Mondtam, hogy PUNCI! :-)
a céges bulikat is megölte ez a weinstein, nix bulika, nix alkohol... mi lesz így, az amcsi tibi atyákkal? :)
:-)
Ez szerintem tipikus női megközelítés volt.
Most már biztos, hogy nőstény tapsifüles vagy.
Egyébként a riposzt jó, amennyiben feltételezzük, hogy ezekben a helyzetekben a nő részéről mindig csak taszítás és kizárás van.
ha te kapod a 120kg-os 70 eves noi fonokodtol ezeket, akkor melyiknel adnal pofont?
es a Courtney Love megjegyzesnek allitolag (o szerinte) az lett a kovetkezmenye, hogy tiltolistara kerult Hollywoodban...(amugy nem a szakmai megbeszelestol ovott, hanem ha bulizni hiv Weinstein)
erre mondom, ha van 100-200 no, aki hasonlo cipoben jar, es egyik sem tesz feljelentest (csak 20 evvel kesobb amikor valtoztak a korulmenyek), akkor ott valami van a hatterben, es nem az a valoszinubb, hogy mind a 200 hazudik...
ahogy weinsteint felreteve, arrol sem vagyok meggyozodve, hogy (ha onkentes, vagy kitalalt a sztori), akkor 20 evvel kesobb ebbol karriert tud epiteni valaki, es aranyat asni
Egy VV Ica igen, mert neki mindegy, hogy mi a hir, csak hir legyen rola
De a metoo eseteben komoly A-listas szereplokrol van szo, akikkel egy ilyen botrany utan melyik producer fog szoba allni?...szerintem pont kockaztatjak a karrierjuket is (es akkor arrol nem is beszeltunk, ha nem jol sul el, es o lesz felelossegre vonva ragalmazasert vagy hasonloert)
Erkölcsileg tiszta az lenne, ha egyáltalán meg tudnánk húzni azt a határt, ami ebben a tekintetben 'eseménynek' számít.
Mi az?
Egy simi? A segg fogdosása? A mell tapizása? A megjelenés egy fürdőköpenyben? Kierőszakolt csók? Tedd a szád a péniszemre kérés? Egy heves bók? Fülbenyali? Leerőszakolt ruha?
Vagy elég, ha a nő úgy emlékszik, hogy valami történt?
Ezek a sztorik olyanok, mint egy rossz film, ahol egyetlen szereplővel sem lehet azonosulni.
Persze, erkölcsileg tiszta az lenne, ha az eseteknek nem csak a 4-5%-ában lenne felelösségrevonás, és nem csak 16%-ában jutna el egyáltalán bejelentésig, vagy feljelentésig. Ami amúgy kb a me too-ra is igaz, voltak bejelentések, feljelentések aktuális idöben is, csak hiába, mert azonnal lelötték az ügyeket.
Szerintem a zsebtolvajoknál másként van.
Megj.
Ha nem általánosítunk, hanem csak azt véleményezzük, amiröl ismeretünk van - mint te teszed - akkor lehet (és csak akkor) erröl értelmes diskurzust folytatni társadalmi szinten.
Akikről én tudok Ámerikában, azok már bőven 50 fölött vannak.
Igaz nem vezetek teljes listát.
Igaz, ez nem menti föl őket, de az említett jelenség miatt az egész helyzetet ingoványosnak érzem, nem pedig erkölcsileg tisztának.
Mintha valaki 20 évvel a zsebtolvajlás után tenne feljelentést.
amerikaban 30-40-es es/vagy csucson levoket erint
szerintem nagyon nem veletlen, hogy magyarorszagon a lealdozoban levoket erinti - akiknek mar nincs meg az a hatalmuk, mint korabban
amerikaban pedig azokat erinti, ahol az aldozatnak lett akkora hatalma, hogy megfelelo forumot talalva, at tudja torni az uvegfalat
(meg a hatalmuk teljen levo potentatokkal szemben is)
nem kicsi a kulonbseg a tarsadalmak kozott
(ahogy pl olaszorszagot az aldozatnak kellett elhagynia, mert ot tamadtak, nem az elkovetot - hasonloan e forumhoz)
tradicionalis vs liberalis tarsadalmak
az áldozathibáztatás forrása az, hogy az emberek hisznek abban, hogy a világ igazságos és többnyire nem történik szörnyűség olyanokkal akik nem hívják ki maguk ellen a sorsot. Ezért van áldozathibáztatás, nem azért mert a nők ilyenek, meg olyanok.
Holott az erőszakra nem elfogadható indok az sem, ha miniszoknyában, vagy derékig dekoltálva, vagy meztelenül megy ki az utcára a nő...az sem, ha a producerhez a hotelszobájába megy. Ha valaki gentleman nem él vissza az ilyen helyzetekkel sem hatalmi helyzetével. A lányoknak meg azt kell tanítani, hogy szörnyűségek bárkivel történhetnek, mert nem mindenki etikus. Úgyhogy mindenkor fontos a "gardedam" jelenléte...
