Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

az elveszett humor nyomában

#810656 Koffein Előzmény: #810651

vicc :)

"Gyurcsány Ferenc menjen azok közé, akik még hisznek benne, Kunhalmi Ágnes foglalkozzon az oktatással, Gőgös Zoltán csak falura járjon, mert abban nagyszerű, Juhász Péter és Hadházy Ákos vizsgálja a korrupciót. Az egészségüggyel Komáromi Zoltán és Sándor Mária, az oktatással Törley Katalin, a választási törvénnyel Gulyás Márton foglalkozzon, a demokráciával Majtényi László. 12:0-ra legyőzhetnék Orbánt. Vagy 11:1-re, a migránskérdésben esetleg rúghat egy becsületgólt."

Ezért mondom, hogy elősz…

#810461 Koffein Előzmény: #810457

Ezért mondom, hogy először halászni kell megtanítani a népet. Ha jól emlékszem vannak kísérleti programok (függetlenül Hegedüs Zsuzsától), ami ha minden igaz elég sikeres. Mintha zöldségeket termesztenének és évről évre jobban megy a programban résztvevőknek... de az is lehet, hogy behaluztam :)

Nem halászhatnak, mert a…

#810457 TrendMan Előzmény: #810453

Nem halászhatnak, mert a halas tó Döbrögié.

Az ilyen projektekhez kellene egy jó menedzser, aki nem csak a szociológiához ért, hanem mondjuk a kisállattartáshoz is és mondjuk mélyen elkötelezett az ügy iránt.

Hegedűs Zsuzsa úgy viszonyul a mélyszegénység kérdéséhez, mint a 'megboldogult' nyugdíjvédelmi megbízott a (magán)nyugdíjakhoz.

+++

Egyébként Merkelék kb. ugyanígy ötletelnek a migráció kérdésében, mint Orbánék a mélyszegénység kapcsán.

A döntési központok túl messze vannak a döntés hatáshelyszínétől.

Nem véletlen, hogy az a király, aki álruhában a nép között jár, a népmese kategóriája.

először halászni kéne me…

#810453 Koffein

először halászni kéne megtanítani az embereket...

Akkor van csak jelentősé…

#809932 Láma Előzmény: #809869

Akkor van csak jelentősége, ha pályázati pénzből újítasz. Különben semmi közük hozzá, mit csinálsz a saját házadon. Különben teljesen agyatlanul megy a pályázat is. Tavaly pályáztam otthon melege programban. Be is jutottam, de elutasították, mert "csak" napelemet akartam és az önmagában nem hozott annyi co megtakarítást, amit elvártak. Feltételül szabták meg, hogy szigeteljek is és cseréljek nyílászárókat is. Azokat a nyílászárókat, amiket 6 évvel azelőtt szintén pályázati pénzből cseréltem, az akkori követelményeknek megfelelő termora. Normális? Ha jól emlékszem jelentős felújításként az évi 10 tonna co megtakarítás volt nekem a követelmény ennél a pályázatnál és az 5KW napelem "csak" 5,5 tonnát tudott. Akinek van pénze, azt belehajszolják számára értelmetlen kiadásokba, miközben két három házra elosztva ugyanaz a pályázati pénz lehet hogy több co megtakarítást eredményezett volna és a kispénzűeknek is jut egy kis öröm. Agyatlanok, mint mindenben, amihez nyúlnak.

Új lakásnál 3 rétegű üve…

#809894 KawaBazsy Előzmény: #809869

Új lakásnál 3 rétegű üveg kell. Amúgy meg kiszámolják, h összességében teljesíti e az előírásokat a tervezett anyag. Nálam a fal: 30 cm porotherm klíma + 15 cm grafitos szigetelés, tetőben 25 cm szigetelés, padlóban 12..

nélkülözés

#809871 Koffein
A magyarok 31,9 százaléka súlyos nélkülözésben él, ennél többen ilyen rossz helyzetben csak Görögországban (36%), Bulgáriában (47%) és Romániában (50%) vannak az unióban – közölte az Eurostat. Az EU statisztikai hivatala szerint több mint kétszer annyian vannak az ilyen körülmények között tengődők, mint a KSH szerint (14,5%); az eltérés a két intézmény eltérő módszertanából adódik. Az uniós tagállamok lakóinak összesen 15,9 százaléka számít súlyosan nélkülözőnek.

tyűűű

#809683 Koffein

Magyarország az előkelő 12. helyen végzett a Good Country (Jó ország) listán, amely aszerint rangsorolja az államokat, hogy több tényező – így a tudomány, a kultúra, a nemzetközi béke, a biztonság, a klíma vagy az egészség – alapján mennyire járultak hozzá a Föld globális jobbá tételéhez. A magyarok a legjobb eredményt a tudomány és technológia kategóriában érték el, a harmadik helyen zártak, míg a legrosszabbat a világrend terén nyújtották, ez a 43. helyre volt elég. Az első helyen Hollandia végzett, megelőzve Svájcot és Dániát. Az Egyesült Államokat a 25. helyre sorolták.

https://goodcountry.org/index/results