Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nagyvilág

szexuális zaklatás.. megint megy a baromkodás

#805627 banyaiz Előzmény: #805624

Olyan szempontból érdekes téma a hatalmat és a vele való visszaélés szabályozását lehet e tovább finomítani. Mindezt hogyan.

Mert abból a korból, hogy az ura és parancsolója egy földesúr a jobbágyainak, élet halál ura, első éjszaka joga stb, eljutottunk napjainkig.

Elvileg ma már a törvény előtt mindenki egyenlő . Elvileg, gyakorlatilag viszont mondjuk egy kórházban a híres professzorral , főorvossal stb egyenlő a medika ? Papíron lehet, de azért csak függőségi viszonyban van valamilyen szinten. Ha pedig függőségi viszonyban van akkor ezzel visszaélni is lehet.

Szexuális ügyekben pedig még az bonyolítja a szitut, hogy kettesben történik akkor nincs tanú mindenki azt mond amit akar. Létezik azért az a jelenség is, hogy egy nő a vonzerejét kihasználva lépkedne előre akár egy munkahelyen, akár máshol. Létező jelenség az is, hogy egy nő csábítaná el a hatalmi pozícióban lévő akár házasembert is . Vagy szűzkurva típusú történetek, hogy eljátssza könnyen kapható aztán jaj zaklattak .

+ még millió variáció .

Elég bonyolult téma . Mondjuk lejáratni valakit, válásoknál felhasználni , politikában felhasználni. Nemi erőszak, vagy zaklatás témát. Millió lehetőség a visszaélésre vele.

Persze létező jelenség az is, hogy valaki hatalmi pozícióban túl megy a határokon ezen a téren is. No limit .

Mondjuk ritka nagy barom kell legyen valaki vsz ahhoz , hogy a mai világban egy producerként ne tudja azt felmérni pillanatok alatt, hogy a csaj minden vágya vele közelebbi kapcsolatba kerülni vagy sem. Anélkül, hogy rákérdezne, vagy különösebben nyomulna az ügyben.

De hát a tudatmódosítók, és a hatalomtól való megrészegedés, + esetleg valami komoly perverzió egyebek.

#805624 tozsdenyul Előzmény: #805602

hát kb mint az olaszok Argentoval

Ebben a totyikban 8 témát feszegetö hsz-böl 7 a nöket ekézte

Na, így tegyél bejelentést, tedd szóvá stb

Ja persze. Ezeknek? :)

#805622 Ibiza Előzmény: #805617

rossz a példa egyrészt mert ezek nem egy dijbirkózó alkatú emberek..másrészt attól még tehetsz panaszt..szülők tanár rendőr.. akik már viszik a többit.. nem visszaütés a lényeg..

Azt is elfogadom ha valaki szégyelli ha megerőszakolják.. kirabolják.. de azért nem 10 év után jövök elő ezzel..

ilyen alapon bárkit el lehet meszelni.. ráadásul elg jogszerűtlen..hiszen nincs meg az ártatlanság vélelme.

#805621 tozsdenyul Előzmény: #805614

"Ez a gaslighting meg nem tom hogy jött ide.. Azért ehhez is egy gyenge személyiség kell, h vkit így meg tudjanak vezetni"

Hát pont így jött ide :)

Egyrészt, sok hasonlóság van köztük, másrészt a hozzáállásod tök ugyanaz.

Én is hozzád hasonlóan láttam, amíg meg nem változott a véleményem. Csak annyit akartam mondani, hagyjuk meg a lehetöségét, hogy nem olyan egyszerü, mint pasiként, hasonlót sem átélve gondoljátok :)

#805619 Koffein Előzmény: #805617

@nyuszi nem neked szól, hanem a témának...

van több ismerős aki színházba dolgozik, köztudott tény (bennfentes berkekben nyílt titok), hogy vannak sztár színészek, rendezők, akik némi extráért (szexet értek ez alatt) poziba hoznak személyeket... ez egy ilyen világ... az hogy miért most bukik ki? ez jó kérdés... valószínűsítem a weinstein botrány miatt, politikai hasznot is lehet kovácsolni belőle... nemhiába schiling árpád felesége jött elő elsőkként, azaz sárosdi lilla, krétakőr, gulyás márton... össze lehet rakni a kirakóst...

