MTA Matematikai Osztály és Fizikai Osztály
http://mta.hu/iii-osztaly/a-matematikai-tudomanyok...
http://mta.hu/xi-osztaly/az-mta-fizikai-tudomanyok...
Just for you :)
MTA Matematikai Osztály és Fizikai Osztály
http://mta.hu/iii-osztaly/a-matematikai-tudomanyok...
http://mta.hu/xi-osztaly/az-mta-fizikai-tudomanyok...
Just for you :)
"Nem baj, ugye, hogy a tied így meg még annyit sem ér, mint a szart se, mert még annyi statisztika meg matek sincs mögötte"
de bizony h alátámasztja a véleményemet statisztika, olvasd el a west balkan case-t vagy a kathrinát is expressis verbis elmlítettem, rengeteg számadatot statisztikát olvashatsz. Ne erölködj nyuszi mert okosság nem csak beszarás lesz a vége, de nem is ezért szeretünk :)
"de amúgy az a baj ezekkel a véleményekkel túl azon h így szart se érnek"
Nem baj, ugye, hogy a tied így meg még annyit sem ér, mint a szart se, mert még annyi statisztika meg matek sincs mögötte
Szerintem itt semmi sem az, aminek látszik:
http://index.hu/kulfold/2017/07/24/orban_tusvanyos...
Azt, hogy mi mely pontig volt noooormális, már meg sem merem tippelni.
Nem dícsérted ma az oktatást? Nem bíráltad ma a ceu-t? OK
Ezekután nincs mit írnom, nagyobb a baj annál :)
"ezt feltétlenül értékelni kell a legjobb magyar egyetemnek sőt az egyetlen külföldön elismert egyetemnek nevezni ahogy a hívei és te is szoktad"
Indul a rendezett visszavonulás spade módra, némi hazugság, terelés :)
Attól, hogy szerinted én felmagasztalom (hidd azt, ha akarod) még igaz lesz, hogy soros -gyülöletedben minden hozzászólásodban nekimész az egyetemnek - indok, mert "soros"
Buddhista föiskoláról nem olvastam még töled visszatérö tirádát, hogy szar, meg miért védi a sok hülye :)
Szégyen, hogy hova dugtad a gerinced, de mindegy.
Én zártam a témát a magam részéröl.
ehhez a témához nem akartam hozzászólni, de ha már itt vagyok az általad beidézett 3 forrás egyikében sincs meg a véleményt alátámasztó statisztika. Igy azok a vélemények hiteltelenek számomra és egy kalap szart sem érnek. Tudod minden tudomány annyira tudomány amennyi benne a matek, kivéve persze a gendert meg az agysebészetet.
De amúgy az a baj ezekkel a véleményekkel túl azon h így szart se érnek h egy statikus helyzetet jellemeznek, a hit a vallás isten pont a tranziensekben játszik döntő szerepet, tehát amikor egy katasztrófa helyzet áll elő, mert anélkül ott aztán nincs morál csak gátlástalan önérdek pl. tűzeseteknél a pánikban menekülő egymást agyontaposó tömeg vagy kathrina hurrikán idején nem hogy morál nincs hanem pillanatok alatt atomjaira hullik az egész civilizáció, marad a rettegés egyedül a hit isten adhat támaszt, főleg ha van.
Tehát ezek a vélemények a morálról csak hazug fikciók, pont akkor nem tartanak mikor a leginkább kéne.
egyebekben olvasni se tudsz nem hogy értelmezni, mert egy szóval se dicsértem az oktatást, pont azt mondtam h geci szar elmaradott balkáni fos stb, pont amit te szoktál mondani és ezt az általad használt éles ( sorosi mélységű vagy ha ez sértene malterosi) logika alapján bizonyítja a sok begyüjtött ezüst és aranyérem is fizikából. Ahogy nyilván ott a legszarabb a foci ahol vb-t nyernek, ez nyilvánvaló. Ennek mint döntő bizonyítéknak a megszerzése adta az apropót a beírásomnak és nem soros és nem is a ceu.
