ne bántsd a telkót, jó az is, megfelelő hullámot kivárva 5-10%ot meglehet fogni idegeskedés nélkül :)
ne bántsd a telkót, jó az is, megfelelő hullámot kivárva 5-10%ot meglehet fogni idegeskedés nélkül :)
aki nyúl, mint én :)
Az itt realizálta a meglévö pakkok egy részét, látva hogy az összes fórum rácuppant már lajcsiék holdingjára
Jol irod! Nincs értelme elemezgetni, menni fognak fel, hacsak nem jön vmi válság, de ne jöjjön, sok penzt akarunk keresni veluk!!Aki meg nyúl belevenni, vegyen szar mtelecom t a nullaért , csak akkor szabadna, ha kivezetnék a különadót!
szerintem Zoli ez a papír fundamentálisan is elemezhetetlen, a láthatatlan kéz van itt.... :)
lásd app 220 alatt vették áta felét, most duplája...csak felhajtják az árakat és ha piacon még rávesznek 1-2 millió darabot bármelyik papírból megőrül a nép... Virtuális milliárdok :)
ne foglalkozz vele, még 4évig tudják pörgetni a zsét, de ha nem is 4évig, akkor a legközelebbi válságig :)
A másik része nem komálom az ilyen jelentéseket amikor leírják , hogy milyen értékbecslésük van a szállodákról csak nem biggyesztik oda hozzá , hogy mennyiért vették nem túl régen. Mennyi legyen az értékbecslés róla ? :) Röhej ilyet egy komoly cég féléves beszámolójába beleírni. Közben pedig saját tőke alatt megvették , de készült róla egy ilyen értékbecslés.
Ez persze szubjektív, mindenki saját belátása szerint értékelje.
A tőzsdén minden előferdülhet , de az Opus + Konzum jelenlegi piaci árazása együtt 120-130 mrd Ft.
Szerintem ha a cégek értékéhez hozzáadjuk a vagyonkezelt értéket akkor se biztos, hogy ezt megéri. :)
Ami azért elég vad.
Ezt a vagyonkezelést nézegettem még. 100 mrd-os vagyonnál járnak és erre szerintük a díjbevétel valahol 500 millió Ft lesz amikor minden megjelenik a számokban. Ugye ez nem a profit hanem a díjbevétel aminek kb 1/2 kerül az nyrt-hez. Tehát 100 mrd vagyonkezelés hoz 250 millió díjbevételt /év mínusz a költségek mínusz adó .
Hunguest hotel fél év alatt 100 millió profit ami az nyrt-re esik .
Jelenlegi árazáshoz alapjáraton ezeknek az összegeknek a tízszeresén kellene lenni . :) Akkor sem lehetne rámondani hű de olcsó.
Na de Mészáros faktor csodákra lehet képes.
Opus is megérne egy misét ilyen szempontból.
Jol látod, de ez most a nagyokat nem erdekli, ezekben előbb lesz innen + 40 % mint bármely mostani blu chip Ben, hisz narancssárga frakkban mar kékülnek vegyetek ha keresni akartok!estmedia is kb 45 Ft meg ez évben majd nézzük vissza!!
Egy összehasonlító példa mkb vagyonkezel valahol 140 mrd környéki vagyont csak a nyugdíjpénztáraiban.
Ez a banknak egy kiegészítő tevékenysége mint vagyonkezelés.
Teljes bank eladási ára 40 mrd alatt volt.
Ma a Konzum piaci ára több mint 40 mrd Ft. Nem kezel a Konzum magántőkealap 140 mrd-os vagyont, még a felét 2/3-át talán, és hol van még a többi tevékenysége az mkb banktól? 0-án kb. Arról nem is szólva a Konzum vagyonkezelőnek is csak résztulajdonosa az nyrt 25%-ban kb.
Ilyen szintű árazása van.
Ha egy Otp-nél az menne, hogy emelkedik a vagyonkezelt összeg és ennek hatására duplázódik az árfolyam, akkor már 1 mrd Ft felett lenne a részvényárfolyam kb. :)
Képzeld el nagy bejelentés az Otp vagyonkezelő megszerzett vagyonkezelésre valamit . Hát kit érdekel kategória kb. Mennyit tudnak belőle a banki tevékenységhez díjbevételben, profitban hozzátenni az érdekes. Itt meg erre megy a nagy rángatózás az mkb bankot megszereztük, ja csak a vagyonkezelését:)
Valahol vicces a dolog, de hát ennyit jelent a Mészáros márkanév úgy látszik manapság az árazásban.
Ennek a Hunguestnek a saját tőkéje volt 18 mrd Ft környékén. Ennek a 3x% -a került be a céghez, a többi a magántőkealapba.
Ezért is kevesebbet fizettek mint a saját tőke így jött a badwill .
Saccra mondom olyan 3-4 mrd-os nagyságrendet fizethettek ezért a részesedésért. 3x %-ért. Azt is hitelből.
Na mindegy én nem akarlak lebeszélni róla mert lehet holnap Mészáros vagyonkezel újra valamit és arra felmegy 8000-re miközben a céghez befolyik 10 Ft. :)
...
Esetleg még amiből lóvéhoz tudnak jutni ha az Opus osztalékot fizet és akkor abból de hát az olyan eszement nagy összeg nem lehet.
Lehet, hogy azt akarják, hogy az Opust majd atomerőműves buliban is kitömik . De akkor nagyon ki kell . Vagy úgy kell kitömni, hogy semmi költsége nincs vele és dől a lóvé, mit tudom én valami tanácsadó vagy ilyesmi. Mint az állami hirdetések a nyomtatási költség és sok mrd lóvé. Ilyen kellene az atomos buliból ezeknek a cégeknek. Mert azért már nem aprópénzen forognak .
