Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

Akksibotrány + iPhoneX

#811485 Koffein Előzmény: #811479

a korrekt az volna, hogy nem adnának ki op frissítést minden évben, amikor új készüléket dobnak piacra :)

van egy ipad minim, talán 2szer frissítettem, 3ik alkalommal már nem, mert érezhetően belassult az első két alkalommal. a frissítések, mindig új készülék bemutatás környékén jöttek ki... visszafele meg nem lehet váltani... :-/

érezhetően avultatás a lényeg, mert frissítés előtt gyors volt, majd frissít, belassul, majd köv frissítést rátolod, ismét egy akkora lassulás jön, mintha egy porschéból szálnál át megan coupéba, majd köv évbe trabiba, majd ráköv évbe egy rollerre váltanál... ezek után, azt mondják, hogy aksi miatt, hát rohadjanak meg... akkor ne küldjék rá egy elavult szarra a porsche mocijának beállításait ...


ismét vitte a karácsonyt

#811255 matgab Előzmény: #811237

Én vettem egy Xiaomi-t.

De ugyanez az ábra érdekes lesz a kínai holdújév hetében is.

37év

#809738 Fornit Előzmény: #809684

Charton is latszik, mikor megjelent az iPod akkor kezdett meno lenni, mikor az iPhone akkor statuszszimbolum.

37év

#809709 matgab Előzmény: #809684

bazzeg így a grafikont nézve nagyon jól lehet látni a 124-es Aaple vételem és 106-os eladásom hatását a világ legnagyobb cégére..

shazam

#809614 Kissherceg

http://index.hu/tech/2017/12/11/az_apple_megveheti...


Az Apple rövidesen felvásárolhatja a Shazam zenefelismerő alkalmazást. Az 1999-ben alapított brit cég szolgáltatásával a számítógépünk vagy a telefonunk fölismerheti az épp hallgatott zenét.

A Shazamot ma több mint százmillióan használják havonta legalább egyszer. Állítólag a bevételük legnagyobb része az iTunes Store alkalmazásokkal kapcsolatos reklámokból származik.

Az értesülést – amit a BBC és a TechCrunch is megszellőztetett – sem az Apple, sem a Shazam nem kommentálta. A Music Business Worldwide cikke megjegyzi, hogy a 400 millió dolláros felvásárlási ár lényegesen alacsonyabb annál az egymilliárd dollárnál, amennyire a Shazam becsülte a cég értékét az utolsó, 2015-ös finanszírozási kampányban.

A Shazam felvásárlásával az Apple gyakorlatilag pénzt takaríthatna meg a reklámokon, mivel az egyik közvetítőjük kerülne a tulajdonukba. Egyúttal a konkurenciának is aláverhetnének, mert ha az övék lesz a Shazam, aligha hivatkozik majd a konkurenciára: a Google Play Musicra vagy a Spotify-ra. Utóbbiak amúgy az Apple legnagyobb riválisai a streamerek piacán: a Spotifynak 60 millió előfizetője van, az Apple Musicnak 27 millió.

Írország nyert

#809209 Kissherceg

Teljes készpénzállományának 5,9 százalékát, 13 milliárd eurót fizet be adóként az ír államnak az Apple az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében – írja a Quartz.

Az Európai Bizottság tavaly augusztusban 13 milliárd eurós büntetést szabott ki az Apple-re, amiért az amerikai techmulti adókedvezmények formájában tiltott állami támogatást kapott az ír államtól, és elkerülte az adófizetést.

A 13 milliárd euró az ír egészségügy teljes költségvetését fedezni tudná egy évben, az Apple 2015-ös nyereségének pedig a 27 százalékát jelenti. Az ír kormány tiltakozott az ellen, hogy tiltott állami támogatásnak minősítsék az Apple-nek és még számos amerikai cégnek nyújtott adókedvezményt, ezért hivatalosan is fellebbeztek a döntés ellen. Ez az írek részéről érthető, hiszen az ország rettenetesen jól jár azzal, hogy adóparadicsomként magához csalogatja az Apple-hez hasonló multicégek profitközpontjait.

