Regisztráció Elfelejtett jelszó

Masterplast

akkor ezért lodult meg..…

#807405 rbbj11 Előzmény: #807081

akkor ezért lodult meg...el nem tudtam képzelni, ki spekazza megint :D

Nekem is voltak vele fundas terveim, de speka penzekert valamit be kellett áldozzak, és ez lett az

Masterplan

#807393 Kissherceg Előzmény: #807081

Szóval tegnap és a mai napon teljesült minden vételi megbízásom, megtetszett a cég. A vezetés, gondolkodásmódjuk és a szigetelőanyag gyártás, értékesítés. A következő években az ingatlanpiaci felfutás illetve azt követő szigorodó energiatanúsítvány feltételek miatt egy egészen érdekes történet kerekedhet belőle. Bővítés lefele 450-500 között, felfele csak azt tudom, hogy 1000 alatt nem. Meghatározó része lett és lesz az újra épülő portfóliómnak.

én azt látom technikaila…

#805517 rbbj11 Előzmény: #805508

én azt látom technikailag, hogy 600-as szint áttörése volt fontos, és ma brutális forgalommal felette is maradt. Elmaradhat ezért a 640-es visszateszt is, amit akár letudottnak is vehetünk a mai nap végi öntésben. Hatalmas vételi tételek voltak 660-700 közt ma, nem hinném, hogy egy napra vásároltak. A kispapír rallik eddig utólag mindig kiderültek, hogy nem ok nélküliek. Az elemzés elfelejti ezt. Mostanában mutyi a dolog, látszólag ok nélkül megindul vmi, aztán kiderül, nem, ok nélkül. Így volt ez minden Mészáros papírnál és Alteránál is. Nem lepne meg, ha utólag derülne ki, miért indultak meg CIG, panni és ez is. De ha még szokásos bika piaci kispapír ralli, az sem negatív dolog. Egy kispapír ralli sem tartott még egy bikapiacon sem 1 évnél rövidebb ideig. Min . 1-2 év a tartam. Azalatt rengeteget mehet. Fundamentálisan semmi keresnivaloja Masterplastnak 700 Ft felett, de fundamentálisan Amazon is ötöd annyit ér...fundamentálisan kissé túlértékelt globalisan a rv-piac, és ehhez a magyar papírok csak most kezdenek felzárkózni.

most jött a friss elemzé…

#805508 Koffein Előzmény: #805495

most jött a friss elemzés https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/elszallt-a-mas...

Több mint húsz százalékot emelkedett az elmúlt két napban a Masterplast árfolyama, ami elérte, sőt meg is haladta a közel egy évvel ezelőtt küldött kereskedési ötletünk 620 forintos célszintjét. Az árfolyam megugrásának hátterében sokkal inkább technikai, mintsem fundamentális tényezők állhatnak, és mivel fair érték becslésünket is meghaladta már az árfolyam, a jelenlegi, 680 forintos árszinteken érdemes lehet zárni a pozíciókat. Ezzel kereskedési ötletünket (osztalékkal együtt számolva) 32 százalékos pluszban lezártnak tekintjük.

Természetesen a Masterplast fundamentumaiban két nap alatt nem állt be akkora változás, ami hirtelen 20 százalékos értéknövekedést magyarázhatna. Az árfolyam ilyen mértékű emelkedését sokkal inkább technikai tényezők, és a kispapírok piacán hirtelen megjött befektetői étvágy okozhatták, így mivel kereskedési célszintünket 10 százalékkal már meg is haladja az árfolyam, a helyzetet kihasználjuk arra, hogy nyereséggel lezárjuk az egy évvel ezelőtt nyitott kereskedési ötletünket.

A Masterplast napi grafikonja

MIRE FEL A NAGY SZÁRNYALÁS?

Az árfolyam azt követően lőtt ki, hogy a BÉT bejelentette, október 18-ai hatállyal a prémium kategóriás részvénnyé minősítik a papírt. A prémium kategóriába kerüléshez a tőzsde által támasztott kritériumoknak kell megfelelni a legutóbbi vizsgált féléves periódusban. Ezek a kritériumok jellemzően technikai jellegűek (például kapitalizációra, közkézhányadra vonatkozóak), amik közvetlen módon nem befolyásolják a részvények értékének alakulását.