A ceu amerikai lábát bíráltam egyszer, megemlítve h talán túlzás (röhejes) lenne egyetemnek nevezni azt az üzenetrögzítőt ami ott van, de aztán hetekig győzködtetek h micsoda knóhók és szellemi értékek vannak ott. Ezek után elhiszem h Mo-n ahol oktatanak is az üzenetrögzítés mellett nég nagyobb szellemi érték van és h ezt feltétlenül értékelni kell a legjobb magyar egyetemnek sőt az egyetlen külföldön elismert egyetemnek nevezni ahogy a hívei és te is szoktad. Az h kiváló kapcsolati tőkét ad azt adom hiszen a legjobb kapcsolatokat a malterosság adja és azt is h sok pályázati pénzt hoz hiszen aki puszi pajtása az eu bizottságnak az sok támogatást kaphat. Ezen kívül nincs bajom a ceu-val ahogy az ezoterikus főiskolával és a buddhista főiskolával sincs virágozzék 100 virág ahogy egy valódi és nem malteros nagy mester mondta.. Megjegyezném h alapíthatnának egy maffia főiskolát is az is sok pénzt tudna szerezni és kiváló kapcsolati tőkét is adna, tehát itt a helye.
"Viszont amikor kidobod belőle Istent, miért is kellene betartani az értékrendet? Akkor az Isten nélküli szabadság és egyenlőtlenség érvényesül. Akkor ügyes leszek, ha a morált megszegem"
Aha. Ezért lehet az, hogy ahol több az ateista, ott kevesebb a bünözés, a válás, a nem kívánt terhesség stb
el vagy eléggé tévedve, kedves, tegyük már helyre kicsit
"Komolyan nem értem h nem látod h soros mit müvel és h miért ???"
Te a Ceuról, melegekröl, gender szakról beszéltél, erröl kérdeztem vissza.
Márpedig az nem ugyanaz, mint a migránspolitika.
"És nagyon tévedsz a ceu-val nincs gondom, a felmagasztalással van"
Egy fszt nincs, ne vetítsél. Magadnak ne. Folyamatosan ütöd a Ceu-t, éppen ma is. Felmagasztalásról nem tudom ki beszél? Tény, hogy vannak magasan elismert tudományos értékei. Tény, hogy kurva sok pályázati pénzt hozott. Tény, hogy marha nagy kapcsolati tökét jelent. És? Ettöl még senki nem akar semmit. Annyit, hogy legalább tudományos emberek, mint te, ne köpjék szembe a tudományos alapjaikat, gyülölködéssel. Értem, hogy útálod sorost, de ez egy egyetem, vazze.
"Az meg h lölö hogy jön ide nem értem" hát elég nagy hülyeség, mi? :)
Te extrapoláltál a teljes oktatásra egy eleméböl...hát így jött ide :)
Szembe köpsz elég sok mindent, az elvakult gyülöleted miatt.
De legyen.
Ja, nem kell aggódni az autokratizmus miatt, a közeljövö a demokrácia kiteljesedését hozza majd.
Na meg a gazdaság sem fog behorpadni se.
Eltesszük ezeket a spadeizmusokat kortünetnek.
Az "ezek sosem lopnak majd annyit, mint a szocik" mellé jók lesznek.
Nézz már utána a Ceu-n végzett idegtudományi kutatásoknak kicsit. Csak a vicc kedvéért. Mikre kaptak pályázati pénzt és mennyit?
Én nem magasztalom, de öszintén szólva, az utolsó maradék porszem hiteledet veszted el az én szememben, amikor tudományos ember létedre "milyen doktorik készültek ott h meglássa benne a zember a világszínvonalat" felülsz a gyülöletnek, és egy EGYETEMNEK esel neki mindennap.
Vazze azért talán találsz értéktelenebb tudományos mühelyt, de mégse esel neki. Pláne nem, vélt értéktelenség alapján.
Gondoltam volna, van az a szint, ahol feláll valami gerinc...
Hát még ez se az a szint.
Ezt a tusványosit mindig meghallgatom a párt irányvonalára hátha valami tájékoztatást ad. A proletariátus vasökle belföldön és külföldön kire fog lesújtani. :) Most annyit tudtam leszűrni nem mostanában gyógyulnak ki a súlyos betegségből. :) Lapos volt egy kicsit csak a szokásos dolgok, kivéve ezt a V4 a világ és Európa vezető hatalma eszmefuttatást .
"ha komoly az értékrend, miért nincsenek kirekesztve"
Az európai értékrend keresztény-római-görög hagyományokra épül. Az ateista európai értékrend is. Viszont amikor kidobod belőle Istent, miért is kellene betartani az értékrendet? Akkor az Isten nélküli szabadság és egyenlőtlenség érvényesül. Akkor ügyes leszek, ha a morált megszegem. Magyarországon kb. A népesség 10%-a jár rendszeresen templomba. A népesség kb. 10%-a keresi Isten társaságát rendszeresen. Kb. 30% aki meg van keresztelve vagy vallásosnak mondja magát. Ezeknek az embereknek harmada jár heti rendszerességgel templomba. 90% nem jár, fogalma sincs vagy éppen téveszméi vannak a kereszténységről, "agymosásnak" tartva azt. Hogyan rekesszen ki a 10%?
