Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

demokrácia eu módra

#804297 Boby. Előzmény: #804288

"Szlovákiában meg már a magyar fiatalok sem akarnak magyarul beszélni.. egy bácsikával beszéltem..mondja..ááá tudnak azok de nem beszélnek..félnek meghallják őket magyarul beszélni.."

Ez a félelem kérdés természetesen hazugság...,az már más kérdés,hogy mióta olyan gyökerek járnak át hőbörögni,mint a Morvai Krisztina,az ott élőknek nem sok oka van büszkének lennie a magyarságára.Egyébként,ma sokkal több helyütt használják a magyar nyelvet, mint a rendszerváltozás előtt.

demokrácia eu módra

#804291 tozsdenyul Előzmény: #804259

nem is olyan egyszerü a kérdés..

Az odáig világos, hogy a katalánok maguk maradnának Eu-ban

Skóciának Pl külön kérnie kellene a felvételt Eu-ba

Elképzelhetönek gondolom, hogy katalán függetlenség eu-ból "kilépést" is jelent, kérnie kell a felvételt, amit spanyolország mindjárt megvétózna

demokrácia eu módra

#804290 Ibiza Előzmény: #804284

még itt tartasz .. mondod 12000as az IQ-d.. de tudod Brüsszel nem gonosz mert egy város.. senki nem mondja egy városra gonosz..ha arra gondolsz EU a gonosz az sem az mert egy nagyon jó elgondolás..egy nagyon jó szövetség..

ha ennyi IQ-nak csak egy morzsáját használod akkor egyből látszik két irány van EU-ban. Egyik a nemzetállamok szövetsége a másik a központi irányítású európai egyesült államok..

Szerinted az utóbbi reális? ennyi tagállammal ennyi adottsággal ennyire eltérő fejlettségi színtekkel?

akkor kik a gonoszok? ha már neked nektek a duális agyhoz a jó és a gonosz felosztás kell.. akkor a neoliberális erők a gonoszak..azok az erők akik az eu gyengítésében a nemzetállamok a nemzeti gondolkodás eltörlésében érdekeltek..nekik azért kell a központi irányítás..végrehajtható legyen a soros elmélet.. a nyitott társadalom rögeszméje..

Hogy is van ez? az euban vannak törvények előírások..a képviselőknek vannak megbízóik..de valahogy nem ez alapján dolgoznak..

hogy lehet, hogy eu parlamentben a képviselők nagyobb részét soros pénzeli? ez mi? egy ilyen parlamentben az ilyen képviselők mit keresnek? http://www.origo.hu/itthon/20170420-soros-gyorggye...

Sok ész kell ahhoz, hogy soros civil szervezeteket használ fel saját céljaira? Nem csak itt..azonos a recept a világban.. És persze ha törvény van a civil szervezetek átláthatóságára akkor az demokrácia ellenes és fasiszta.. tréfás volt amikor a transparency Magyarország nem akart átlátható lenni :DDD ez azért már nem piskóta.. nem győzködlek mert nagy fiú vagy (ha lehetek ilyen szexista..hiszen meg sem kérdeztem mi akarsz lenni) azt gondolsz amit akarsz.. de ha lehet ne süketelj..azt mond amit gondolsz..

demokrácia eu módra

#804288 Ibiza Előzmény: #804286

Nagyváradon a sétáló utcában kajáltam..minden nap másikban.. angolul kellett kérnem mert nem beszéltek magyarul..

Szlovákiában meg már a magyar fiatalok sem akarnak magyarul beszélni.. egy bácsikával beszéltem..mondja..ááá tudnak azok de nem beszélnek..félnek meghallják őket magyarul beszélni..

Átszakadt a gát

#804287 Ibiza Előzmény: #804283

Nem ugrik ibiza mert valódi liberális..a pasi nem hüje van egy véleménye.. miért ne beszélhetne furákat ez a népnevelő pacekos ember... életem egy szakaszában sokat jártam művelődési házakba vidékre is.. kb ilyen pacekkal voltak a népművelők.. szandál zoknival..farmer.. kockás ing vagy színehagyott póló..mellénnyel és "szimatszatyorral"..némi emberszaggal.. így is jelezve ők szellemi lények.. sz@rnak a külsőségekre.. magasabb dimenzió.. de őket küldte ki az igazgató a henteshez hurkáért..figyeltek a festőkre..cipelték a cigányzenekar cimbalmát.. kb egy hónapig ragasztgatták a plakát tervet..majd a nyomdász kb 20perc alatt jobbat csinált.. ha elborozgattunk velük azért kijött a való :)

Képtalálat a következőre: „mérő lászló”

amúgy tök jókat mond.. és igaza van..

"..Az igazi felszabadító tapasztalat az volt, hogy nem dőlt össze a világ, másnap is felkelt a nap – akkor hát minden megtehető, a határ a csillagos ég"...(lásd tapsi linkjében a teljes történetet)

igen.. most egymásra licitálnak.. jönnek a választások megy a helyezkedés..gondolom jól kiszámolták minden kormány a választások előtt a legkevésbé támogatott akkor érdemes támadni.. előszedik a zászlókat.. láttátok milyen jól megmondtam.. de ami ma nagy szám holnap már csak utánzás.. jönnek a követők.."jééé még ezt is lehet? ebben a diktatúrában? ebben a sajtószabadságtalanságban? az értelmesebbekben némi kétely sejlik fel... akkor most mi is van?..de aztán elmúlik.. ááá ez is a zorbán mesterterve..aki a zördöggel czimborál.. nagyot kell mondani.. persze sorost éltetni..hátha lepottyan valami kis alamizsna..

már ilyeneket olvashatunk soros népétől..

