Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Ez mekkora fazon! Nem is…

#804465 Csusza Előzmény: #804457

Ez mekkora fazon! Nem is tudtam, hogy ilyen jó fej. Milliárdos létére fog egy sray-t, és elmegy festeni, hatalmas. Most megszerettem ezt az embert. :-)

azt mondogatták, ö volt …

#804398 tozsdenyul Előzmény: #804383

azt mondogatták, ö volt a legokosabb a fideszben

Hát, mit mondjak,

A mostanában folytatott ámokfutását látva...

El is hiszem :)

demokrácia eu módra

#804334 banyaiz Előzmény: #804329

Szerintem nagyon törékeny egy porcelánváza ez.

Persze megvan a közös érdek , csak pl ez az első kicsit komolyabb gazdasági válság már alapjaiban rázta meg. Hol van ez még a történelemben rá váró eseményektől ?

demokrácia eu módra

#804330 banyaiz Előzmény: #804320

Tőzsdenyúl az EU rendszerszintű gondjai hozzák azt, hogy van egy politikai tere ennek.

Ha nem Orbán csinálná akkor más . Mit tudom én Vona , vagy xy Géza nyomatná ezeket a dolgokat.

Orbán pedig betölti a réseket legyen az bármilyen dagonyában, benyomul oda, kellően igénytelen, vagy kellően pragmatikus ízlés kérdése. :)

Szóval "csak" idézőjelben csak az lenne a feladat, hogy az EU ne adjon támadási felületet arra, hogy a bomlasztása politikai hasznot hozzon.

Viszont a támadási felületet az alapokban lévő problémák adják.

Pl a tagállamok nagyon eltérő gazdasági állapota. Mint egy nagyon súlyos rendszerszintű gond. Van még 100 ilyen.

Ezeket nem lehet kizárni így adott a támadási felület amit ha nem Orbán akkor egy másik ilyen gyógymikulás használ fel.

22-es csapdája. :)

Ezzel kell sakkozni ami nem egyszerű.

demokrácia eu módra

#804329 Ibiza Előzmény: #804309

nagyon erős a közös érdek..én nem hiszek a szétesésben.. egysége piac..közös pénz.. közös szabványok..okmányok.. szállitmányozás, zökkenőmentes.. határátlépés.. emellett lehetnek nemzetállamok.. mint ahogy országon belül sem egyformák a szabolcsiak vagy a vasiak.. a nógrádiak..

Még a felzárkózási pénzek sem kidobott zsetonok..az euban főleg - németeknél- csapódik le..

demokrácia eu módra

#804320 tozsdenyul Előzmény: #804313

és aki a pici nemzetállamok közössége felé viszi, az magyarország és lengyelország

Pontosabban orbán és hívö nemzetthy népe, meg a kacynsckiak

demokrácia eu módra

#804317 banyaiz Előzmény: #804313

Nem kecsegtet túl sok jóval az valószínű.

Nem is csak a külső tényezők miatt , hanem Európán belül ha egymással megy a balhé. Mondjuk német-francia ügyekből volt már néhány pitty putty a múltban.

Az erők ilyen belső harcokra mennek el, sok jót nem ígér.

Ezért is indult el ezen az úton Európa ami tele nehézséggel. Annyira , hogy szinte utópia.

Katalán-spanyol ügy kapcsán egy kis zene ugyan ez baszk történet , de hasonló műfaj.: )

demokrácia eu módra

#804313 Ricsi Előzmény: #804309

Ha Európa pici nemzetállamok közössége lesz, akkor megeszi Kína, India, vagy bárki más reggelire. Nem most, de 50 éven belül biztosan.

demokrácia eu módra

#804309 banyaiz Előzmény: #804290

Szerintem kettő irány van az EU-ban. Az egyik az egyre szorosabb összefonódás az országok között, a másik pedig a szétesése az EU-nak.

Viszont könnyen a nagyon szoros összefonódás útja is a széteséséhez vezethet.

Sőt könnyen lehet, hogy a nagyon szoros összefonódása egy utópia, sok jel mutat rá.

Ennyire csavaros , és örömteli a helyzet.

...

