Még a 13.260-13.270-es vonalat visszatesztelheti.
Longos szempontból viszont 13.270 alá nem nagyon kellene mennie.
12.737-el úgy néz ki, hogy megelégedett az 5/2-es hullámra.
Azért is oldalazott hosszú időn keresztül, mert valószínű, hogy nem akarták már levinni az ideális 12.500-as szintre.
--------------------------------------------------
Nem most írom a 14.700-at!
Március óta ezt írom. Csak egy korrekcióra jöttünk le, mégpedig az 5/2-re.
Az 5/3 egy erős emelkedés lehet.
Kitört könyörgöm az ellenállási zónából.
12.500 lett volna jó, de annyira erős a DAX, hogy elindult fel.
A kereskedéskor nem kőbevésett dogmák vannak.
Ideje korán alkalmazkodni kell.
Ha áttöri az ellenállást, akkor akar valamit felfelé.
Én ott tartok, hogy pénteken még 12500-ra vártad... azóta csak egy szombat meg egy vasárnap volt kerekedés nélkül, most meg 14700??? Ez már nekem vakmajom...
13.388-n nyitottam egy kis shortot. Zárnám 13.335 környékén. Csak annak ajánlom, aki gyorsan tudja zárni, ha elindulna felfelé.
Stop nagyon fontos.
Sziasztok, jó reggelt!
Még nem állt be vízszintesbe az órás Tenkan vonala. Jó lenne, ha lejönne 13.265-re, mert jó long nyitási helynek tartom.
Még mindig a kék harmadik hullámot csinálja. Akkor pedig a szeptember elején induló meredek emelkedés a kék hármasod ending diagonáljának az első hulláma volt. (a novemberi csúcsig.)
-----------------------------------------------------
Láma: A berajzolt hármas hullám 3851 pontot emelkedett.
Hány pont emelkedésre számítasz egy 3. hullámra.
Egyébként itt van a rajz és nem csak a levegőbe beszélek:
---------------------------------------------------
Igen a 3. hullám szokta produkálni a legnagyobb kitörést.
Hogy szól a szabály:
- A 3. hullám gyakran a leghosszabb, de soha nem lehet a legrövidebb.
Tehát, ha a 3.-nál csak egy rövidebb hullám is van, már akkor is elfogadható lenne.
Neked is beteszem a megnyúlt 5. hullám rajzát. Milyen hosszúnak találod rajta a 3. hullámot?

----------------------------------------------------------
Először is engem nem kell lebeszélni, mert én nem hallgatok másokra.
Másodszor egy éve, hol van az a lekereskedhető időhöz.
Harmadszor a iii. hullám közepén engem sem kell lebeszélni a shortról .
Negyedszer és ez a fontos: nem emlékszem, hogy tettél volna be rajzot, hogy mit vársz.
Tavaly márciusban én megtettem és ennek nyoma van.
Kisebb esések mindig is voltak és lesznek, de nagy tf-en a fő irányt jeleztem.
--------------------------------------------------------------
12.500-at kellett volna megcsinálnia, de most már úgy kitört, hogy már nem valószínű, hogy visszamegy.
Mivel felfelé fogunk menni én longot nyitok, legfeljebb tartom, ha még egy kicsit visszafordulna.
A longnak sokkal kisebb már a kockázata.
"Először is beteszem, hogy március óta felfelé várom,"
Könnyű dolgod volt, miután egy éve Szilveszter környékén lebeszéltelek a nagy esésről amit vártál. :) Nem piszkálás, de nem tudtam kihagyni. :)
Más. A legfölső ábrád nem tetszik. Késznek rajzolod a hármas hullámot, pedig nagyon látványosan három alhullámból áll csak. Ilyen nagy idősíkon, hónapokon keresztül épülő hullám esetén ennek marha kicsi a valószínűsége szvsz. Általában a harmadik hullám harmadik alhulláma szokta produkálni a legnagyobb kitörést. Az a szép nagy ződ gyertya a közepén. Talán az a gyertya lehetne a 3/3/3. hullám. Ebből kiindulva mit szólnál egy olyan verzióhoz, ahol a kék hármasod a novemberi csúcsra kerülne? Ebben a verzióban még csak most készül a kék négyes. Van egy szinte hihetetlen verzió is, bár kizárni nem tudtam: Még mindig a kék harmadik hullámot csinálja. Akkor pedig a szeptember elején induló meredek emelkedés a kék hármasod ending diagonáljának az első hulláma volt. (a novemberi csúcsig.) Ebben az esetben egy ékelődésnek kellene most kialakulni a szeptemberi rajtból. Talán a Júniusi és a novemberi csúcsok által kijelölt ellenállás környékéig emelkedő csúcsokkal. (Ending/3 és 5) Ha ezt akarja, akkor most csinálja a kék 3/5/3-at. viszont akkor a kék ötös 16000 fölött is lehet valahol. Remélem érthető. Nem szeretek rajzolgatni, csak fejben rajzolom meg.
Szia Lenthor!
Csatlakozom rbbj11 kérdéséhez: Már nem vársz korrekciót a DAX-ban 13050 környékére sem?
Elég mellbevágó az általad felrajzolt DAX D1 chart meredeksége. Miért nem függőleges? :-)
TA (Elliott, stb.) alapon ilyen meredek, hosszan tartó emelkedés lehetséges?
pici pénzzel ;)
Egy éjjel többet költ az ember night clubban, mint amit én itt eljatszottam :)
Csak teszteltem magam hosszú idő után, hátha megéri mégis foglalkozni vele. Úgy döntöttem, unalmas bamulni az ethereum, ripple nyeroket eth/btc nyeroket. És gondoltam kitoltom az időt, hátha radobbenek, már jó buli ez. Tanulság: nem vagyok olyan béna, mint régebben, de baromira nem éri meg a rá szánt időt és idegeket. :)