Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Re:

#803378 banyaiz Előzmény: #803376

Az is igaz. De ami őt igazán politikailag ebben nyomaszthatta volna, hogy idáig engedte fajulni a dolgokat 2015-ös eseményekig. Nem tett megelőző lépéseket. Ez volt a fő probléma. Nem az a kérdés mikor már kényszerpálya volt a legkisebb rosszat választotta. Persze nyilván ez lett a fő politikai műsor, nem a lényeges érdemi kérdés. :) Mert abban komoly mulasztások terhelik.

Mondjuk én azért nagyra tartom, hogy vezéráldozatot bevállalta volna, ha már ide fajult a dolog . Erre nem sok takonygerincű nyomorék politikus lenne képes inkább pusztuljon Európa minthogy a választást elveszítse, vagy mit számít a Balkánon esetleg egy háború , vagy hasonlók, vagy EU egyben tartása mit számít ha a népszerűsége a kérdés. Szóval ezt ilyen szempontból érdeklődve figyeltem, bevállalta azt, hogy fel kell áldoznia magát. Bár lehet, hogy eleve úgy kalkulált ez bele fog férni a népszerűségébe, és könnyedén bevállalható. Csak én éreztem úgy, hogy feláldozta magát. :) Rezgett azért a léc.

Kíváncsi lennék vezetőnkre , hogy adott történelmi szituban egy ilyen vezéráldozatot bevállalna e? Nagy ugrás lenne a gonosz Brüsszelezés szintű dolgokhoz képest. :) A tippem az lenne inkább azt mondaná essen szét az egész EU minthogy egy szavazatot veszítsek. Lehet, hogy rosszul ítélem meg , és csak addig játszik a pöcsével a porban amíg nem jön el az a történelmi szitu ahol nagy formátumát bebizonyíthatja. :) Na erre se tennék sok pénzt.

Re:

#803377 Láma Előzmény: #803331

" Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály"

nem vagy tisztaban a sze…

#803375 tozsdenyul Előzmény: #803367

nem vagy tisztaban a szekularizalt szo jelentesevel

mi van a "nem kis reszuk"-on kivul eso halmazzal?

Re:

#803374 banyaiz Előzmény: #803365

Merkel nem bánt meg semmi szöveg is a gyogyó nagyjából. Mármint ennek a gondolatnak a tömegek számára történő lefordítása Mo-n. :) Ahogy ezt sikerül interpretálni a nagyközönség számára általában az a gyengeelméjűséget súrolja.

Népszerű gondolat lehet valószínű . Mint gonosz bankok nagyjából , na az is a gyengeelméjű szint környékén járt abban az összefüggésrendszerben ahogy tálalták.

Nem tudom hányan gondolkodtak el rajta, hogy akkor és ott 2015 -ben milyen opciók voltak, és ebben az összefüggésben mit is jelent , hogy nem bánt meg semmit? Milyen iq szint kell ehhez valaki egy probléma kapcsán ilyen "mélységben" idézőjelben mélységben is leásson. Nem tudom , de nagyon unom már, hogy ezt a foshalmazt zúdítják ránk, minden médiumból ezen a szinten.

Viszont Merkel úgy néz ki politikailag túléli , németek megválasztják újra, pedig erősen vezéráldozat jellegű húzása volt az a 2015-ös. Vezércselet is túléli , na erre sokat nem tettem volna még 2015-ben, ezt politikailag átvészeli. Várjuk meg a választást azért. :) De úgy tűnik a németek egy részének sikerült áthidalnia szellemileg miért volt szükség 2015-ben arra amit tett. Meg tudták mászni ezt a lépcsőfokot agyilag, hát sok pénzt nem tettem volna erre, de kellemes meglepetés. Bár vszínű annak még mindig népszerű ez csak egy töredék oka lehet, más szempontok nyomosabbak ebben.

Látom írtatok magyar kul…

#803371 banyaiz

Látom írtatok magyar kultúra jellemzőiről számomra. Nagyon érdekes volt.

De továbbra is a probléma az , hogy mindezeket hogyan lehet elvárásként megfogalmazni egy integrálandó emberpéldány felé.

Ebben a vonatkozásban írtam erről. Ez túl összetett így? :)

Amit azért kell törvénybe is foglalni mert annak alapján kell végrehajtani. Ahhoz a törvényhez kell egy végrehajtásra vonatkozó terv részletekkel stb. Egy gyakorlati útmutató hozzá .