Aztán persze vannak a politikusok akik a nép mindennapi szellemi táplálékát megadják beszélnek összevissza hetet havat. :)

Gonosz Brüsszelezés azért nem gonosz EU-zás mert az EU népszerű Mo-n, inkább népszerű mint nem. Ezért kellett alkotni egy ilyen boszorkányt, a senki által meg nem választott bizottságot meg az ilyen sületlenségeket, hogy a brüsszeli bürokraták.

demokrácia eu módra

#804301 Ricsi Előzmény: #804291

Nem csak a spanyolok, hanem a franciák (a németektől elvett területekre gondolva, és a katalánok által lakottakra is), meg az olaszok (lombardia) is. De pl ki ismerné el a katalán személyit? Mert a spanyol érvénytelen lenne, hogy lehetne utazni? Mi lenne a pénz? Spanyol fabatka? Semmi nincs kidolgozva, semmi nincs átgondolva. Arról nem is beszélve, ha nem lesz EU-s ország, miért ne menne el onnan pl a Seat? Vagy bármelyik másik multi? Elmennek pl Portugáliába (ha már szeretik a napot), és maradnak az EU-ba. Ha nem kell nap, lehet pl Baszkföld is.

demokrácia eu módra

#804300 Kissherceg Előzmény: #804286

nem betelepítés megy, hanem az a nyugat románoknál.. munkaerő vándorlásnak hívják, lásd Mo...

demokrácia eu módra

#804297 Boby. Előzmény: #804288

"Szlovákiában meg már a magyar fiatalok sem akarnak magyarul beszélni.. egy bácsikával beszéltem..mondja..ááá tudnak azok de nem beszélnek..félnek meghallják őket magyarul beszélni.."

Ez a félelem kérdés természetesen hazugság...,az már más kérdés,hogy mióta olyan gyökerek járnak át hőbörögni,mint a Morvai Krisztina,az ott élőknek nem sok oka van büszkének lennie a magyarságára.Egyébként,ma sokkal több helyütt használják a magyar nyelvet, mint a rendszerváltozás előtt.

demokrácia eu módra

#804291 tozsdenyul Előzmény: #804259

nem is olyan egyszerü a kérdés..

Az odáig világos, hogy a katalánok maguk maradnának Eu-ban

Skóciának Pl külön kérnie kellene a felvételt Eu-ba

Elképzelhetönek gondolom, hogy katalán függetlenség eu-ból "kilépést" is jelent, kérnie kell a felvételt, amit spanyolország mindjárt megvétózna

demokrácia eu módra

#804290 Ibiza Előzmény: #804284

még itt tartasz .. mondod 12000as az IQ-d.. de tudod Brüsszel nem gonosz mert egy város.. senki nem mondja egy városra gonosz..ha arra gondolsz EU a gonosz az sem az mert egy nagyon jó elgondolás..egy nagyon jó szövetség..

ha ennyi IQ-nak csak egy morzsáját használod akkor egyből látszik két irány van EU-ban. Egyik a nemzetállamok szövetsége a másik a központi irányítású európai egyesült államok..

Szerinted az utóbbi reális? ennyi tagállammal ennyi adottsággal ennyire eltérő fejlettségi színtekkel?

akkor kik a gonoszok? ha már neked nektek a duális agyhoz a jó és a gonosz felosztás kell.. akkor a neoliberális erők a gonoszak..azok az erők akik az eu gyengítésében a nemzetállamok a nemzeti gondolkodás eltörlésében érdekeltek..nekik azért kell a központi irányítás..végrehajtható legyen a soros elmélet.. a nyitott társadalom rögeszméje..

Hogy is van ez? az euban vannak törvények előírások..a képviselőknek vannak megbízóik..de valahogy nem ez alapján dolgoznak..

hogy lehet, hogy eu parlamentben a képviselők nagyobb részét soros pénzeli? ez mi? egy ilyen parlamentben az ilyen képviselők mit keresnek? http://www.origo.hu/itthon/20170420-soros-gyorggye...

Sok ész kell ahhoz, hogy soros civil szervezeteket használ fel saját céljaira? Nem csak itt..azonos a recept a világban.. És persze ha törvény van a civil szervezetek átláthatóságára akkor az demokrácia ellenes és fasiszta.. tréfás volt amikor a transparency Magyarország nem akart átlátható lenni :DDD ez azért már nem piskóta.. nem győzködlek mert nagy fiú vagy (ha lehetek ilyen szexista..hiszen meg sem kérdeztem mi akarsz lenni) azt gondolsz amit akarsz.. de ha lehet ne süketelj..azt mond amit gondolsz..