Így látom kb.
Konzumban jelenleg nincs pénz hacsak nem vesznek fel hitelt. Magántőkealapban van pénz, és az Opusban aminek a forrása az állami hirdetések a médiában.
Szerintem egy út van itt valamiféle olyan megrendelés ami hasonló ehhez a média állami hirdetések témához. Ami rendszeres nagy profitot hozó ügy lenne.
Atomerőműnél egy szelet a tortából pl. :)
Ezen kívül ahhoz érdemi pénz kerüljön a cégekbe tőkét kellene emelni az meg részvényszám növeléssel járna.
Szóval ehhez képest én nagyon drágának látom ezeket a papírokat.
De egy olyan piacon ahol leírják , hogy vagyonkezelnek egy banki részvénycsomagot, minden konkrétum nélkül mennyi ebből a díjbevétel és profit. Aztán erre többszöröz a részvény, kijön a jelentés és kiderül, hogy minimális pénz jött be ebből a részvény még emelkedik rá. :) Szóval egy ilyen piacon minden elképzelhető. :)
Olyan erős hit van a boldog jövőben.
Opusnál ott van mozgástér mert annyira kitömték állami hirdetéssel, hogy termelt lóvét, és azzal lehet sakkozgatni, de Konzumnál badwillből nehéz céget venni , vagy Opus részvények átértékeléséből. A jelenlegi részesedések fél év alatt nem hoztak semmit.
Nagyjából így látom a jelent.
Itt csak a kreativitás szab határokat, az pedig van. Szerintem ebben megegyezhetünk...
Megálmodja, hogy csinál egy 1500 mrd-s céget, akkor az lesz...
Egy jellemző részlet. A Konzum megvette Hunquestnek 3x% -át. Miből? Hitelből.
Ezen mutatták ki a badwillt ami megdobta a profitot (papíron) .
Ennek a részesedésnek az értéke legyen 5 mrd akkor elég gáláns módon értékeljük.
Ezen kívül nem tudom milyen érdemi vagyonelem van ebben a cégben. 45-50 mrd -ra értékeli a piac jelenleg.
Ráadásul ez a vagyonelem is hitelből került be a cégbe. :) Ott van rajta nem tudom 3 mrd Ft hitel környékén.
Persze mi másból került volna be ha a cég számai 0 környékén vannak nemhogy mrd-okat ki tudna fizetni valamire saját lóvéból.
Nem látom az első félévben sem az áttörést olyan szempontból elkezdett dőlni a nagy proift . Ez a Hunguestes részesedés hozott talán 100 millió környékén fél év alatt. Ami az 50 mrd-os cégárazáshoz mérve 0.
A másik az Opus részvények átértékelése és annak a profithatása. 1,5 mrd Ft. Az egy papíron pillanatnyi állapot szerint kimutatott profit. Nem a tevékenységből származó.
Szóval mit lehet erre mondani, elég vad árazás vsz. Olyan hentes mészáros buli.
Jelenlegi árazás reális legyen kellene valami nagy üzlet ahonnan folyamatos bevétel, és jó profit van. Mrd-os nagyságrendű.
Opus az állami hirdetésekből profitál médiapf-on keresztül. Ha az nincs akkor 0.
Konzum szinte semmit nem termelt ha nincs ez a számviteli játék a badwillel.
Szerintem az Opus, és a Konzum tokkal vonóval együtt nem ér jelenleg annyit mint amennyire csak az egyiket árazza a piac.
Pl ez az mkb bejelentés, hogy vagyonkezelésbe vették az ebből befolyó pénz nem indokolt volna 1% árfolyamemelkedést se, erre rángott többszáz %-okat. :)
Ezekkel a dolgokkal nehéz mit kezdeni.
Legközelebb ha megszerzi a BB vagyonkezelését is és az megdobja a profitot évente 20 millió Ft -al arra majd nő a kapitalizációja 50 mrd-al? :) Mert kb az mkb-es ügynél ez történt arányaiban.
Eléggé előreszaladt a piac a tényleges helyzethez képest szerintem.
Felügyelet jóváhagyta a felvásárlási ajánlatot.
azért még egy részvény felaprózást kinézek belőlük...
Kb. az a véleményem, mint neked.
Menni fog, mert az akarják, hogy menjen. Ennél többet, mélyebbet nem kell látni ebben.
vicces, hogy legutóbb 56 Ft-os megbízást vittem be....
Ha ezt betolják valamelyik mészáros papírba, ezek tényleg felépítik pár tollvonással Közép-Európa egyik legnagyobb vagyonkezelőjét...
Beszálltam, nem értem és nem is akarom... Csak a mohóságuk miatt... Stop bent...
Ha kiveszem az ilyen "technikai jellegű" eredményeket részvények átértékelése , meg olcsóbban vették meg a szállodaláncot stb.
Ezt leválasztjuk maga a cég egy minimális árbevételű, és veszteséget termelő cég.
Cégérték szempontjából nyilván fontosak ezek a részesedések, csak messzebb nézve az lesz a lényeg ezek mit termelnek.
Jelenleg nem sok mindent ahhoz képest amire a piac árazza a céget. Közelében nincs a 40-50 mrd közötti cégértéknek amin a piacon áll.
Szóval ebben a jelenlegi árazásban a fényes jövő nagyon benne van. Ami hát el is jöhet persze. :)
Mit lép erre a piac most már az érdekel. Semmi nem lepne meg, az se ha zuhanna, az se ha vennék mint az őrült. :)
Reális árat nehéz lenne rá mondani, most csak átfutottam a számokat, de sokkal kisebb mint a jelenlegi ára , a mostani számai alapján vsz. Itt leginkább az a kérdés ki mit gondol a jövőjéről.