Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

what's up emkábé

#798527 Krumenaker Előzmény: #798487

Persze, nyilván bennfentesek a fő mozgatók, de egyébként pont az ellenkezője a tapasztalatom. Az összes ismerősöm, rokonom, aki valaha is tőzsdézett, azok is, aki csak tízévente egyszer szagolnak oda, már Opimusban vagy Konzumban nyomul.

Annak, hogy az MKB-nak mennyi a könyv szerinti értéke, mi köze a Konzum árfolyamához? Szerintem gyakorlatilag semmi.

A Konzum egyik alapja 4 % erejéig tulajdonos. (Talán ez se véletlen... 5 %-nál, vagy afölött a bejelentési kötelezettség miatt már közölni kellett volna, hogy kitől és milyen árfolyamon vette az alap a pakkot.)

Aztán lehet, hogy tényleg befocizzák majd az egész bankot a Konzumba - a tőzsde ezt árazza -, node ennek EU-s szabályai vannak. Ezek az elvárások nem teszik lehetővé, tudtommal, hogy egy kvázi üres, de már tőzsdén lévő cégbe apportálva oldjuk meg a dolgot... Szóval kíváncsi vagyok, hogy lesz ez lepapírozva.

what's up emkábé

#798526 banyaiz Előzmény: #798519

A helyi megfelelője M1 hírtelevízió gazdasági rovata ha van ilyenje, helyi CNBC.

Ha az fog történni , hogy tudatosan összemosták a közlemények hangvételében a tulajdont a vagyonkezeléssel. Kijön a jelentés és lesz egy 100 Ft-os cégérték jóindulattal vagy valami hasonló csalódás akkor a cég is rendszer arca lesz nem hűtötték a várakozásokat sőt a közleményeikkel turbózták folyamatosan.

Mert ez érted nem a gonosz migráns műsor, hogy mindenki úgy értelmezi ahogy ízlése lehetővé teszi. :) Itt a számok beszélnek majd előbb utóbb ha a cég vezetése nem is kommentálja a történéseket akkor is legkésőbb a féléves jelentés tisztába teszi ezt, hogy mi is a vagyonnövekedés tényszáma.

Amit én össze tudtam rakni magántőkealapokon keresztül bűvészkednek amiknek ráadásul nem is teljesen tulajdonosa a Konzum. 60 mrd-os vagyont kezel az egyik, másik megvett hoteleket, balatoni turistabizniszeket stb, médiaérdekeltségek az opimuson keresztül. De mindez ilyen magántőkealapokkal ami nem éppen egy szokványos tőzsdei céges történet. Ezeket a magántőkealapokat "vagyonkezelő" cégek tulajdonosa is Mészáros, és Konzum fele fele arányban és hasonlók.

Mkb-nál dettó, privatizáljuk úgy egy magántőkealap megszerzi 50%-át . Akinek a tagjairól betettek oda pénzt semmit nem tudni. Ezt úgy hívjuk átlátható privatizáció.

Na mindegy egyelőre én nem látom , hogy lesz arányban a jelentés ezzel a tőzsdei árfolyammal de megfigyelem majd mi is lesz abban. Gyakorlatilag beárazta azt a piac, hogy az mkb fele a konzumé szerintem. Miközben a jelenlegi valóság nem ez szerintem. De lehet , hogy én nézek valamit rosszul mert annyira hülyék se lehetnek , hogy ezt szó nélkül hagyják ha ez a helyzet teljes félreárazás.

Egy valami biztos ez a sztori még sok érdekességet fog tartogatni.

what's up emkábé

#798493 banyaiz Előzmény: #798487

Ha csak mai napot megnézzük mozog az árfolyama cirka 1700-1200 között . Hát a CNBC és egyéb riporterek a cégvezér körül nyüzsögnének mi történik a cégnél kommentálja az eseményeket. Ez lenne a normál ügymenet egy tőzsdén. :) Előtte ami történt árfolyamilag arról nem is szólva. Közlemények kiadása a piaci események kommentálása. Furcsa egy cég ez a Konzum, olyan mint az illiberális rendszerünk vegyes érzelmek kiváltására alkalmas. Nagyítóval meg se nézi az ember de már zavaró dolgok vannak.

Itt van pl ez a Metis alap, ami birtokolja az mkb papírok majd felét. Ki áll ez mögött kinek a pénze van benne? Ennek a kezelését megszerzi a Konzum Befektetési ez olyan távol van attól, hogy az Mkb 50 % tulajdonosa legyen a Konzum mint Makó Jeruzsálemtől. Nyilatkozik a cégvezető, hogy megszerezte ezt a Konzum és ezzel 60 mrd-os vagyont kezel. Nagyszerű hír, csak hát lassan a céget árazzak 60 mrd-os értékre nem a kézen közön alapkezelője által kezelt vagyont. :) Parányi kis különbség. Erről egy büdös szót nem szól mint közlemény, és vezérigazgató . Komoly egy galeri.

Meg ilyen dumák , hogy a Konzum vezetése teljes mértékben támogatja az mkb menedzsment terveit. Hát b+ ha vagyonkezelője az mkb részvények majd felének furcsa is lenne ha nem támogatná az Mkb menedzsment terveit. :) Releváns információ. Arra lennék kíváncsi, hogy mint vezérigazgató mi a véleménye a Konzum piacon kialakult árazásáról ha ezt esetleg kommentálná néhány mondatban. Talán ha mint vezérigazgató ránéz a piacra , hogy a cég értéke a 0 közeléből felugrott 30 mrd-ra . :) Ez csúcs.

what's up emkábé

#798492 banyaiz Előzmény: #798487

Nyilván nagyon sok olyan info lehet a háttérben ami cégértéket komolyan növel a jövőben, és ezt nagytulajok tudhatják.