Nem tudom melyik amerikai színésznőtől -talán Courtney Love volt - kérdezték meg évekkel ezelőtt egy interjúban, hogy mit tanácsol kezdő és nem kezdő színésznőknek: a válasza az volt, hogyha Weinstein a hotelszobájába hívja őket szakmai megbeszélésre, akkor ne menjen el.
nekünk magyaroknak már csak ez maradt, egy aktus nélküli kiüresedett előrelépés a színfalak mögül... havas úr próbálkozásaitól úgy megzuhant ez a kedves aranyos éva, hogy azóta is pszichiátrián kezelik, nem mer férfiak közzé lépni, azóta sem szerepelt sehol, de most olvasta lilla asszony sztoriját és erőt adott neki...
ééés még mindig nem érezzük az szavak elértéktelenedését... áááá dehogy... :)
Havas is, nedves is, van tocsogás bőven:
http://index.hu/kultur/media/2017/12/04/bauko_eva_...
Rájöttem, hogy engem mi zavar ezekben a történetekben.
Mindig olyan potentátokat érint, akiknek a csillaga leáldozóban van!
Vajon a csúcsformában lévő harmincas-negyvenes hírességek mind az erkölcs mintapéldái?
"Míg egy klasszikus átlagos manapság metoo-zós csaj, aki 18-25 éves korában megy el a rendezővel és utána szabad akaratából -azért, hogy megkapjon egy szerepet - lefekszik az adott csávóval, (mert tudja, hogy ha nem ő fekszik le az illetővel, hanem más, akkor majd más fogja megkapni a szerepet) azt én nem tekintem áldozatnak (és hibásnak sem)."
egyebkent amin fel lehet haborodni, az ez, csak jelzem
(marmint, hogy szerinted az "atlagos" metoo-zos csaj az ilyen)
a tarsadalom nagy resze szerint a te lanyod is pont ilyen, es amikor megeroszakoljak majd, akkor is pont igy velekedik majd a tarsadalom (legalabbis erre kelet fele)
es ez az egyik oka, hogy az eroszakok 16%-a kerul csak bejelentesre (nem elitelesre, az megint csak 25% lesz)
az "atlag" metoo-s eset az az , hogy bejelentest tesz a producernel, fonoknel, HR-esnel, vagy a New Yorki fougyesznel (mind megtortent eset), es mar ok elfektetik az ugyet es lezarjak erdemi vizsgalat nelkul azonnal...
aztan hogy hogy nem, amikor ez a kampany elohozza megint ugyanazt az ugyet, kiderul 20 evvel kesobb hogy azota sok aldozata volt meg mindegyik elkovetonek, es adott esetben sok veszjelzes, bejelentes stb es nem tortent semmi...
fogalmatok sincs a konkret esetekrol, csak eloiteletek menten erveltek
az altalanositasokkal viszont sajat lanyaitoknak keszititek elo a hasonlo szituaciokat
jo a musor :)
tudom, hogy pont errol beszeltel, csak koffein es az en vitamhoz hozzaszolva, tehat gy. k. koffeinhez irtam, hogy mit ir es mirol, nem rolad, csak te reflektaltal ahhoz...remelem igy kevesbe felreertheto
te siman csak zsidoztal, de az is teljesen rendben van, megerdemlik ok is :)
"És mielőtt elkezdenél felháborodni - Igen baromi nagy különbség van az önkéntes szereposztó díványra felfekvő - majd utólag öntudatra ébredő és emiatt rinyáló nők - és azok között, akikkel akaratuk ellenére erőszakoskodtak."
es meg mindig senki nem akarja osszemosni a ket dolgot :) tekintettel arra, hogy a metoo kampanyban hany eset van, ami onkentes volt, ez az erv mennyiben kapcsolodik,. ahhoz hogy nem tetszik a metoo kampany? de tenyleg mondjatok mar el nekem, hany eset van, ahol ez relevans es igaz?
es vekonyak a hatarvonalak, na most amikor C K maga elismeri hogy atlepte a hatarvonalat, vagy amikor moszad ugynokot berelnek az aldozatra, vagy amikor az iroda ajtot gombnyomassal tudja az asztalnal ulve bereteszelni a koma, az a hatarvonalon innen van-e meg nalatok?
Es meg hany aldozatuk legyen, mire nem azzal az alvitaval jottok, hogy miert keverjuk ossze az onkenteseket a nem onkentesekkel?
ezek konkret ugyek, konkret emberekkel, perverzekkel, akik konkretan tobbnyire elismerik hogy gaz amit muveltek, ehhez hogyan jon a visszatero ervetek, hogy tegyunk mar kulonbseget, mert aki onkent, az nem aldozat?