Pont ezt mondja Özoguz amikor szóba kerül a német kultúra mindenki tud mondani általánosságban érzésektől, kulturális elemekig sok mindent. Csak ezt ha gyakorlatra át akarod fordítani akkor megáll ott a tudomány, hogy a nyelv, törvények.

Ezt úgy értelmezni nincs magyar kultúra, vagy nincs német kultúra. Kb az a helyzet, hogy van 3-4 info amit valahogy össze kellene hozni és abból meghatározni a problémát, aztán annak a lehetséges megoldásait.

Re:

#803370 banyaiz Előzmény: #803321

Ott kezdődik a dolog , hogy meg kellene érteni azt miért van szükség kvótára. Mi a probléma ami miatt szükség van egy ilyen jellegű intézkedésre. Ha szerinted azért van szükség rá amit írtál akkor a részleteibe minek menjünk bele?

Említettem néhányszor, hogy a funkcionális analfabéta szintje az amin a politika nálunk ezt a kérdést kezeli. Funkcionális analfabetizmus nagyjából azt jelenti olvas de nem érti mit olvasott, vagy már olvasás közben az előző mondatra nem emlékszik.

Ezt annyiban helyesbítem ennél azért magasabb szinten történik a kezelése. Érti azért mit olvas, vagy érteni véli, de 2-3-4-5-6 különféle információt, azoknak a súlyát, mélységét , jelentőségét, egymáshoz való viszonyát, már nem tudja egészként kezelni, értelmezni, összeegyeztetni. Ez nagyjából a funkcionális analfabétán túl de olyan 60-80-as iq alatti szint. Gyengeelméjű vagy mi ennek a megnevezése. Nem tud egy probléma kapcsán nagy egészről azon belül részhalmazokról annak egymáshoz való viszonyáról, súlyáról a problémán belül gondolkodni.

Nagyjából ide lőtték be a vezetőink a magyarok értelmi szintjét, és így szólnak hozzájuk.

Te ezt próbálod védeni mint logikus dolgot. Hidd el azért ezt folyamatosan cáfolni kicsit fárasztó. :)

Próbálj azokra a kérdésekre amiket feltettem egy valódi választ adni és akkor megérted miért néznek hülyének a vezetőid.

Kvótáról írod van több mechanizmusa. Arra gondolsz, hogy van letelepítési vagy mi a búbánat EU-n kívülről is? Törökországból meg jó ég tudja milyen táborokból EU-n kívülről? Mert ilyen van és 10-20 k-s nagyságrendeket talán többször is már áthoztak ezzel. De miért van vajon ez is? Ami egyébként nem egyezik meg azzal a görögös, olaszos kvótával aminek kapcsán segget csinálunk a fejünkből. Mert Soros? :) Arra tippelnék, hogy ne az legyen a tengeren cápakaja lesz, vagy a kukoricásban bolyong határokon átívelő módon. Rendezettebbé tenni. Ha azt a választ adjuk ennek a szükségességére amit írtál, és ennyi ennek a létjogosultsága semmi más akkor logikailag a következő lépcső a Soros terv nagyjából, vagy Németh Szilárd. :) Esetleg az építőkockák, és piros háromszög, és a kék négyzet, fekete téglalap hová passzol a kirakósba, készségfejlesztő gyakorlatok közben. :)

Logikailag hogyan passzol össze az, hogy a kvóta fő célja a nyugati vezetők a lakosságuknak jelezzék ezeket innen elkvótázzuk a magyarokhoz. Miközben pl németek azokat se küldik vissza akiket mi regisztráltunk , vagy más nyugati országok átvesznek EU-n kívülről is táborokból ? :) Megmondom , sehogy. Ez egy nagyon leegyszerűsített válasz a kérdésre .

Regisztráltunk nem tudom hány 100 k-t , vagy legalábbis minimum 500-700 k átrohant. Abból pontosan mennyit regisztráltunk nem tudom, de fényeztük magunkat mi betartjuk a szabályokat rend fegyelem , nyilván kicsit túloztunk szóval osszuk el a számokat. :) Ha a nyugati országok azt akarnák a közvéleményükkel elhitetni kvóta címszó alatt, hogy el lesz osztva a már odaérkezett tömeg, akkor visszaküldenék Görögországba, Olaszországba, Mo-ra. Főleg hozzánk akik regisztráció élharcosai voltunk, leginkább dumában is, de biztos több 100 k lehet a regisztrált szám. Nem ilyen 2k-s kvótával bohóckodnának a pöcsükkel a porban. :)

Re:

#803369 TrendMan Előzmény: #803365

Szimpatikus ez a Merkel, mi?

