor még egy zátonyra futott kompon vesztegelt a Delaware folyón. Kétórás késéssel érkeztek meg, és a maradék stúdióidő nagy része is elment a másik felvétellel, a Thirteen Womancíművel, úgyhogy maradt a Rock Around The Clockra negyven percük. Az első felvétel szörnyen szólt, úgyhogy még egyszer gyorsan feljátszották, és már pakolniuk is kellett, ráadásul fogalmuk se volt, használható-e. A producerek azonban a kettőből összeraktak egy működőt, amelyből aztán nem lett sláger. Legalábbis nem elsőre.

A kislemezből így is elment 75 ezer darab (ahhoz, hogy sláger legyen, tízszer ennyi kellett volna), és az egyiket egy kilencéves fiú, Peter Ford vette meg. Ő a színész Glenn Ford fia volt, és mivel egyedül érezte magát az óriási luxusvillában, amiben laktak, a zenébe menekült, és a ma már elfeledett, korai rock and roll előadók kislemezeit gyűjtötte.

Egy alkalommal náluk vacsorázott Richard Brooks, aki a Blackboard Jungle című filmet forgatta épp, melyben Glenn Ford játszotta a főszerepet. Brooks arról beszélt, hogy valami tempós dalt keresnek a film legelejére, mire a szülei megkérték a fiukat, Petert, ugyan mutasson már párat a rendezőnek a fura kislemezei közül. A dalok között ott volt a Rock Around The Clock is, és amikor Ford elment az apjával a film bemutatójára 1955 elején, örömmel fedezte fel, hogy az általa mutatott számok egyikével indul a film.

A Blackboard Jungle lázadó fiatalokról szólt, és nagyon beletalált valamibe: a filmre tódultak a tinédzserek, akik aztán tonnaszámra vásárolták Bill Haley és a Comets kislemezét, a többi pedig már történelem: az amerikai slágerlista két-három év alatt gyökeresen megváltozott, a rock and roll pedig letarolta a világot. És mégis, egy évvel korábban ugyanaz a dal, ami az egészet előidézte, nyom nélkül tűnt el a rádiókból.

Az eredeti bejátszás helyett ime az 1955-ös trailer:

https://video.search.yahoo.com/search/video;_ylt=A...

beragadt videó

#805333 TrendMan Előzmény: #805326

Ennyi idővel később már csak válaszolni tudok rá.

Belenyúlni csak néhány percig lehet, a publikálás után közvetlenül.