Egy keresztény nem nézi le a másikat értékrend alapján. Maximum szomorúan konstatálja, hogy az írás szerint - bármilyen jó ember is volt, és emberi mércével megérdemelné - mégsem tudja kapcsolatát Istennel helyreállítani. Marad a pokol, ami Isten nélküliséget jelent. Nincs önmegváltás jó cselekedetekkel. Ez a rossz hír. A jó hír pedig az, hogy a halálig nyitva áll a kapu, hogy Jézus megváltását elfogadja az ember. Ráadásul ingyen van a kegyelem. "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet. "Nincs más út csak rajtam keresztül. Nem a keresztény mondja azt, hogyha nem vagy megtérve akkor nincs esélyed, hanem az írás, Isten üzenete. Egy kereszténynek nem az ítélkezés a feladata,sőt nem is joga a másik ember felett, az egyedül Istené - hanem hogy elmondja: hahó, az írás szerint tegyél valamit magadért. Válaszd Istent.
"a mónika show szintjére sikerült zülleszteni az értékrendet" . Abban ugye egyetértünk, hogyha kidobod Istent belőle, akkor az nem az értékrend helyreállítását fogja segíteni.
Evolúció: mint mondtam mai napig is teremti Isten a világot, azzal együtt, hogy az ember lázad ellene és ezzel sok nyomorúságot hoz a földre- tudod Isten szabad akaratot adott, hogy válassz.
még akkor is, ha az iskolátokban kötelező a katolikus hitoktatáson való részvétel. Ennek ellenére szabad akaratból dönthetsz, hogy melyik oldalra állsz - ha vége a "tortúrának" vagy a "tortúra" közben. De legalább valaki elmondja, hogy miről döntesz. Mivel napi 0-24-ben ömlik az emberre ami "segít" őt távol tartani Istentől, van hétvégén 1 óra - az istentiszteleten - meg még egy "a hittan óra" amikor Isten üzenetéről hall a gyereked. Nem hiszem, hogy aggódnod kéne, ha az a célod, hogy Isten nélkül halljon meg.
visszatérve a hit és erkölcstan választásra. A szülőnek nyilatkoznia kell, hogy mit választ. Az iskolát pedig ellenőrzik a nyilatkozatok alapján. Ha van olyan nyilatkozat, ami alapján valaki erkölcstan oktatást választ az iskolának meg kell szerveznie azt, ha van aki más felekezetet választ: az iskolának meg kell szerveznie azt - még akkor is, ha történetesen 1 gyerekről van szó. A mi iskolánkban, a gyerekeink évfolyamán 1 gyerek választotta a református hitoktatást és van református hitoktatás annak az 1 gyereknek is.
Szóval, ha nem szeretnéd katolikus hitoktatásra járatni a gyereked, és hétvégi misére, akkor add le nyilatkozatot annak megfelelően amit szeretnél. Jövőre. A tankerület pedig ellenőrzi a gyakorlatot és kötelezi az iskolát a rossz gyakorlat megszüntetésére. A nyilatkozat alapján tud eljárni a tankerület. Ha nincs nyilatkozat, akkor nem tud eljárni a kormány. Gondolom, nem egyedül vagy ezzel a problémával, ha csak ez az egy iskola van a településen.
a helyzet az h te szopod be a malteros mantrát nyugat eu idióta nagy részével együtt. Komolyan nem értem h nem látod h soros mit müvel és h miért ??? Ezt még akkor is látnod kéne ha malteros lennél te is. És nagyon tévedsz a ceu-val nincs gondom, a felmagasztalással van, mert elég beleolvasni h milyen doktorik készültek ott h meglássa benne a zember a világszínvonalat. Te szajkózod itt amiket a kórus tol. Pl megnézted h konkrétan miben iés hol és mennyiben sérti a lengyel bírói reform a függetlenséget, összehasonlítva más nyuget-eu államokkal is vagy amcsival ? Enélkül egy uszírható idióta fasz vagy
Az meg h lölö hogy jön ide nem értem, az ő pályafutása egy dolog sorosé és malteros vazallusaié meg egy másik, ez csak a te dichotom bináris agyadban kapcsolódhat össze. A három föggetlen bázisvektor (esemény) felérése ésszel nálad már megoldhatatlan feladat, pedig a tér amiben élsz ilyen, szokd a gondolatot és szerényebben.
