a thaad röppályájának maximális magassága 150 km, hatótáv 200 km nagyságrend.
Az észak-koreai rakéta magassága 1500km felett volt. (Az egyik talán 2000 km fölé is ment)
Az ürállomás 400 km magasságban kering.
Ezt jelenti, hogy "ballisztikus" rakéta.
Tehát ha Kína, az USA -t akarja löni, akkor simán átlö a koreai vagy japán Thaad felett. Teccik érteni? Nem is ott akarja elfogni szegény rakéta, mert nem éri el, hanem amikor az USA felett lefelé zuhan (terminális szakasz). Akkor van néhány száz kilométeres hatótávja. Ettöl "területvédö".
Booster, azaz indítási szakaszban meg jelenleg nincs technológia, ami elfogjon (az ürfegyverekröl lemondtak, ma lézerekkel kísérleteznek), egyrészt, van rá 120-180 másodperced, másrészt, mint mondtam, a Thaad hatótávja néhány száz kilométer, tehát nem éri el a kínai indítást, még koreából sem.
Viszont koreát, vagy japánt, elég jól lefedi, és védi.
Az usát meg nem.
"t e nem érted, hogy azért nem tesznek tajvanra, mert nincs értelme.."
ez netto hülyeség ebből látszik h lövésed sincs az egészről se politikailag se technikailag ezzel be is fejeztem a vitát
Hát ha soros vagy a nagymestered mond valamit neked az tuti a szentírással ér fel számodra. de legalább nem kell gondolkodnod addig is fészbúkozhatsz vagy mittomén helyette :)
te nem érted, hogy azért nem tesznek tajvanra, mert nincs értelme...
A rakétarendszerek azért területvédök, mert úgy müködnek...nem azért, mert a malterosok megvezetnek téged
Van olyan rendszer, ami az usát kínai meg orosz rakétától védi (texas), de Korea meg japán (meg Guam) pont nem, akkor se ha maga Soros tagadja elötted :)
De amúgy nyugodtan hidd, hogy neked van igazad, ezek a malterosok simán lehazudják a rakétákat is az égröl :)
nem érted a képletet a zusa nem tehet taivanra mert az nyílt hadüzenet lenne, de így kapóra jött é korea, nem véletlen h kína meg az oroszok tiltakoztak, nyilván mert nem tudnak annyit mint te :). Te csak azt tudod h papíron mi van ott maradjunk annyiban, a rakéta rendszerek nyilván terület védők mert az jobban eladható sok otthoni pógárnakl
Az h mi van az araboknál meg mi van az usánál aközött minimum 10 év van fejlesztésben de inkább 15
természetesen te gyöztél, nyugi :)
Ha taivan háború valószínü, oda miért nem tettek Thaad-ot? Mert, you know, a müködési elve már megint megmagyarázná. Kína tajvanra nem ballisztikus atomot löne...
Én tudom, mi van guamon (thaad és an/tpy lokátor), japánban is, de azt is tudom mire valók...meg az anyahajón (azon semmi, mert a lényeg az Aegis rombolókon van)
Pont ahogy az arabokat irántól védi a Thaad, ugyanúgy japánt é-koreától, és nem globális válaszcsapásoktól.
Japán és D-korea biza Kimtöl fosott be, ahogy kína sem az USA miatt telepített újonnan SS-400 rövidhatótávú védelmi üteget a koreai határra, hanem mert MINDENKI befosott, még Kína is.
Persze, hogy készülnek globális válaszcsapás elhárításra mindannyian, de a gyorsan odatett Thaad, az konkrétan bizony Korea miatt van.
jó hát hülyeséget írsz, de már megszoktuk kína taivan háború a valószínű. pont ott van, a tengeralattjárólat pedig kb követik műholdról. A rakéta elhárításnál pedig a felderítés és a programok a lényegek ami akármikor cserélhető. szimulációról meg olvasgass a neten megtalálod. ráadásul nem tudod h az amcsik miket vittek még oda mik vannak az anyahajókon mi van guamon mi van a koreai japo amcsi támaszpontokon stb. (én se )
nem csak korea miatt van ott, de az is. az araboknál irán miatt van
telepakolták magukat THADD-al az arabok is, te abból is kihozod, hogy "malteros" :)
A terminális elfogó szakasz miatt abszolút csak területvédelemre jó (mindegy honnan jön a nuki). Ami koreában van, az csak koreát védi.
no, ezért írtam, hogy tekintettel a müködési elvére... A T=terminal, azaz a ballisztikus rakétát a pályájának terminális szakaszán fogja el (a patriot is), tehát az usára lött kínai vagy orosz válaszcsapás ICBM-et nem fogja leszedni a büdös életben neked a japán vagy koreai THADD.
