beszarás, nagyon éreztem, hogy ma el kell adni... stoppal sikerült
beszarás, nagyon éreztem, hogy ma el kell adni... stoppal sikerült
Mindegyiket beadták, de még az OTT1-is!
Már megint 725!
Húúúú..........725-ig beadták, de már megint 805!
Én most mindent eladtam! Majd visszaveszem a Konzumost 30000-en, az Opust 10000-ren, az Appennin-t meg 15000 környékén! Nem értem, hogy mi van itt!
és még mindig nem lépte át senki az 5%-os küszöböt...
Szóval itt a nagy tulaj önti egyik számlájáról a másikra és egyre kisebb a közkéz- sztem.
Nemsokára az OPUS lesz az Európai Amazon+ Aapple
ezt eladják és vesznek mást, ahol még nincs 15% :) Ezen én is gondolkodtam, de itt nehéz visszaszállni... :)
pofim szakad le... 805ön limit... nyitóba valakinek adtak 234k-t egybe... ugyanmár, mi az? kis zsebpénz :-P nyihahahah
amennyiben egy egesz napos fibrillációs csík izgalmasnak nevezhetö :D
izgalmas napnak nézünk elébe :)
Rigoletto Ur,
most olvasom a nagy hirt, 10 év tözsdei kuszkodés és szenvedés utan (olyan junkokkal mit otp / RG) vegre bejott az elet nagyon a filaxiaval :)
Hatalmas gratula!!!!
késön ébredö kis részvényesek föleg, másra nem tudok gondolni...ill. már összefüggést vélik látni a több helyen megugrott ingatlan kínálattal országszerte....átlag ember bérbe adott lakását eladja és ide hozza belöle a zsét??
persze hogy nem realitás
Egyebként ilyenkor kéne mindenkinek tözsdére hoznia a cégét és rv-t nyomtatni...pl bonafarmot is
Éjszakai bagoly. :)
Még az árazásról pár szót. Bonafarm Csányinak a mezőgazdasági bulija amibe összerakta teljes mezőgazdasági érdekeltségeit. Gazdálkodnak pár 10 k ha földön , mondjuk olyan 40-50.000 ha-on, korszerű állattartás, tehenészet, sertés . Saját takarmánnyal ,saját takarmányfeldolgozóval ami a Bábolna szerény kis takarmányfeldolgozója volt, korszerű saját vágóhíd. Olyan szerény cégekkel a saját termékek gyártására értékesítésére mint Mizo, a Pick és Délhús amik részei a cégnek mint tulajdon .
Ez a szerény kis vállalkozás Csányi össz vagyonának csak egy része. Az ő vagyonát teszik valahová 300 mrd ft környékére.
Az Opus Konzum együtt elérte Csányi össz vagyonát tehát a 300 mrd Ft-ot legalábbis a jelenlegi tőzsdei árazás szerint. Ha Appenin is akkor már lehet meghaladta. A Csányi féle 300 mrd-os összvagyonból ez a kis szerény mezőgazdasági vállalkozás mint mondtam csak egy rész, nem az egész.
Komoly a lelkesedés.
Nagyon felreertettel,minden elismeresem a tied!Van mit tanulnom toled!
Opihoz add hozzá a 7 millió db-ot még a kötvény kiváltás bulit. Mészárosnak közvetlenül a 77 milla + kérdés mennyi az ő pénze a Konzum magántőkealapban mert az is birtokol 70 millió db-ot. Kérdés mennyi pénze van a Statusban mert az is birtokol 26 millió db-ot. Kérdés , hogy a baráti kölcsönt ő adta e saját magának amit kiváltott 7 millió db részvénnyel. Konzum Management Kft-ből pedig mint résztulajdonos birtokol az 50 millió db-ból valamennyit ez nem kérdés.
A legnagyobb kérdés pedig az, hogy az un közkézből mennyit birtokol strómanokon keresztül. :)
Több db van nála mint 77 millió db ilyen közvetett tulajdonokkal.
Az árazásról még annyit Zoli a Budapest bankot vette meg az állam emlékeim szerint olyan 150-200 mrd ft közötti összegen. Az a cég olyan 100-150 mrd ft közötti saját tőkét tud felmutatni, és ehhez kitermel évente olyan 10-20 mrd Ft közötti nettó profitot. :)
Ennél csak az Opust többre árazza a piac jelenleg. Ezen a pénzen megvehetnél egy BB-t és még maradna borravalónak pár 10 mrd Ft. :)
Ja és még annyit , hogy a Budapest Bankot drágán vette az állam, egy kis felárral sikerült megcsípni jövőbeni privatizáció reményében. Amire hamarosan sor kerül.
Pszicho persze része a játéknak. Nyilván egy jövőbeni építkezésre való várakozás is része a játéknak. Mondjuk egy IBM is úgy indult Bill a garázsban bütykölt valamit. :)
Csak azért ez már komoly summa amire árazza a piac hazai léptékben mérve.
Megmondom őszintén, ez már nekem is sok. De amíg minden nap limiten van nem szabad eladni...hogy ki veszi???
pedig szo szerint millio akarat gyült össze felsö limiten opusban várkozva :D
"Teljes extrémitásba csapott át a Mészáros-láz: az Opus immár két és félszer annyit ér, mint a Waberer’s, és feleannyit, mint a Telekom. Ma már a Konzumot is széttépik, teljes az őrület
Mindhárom Mészáros-cég a 15 százalékos felső limiten áll, az Opus immár 5. napja. Értéke ezzel 250 milliárd forintra nőtt, két és félszeresen felülmúlva Európa legnagyobb szállítmányozási cégét és lassan közelítve a Telekomot. Ez teljes irracionalistás, mégpedig mindez úgy zajlik, ahogy normál esetben nem szokott a tőzsdéken. Az értékes cégeket kerülik, ezeket pedig felfújják, és még csak azt sem sejthetjük, ki és miért. Nem olyan a folyamat, mint amikor a millió akarat összességét látjuk."