no akkor most fordulni kéne hejjj hóóó hóhóóóó zurück 10100 fölé gyígyíííí :-P
no akkor most fordulni kéne hejjj hóóó hóhóóóó zurück 10100 fölé gyígyíííí :-P
hihetetlen, hogy külföld nélkül milyen illikvid lett
Nagyon úgy tűnik. Olyan erőtlen, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy nem azzal kezdi reggel. Persze ha már itt van, töltse is be!
szerintem betölti a rést, amit 10095 - 10110 nél hagyott maga mögött...
Rendesen tönkrevágod a BÉT-et.
Le is fordult ez is...
már úgy érted a vételemet megelőzően tűnt úgy. A 10350-es vétel betonbiztos plafont jelent és ne feledd két héten belül 9315 a célárfolyam!
Megint erőtlen, fáradt, pedig már úgy tűnt, hogy visszatér bele az élet. :-/
Délután otp pakkom negyedét eladtam (10150-10370). Kellett a pénz Opusra. :-)
Amúgy szerintem szépen viselkedik a papír, csinálja, amit várunk tőle. Irány 10500, majd 11k.
Maradva az mnb-s akciónál , otp számára ott az olcsó forrás betétekből. hitel /betét nagyon lent van . 2000-3000 mrd Ft likvid tartaléka van.
Ebben a helyzetben mnb megveszi vagy sem az otp jelzáloglevelet nagy érzelmeket nem hiszem , hogy kivált a bankon belül. Nem igazán szorulnak rá erre.
Az egész jelzáloglevél piacra ez milyen hatást vált ki az már fogósabb kérdés. Mert Otp-nél szerintem ez technikai kérdés volt eddig, megvette saját jelzáloglevelét ha éppen jelzáloglevél kibocsátással finanszírozta és csókolom. Legalább olyan termékben volt a pénz ahol a pénz felhasználása házon belül történt. Ha ezt kiváltja az mnb akkor ezt a lóvét el kell helyezni másban. Ami egyrészt jó mert felszabadul pénz ahogy mondtad, másrészt gond mert miben helyezze el . :)
A legjobb az lenne ha annyira bővülne a hitelezés oda lehetne elhelyezni. De hát ahhoz nagyon bővülnie kell a hitelezésnek. Nagyjából 2000 mrd-al több a betét mint a hitel eleve.
Felszabadul de eleve úszik a likviditásban. Az egész magyar jelzáloglevél piacot megvehetné többszörösen. Cs papa köteg 20.000 -esekkel kell befűtsön az irodában, hogy valahol elhelyezze a likvid lóvét. :) Kis túlzással.
Na jó, hát ártani nem árt ha felszabadul. Arra vagyok kíváncsi hitelkamatokban érezhető lesz e ennek a hatása.
Rossznak nem rossz hír, mert vagy semleges , vagy pozitív hatása lesz.
Mondjuk azt nem tudom ma erre indult e meg. Mert ez tegnapi hír volt.
Épp akartam írni tegnap miért vergődünk itt 10 k-nál jó nemzetközi hangulatban. Erre ma nemzetközi főleg dax elromlott, Otp beindult. Nem tetszik nekem ez a német kormányalakítás buli. Megint a ki rántja előbb félre a kormányt szemben autózás. Nem hiszem bármelyik félnek érdeke lenne az új választás . Nem hiányzik év végére ez a műsor.
pont most?:)
uhh.
10.300 alatti certiket dobhatom...tul rizikosnak találom,pedig de szépen mutatattak volna a fa alatt 12000nél.:)
egyébként meg tuti pénz volt és elfelejtettem lekereskedni... bosszantó
Tegnapi MNB-s hír miatt, egy valag pénze felszabadul OTPnek