ki mit szop be az egy érdekes kérdés..sokaknak mindig kell egy pöcs amin lóghatnak..kell egy guru..egy szellemi irányító..
ceu és a többi "civil" szervezet kapcsán nem nagyon megy át az agyakba -na nem véletlenül- csupán egy nemzetközi normát kell kellene betartani..az átláthatóságot..itt akár a terrorizmus ellenes lépésekhez is lehet venni..hiszen ha nekem nyilatkoznom kell 3guriga feletti pénzmozgásnál..akkor az alapítványoknak szervezeteknek is kelljen..
nem nagyon megy át az agyakba soros erőszakosan beavatkozik a piacokba.. és különböző országokban erőszakosan beavatkozik a belpolitikába..diktálni akar.. simán bezsarol embereket kormányokat..szóval egy kártékony féreg.
Ha csak simán lenne egy nyitott társadalmi elmélete..elképzelése.. az rendben..sok ilyen van..ami később izmussá válik.. nemzetszocializmusokká.. kommunizmusokká.. mindenki választhat..szinesen szép a világ..sokféle gondolat elmélet..rögeszme.. de nhogy máá egy ilyen takony erőszakkal kisérletezgessen itten nekem.. petőfisen nyitott társadalom ám a jó qrva anyád..
Ha már lázadoztok és valóban az igazságosság az egyenlő mérce lenne a zászlótokra tűzve.. akkor azért kellene lázadoznotok, hogy minden szervezetre egyforma szabályok vonatkozzanak..így a sportegyesületekre is!!
de sajna mint minden ez is az ostobák játszótere.. jönnek a jelszavak.. jelvények.védjük meg a XXX tépőzáras zászlók... leteszem a voksom ..szabadságjogok megsértése.. antiszemitizmus.. megy a ferdítés..dolgoznak a nemzetközi liberálbolsevik erők.. miközben orbánellenesség a soros féle szerveződések politikai erővé gyúrása a cél..kihasználva az identitását most kereső eddig azt nem vállaló israeliták tudatra ébredő seregét..a MAGYAR ellenes furcsa erők és anarchista senkiháziak felhasználásával.
soros népe hejj..
igen, söt, a vízi vb-n is vannak érmeink, tehát az ország fizikailag is kiváló, söt pénztáros lölö is leveri zukerberget, tehát az egész ország kurva gazdag :)
Amúgy szép névsor, majd nézzed a falon nemzeti öntudatért, ha mégsem jön be a jóslatod, miszerint behorpadás sem lesz az eu pénzek után, akkora lesz itt a világszínvonal.
Továbbra sem értem nálad ezt az agresszív ceu ellenességet. Az, hogy fan vagy, hát istenem, mindenki marad a rögzült hülyeségei rabja. De hogy tudományos életbe a lábujját belemártott emberként, hogyan szopod be a Ceu-s mantrát?
Mondjuk látom tök más területen és szituban, hogyan dobják el emberek 5 perc alatt 20 év munkáját, hitelét, és szocializációját, szóval lehet nem kell meglepödni, nem is oly furcsa ez az embernél?
geci szar a magyar oktatás:
"Az indonéziai Yogyakartában, július 16. és 24. között megrendezett
48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián a magyar csapat fantasztikus
eredménnyel szerepelt. :
Nagy Botond, ezüstérem
Németh Balázs, ezüstérem
Tompa Tamás Lajos, aranyérem
Kovács Péter Tamás, ezüstérem
Marozsák Tóbiás, ezüstérem."
kb ez van szinte minden évben és matekból is, KIbaszott egy elmaradott balkán vagyunk, oktatásban különösen, Rákóczi népe hejjj. Persze mert genderben nagyon gyengék vagyunk, és a homokosok se házasodhatnak templomban, Rákóczi népe hejjj Még jó h soros ceu hozott ide világszerte elismert nagy respektú gender tudományt, mivé is lennénk nélküle matekből és fizikábol ?????? Örök hála a gazdának érte....
Én nem néztem, mert ilyen szarokkal nem töltöm az időmet... de neten láttam egy képet egy zöld inges, kalapos kövér disznóról...ha nem írták volna a kép alá, hogy kit ábrázol, nem ismertem volna fel....azt hittem volna, hogy szegény Pavarotti feltámadt....már csak az a kis fehér kendő hiányzott a kezéből, amivel a Maestro mindig törölgette magát
Itt van amit banyaiz linkelt a 799817-ben, vagy ami épp most jött szembe:
http://ataszjelenti.blog.hu/2017/07/21/felelem_es_...