Közvetett hatása persze lehet a prémium kategóriába kerülésnek, hiszen a cég méretének növekedése, illetve a nagyobb közkézhányad segítheti a likviditás bővülését, valamelyest mérsékli a részvénybe fektetéshez kapcsolódó kockázatokat. Ez magasabb vállalatértéket indokolhat, persze annak mértéke közel sem akkora, mint amit a jelen esetben látható 20 százalék feletti árfolyam emelkedés mutat.

A prémium kategóriába kerülésnél egy részvény életében sokkal fontosabb a BUX és egyéb indextagság elnyerése. Ez ugyanis az indexkövető alapok felől automatikusan többletkeresletet jelenthet, ráadásul ráirányíthatja a figyelmet olyan kisebb papírokra is, mint a Masterplast. A prémium kategóriába kerülés azonban nem jelenti automatikusan a BUX tagság elnyerését, bár az tény, hogy elindíthat ilyen jellegű spekulációkat, felerősítheti az erre vonatkozó várakozásokat.

MI MÉG?

A prémium kategóriába lépéssel párhuzamosan a cég elnöke és alelnöke pár szót a cég jövőjével kapcsolatban is mondott. A közkézhányad növelése a cél, bár nekik, mint nagytulajdonosoknak nincs értékesítési kényszerük. Reményeik szerint jövőre a javuló eredmények mellett elérhetnek olyan értékeltségi szintet, ahol akvizíciós célpontokat, illetve újabb tranzakciót lehet végiggondolni. Összességében a már ismertekhez képest sok újdonság nem hangzott el. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a nagytulajdonosok tovább akarják csökkenteni részesedésüket a társaságban, és bár konkrétan akvizíciós lehetőségről korábban nem volt szó, a cég bővülésével kapcsolatban is kaptunk már korábban információt.

Október elején ugyanis a szabadkai gyár bővítését jelentette be a vállalat. Nemrég egy 8,4 millió eurós beruházás zárult le, most pedig egy 6,7 millió eurósat indít a vállalat, amihez 35 százalékos vissza nem térítendő támogatást is kaptak. Az üvegszövet-gyártó kapacitás fog bővülni új, eddig nem gyártott termékekkel, amik magasabb minőséget, és így jobb marzzsal való értékesíthetőséget is jelentenek. Jövőre indul a beruházás, és még abban az évben le is szeretné zárni azt a vállalat. Ez a vállalat eredménytermelésére nézve természetesen egy pozitív lehetőség.

AZ EREDMÉNYTERMELÉS VISZONT…

A vállalat bevételtermelése szépen nőtt az elmúlt negyedévekben, így az egy éves gördülő árbevétel csúcsszintek közelébe tért vissza. A magyar lakáspiaci fellendülés jelei már érzékelhetőek, hiszen a helyi bevételek az első félévben 30 százalékkal híztak. A többi érintett régióban azonban visszacsúszott a vállalat, a verseny fokozódása tapasztalható, ami a jövőben is jellemző maradhat. Az összbevételek persze az év eddigi részében így is nőttek 11 százalékkal.

Ezzel párhuzamosan azonban a költségek is híztak, így az EBITDA-termelésben ez a felfutás egyáltalán nem látszik. Sőt, a csökkenés mértéke akkora, mint a bevételnél az emelkedésé. Ezt a személyi jellegű költségek megugrása magyarázza, ami részben a szabadkai gyártókapacitás bővítésével, részben viszont a munkabérek emelkedésével van összefüggésben. Az EBITDA tekintetében látható tendencia egyértelműen negatív irányba mutat, elmaradva korábbi várakozásainktól is.

Részben emiatt is döntünk kereskedési ötletünk lezárása mellett. Fundamentális oldalról ugyanis a jelenlegi árszinteken (amik már 10-es, relatíve magasnak mondható EV/EBITDA-t jelentenek) egyelőre nem látunk már akkora felértékelődési lehetőséget, mint korábban.