Mindig, amikor az országban a döntése nyomán valami szörnyűség történik, akkor "világos szavakat talál", hogy azt kritizálja.

De aztán semmi nem történik, minden marad a régiben.

A kutya ugat, a karaván halad.

furcsa, mert felmérések …

#803367 prospero Előzmény: #803364

furcsa, mert felmérések szerint nem kis részük egyetért a terrortámadásokkal, egy nagyobb részük pedig a saria törvénykezés bevezetésével ért egyet, a jelenlegi európai jogrend helyett.

ne gondold nincsenek, ők…

#803355 Ibiza Előzmény: #803337

ne gondold nincsenek, ők is emberek ha teret tudnak nyerni akkor fognak is.. Thaiföldön pl eléggé előretolták magukat.

http://www.magyarkurir.hu/hirek/buddhista-szelsose...

http://kozbenjaro.blog.hu/2013/11/04/sri_lanka_vad...

A buddhizmus abból egészségesebb az önkifejezést a önkiterjesztést erősiti..Buddha benned van..a természettel másokkal együtt élést a harmóniát.. lehetsz aszkéta és hedonista is..

-- !! A MEGOLDÁS !! --

#803350 TrendMan

Én közben megtaláltam a megoldást a bevándorlásra:

Minden bevándorlónak le kell adnia egy motivációs levelet a határon.

Ha az nem meggyőző, akkor vissza kell fordítani!

az iszlám tenoristák és …

#803345 tozsdenyul Előzmény: #803343

az iszlám tenoristák és az iszlám agresszió nem keverendö...

Az (iszlám, meg egyéb) tenoristák nem vallási okokból aggresszívek, a nem szekularizált muszlimok igen.

Európa szekularizált. Az…

#803343 prospero Előzmény: #803334

Európa szekularizált. Az iszlám terroristák pedig első, második, harmadik generációs bevándorlók. Elég nagy kivétel. Kizárja a szabályt?

Több a muszlim diák Bécsben, mint a katolikus

#803341 Koffein

Lábjegyzetként egy kis szösszenet

"A bécsi általános iskolákba több muszlim diák jár, mint katolikus – jelentette a Kurier című osztrák lap, amely arról is ír, hogy a szakértők a vallásról szóló órák helyett az etikai oktatás általános bevezetését szorgalmazzák. Az osztrák főváros iskoláiba mintegy 32 ezer muszlim és csaknem 30 ezer katolikus diák jár, 15 és fél ezer diáknak nincsen vallási hovatartozása. Ausztriában az iskolai keretek között zajló, kötelező vallásoktatás alól a kiskorúak szülői beleegyezéssel mentesülhetnek. Az etikaoktatás nagyjából húsz éve, országszerte 230 iskolában, kísérleti jelleggel folyik, azonban politikai erők és szakértők a tantárgy általános bevezetését szorgalmazzák. „Aggodalomra adhat okot egy iszlámkutató korábbi tanulmánya, amely szerint minden ötödik muszlim hitoktató elutasítja a demokráciát” – jegyzi meg a Kurier cikke."

az iszlám alapból nem bé…

#803336 Ibiza Előzmény: #803328

az iszlám alapból nem békétlen vallás.. a gond mindig a fanatikusokkal van.. Az ütközési pont amikor a vallás követői nem fogadják el a világi törvényeket, nem hagynak teret az egymás mellett élésnek. Van egy szó rá talán a vallástörvény..amikor csak a szigorúan vett vallásuk szerinti..vagy annak egy értelmezése szerinti előírásokat fogadják el. Ez egy alaphelyzet és erre jön rá az erőszakos terjesztés amikor magukat felkentnek és Istennek vagy isteneknek egyedüliként tetsző viselkedést akarnak másokra rákényszeríteni.
Ne felejtsük nekik is volt részük a keresztények erőszakos hittérítéséből..ők kihasználják (vagy felhasználják őket) a nyitott társadalom emberei- és a neoliberálbolsevikok ütötte lyukat a térnyerésre a megszállásra..a matematika szerinti hatalomátvételre..ha nem jön be akkor is buliztak egy jót..és elültették a félelem és gyanakvás magvát a szabad világ embereibe.. egy emberöltőig már semmi nem lesz a régi.