Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Mit láttak a magyar vívók Lipcsében?

#800259 banyaiz Előzmény: #800246

Néztem ezt a riportot szír úszó csajjal. Bp-en félt és nem érezte magát biztonságos körülmények között. Nyilván ezek érzések. Nagyon furcsa belegondolni elmenekül egy szír polgárháborúból, Megjárja a török , vagy libanoni menekülttábort (azért ott se lehet éppen egy leányálom tartózkodni európai szemmel nézve)

Mondjuk biztonságérzet akár egy török bazárban pl. Azért nem egy London. :)

Szóval áthalad Bp-en , itt van olyan benyomása , hogy nincs biztonságban, az embereket veszélyesnek látja. Nyilván teljesen más helyen élt ami innen nézve sokkal extrémebbnek tűnik mint egy Keleti pályaudvar mondjuk. Bár az se éppen alapjáraton se az a nagyon barátságos hely ott alvó menekültek nélkül se. :) Na mindegy szóval ez valahol ilyen mit szoktál meg hatás is szerintem. Hétköznapi környezetből máshová kerülve. Mondjuk London is ilyen , de akkor milyen hatás ez ha pl Bp-ről Bombayba , vagy Calcuttába mint biztonságérzet , vagy komfortérzet.

#800254 banyaiz Előzmény: #800249

:) sokkoltalak most ezzel. Csak vicc volt mert a cikk alapján valami ilyesmi jutott eszembe Lipcsében micsoda kaotikus állapotok vannak.

Azért mostanában a médiánkban kicsit drámai a hangvétel a migránsos hírekben. Néha ilyen felvételek jutnak eszembe ha csak a szöveget , és a drámai hanghordozást hallom.

De biztos más azért egy utcakép 1-2 millió hirtelen beérkezett után. Marseillei hangulat hirtelen Lipcsében. :) Na jó nem egészen de valami kis ízelítő belőle.

#800252 banyaiz Előzmény: #800246

Lipcsei életképek felkészülni a német menekültek áradatára. :)

Komolyra fordítva , jók ezek a korabeli felvételek, színes technikával. Érdekelnek az ilyen történelmi dokumentumfilmek /filmek. Dunkirk-re vagyok most kíváncsi mit alkottak róla.

Megszokás kérdése szerintem valahol. Hol mozogsz mindennap. Mit tudom én aki Rióban él , vagy Fokvárosban , vagy Kairóban mondjuk annak lehet hétköznapi ami ott történik. Turistaként kicsit extrémebb a helyzet.

Nekem ha Bp-en járok az is extrém bizonyos szempontokból , hogy lehet ott élni. :)

Azért Európa szerintem még ezzel a mostanában divatos terrorkodással is azért a biztonságos helyek között van. Már amennyire ezen a világon valami biztonságos lehet.

#800246 matgab Előzmény: #800241

de szép filmecske volt ez...:-)

Amúgy ilyen a világ. Én Londonban idén nem éreztem magam full biztonságban. Nem féltem, de figyeltem folyamatosan. Ilyet kelet közép európában nem kell csinálni, ott hozzánk hasonló emberek laknak. (néhány negyedtől eltekintve.)

#800241 banyaiz Előzmény: #800237

Lipcse az Úr 2017 esztendejében. Kemény körülmények között élnek arrafelé a népek, menekülnek is ki merre lát. :)

#800239 banyaiz Előzmény: #800237

Egy Sztálingrád érdemérem odaítélhető a hősies helytállásért, hogy Lipcsében városnézést hajtottak végre. :) Apokalipszis 4 lovasa száguldozik az utcákon , de hősies helytállással megnézték a város nevezetességeit. Ezért minimum egy Sztálingrád első fokozatú érdemérem jár.

Csernus dokit kell hívni, hogy valahogy pszichésen összerakja őket egy ilyen látogatás után. Kemény az élet arrafelé. De a lényeg minderről Soros tehet .

Így tudnám röviden összefoglalni . :)