mondjuk ki, ez egy f@x megoldás és ronda is
Belváros megint tele román koldusokkal, külföldiek meg azt hiszik idetartoznak.
Persze közterületes egy deka sem..vajon mééé..rogán ebből is kap? nagyon éhes a srác..
Ha ilyennek adsz legközelebb újra kirakja a koldusmaffia..
Tarlósnak szerintem ez a gát-ügy adja be a kulcsot, kiszívja belőle az utolsó életerőt is:
http://index.hu/video/2017/10/18/budapest_kozgyule...
Nem tudom ki szeretne budapesti főpolgármester lenni, biztos nem egyszerű dolog.
Bús Balázs meg olyan, mint Ságvári Endre 50 évesen,túlélve a merényletet és hatalomra jutva az MSZMP képviseletében.
Hatékony tervezés a XXI. században:-)
Egyébként, ha szép öntött vas oszlopok lennének, nem is lenne baj.
kb ez, de sztem ez a normális.. egy férfi támadásnak veszi ha egy másik férfi túl közel kerül hozzá..vagy hozzáér....én is nehezen viselem.. a török hamamban sem kedveltem.. egyszer a Gellértben masszirozott egy öreg.. nála nem éreztem..
http://masszazsinfo.hu/news/Ezert-kerulom-a-ferfi-masszoroket-
mondjuk mert oda születtek? ott vettek 10-100éve lakást..oda köti őket a fiatalságuk.. a zsinagógájuk..ott vannak az ismerőseik? a lakásukban az összes értékük?
tényleg nekik kell elmenni? ha a szomszédodban nyílik egy kocsma akkor te elköltözöl?
Nyugat-Európában is ez van?
Ha nem pl a f@szom rozsdásodó zsidó 1472. emlékhelyet csinálták volna a józsefvárosi pályaudvar helyére (8mrd-ból és az évi 2mrd fenntartásból mennyi lélegeztetőgép..mennyi éhes gyerek...) akkor az ilyen helyeken ki lehetne alakítani hangulatos vigalmi negyedeket pl Bécs Grinzing...
de van sok ipari terület még a város középső részein is.. vagy nyóckerben.. simán meg lehet venni háztömböket.. anno a Corvin-projektre megvették a Körúttól a Szigony utcáig az összes épületet..
sajna benne vannak a politikusok könyékig.. a bulinegyed környékén voltak komplett házak amik üresen álltak már évek óta.. ma airbnb..vagy hostel mind.. a külföldi offshorok pénze is tisztára mosódott állami pénzmosodában ( smsz)
Legtöbb országban korlátozzák airbnb-t..érdekes pont Budapesten nem..nem tartják nyílván kik laknak ott nem korlátozzák a kiadások számát.. nagyon kilóg a lóláb...
de nekem nagyon furcsa az ilyen hozzáállás..
Ha nem tetszik lehet elmenni.. mondják a mindig ott lakónak..
Ez a különbség a liberalizmus és a neoliberalizmus között.. a liberalizmus adta szabadságod ott ér véget ahol a másoké kezdődik.. ameddig az tart..
Megjegyezném Londontól - Berlinig kialakulnak/tak és ki fognak alakulni bulinegyedek. Az ott lakók kihasználják az ingatlanok értékének emelkedését eladják/kiadják a lakásokat.
A helyi Önkormányzatok vezetői meg nem konfrontálodnak , hanem csendesen megoldják a problémát
Nem most kezdtem el követni a témát, valamelyik riporter kérdi a mamit, hogy mikor vette a lakást? Két éve. Kérdem én, két éve nem volt bulinegyed? Dehogynem. Csak a belvárosba akart költözni, mert az trendi...
abcug cikkben ott van, 90%airbnb 10%lakó... tehát kevesebb mint 10%veri a tamtamot, a 90% kiadta airbnb.be..
én azt nem értem, hogy minek laknak a buli negyedben?
Kiadhatnák a lakásukat horror áron és abból normális élhető kerületben is lakhatnának. A 7.kerület illetve a belváros amúgy sem élhető. Kiköltözhetnének sokkal szebb lakásokba a XI vagy akár a XXII kerületekbe. Vagy X vagy XIX. kertvárosi részekbe. Lakjanak ott, ha nem tetszik.
Az viszont tetszik nekik, hogy a nagy adóbevételeknek köszönhetően nyugdíj emeléseket meg egészségügyi ellátást kapnak, nem? Meg hogy van sok kis éjjel nappali közért, amihez le tud ugrani bármikor tejért, kenyérért?
Itt most nem értünk egyet.
Nyugdíjas vagy nem, nem azért vett ott lakást, hogy ne tudjon aludni.
Igazán jó megoldást nem látok, toldozni-foldozni lehetne.
pl. önkormányzati támogatásból - a kocsmák adójából -hangszigetelni
Piktorgrammokkal edukálni pityókás fiatalokat, hát ez nevetséges.
nem ők költöztek a bulinegyedbe, a lakásukba jött a bulinegyed.
Arról van szó valakit nagymértékben zavarsz a saját hasznodra, belemész a privát zónájába és nem adsz cserébe semmit..sőt mocskot hagysz magad után.
Gondolom akkor az sem gond ha a szomszédodba egy dobos költözik.
De ez a gondolatmenet jellemzi a lakásfelújítókat is. Elvárható az, hogy 8-19óra között befejezzék a munkát H-P-ig...szombat max csendes festegetés vasárnap pihinap.
Ismerek olyat aki amikor lakást újított hátfőtől vasárnapig nyomta amikor én újítottam hétköznap akkor 11kor feljött reklamálni..örült amikor elérte a kijáratot..
én sem értem, azokat akik ott laknak.
háromszor annyiért kiadhatnák a saját lakásukat és utána normális jó levegőjű környéken élhetnének csendben nyugiban...
és továbbra is dőlne a sok turista az országba...
Lehet én engedem el túl könnyen dolgokat, de ha a bulinegyedbe laknék, airbnb.be kiadnám, oszt elköltöznék nyugisabb környékre :)