Ki beszel rajtatok kivul onkentes esetekrol? Hol olvastatok, milyen forrasbol jon ez az onkentesseg, erdekel mert eleg hosszan es kitartoan szajkozzatok :)
van kb 40 eset amirol beszelunk, 1-et kivancsi vagyok tudtok-e ezek kozul mondani, ahol utolag rinyal az onkentesen odafekvo no, mert ez igy eleg ostoba vita, amit muveltek...
akkor szoktak emberek olyasmivel vitatkozni, amit amugy senki nem allitott, nincs az asztalon, amikor nincsenek ervek, kar hogy nektek kezdettol fogva csak erre az alvitara futotta ahol kepzelt dolgokkal vitatkoztok
gy.k.
szerintem is baromi nagy kulonbseg van az onkentesen odafekvo no, es a nem onkentesen odafekvo no kozott, ez egyszeregy felesleges ismetelnetek, ezzel mindenki egyetert
azzal van problemam, hogy hogyan jon ide az onkentesen odafekvo no esete? marmint azon kivul, hogy eloiteleteitek menten szeretnetek aldozatot hibaztatni, relativizalni stb...
Na pont erről beszéltem:
"-Nem azt allitom, hogy azt irtad, a 13 eves csaj a hibas, azt allitom, azt irtad, hogy a metoo-s nok a hibasak, es azt kerdezem, hogy a 13 eves csajrol miert nem irtal hasonlot?"
Hol írtam, hogy a metoo-s nők a hibásak?
És a 13 éves csajról miért nem írtál hasonlót? Mi közöm nekem a 13 éves csaj témájához? Amúgy nyilvánvaló minden normális embernek, hogy aki egy 13 éves magát még megvédeni nem képes emberrel lép szexuális kapcsolatba, az beteg és a 13 éves lány az egy kihasznált áldozat. Míg egy klasszikus átlagos manapság metoo-zós csaj, aki 18-25 éves korában megy el a rendezővel és utána szabad akaratából -azért, hogy megkapjon egy szerepet - lefekszik az adott csávóval, (mert tudja, hogy ha nem ő fekszik le az illetővel, hanem más, akkor majd más fogja megkapni a szerepet) azt én nem tekintem áldozatnak (és hibásnak sem).
És mielőtt elkezdenél felháborodni - Igen baromi nagy különbség van az önkéntes szereposztó díványra felfekvő - majd utólag öntudatra ébredő és emiatt rinyáló nők - és azok között, akikkel akaratuk ellenére erőszakoskodtak.
És ott már nagyon vékonyak a határvonalak, hogy meddig tekinthető egy férfi nyomulása nyomulásnak és mikortól erőszaknak és mikor jelent a női nem valóban nemet és mikor jelent csak annyit, hogy nem vagyok én olyan könnyen kapható, kicsit győzzél még meg valamivel stb.stb. Mert a liberálisok ma megpróbálnak olyan erős határvonalat húzni ami a való életben nem létezik. Pont azért, hogy bárkit, aki a határvonalon mozog meg lehessen hurcolni.
Van nekem egy barátom, akinek évtizedekig nem volt barátnője. Mindig úgy akart közeledni a nőkhöz, hogy összebarátkoznak, megismerik egymást és majd utána a kölcsönös szimpátia szerelembe fordul.
És csodálkozott, hogy miután a nők beskatulyázták a barát kategóriába, onnan már soha nem tudott kitörni.
Mert egy nő igényli, hogy férfiként lépjenek hozzá már első pillanattól, hogy érezze az erőt (nemcsak fizikait), a dominanciát, az alfa hímséget, amiért neki megéri majd élete kockáztatása árán gyereket nemzeni ennek a férfinak -mert ugye végső soron ez volt mindig is a szex eredménye/oka.
Mert ez csak így működik, ezek többszázezer éves ősi ösztönök, amiket a mai modern kor hülyeségei nem tudnak felül írni (egyelőre).
Továbbra is vallom, h ha vki feltalál olyan hazugságvizsgáló algoritmust, ami minden esetben 100%-osan kimutatja, ha vki hazudik (s persze ezt kötelező lesz alkalmazni - többek közt - a politikusoknak), akkor az jobbá fogja tenni a világot..
a kulonbseg vilagos, csak az nem vilagos, hogyan szeretned a szamodra zavaro kulonbseget feloldani te, azaz mi nem tetszik vegulis neked a felhozott kulonbsegben? hogy Polanski filmjet nem vettek le, vagy hogy C K-et igen? Te milyen kovetkezmennyel volnal elegedett melyik esetben?
(a metoo hulyesegenek alatamasztasara hoztad, hogy amugy onkent vallaltak, es hulyek voltak, hogy odamentek, ebben a kontextusban nem vilagos a szamomra hogy ezt hogyan tudtad megallapitani a metoo-s esetekben, es miert nem merul fel pl Polanskinal - miert nem irtad, hogy a 13 eves csaj volt a hibas, mikor a metoo-nal szerinted mindig a nok voltak a hibasak?
(Re:matgab) -Nem azt allitom, hogy azt irtad, a 13 eves csaj a hibas, azt allitom, azt irtad, hogy a metoo-s nok a hibasak, es azt kerdezem, hogy a 13 eves csajrol miert nem irtal hasonlot?
En hallgatom, ha kifejted, hogy az esetek kozti kulonbozoseg, hol es melyik ponton eri el a hibaztatasban megjeleno kulonbseget, es miert)