(arra a hawaii, alaszka, texas telepítésü THADD szolgál)
A szimuláció meg azért is totál hülyeség, mert pont ezért van minden atomhatalomnak a nukleáris erejének nagy része tengeralattjárón, vagy bombázón.
Ez nem szakmád :)
mi jelenleg a bekevert leendő muszlimoknál tartunk Báint bá után
nem tehetek róla h az agyad nem fogja a malterost nem írhatom h a rókák miatt ha nem ők voltak, de gondolhatod h véletlenül ha neked azt könyebb felfogni.
aki gondolkodik az nem idióta csak az aki pofázik, de gondolatot nem tesz hozzá, h mi a fasz legyen,
előre :), de amit írtam az 20 30 év egy ma ovodába menő várhatóan több mint 20 évig tanul a mai rendszerben tehát összemérhetőek az időhorizontok
mi jelenleg sem elitet, sem fogyasztó idiótát, sem MI-t készítö szakembört nem képzünk, de még nyelvet se nem tanítunk, de igazad lehet, aki oktatásban gondolkodik a 21. században, az az idióta :)
Viszont ide is be tudtad illeszteni, hogy "malteros", a napi szerotonin adagod már megvan :)
azt már levezették játék szimulációkkal h megnyerhető egy atomháború úgy h egy országot körbeveszel elhárító rakétákkal és első csapást mérsz.mert amit az első csapás meghagy azt elég nagy valószínűséggel leszedhetik nyilvánvaló tehát h ki ellen irányul elsősorban kina másodsorban oroszok, harmadsorban ékorea, mert ha kirobbanna a béke koreában az elhárítórendszerek nem tünnének el onnan az tuti
különös tekintettel a thadd müködésére, alig várom hogy megmondd a tutit ez ügyben is :)
:) még jó, hogy vagy nekünk és megfejted nekünk a híreket..világítótoronykényt mutatod a helyes irányt..bátran szembenézel- és megküzdesz helyettünk "a gondolkodást torzító információ áradat" sötét démonával.. lerántod a leplet a főgonosz orbán ördögi tervéről..értéket..értékeket mutatsz a felborult világ hamis értékrendjében.. gyöngyöket szórsz a sekélyes disznók elé.. nem tudjuk eléggé megköszönni..
ez így egy faszság, az a kérdés h mit akarsz az oktatással. Elitet akarsz képezni mint a németek vagy korea japok, fogyasztó idiótát mint az amcsik és angolok bekevert leendő muszlimokat mint az eu és a malterosok (pisa,bologna) az MI-vel kooperáló beültetett csipes csókákat mint a ma már egyre kevésbé fictionokban, vagy mit ? Ezzel az idióta szlogennel Milliárdokat dobunk ki a semmire. Meg kéne fogalmazni h mi a faszt akarunk és milyen időhorizonton. Ahogy talán 1 éve írtam h a nyelvtanulásra fordított hatalmas energiák teljesen feleslegesek lesznek 2-3 éven belül lassan már ott tartunk h rf csippeket ültetnek be rá az agyba, sokan meg 12 éves oktatási rendszereket akarnak felépíteni rá ??? A jövő itt van ezen kéne gondolkozni nem ilyen faszságokkal dobálózni, mert az csak azt mutatja h aki ilyet mond egy gondolkozás mentes idióta.
Hogy mondjak is valamit valszeg az MI-vel közvetlenül megturbózott csóka a nyerő jövő sztem
ugye nem gondoljátok komolyan h a fullos rakétavédelmi rendszereket ékorea miatt telepítették d-koreába és a japokhoz (thadd patriot) ?
például a ballib média már ezen az eseten szörnyülködik pörög egy pár napja...egy keréklyukasztáson mint a "kampány következménye". Nyugaton egy nyugati migránstábor felgyújtás vagy egy merénylet, vagy az a statisztika hogy bevándorló hátterűek követik el a bűncselekmények több mint 50%-át miközben arányuk a társadalmakon belül kisebb, vagy a (bejelentett) nemi erőszakok 90%-át, mint "együttélési súrlódás "- az valahogy nem vált ki ilyen heves érzelmeket belőled...:-)! Sem belőled, sem a ballib médiából...:-)! Hiszen tudjuk, ne is mondd: ezek a normális folyamatok amíg "integrálódnak" ha egyáltalán...:-)!
oktatás, oktatás, oktatás