SP Futures megy.
Erre a hírre biztos sokan fogják le várni aztán arra megy amerre nem várják.
Jönnek a hírek:
Észak-Korea ma hajnalban bejelentette, hogy "óvatosan vizsgálja"
annak lehetőségét, hogy csapást mérjen a Csendes-óceáni Guamra, ami az
Egyesült Államokhoz tatozik.
Ma a 12.190-et, ha letöri, akkor mehetnénk a már várt 11.940 irányába.
Még van két erősebb támasz addig a 12.090 és a 12.048. Ott még lehetne egy kis fel korrekció.
Mindenesetre, jó hogy tegnap a megérkezésemkor eladtam a longokat.
Ha nem törjük a 12.190-et, akkor visszaveszem és longoljuk 12.410-ig.
EMA(200) órás 12.406
Szolo cefrezes utan is jo!
Na még az etetőanyagról, mert a végén horgász topic lesz a DAX-ból:
Egyszerű és olcsó: A terményboltból veszek kukorica darát + különböző tört magkeveréket (ebben sokfajta magok vannak durván összetörve) és egész szemes kukoricát.
Ha van időm akkor a szemes kukoricát előfőzöm, de teszek bele szárazat is.
Amikor elindulok horgászni összekeverek egy adagot, ki só és az asszony nagy örömére vagy két evőkanál mézet teszek és leforrázom.
Mivel a folyóvízen az etetőanyagot, ha kijön az etető kosárból, akkor elsodorja a víz, ezért elég kemény masszívra gyúrom darált kekszel és panírmorzsával. Teszek még bele egy kis mézes aromát és mehet a horgászat.
Azon a 2006-os versenyen életem legtöbb nagy pontyát fogtam, rövid idő alatt.
07:00-13:00 óráig tartott. Az egy évvel korábbi versenyen a lefújás utáni percben fogtam egy pontyot. Úgy, hogy esélytelenek nyugalmával még 8 órakor is csak etettem 110-120 méterre etetőrakétával. Ekkor már volt 1 éves bojlis tapasztalatom és hát elég jó botjaim és orsóim.
Aznap a vaníliás ízre tettem le a voksom. Beetetés vaníliás kukorica és szlovák vaníliás pellet volt.
Csali egy szintén szlovák vaníliás pellet, mellé kukorica. Előnyöm volt, hogy senki nem tudott 100 m fölé dobni.
50-60 versenyzőt láttam, azok nem fogtak semmit, de a gyári versenyzők és a többiek távol voltak.
A bedobás után 1-2 perc és már vitte is a ponty. A hal lemérésekor úgy a 15. ponty után kérdeztem, hogy hogyan állok a versenyben. Mondták, hogy vezetek. Mondtam nekik, hogy na persze, ott vannak a gyári versenyzők.
13 óráig 44 pontyot fogtam, ami hihetetlen volt. A verseny után is elmentem a tóra, de soha meg sem közelítettem, jó ha fogtam 10 pontyot.
Szóval aznap jó helyen, jó csalival nyerő volt. Utánam a 2. helyezett 3 pontyot fogott.
Egyik ismerősöm nyert egyszer országos pontyfogó versenyt aki egyébként nem versenyző. Jöttek a nagy profik , ő meg elővett egy úszós botot néhány doboz csemegekukoricát és bucira verte őket.
Na de egyszer volt Budán kutyavásár következő évben egy olyan vízen volt a verseny egy bányatavon ahol a nyerő taktika parttól 40-50-60 méterre matchbotos úszózás vízközt. Olyan etetéssel ami 5-6-7 méteres vízben vízközt tartotta a pontyokat, ezt pontosan meghorgászni úszóssal ilyen távra. :) Így lehetett a leggyorsabban fogni akkor és ott. Mondanom se kell esélye se volt megvédeni a címet.
Egyébként az a mézes etetőanyag az titkos recept ? Mert engem érdekelne mit kutyulsz. Szeretek kísérletezni etetőanyagokkal. Ha gondolod írd majd le.