Forrás: Torslov, Wier, Zucman (2017)Forrás: Torslov, Wier, Zucman (2017)

Ezeknek a cégeknek és így az adómegállapodásoknak köszönhetően 2015-ben például 26 százalékkal nőtt az ír GDP. Írország a kilencvenes évek óta köt egyedi megállapodásokat multinacionális cégekkel, az Apple ez alapján konkrétan 0,005 százalékos adórátával adózott az országban.

1000 milliárd dolláros piaci kapitalizáció?

#807508 Koffein Előzmény: #807484

ha árfolyamot nézem én is buktam rajta egy picit... végig ültem 130tól 80ig, majd kidobtam 130alatt, ha tartom pár hétig óriási kasza következik... késő bánat, keresni kell a következő lehetőséget... :o)))

1000 milliárd dolláros piaci kapitalizáció?

#807484 Fornit Előzmény: #807471

En vagyok a masik, aki vesztett rajta (egy keveset).

Akkoriban csak ismerkedtem az usa piaccal meg, ugy jo otp-s szokas szerint, ha esett 1%-ot, zartam azt is :)

1000 milliárd dolláros piaci kapitalizáció?

#807471 matgab Előzmény: #807461

ne is mondd! Szerintem az elmúlt 10 évben rajtam kívül kevesen csináltak veszteséges long trade-et az Aaple-lel...

safari

#802237 Kissherceg

Az Apple és a Google közt felfoghatatlanul nagy összegek cserélnek gazdát, és ezzel az iPhone gyártója válik még gazdagabbá. A Google ugyanis nem véletlenszerűen kerül be a böngészőkbe alapértelmezett keresőmotorként, hanem súlyos összegeket fizet ezért, és az Apple által kiadott Safari az elmúlt években különösen fontossá vált.

Évente 3 milliárd dollárba kerülhet a Safariban alapértelmezett keresőmotornak lenni.

Ez forintban kifejezve még szebben hangzik, hiszen 774 milliárdos összeget még a világ legokosabb magyar vállalkozói sem tudnak egyben felmutatni.

A Bernstein nevű vállalat elemzője, Toni Sacconaghi egy 2014-es bírósági dokumentumból indult ki, amikor kiszámolta a két cég közti tranzakció összegét. Ebben az áll, hogy három évvel ezelőtt a Google nagyjából egymilliárd dollárt fizetett az Apple-nek, hogy az iOS alapértelmezett webes keresője legyen.

Azóta az iPhone és az iPad még jobban elterjedt, és az elemző számításai szerint emiatt a korábbi háromszorosára nőhetett a keresői hely értéke. Mivel az Apple felhasználói viszonylag sűrűn frissítik a készülékek szoftverét, az Apple alig pár hónap alatt le tudná cserélni több százmillió iPhone alapértelmezett keresőmotorját, és ez nagyon fájna a Google-nek, úgyhogy inkább fizet.

Hogy mennyire értékes az iPhone felülete, először talán akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az Apple kidobta onnan a Youtube és a Google Térkép ikonját. Ez a két app korábban az iOS alapkészletébe tartozott, most viszont már a felhasználónak kell döntenie a telepítésről.

Kínába piacot veszített az apple

#800216 Koffein

"Jelenleg a négy legnagyobb okostelefon-brand Kínában a

  • Huawei 23 millió,
  • az Oppo 21 millió,
  • a Vivo 16 millió,
  • és a Xiaomi 15 millió eladott telefonnal 2017 második negyedévében.

Az Apple vezére, Tim Cook, hosszú távon optimista a kínai piac kilátásaival kapcsolatosan. Sok elemző szerint az iPhone 8-as hozza majd el az Apple újabb aranykorát a világ második legnagyobb gazdaságában."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/vesztes_csatat_...


És még így is 150$ felett van még... :)