".. a nyolcadik éve tartó Szövetség-uralom végül is nem más, mint az egyszerűbb emberek diadala az értelmiség fölött, a kisember bosszúja a nála nagyobbakon" :)

iiigen..volt már ilyen..tgm-től megtudhattuk a frankót.."szdsz vagy lábszag és mucsa.".

iiigen..demokrácia..meg szólásszabadság.. szabad vélemény nyilvánítás..mások véleményének és személyének, jogainak a tiszteletben tartása..a többségi vélemény elfogadása.. erről beszéltek..ez a liberális gondolkodás..

de ugye nem esik jól nektek ..persze nem mert a neoliberalizmus az nem liberalizmus.. az a liberálbolsevik gondolkodás.. az anarchista sorosista cionista eszmék katyvasza.. módszere a hazugság a káosz a kettős beszéd és kettős mérce.. ez az üzemanyaga.. erőszakkal tör célja felé..aki szólni mer az fasiszta..antiszemita.. elnyomott..aki nem meri felemelni a fejét.. az a demokrácia ha azt mondod amit ők elvárnak tőled..

soros népe hejj!!

demokrácia eu módra

#804284 banyaiz Előzmény: #804250

Másik része a sztorinak, hogy megint egy az EU alapjaiban lévő problémára mutat rá.

Mert ilyen helyzetben mit csináljon gonosz Brüsszel? Azon kívül az indulatokat próbálja csitítani?

Bármilyen módon beleavatkozik csak olaj a tűzre nagyjából. Akár azzal , hogy a spanyolokat rendszabályozza, akár azzal, hogy katalánokat nem biztos, hogy bármi értelmeset csinál.

Nyilván majd kiadnak egy nyilatkozatot, hogy ejnye bejnye nem szép dolog ami történik. De ezen kívül mit kezdjen ezzel a helyzettel?

Zárja ki Spanyolországot mert nem engedik Katalóniát függetlenedni? Melyik ujjam harapjam meg típusú sztori újra.

Átszakadt a gát

#804283 Láma Előzmény: #804272

Ilyenekre szokott ugrani ibiza rögtön, hogy lám, viszi a vére. Most nem ugrik. Pedig ezt tényleg viszi a gátlástalan vére.

demokrácia eu módra

#804282 banyaiz Előzmény: #804250

Törékeny egy dolog a demokrácia. Erről spanyolok is sokat tudnának mesélni. Mondjuk a polgárháborútól -Franco haláláig tartó röpke időszakról.

Hasonló egy picit Jugoszláviához az az ország. Abból a szempontból erővel összetartották a nemzetiségeket. Polgárháború sem volt egy népünnepély, de aztán Franco ahogy a baszk, katalán önállósodást letörte. ETA elleni harc sem volt az a vasárnapi piknik. Eszközökben nem válogatva egyben tartotta Spanyolországot. Mint Tito Jugoszláviát.

De, hogy most erre mi szükség van innen messziről nem nagyon értem. EU részei , és akkor egy ilyen népszavazást próbálnak. Amiről a vezetőiknek tudni kell , hogy nem fogja elengedni Spanyolország Katalóniát. De ennek ellenére beleviszik a katalánokat egy ilyen szavazásba mint katalán vezetők.

Ez kb olyan mintha erdélyi magyarság vezetői most egy ilyen népszavazást hirdetnének. Tudva azt zavargásba megy át az egész. Az még csak a jobbik eset ha csak zavargásba.

Jó annyi különbség, hogy Erdélyben a magyar lakosság részaránya nem akkora mint Katalóniában a katalánoké. + itt van Trianon mint történelmi múlt, és Magyarország is mint aki a konfliktusba beavatkozna. Azonnal egy háború közeli helyzet. Ennyiben más de van hasonlóság.

Spanyol rendőrök fellépése is . Indulatok szítására jó csak. Mert ha hagyják szavazzanak aztán nyugtázzák, hogy elment x % szavazott valahogy , de nem jelent jogi kötelezettséget. Jobban járnak vsz mint így, hogy szétverik aztán még jobban fellángolnak az indulatok.

életkép..

#804277 Ibiza

Blahánál mekinél cigányasszony árul egy koszorút.. rajta szalagok.. rendőrök igazoltatják.. cigánynő mondja tuggyuk ki van adva a romákat kell.. épp jön két másik azok is rákezdenek igen..ki van adva a rendőröknek.. a romákat kell..

demokrácia eu módra

#804270 Ibiza Előzmény: #804261

igen, sajnos megy a betelepités Erdélybe.. 10éve voltam Nagyváradon vagy Sepsiszentgyörgyön.. ha megálltam érdeklődni bárki beszélt magyarul..még rendőr is..pedig rendőrök mind románok voltak.. most nemrég voltam kerestem valamit 8 emberből 1 idősebb beszélt csak magyarul

demokrácia eu módra

#804261 TrendMan Előzmény: #804260

Lesz nagy hadd-el-hadd.

Katalóniában szinte csak katalánok élnek, Erdély meg ugye nem olyan 1szerű.

Én eddig inkább olyan megközelítéseket hallottam, hogy az EU azért is jó, mert ezek az ellentétek feloldódnak.