Ezek rendszer szintű, határokon átnyúló globális problémák. Nem elszigetelt esetek. Az értékrend csak arra való, hogy lehessen mutogatni, milyenek lennénk, ha betartanánk. Ha ennyi telik az értékrend alapján, rettenet elképzelni, milyenek lennének értékrend nélkül. Ha komoly az értékrend, miért nincsenek kirekesztve akik vétenek ellene? Miért nincs páros lábbal kirúgva a kuszaszemű? Miért nem követeled az értékrended alapján, akár itt is fennhangon a kuszaszem kirúgását te is? Miért választják újra az értékrend bajnokai a vak komondorost? Már csak szánalamat tud kelteni bennem, aki erre a nagyon komoly értékrendre hivatkozva nézi le a másikat. Ennek az értékrendre hivatkozósdinak a célja, mindig annak dekralálása, hogy lám mennyivel különb vagyok nálad. Majd az értékrend megmondja, mi a család.Hát tényleg. Van papírod arról, hogy együtt élsz valakivel. Gratulálok. Tényleg különb vagy. Az asszony meg néha átesik a vak komondoron. Így járt. A Mónika show szintjére sikerült zülleszteni az értékrendet, amire oly büszke vagy.
"Nyilván aki tudja, hogy mi helytelen mert ismeri a tanítást, érzékenyítve van- fel fog tünni ha nem oké valami, és aki hívő annak a saját viselkedésében is fel fog tünni- rögtön."
Ez kristálytisztán látszik azemútthétév alapján. Ennek az 1,6 millió konzultáló értékrendesnek rögtön feltűnne ha valami nem oké. Így nyugodt vagyok, hiszen minden oké.
"Az evolúció a teremtés része."
Ez tetszik. Meghatároznád, hogy meddig volt a teremtés, és honnantól evolúció?
Azt ugye tudod, hogy 500 évvel ezelőtt még eltüzeltek volna a stabil értékrend felkent őrzői ezekért a rebellis nézeteidért?
"Egyébként mi bajod a vallásosakkal. Bántottak Téged?"
Semmi bajom, amíg nem akarja rámerőltetni az agymenését. Mért van az, hogy az én értékrend nélküli sivár világomba belefér, hogy ne akarjak senkit eltiltani a lelki, szellemi mankójától. Nem háborít fel a vallási kőrmenetek látványa sem. Kíváncsian szemlélem őket, mint a prájdosokat. De a gyerekemet kötelezően hittanra járatják. Ettól pl. morcos lettem. Mert nálunk sincs az állami iskolában erkölcstan. Állítólag létszámhiány miatt. Ezért jár a gyerekem református felmenőkkel katolikus hittanra. Mert ott van hely neki. Hiába, na. Az értékrend. Értem én.
Nézem néha a vidám vasárnapot. A múltkor valami ismétlésen elaludtam és azt álmodtam, hogy ott vagyok. Táncolva, csápolva üvöltötték, hogy Jézus él és nem találtam a kijáratot. Máig libabőrős leszek, ha eszembe jut az az ébredés. :)
Épp most láttam a videot. Az egyszál nőt a hajánál fogva lerántani, megrugdosni az értékrend védelmében. Büszke lehetsz az értékrend-társaidra.
Kár a lengyelekért. Amit ez megvéd, annak annyi.
Megbotlott a komondorban. Az értékrend szerves része.
Azért az még nem a nagyzási hóbort kategória ha valaki azt mondja érti Orbán mondandóját. :)
Viszont pl egy ilyet kijelenteni, hogy a V4-ek megerősödése a világ eseménye Egyáltalán a V4 szövetséget valamilyen módon az erővel kapcsolatba hozni az kimeríti a nagyzási hóbort kategóriát. Kb annyira erős ez a szövetség mint amennyi értelem van Orbán szövegeiben. Ha ezt így folytatja szerintem lassan egy Trump mondandója egy akadémiai székfoglaló lesz a dolgaihoz képest. Pedig azért Trumpot se lehetne azzal vádolni az emberi értelemre túl nagy hangsúlyt helyezne.
Szomorú dolgok ezek. De pl amikor értetlenkedtem, hogy a republikánusok egy Trump ellen nem tudtak párton belül egy őt legyőző politikust kiállítani, aztán a demokraták se. Miközben egy értelmesebb orángután győzelmi esélyekkel rendelkezne ellene. Szegénységi bizonyítvány.
Hát ezt elmondhatom a magyar helyzetről is, valahol tragédia, és egy nagyon súlyos szegénységi bizonyítvány, hogy ilyen dolgokra nincs ellenszer.