#805617 tozsdenyul Előzmény: #805613

lehet, hogy félreérthetö voltam

Könnyü azt mondani, hogy miért nem tett valamit, ha amúgy tök hiába teszi, nincs eredménye foganatja, leállítják stb

Vagy nem látja át a szitut mert olyan durva manipulálás megy, hogy csak évek múlva lát majd tisztán (és akkor még kevésbé van értelme)

Kb olyan, mintha te mész az utcán 15 évesen, és kizsebel egy 30 éves 150kg-os dzsúdós, és azt a jótanácsot adják neked, hogy de hát miért nem ütöttél vissza?

Könnyü ilyeneket mondani, de az adott szituban mégis irreális

És tudom, nehéz belátni, hogy irreális, mert a te nézöpontodból nem az, tök egyszerü feljelentést tenni

A másik helyzetében meg nem, csak a te számodra nem érthetö, nem látszik...

#805616 Ibiza Előzmény: #805607

sok ember sok mindent megtesz az előrejutásért.. bizony..a nők lefexenek főnökükkel.. rendezőkkel.. a pasik is nyaliznak.. csicskáznak jobb poziba kerüljenek.. ezek adottságok..kinek mi fér bele.. de legyen már bennük annyi utólag nem másokra tólják a felelősséget..

ha egy nő felmegy egy pasi lakására szállására az már egy jelzés.. és nyilván próbálkozik a pasi..ha nem akkor elég töketlen.. a nők egy része úgy is veszi.. de forditva isigaz..ha a csajszi felhivja a pasit..az is egy jelzés..

ha tetszik valaki akár az utcán is akkor lehet finoman udvarolni.. a világ rendje az.. (lenne) pasi próbálkozik..csajszi kiválaszt..erre ad jelzéseket..és elfogadja a közeledést..

Ha egy férfi egy nővel erőszakos az egy szemét kis geczi.. jellemtelen kis bjuzi..

Az is egy gyenge kis pöcs aki csak qrni akar.. nem tudja mi a szeretkezés..

az is érdekes ha itthol füttyögtek a csajoknak az micsoda bunkóság..de u.ennek a csajszinak állatira tetszett amikor olaszok beszólogattak vagy tunáziában csalták sivatagba,,és küldtek neki szerelmes sms-eket..még évek múlva is.. kérdeztem és honnan tudták a telcsiszámod?

Amúgy sztem tök egyszerű.. a féfi legyen férfi.. a nő merjen nő lenni..élvezze a nőiességét..a nőiességének a hatalmát.. sok emancipált elnyomja nőiességét..káromkodnak.. férfiak akarnak lenni..ez mi? erős butaság..szereptévesztés.. jó persze a nagyon rondáknak marad az emancipációs harc.. és a vibrátor..nem is tudják milyen amikor valakit szeretnek..ölelnek..úgy szeretnek ahogy van.. szeretik a lábújjától a feje búbjáig.. amikor csak összebújva hallgatsz.. amikor együtt ébredsz..elmész dolgozni és már hiányzika másik..amikor minden érzékszerveddel szeretkezel..

legyen már rend a fejekben..legyen már arányosság..

#805614 KawaBazsy Előzmény: #805611

Az sztem még nem zaklatás, h egy pasi bepróbálkozik a csajoknál. Ha annak meg nem tetszik, akkor határozottan elutasítja, s kész. No most ha utána rámászik a pasi erőszakkal, az már a büntetendő kategória. De - ahogy olvasom - itt ilyesmi nem történt. Amit meg linkeltél, az olasz színész csajról, vazz hogy lehet vkit akarata ellenére orálisan kényeztetni? Nem kötözte meg, nem kényszerítette.. ez úgy baromság, ahogy van. Továbbra is fenntartom, h ha tényleges erőszak történik, akkor azonnal kell intézkedni.

