Ha nekik sikerül, akkor erdély is kezdeményezhetné..
Ha nekik sikerül, akkor erdély is kezdeményezhetné..
az is elképzelhetö, föleg ha Eu-n belül nem tudnak függetlenedni
De a kérdésem spadehez Magyarországra vonatkozott.
azért van itt demagógia és populizmus bőven.. az mszp-s werber társadalmi munkában segít..aki állítólag propagandaminiszteri igérvényre hajt.. átnevezik a parlamentet kneszetre?
"...A változások legnagyobb akadályának nem a Fidesz-kormányt, hanem az emberek reménytelenségét és elkeseredettségét nevezte.."
a kisdobos lmp 7pontjában is van bőven populista igérgetés.. nyomhatták volna a beadványokat.. amiket számokkal alátámasztanak.. parlamenti munkájuk nem volt valami jelentős..
schiffer eltávolításával nekem kilóg az ördög lába.. inkább az szdsz választóinak riszálnak..
mellesleg nem gondolom ne lennének háttérmegállapodások.. én azt sejtem arra pekulál lmp, összefog a teljes ellenzék.. kb egálba kerülnek a fidesszel..lmp megszerzi a bejutáshoz szükséges százalékot, és ők lesznek a mérleg nyelve.. szdsz-ként többet kaphatnak.. még akár a miniszterelnököt is adhatják.. jelezve a a nagy összeborulást.. cserébe csak a környezetvédelmi miniszteri posztot kapják meg werbernek a beigért propagandaminiszterit..
ugattam ezerszer.. a pártoknak meg kellett volna csinálniuk a fejlesztési tervüket.. és a saját költségvetésüket.. abból látszott volna nem a levegőbe beszélnek..
szerinted ki kellene -e lépni az eu-ból, és mikor?
Spanyolországban öröm bodottá meg hepiség van mert az már egy igazi ny-eu ország, na és persze mindenek előtt demokrácia !
Ahamm
mi a hülyeség ált iskola első négy osztályában? Olvasás, írás, matek, ének, technika, tesi, rajz, környezet, erkölcstan/hittan. Heti két rajz, 1 technika, 1 ének, 5 tesi, 1 erkölcstan. A többi olvasás, írás, matek és környezet óra. Első év. Második év ugyanez+helyesírás. Harmadik negyedik év ugyanez nyelvtan és irodalom szétválik, írás megszűnik. Mit veszel ez ezekből??
Összességében dupla óraszámról beszélünk, amit letanítanak valamikor. Miről beszélsz te?
na jól van, kisült az agyam... úgy gondolom egész 7végére internet kikapcs...

de nem dupla
Csak már megint adod a hülyét
Amúgy is az értelmes óraszámról írtam, azt simán lehet magyarországon duplázni, ha elveszed a hülyeségeket helyette
No meg arról is volt szó, hogy a magyar max 2 évig tanulja, amit a dán 9-ig (pl olvasás)
Négyszerezheted is az óraszámot, amit alapkészségekre fordítasz, és még mindig nincs szó óraszámnövelésröl
Mondjuk dupla óraszámban lehet is ismételni. Dupla óraszám a jelenlegi tananyagra - alapoktatásban!! Azért az nem kevés. Több idő az értő olvasásra, számolásra... ha csak ált iskola első 4 osztályában dupla óraszám lenne ezekre a dolgokra, akkor egy csomó problémát meg lehet(ne) takarítani a későbbi évfolyamokban... pl. ne legyen gond 5. osztályban egy összeadás vagy folyékony olvasás.
Már csak az a kérdés, hogy a társadalom hajlandó lenne-e finanszírozni dupla óraszámot, és a tanárok hajlandóak lennének-e letanítani ennyit...
És a válasz: nem.
Helyette óraszám csökkentés kell...és a lexikális tudás csökkentése...hogy az egymásnak ellentmondó információhalmazból ne tudja később se eldönteni, hogy mi a korrekt...
"Viszont olyan értelmeket is elsajátítanak, mint hogy mely év mely napjának hanyadik percében kezdödött vala Mohács." ha jól értettem Zoltánt, akkor az egyetemen történelem szakon.
a dánok totál más szemlélettel oktatnak, az óraszám a legkisebb különbség
Nem teljesítés kényszer van, nem uniformizálás van, és egyébként a 9 év magasabb óraszámában sokkal kevesebb dologról oktatnak, sokkal többet ismételve. Nevezetesen, az alapkészségeket, tehát (értö) olvasás, számolás (na meg informatika, meg hasonló értelmetlenségek) gyakorolják, ismétlik 9 éven át.
Nálunk maximum 4, de a gyakorlatban inkább 2. Akinek az kevés volt, az onnantól a bukott diák lesz.
Viszont olyan értelmeket is elsajátítanak, mint hogy mely év mely napjának hanyadik percében kezdödött vala Mohács.
Nem az óraszám a lényeg, hanem hogy a felesleges óraszám a nagyon sok, az értelmes meg kevés
...
nem számítva a televíziózást és a játékokat és egyéb netes tevékenységet...azon felül minden szabad percüket a facebookon töltik:-)!
Visszatérve az alapoktatás vs. középsuli oktatás témájához. Miért az alapoktatást hoztam példaként. Alapoktatásban a dánok dupla annyi órát adnak le, mint a magyarok, - a magyarok átlag napi 5-6 órában (45 perces órák). A középiskolai terhelést pedig lehet az alapoktatáshoz viszonyítani. A középiskolai terhelés átlag 35-40 óra napi 7-8 óra (45 perces), mindennapos tesi órát figyelembe véve. Azaz átlag napi 2 órával több a középiskola, mint az alapoktatás terhelése, ami fele annyi mint dánoknál (alapoktatásban).
Tozsdenyul hozta, hogy ennek egyik oka lehet, hogy dánoknál 9 évfolyam van, nálunk 8 alapoktatásban, de ez sem magyaráz egy dupla akkora óraszámot....
Dánok pisában az elsők között vannak (talán éppen elsők), és a legtöbb óraszámban oktatnak. Tehát adódik, hogy az óraterhelés csökkenés nem a kívánt eredményt hozza, feltéve, ha az oktatási rendszerrel szembeni kritikát a PISA eredmények alapján fogalmazzátok meg.
Kovácsnak plagizálnia kellett volna walexet, drog helyett azt kellett volna írnia: jó a műsor a cseh2-őn?
Azt se értette volna ez a szegény hölgy...:-)!
Garantáltan kiakadt volna azon is...:-)!
Kommunikációs fekete pont a kormány szóvivőnek.
Láthatólag elvesztette a szavait, ezért helyezi a hangsúlyt a képekre.
Úgy mégis csak egyszerűbb.