Döbbenetes, hogy mik történnek:
Abban egyébként igazuk van, hogy a Dunát közelebb kellene hozni a városhoz abban az értelemben is, ahogy azt pl. Bécsben csinálják.
Ott a belvárosból, ha 4-5 megállót utazol valamilyen tömegközlekedési eszközzel, akkor még a városon belül egy olyan Duna ághoz jutsz, ahol fürödhetsz, napozhatsz, a vízen sörözhetsz zöldövezetben éppen úgy, mint mi mondjuk a Velencei-tónál.
A budapesti Dunapart egyébként szebb, mint a bécsi, de amolyan mindent a szemnek és csak a szemnek.
nem hiszem, hogy az indexen kívül, bárki is elszeretné venni a hontalanok tisztálkodási helyét... habár addig húzogatják az illetékesek bajszát, mert ez már a második videójuk a témába, hogy a hontalanok szívják meg. és miért is? egy kattintást generáló videóért...
https://index.hu/video/2017/12/16/dunapart_budapes...
Ezzel csak az a gond, hogy a hontalanok éppen itt szoktak tisztálkodni és nem hiszem, hogy olyan könnyen feladják.
Úgy tűnik ezt buktam, itt azt írja, hogy klasszicizáló stílus.
Akárki, akármit mond, szerintem az eredeti épület szép lehetett:
http://index.hu/urbanista/2017/11/29/corvin_aruhaz...
Még azt is megkockáztatnám, hogy Bauhaus hangulatú, kivéve a tető kialakítása.
nem is értem, hogy ezeket a találkozókat miért nem lehet levinni inkább a Balaton partra? Az is szép, van ott is reptér, sokkal biztonságosabb lenne.
Mészáros meg felhúzhatna egy két szállodát, konferencia központot és mindenki jobban járna!
a népért vannak :)
hogy a viharba lehet így lezárni az egész várost? :-/
http://index.hu/belfold/2017/11/27/csucstalalkozo_...
Igazuk van és nem az étteremre gondoltam
http://index.hu/belfold/2017/11/19/aktivistak_fogl...
szoktam kérdezni.. piára vagy kajára kell..mondják kajára..mondom..áá arra nem adok.. jaaa piára.. ááá már késő..
fiatalok szoktak jönni.. van egy kilód.. kéne még piára.. adok 5kilót..igyatok az egészségemre..
a kamut nem birom..
Lakhelyemhez közeli piacon kéregetett egy hontalan.
Mondom, veszek neked egy tál ételt, meleg babgulyást, ami télen jólesik.
Válasz:
Arra nincs szükségem, találok maradékot itt is meg ott is.A pénzt adjad, abból tudok venni piát.
5-9kerig ismerem jól a várost... felügyelik őket a szállókon...inkább a lopás a sok (kérdeztem tőlük).. de az is ők azok.. ..az utcán vannak akik bezsarolják a többieket.. koldultatják őket.. vagy egy bor a napi sáp.. brutálisan szétverik egymást..
Ismerem őket.. sokkal beszélek..a többség nem akar társadalomban élni..egy nagy részük sima alkesz..végső stádiumban..növényként vegetál.. nem fogadják el a kötelezettségeket.. többtől kérdezem család? bevallja szemét ember volt.. kisebb rész akit pl a fia kiver a házból..igy kerül utcára...
nem éheznek.. ők pontosan tudják mikor hol osztanak kaját..egyéb szervezetek templomok..önkorik..szállók..pékek cukrászok.. látom a beájult csövi mellett 4 adag kaja meg persze a flakonos bor..
civilek is adakoznak sokan adnak nekik enni..nálunk is ha sok a kaja vagy előkerülnek a lejárat közeli cuccok kirakom egy egyezményes helyre.. azóta sokan raknak oda dolgokat...kb 10 perc és eltünik.
Egy külön világ..
Én azt hallottam, hogy a hajléktalan szállón agyonszekálják egymást. Ha meg nem ott vannak, akkor valamennyire mindenki maga választja meg, hogy kiver kavar.
innen nem messze van 2-3 hajléktalanszálló.. de ott nem lehet piálni.. és elvárják a tisztálkodást.. ennyi kötelezettséget nem bir el ez a szabad lélek..
:-)
Most is ugyanaz van, de hát ott vannak ezek a keretek/rácsok.
Nagyon résen kell lenni, mert kéregetés közben, ha nem néz a lába alá, akkor pofára esik, különösen este.
Másrészt, ha a rácsok között fekszenek, akkor nehezebben ugranak egymásnak.
Persze a dolog így-is-úgy-is nagyon szomorú.
értem, amióta felszerelték tisztaság van, nem hugyoznak oda, csak alszanak sorba egymás mellett ...
mert nem láttad milyen volt.. mocsok összehugyozott rongyok..szaros matracok... kannásbor hegyek .beszélni nem tudó makogó részeg emberszabásúak torokhangú üvöltése.. klikkek iszogatnak.. nagy a béke az összeborulás.. 5perc fogy a bor és már gyilkos hangulat..
ezek zaklatják az arra menőt.. aggyá egy kilóóóót..ha nem adsz..ember vagy te? tükörbe tudsz nézni? a válaszaimat nem irom be..de nem látom itt a nagyon neoliberális emberjogisakat sem.. mert nem birják az emberszagot..