Ez a gaslighting meg nem tom hogy jött ide.. Azért ehhez is egy gyenge személyiség kell, h vkit így meg tudjanak vezetni. Nekem jó a memóriám, senki nem tudja megmagyarázni, h nem igazak az észleléseim, ellenben az övét kell figyelembe venni..

Amúgy téged gas-oltak? :-)

#805613 KawaBazsy Előzmény: #805610

A megjegyzésem arra vonatkozott, h te is rögtön az észt osztottad a hsz-edben..

#805612 TrendMan Előzmény: #805611

Akkor ez egy ilyen eset?

http://index.hu/kultur/2017/10/22/mar_heten_vadolj...

Ez az illető egyébként vámpír, hogy már 50 éve is ezt csinálta?

Úgy tűnik nagyon kevés befutott férfi van, aki semmilyen szexuális abnormalitást nem mutatott eddig.

Emlékezhetünk a nemrég terítékre került Kiss László úszóedző esetére is.

#805611 tozsdenyul Előzmény: #805609

amúgy semmi éle nem volt szándékaim szerint, pusztán gyakran elöfordul, hogy egy helyzetet meg nem tapasztalva akarunk okosak lenni...

Pl személyes tapasztalatom, a "gaslighting" elszenvedöinek lenézése...hülye, aki hagyja magát. Ugye. Egyszerü ez.

És én aztán kurvára asszertív vagyok, de megtapasztaltam személyesen hogy milyen az, amikor a körülmények mégsem olyan egyszerüek, és tökösnek sem mindig egyszerü lenni.

Így aztán kb (nem egészen, de mégis valamennyire) én lettem az egyik "hülye", akiröl megvolt a véleményem.

-és a képhez, nagyon sok, nagyon asszertív ember élte meg velem együtt, elég komoly pszichopatáról beszélek :)

Viszont az is biztos, hogy ha egy kicsit változnak a körülmények és a hatalmi egyensúly kiegyenlítödik, adott esetben tíz-húsz év múlva a folyamatos gaslightingot folytató pszichopata fejét beleverem (én, vagy más) a mosdótál szélébe.

Most meg mégsem teszem - hozzáteszem, akinek érdeke és lehetösége söt kötelessége lenne, sem teszi, így lesznek a látszólag egyszerü helyzetek rém bonyolultak.

Na most, Hitchcock Gaslight címü filmjét tíz éve unottan és röhögve néztem, most meg empátiával.

Amíg mi magunk nem tapasztalunk meg egy helyzetet, addig nagyon könnyü kívülröl megítélni tetteket és embereket.

"Hát ne siessünk úgy az ítéletekkel" (idézet Gandalftól, Göncz fordításában)

A gaslightinghoz egy magyar szócikk:

http://divany.hu/eletem/2017/02/24/egyszeru_hazugs...

#805607 tozsdenyul Előzmény: #805602

99%-ban hiaba teszel, es meg teged hurcolnak meg

az eszt osztani mindig konnyu

#805602 KawaBazsy Előzmény: #805587

Ezzel mondjuk egyetértek, 10-20 év után mindenki azt mond, amit akar.. Akkor, rögtön utána kell feljelentést tenni, s intézkedni.

#805587 Ibiza

http://www.origo.hu/teve/20171020-kirugtak-a-szexu...százával jönnek..és persze 10-20 éves esetek bizonyitsd be nem történt ilyen.. és persze kirúgják..mindenféle vizsgálat nélkül..

ha valaki nem kap szerepet vagy megcsalt barátnők..mindjárt erőszakoltak lesznek..

egy egyszerű kérdés..mi a f@szt kerestél az illető lakásában vagy szállodai szobájában? Miért mentél fel? mert ugye kajálni barátkozni étteremben is lehet..egy italra kávéra a bárba..kávézóba.. ha még is felmentél és megerőszakolt akkor miért nem mentél azonnal rendőrségre..kórházba..

aki celeb az már nem is tudösszeszedni egy csajt mert azonnal bezsarolják..

hamarosan jöhetnek a pasik is...ez vagy az a celeb maga al gyűrte.. megerőszakolta..

mi van az egyenjogúsággal feministák?