RÉGEN JÁRT MÁR ITT A MASTERPLAST

A héten látott mozgással olyan szintekre jutott el a Masterplast, ahol már nagyon régen járt. A 2012-es tőzsdei bevezetésnél volt utoljára 700 forint közelében a részvény, vagyis ez alapján is érezhető, eléggé történelmi pillanatról van most szó a cég életében, a prémium kategóriába való átsoroláson túl.

A technikai kép azt mutatja, hogy azért ilyen megindulásoknál sosem árt vigyázni. Az RSI 70 felett jár, utoljára 2015 közepén volt hasonló a helyzet, és akkor azért inkább a lokális csúcsoknál volt már hasonló a jelzés. Most az 575 forint körüli szintek áttörése után látványosan megnyílt a tér felfeé, de azért új történelmi csúcsot nem láttunk.

Ha korrigálni kezdene a Masterplast, akkor első körben a 640 forint közelében lehet támasz, de ez sem tűnik azért túl erősnek, csak a 2012-es bevezetés után láttunk valamiféle szinteket itt, nem tudni, hogy most hogy vizsgáznak majd a szintek. Azt is el lehet mondani, hogy ilyen megindulás után azért nagyobb lehet majd a volatilitás, vagyis a szintek gyorsabban eshetnek el a szokásosnál.

A Masterplast heti grafikonja

akkor ezért veszik ... d…

#805504 Koffein Előzmény: #805503

akkor ezért veszik ... de hogy kerül be? hisz alig volt benne kereskedés...

visszakerestem, nem emel…

#805499 Koffein Előzmény: #805495

visszakerestem, nem emeltek célárat, elemzés se jelent meg május óta ... na mindegy is, megérdemli a masterplast az emelkedést :)

kbc-nek mikor jött ki az…

#805482 Koffein Előzmény: #805479

kbc-nek mikor jött ki az új célárra? leragadtam 620as célárnál, de az még tavalyi...

mai eddigi 170 millás fo…

#805479 rbbj11

mai eddigi 170 millás forgalom elég durva....mondjuk nem szép hozzá a chart sem. De miért épp most?? Egy évig ültem benne legalább. Sehogy nem lehetett mozgásra bírni, pláne nem 600 fölé. Erre nemrég kijön a kbc egy magas célárral, és utána megindul?

Illene egy 600-as visszateszt.

ahhoz képest, hogy szágu…

#805477 rbbj11

ahhoz képest, hogy száguldozik, senki nem is szól hozzá?

ha valaki lemaradt volna

#803413 Koffein

és kecsegtetőnek tartja, 23 ft osztalék -ot fizetnek. jelenlegi árfolyamon 4%os osztihozom...

"2016. év után járó osztalékra jogosító részvényekkel utoljára 2017. szeptember 28-án, csütörtökön lehet kereskedni. Az osztalékfizetés kezdő időpontja: 2017. október 9., hétfő. "

https://www.bet.hu/newkibdata/124101575/MPosztalek...

indulhat a banzáj :-P

Nem sikerült jól a Maste…

#784254 Koffein

Nem sikerült jól a Masterplast harmadik negyedéve, ugyanis a bevételek 10 százalékkal, míg az EBITDA 18 százalékkal esett vissza éves alapon. Ráadásul a legnagyobb csökkenés a stratégiailag fontos üvegszövet-háló szegmensben történt, ahol a saját gyártású termékekre állt át a vállalat. A magyar piacon 7 százalékos volt a növekedés, a beinduló ingatlanépítések miatt, de ez nem volt elég a többi piacon látott visszaesés ellensúlyozására.

25

#768747 Fornit

"Az eredménytartalék terhére részvényenként 25 forint osztalékot fizet a társaság, a saját részvényre eső osztalékot nem veszik figyelembe. Az osztalékfizetés kezdőnapja 2016. június 9, az osztalékra jogosító részvényekkel utoljára 2016. május 31-én lehet kereskedni. A 25 forinttal kalkulálva 4,7 százalékos osztalékhozam adódik.

A következő 18 hónapban 3 millió darab törzsrészvényt vásárolhat vissza a társaság, minimum 1, maximum 20 000 forintos áron.

Az igazgatótanács az alaptőkét saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva bármikor felemelheti, azzal a korlátozással, hogy 2020. április 28-ig legfeljebb 3 milliárd forintra emelheti.

"