nem gondolnám, hogy oda leengednék. Vásárolják a papírt kell az eladó
nem gondolnám, hogy oda leengednék. Vásárolják a papírt kell az eladó
"Az elemzés persze megjegyzi, hogy a Konzummal való együttműködésből eredő várható többletértéket nem tudta figyelembe venni, és a potenciálisan kialakuló szinergiák miatt megtörténhet, hogy a Concorde becslései később túl konzervatívnak bizonyulnak."
Konzumot a célár miatt dobtam akkoriban,aztán mégsem esett komolyabban,sőt!
cukik ezzel a célárral :D
amondó vagyok, a rés azért van, hogy belehessen tölteni, szóval irány 370 onnan mélylevegő kampó kidob 356 os drifteléssel pöcc röff gáz, célirány nécá, ledadog 485nél, megpumpál, padló öccá, lobog a haj, visít az elemző... :-P
CIG Pannonia Rating: Sell Price target (12-m): HUF 356 Current share price: HUF 508
Közel 80 oldalon keresztül bizonygatja hogy el kell adni :D
Lehet betöltetik vele a réseket...
dehogy olvasom :) ..
Te Népszavát olvasol??? Kemény vagy! :-D
Amúgy a cikk korrekt, bár ha nem lenne mindenki 100%-ig biztos a választási eredményben, ezek a papírok se mennének így.
Jó, egy hithű népszavás újságíró nem írhat le ilyet... :-)
http://nepszava.hu/cikk/1148274-meszaros-a-reszven...
Egészen mostanáig élénken találgatták tőkepiaci körökben, hogy melyik is a kormányhoz közelálló biztosítótársaság. A bankoknál ez aligha kérdéses, hiszen minden jel arra mutat, hogy ezt a szerepet a részben Mészáros érdekeltségébe tartozó MKB, az állami résztulajdonnal rendelkező Erste Bank és az érdekes felállású Gránit Bank tölti be. Ebben az egykor Demján Sándor által birtokolt pénzintézetben van tulajdona a CIG Pannónia Nyugdíjpénztárának és az MKB Nyugdíjpénztárának és az államnak egyaránt, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy Mészáros a résztulajdonolt pénzintézetein keresztül már csaknem betette a lábát a Gránit Bankba. Ugyankkor elgondolkodtató, hogy szeptemberben Varga Mihály gazdasági miniszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam még idén eladja a Gránit Bankban lévő 36,5 százalékos tulajdonát. Bár a 2017-es évből már csak napok vannak hátra, de a vevő kiléte még ismeretlen. Arra kérdésre azonban, hogy melyik az államhoz közelálló biztosítótársaság most már választ kaptunk: a CIG Pannónia. Bár már korábban is voltak erre utaló jelek, hiszen a Pannónia Nyugdíjpénztárt eddig is az MKB tulajdonosai között tartották számon. Vagyis a kormányhoz közeli társaságok (és részben Mészáros érdeleltségébe tartozók) kereszttulajdonlásainak hálójával állunk szemben, amit megerősít az is, hogy a CIG Pannónia az ugyancsak a Mészáros-birodalom részét képező Konzum-csoportba szállt be. Akad azonban még egy "parlagon" lévő pénzintézet a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Budapest Bank (BB), amelyet ígéretei szerint az állam ismét privatizálni akar. Ám itt is kérdéses, hogy kinek.
A Mészáros Lőrinchez - a CIG Pannónia résztulajdonlásának megszerzéséig - köthető társaságok vagyonának értékét 300 milliárd forintra becsülték. Ez most árfolyamértéken "mindössze" 8 milliárd forinttal gyarapodott a biztosítótársaságba történő beszállással. (A tényleges vagyongyarapodásról még korai lenne beszélni.) A Mátrai Erőmű többségének múlt héten bejelentett megvásárlásával további tízmilliárdokkal bővülhet a felcsúti polgármester érdekeltségeinek vagyona. Így összességében már a Mészáros-birodalom is képes arra, hogy az érdekeltségébe tartozó tartozó tőzsdei társaságok árfolyamát mozgassa. Erre alighanem nincs is szükség, hiszen az árfolyam-emelkedésben reménykedő (kis)befektetők abban bíznak, hogy az egykori gázszerelő kapcsolata a kormányfővel továbbra is töretlen marad, s a hátszél miatt a Mészáros-papírok folytatják tőzsdei tündöklésüket.Legalább a jövő tavaszi választásokig.
majd írnak ha azaz igény
lemaradtam, pedig ezer eve 640 volt benne celaram, es epp cig stori miatt szalltam ki belöle es toltam at mindent konzumba es cigbe. Komolyan csak szivok ebben a honapban....640 regi restöltes teljesült , szerintem ezzel ki is fog fujni
Akkor vettem tőled 470 felett egy kicsivel
azt nem figyelem, ahogy nézem le is maradtam róla :-/
pannergybe pattant át a speki tőke egy része
kiszálltam 480-470 közt, jöhet a kitörés...
nem akarom elkiabálni, de 480 ezidáig megtartotta, ha nem indítják meg, hogy betöltse a rést, akkor irány 500feletti szintek meghódítása... ha lölö érdeke is úgy kívánja..
Igen ez tényleg hátránya ha buksz rajta akkor az adókiegyenlítésbe nem tudod bevonni.
Kötögettem most újra a 2012-eseket. Nekem az tetszik benne, hogy így csak 4 év a következő periódus. Idézőjelben csak. Persze lehetne úgy is, hogy most marad tbsz-en amíg nem nyilatkozol az ellenkezőjéről és mivel letelt az 5 év mostantól bármikor kiveheted adómentesen de amíg nem nyúlsz hozzá a következő évek adómentesek. Ez a megoldás tetszene amit felvázolsz. :) Kár, hogy nem így van, logikus lenne pedig így.
Vannak ilyen rugalmatlan dolgok. Pl tegnap akartam befizetni banki nyitvatartás után automatán , de másik banknak a számlájára. Azt nem lehet. Levenni lehet másik banknál vezetettről idegen bank automatáján, de befizetni nem. Felháborító eljárás. :) Nem akarják, hogy más bankhoz fizess be az ő automatájukon ami nagyon rugalmatlan. De hát el kellett fogadjam ez van jobb híján.
igen, mondjuk logikailag nekem nem logikus, hogy a 2012-es TBSZ-t mi a francért kell újra lekötni.
Én abban állapodtam meg az állammal, hogy legalább 5 évig otthagyom a pénzt. De a 7. évben már nem tudom felvenni a 2012-ben lekötött pénzem, legalábbis a 2018-2019-es hozamok után adóznom kell.
Ez akkor szopatás, ha pl. ingatlanra gyűjt az ember. Mert ha van pénze az embernek ingatlanra, akkor megveszi. Ha viszont 8 éven kereszül takarékoskodsz, akkor nem tudod az egészet kivenni kedvezményesen csak egy részét. PErsze még így is jobb, mintha leadóznád telibe, de akkor is egy kicsit gusztustalan.
Ami a TBSZ számla hátránya lehet, hogy nem lehet az ott elért veszteséget a nyereséggel összekompenzálni. Tehát ha ott buktál, azt buktad. És pl. ha 5 évig buktál és utána a 6. évre kijönnél egára, akkor bizony ha a 6. évben hozzá akarsz jutni a pénzedhez, akkor sokkal többet kell adóznod, mert az első 5 év bukói nem számítanak, a 6. év, amikor visszanyered a bukókat, akkor meg adózhatsz dögivel.