egyáltalán nem túlértékelt az tény :) ősszel lesznek hírek is, ami a jövőt kedvezően befolyásolhatják, persze értelmezés kérdése... Nekem jelenleg egy darab sincs és növekedési sztori se sok
egyáltalán nem túlértékelt az tény :) ősszel lesznek hírek is, ami a jövőt kedvezően befolyásolhatják, persze értelmezés kérdése... Nekem jelenleg egy darab sincs és növekedési sztori se sok
Ha a forint beerősödik, annak a magyar részvények is nyertesei lehetnek.
Ezek közül pedig talán a Telekom van legkevésbé túlértékelve, ergo akár a nyertese is lehet ennek a folyamatnak.
már megtaláltam ;) :)) köszi tényleg
netboon:
számlamozgások menüpont, pénzforgalmi napló, írd be az időpontokat (tól-ig)
köszi, most sokkal jobb :)
randomnál tranzakciók listában vagy valahol látszik a nyoma?
nem ártott volna , ha veszel előtte részvényt is, csak akkor kapsz osztalékot! :-)
én a Randomnál 05.24-én már megkaptam TBSZ-re, a költhető egyenleghez hozzádobták az osztalékot (db*25 ft)
TBSZ-en nem látom még az osztalék jóváírását, az hol történik meg?
Én is vásárolni kívántam 450 körül, de nem jött össze. Azonban még hosszú az év :P :)
tegnap volt egy kis MT srv
Az első negyedévben folytatódott az amerikai T-Mobile sikertörténete, de nem csak a tengerentúlon kezdődött jól az év; a teljes DT csoport szintjén is jelentősen bővült az ügyfélkör és a főbb pénzügyi mutatók is javultak. Számok és rövid nemzetközi áttekintés cikkünkben.
A Deutsche Telekom május 11-én tette közzé 2017. első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.
2017 első negyedévi eredmény (milliárd Euro) | Növekedés az előző év hasonló időszakához viszonyítva | |
Bevétel | 18,646 | +5,8% |
Tisztított EBITDA | 5,550 | +7,5% |
Szabad cash flow | 1,228 | +49,4% (!!!) |
Az eredmények alapján a DT megerősítette az egész évre vonatkozó várakozásokat, melyek szerint a menedzsment növekedő árbevételt, 22,2 milliárd euró körüli EBITDA-t és 5,5 milliárd eurós szabad cash flow-t lát elérhető célkitűzésnek.
Németország
A német piacon továbbra is prioritást élveznek az optikai hálózatok, ennek megfelelően az első negyedévben ismét rekordot döntött a háztartások optikai hálózatra való rákapcsolásának növekedése. Mindemellett a mobil piacon is sikerült megerősíteni a Telekom vezető szerepét, a mobil bevételek a roaming díjak csökkenése ellenére nagyjából változatlanok maradtak. A Magenta1 ügyfélbázis Németországban is tovább növekedett és 2017 első negyedévének végére meghaladta a 3.2 milliót. Az erőfeszítések a pénzügyi mutatókban is tükröződnek; a bevétel 0,2%-kal, a tisztított EBITDA 0,9%-kal nőtt az első negyedévben az előző év hasonló időszakához viszonyítva.
USA
Az amerikai T-Mobile sikertörténete folytatódik, a növekedés ütemét a versenytársak új ajánlatai sem tudták megtörni. Az első negyedévben 1,1 millió új ügyfelet szerzett a T-Mobile US, így ez már sorban a 16. olyan negyedév, amikor 1 millió felett van az adott negyedévben megszerzett új ügyfelek száma. Mindeközben sikerült mind a feltöltőkártyás, mind a havi díjas előfizetők esetében növelni az egy ügyfélre jutó átlagos bevételt (ARPU). Ilyen számok mellett nem meglepő, hogy a bevétel 11,6%-kal, az EBITDA 20,7%-kal nőtt az első negyedévben az előző év hasonló időszakához viszonyítva.
Európa
Az európai leányvállalatoknál is folytatódott a tavaly megkezdődött növekedés az ügyfélszámok terén; a megszerzett mintegy 130 000 új ügyfél a vezetékes és mobil szolgáltatást kínáló csomagok népszerűségének köszönhető. Kiszűrve a szegmens összetételében történt változásokat (ld. alább) és az árfolyam hatásokat az európai szegmens bevétele enyhén nőtt, míg az EBITDA csekély mértékben csökkent.
Rendszerintegráció
Míg tavaly az első negyedévben a T-Systems csoport két jelentős üzletet szerzett, addig az idei év első három hónapjában nem történt ilyen volumenű szerződéskötés, így a rendelések értéke 18,1%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Kiszűrve a tavalyi egyszeri projektek torzító hatását a főbb pénzügyi mutatók stabil működésről tanúskodnak.
A DT összevonta a leányvállalatokon átívelő hálózati, innovációs és IT tevékenységeket, ezek 2017. január 1-től az újonnan létrehozott szervezeti egységbe kerültek [ennek vezetésével Claudia Nematot bízták meg, aki korábban az európai szegmensért felelt beleértve az MT-t is – a szerk.].
Emellett szintén január elsejével létrejött egy csoport fejlesztési szegmens, melynek feladata, hogy aktívan részt vegyen néhány kiválasztott leányvállalat és tőkebefektetés működtetésében (T-Mobile Netherlands (Hollandia), Deutsche Funkturm, Deutsche Telekom Capital Partners). A szegmens indulásakor idetartozott még néhány olyan vállalat is, melyben a DT-nek részesedése volt, ezeket azonban időközben eladta a DT.
"A Telenor Magyarország megfordította a tarifacsomagok logikáját és olyan csomagokat vezetett be, amelyek normál használat mellett korlátlan belföldi mobilinternet-elérést biztosítanak"
igen, nem kellett az osztalék.
Azt gondoltam rutinosabb vagy;-)
Vagy mindig csak nyereségre utaztál?
életemben először kivettem az osztalékot, életérzés...
Aha! http://www.telekom.hu/rolunk/befektetoknek/magyar_...
Máskor mintha nem szokott volna egybeesni az osztalékfizetés fordulónapja és a gyorsjelentés?!