Csak nagyon alacsony a közkéz, itt vsz nem arról van most szó, hogy a nagytulajok a vásárlásaikkal ide felhajtották, hanem a minimális közkézt adják veszik .

Ezért lenne minimális elvárás ha egy komoly cégben gondolkodunk, hogy a vezérigazgató megszólal a piaci hangulat kontra cégben zajló folyamatok ügyben. Ezt nagy meglepődéssel tapasztalom, hogy nem teszi.

Mert ez Mészárossal mint tulajjal messze túl van azon, hogy egy kispapírrally kipukkad és akkor mi van. Itt azért mint a rendszer arca, és tőzsdefejlesztés stb ügyek, hát szerintem alap , hogy minden tőzsdei lépése a legprudensebb legyen, mindent kommunikálva stb.

Szóval elég vegyes érzéseim vannak . Egyrészt minimum elvárás, ha már tőzsdére megy ott értéket teremtsen mint a rendszer arcává vált polgár. :) Másrészt meg egy ilyen emelkedést nem is kommentál a cég vezetése az nem egy normál esemény és zavaró ha komoly dolgokban gondolkodunk, szóval egy ellentmondás.

what's up emkábé

#798489 banyaiz Előzmény: #798487

Ezt a strómanbulit aláírom, és még Lőrinc mint stróman is képbe kerül. :) De milyen módon kerül az Mkb a Konzum tulajdonába?

Az teljesen egyértelmű áron alul lett eladva a megtisztított bank. Az is egyértelmű, hogy nagyon balfasznak kell lenni, hogy egy rendbe rakott bankot gazdasági fellendülésben rövid távon valaki gallyra vágjon. Ahhoz már nagyon unortodoxnak kell lenni. :) Mkb a privatizációs vételárához képest több mint vszínű , hogy szép jövő előtt áll. Ha csak azt nézed mennyi volt 2016-ban a profit és mennyiért adta el az állam.

Ez mind oké csak jelenleg a Konzum nem birtokolja csak az mkb 4%-át azt sem a Konzum hanem az alapkezelő cége aminek a Konzum csak résztulajdonosa.

Ha ilyen részvényszám mellett ami jelenleg van a Konzumnál a Konzumé lenne Mkb fele akkor azt mondom kb reális lehet a mostani árfolyama.

Azt nem látom hogyan lesz az Mkb fele a Konzumé hígítás nélkül mikor a Konzumnak nincs vagyona? Legalábbis tavaly a kötelezettségei majdnem meghaladták az össz eszközét kis túlzással. :)

Aztán még az is kérdés egyáltalán az e a cél , hogy Konzumé legyen az MKB.

Van egy pár nyitott kérdés 30 mrd-os kapitalizációnak megfelelő árfolyamra árazás közben. Na mindegy nekem igazán közömbös olyan szempontból nem kereskedem vele. Mkb mint Otp versenytárs érdekel inkább.

De ez már olyan pénzügyi csemege , hogy várom a féléves beszámolóját a cégnek abban mi fog szerepelni kontra az árfolyama. Messzebb nézve pedig nagyon kíváncsi vagyok Lőrinc tőzsdei dolgaira. Ilyen indítás után mit fog alkotni átláthatóságban , cégépítésben stb stb. Mert hát valahol a rendszer arca lett. :) Ez egyben egy felelősség is, nem tudom sikerül e átéreznie ezt a dolgot. Kíváncsi vagyok erre a részére is.

what's up emkábé

#798487 Dr. ursi Előzmény: #798423

a mostani többségi tulajok a vezérig balog ádi és tolcsy unokatesója. persze ők strómanok. ahogy a konzum meg egy stróman cég. ezek amúgy tök nyilvános infók. csak nem írják elé h stróman :o) emkábé könyv szerinti értéken (ez is nyilvános) 900 ft per részvény. 2019-ben kell tőzsdére lépnie. és addig jelentősen nőhet ez a kszé, mivel a digitalizációban piacvezető kíván lenni és ehhez erős hátszele van. ha nincs ügyfele, majd csinálnak. ha nincs elég kezelendő befi, majd betolnak. ha nincs elég hitelállomány, majd onnan vesznek fel a haverok, havercégek, állambácsi, külf. strat.partnerek. itt azt árazzák a bennfentesek h ők tudják ki a valós tulaj és milyen lehetőségei vannak a növekedési potenciált illetően, ill. arra milyen közvetlen befolyással van. ebben alig van speki, alig vagyunk mi. nem is tudnánk ilyen ótépé fölötti forgalmat generálni. ebben a közvetlen rokonok és barátok vannak, a lekötelezettek, a politikai munkatársak, a slep színe-java, akiknek lehet pont az emkábé ad bef.hitelt (még az is lehet h ingyen és kockázatmenedzsmentet újólag a pöcegödörbe dobva, ahogy anno a nagy korszak vezére tette).

Game

#798464 Ddavid Előzmény: #798456

Megjátszottam 2x és a rally előtt kaptam el nagyjából az Opimust. Nem bízok benne ezért a stop kivert, bár így is össz tőkére 35%-ot megcsináltam a 2 körrel. Igazából előző gyengébb éveket hoztam be ezzel. A lényegen nem változtat ide nem tennék pénzt sak spekára, mert jön 1 rossz hír és done... Az mondjuk jó, hogy elég bután megy a kereskedés ezért a hullámok nagyjából jól kereskedhetőek lennének ha nem lebegne 1 rossz hír lehetősége a háttérben.

A Bitcoin nagy buli nálunk a cégnél Etheriumot bányásznak azt át BTC-be majd kiszedik. 5 ezres gép 4 hó alatt visszajött és most már 120-130 ezer havonta a hozam.
De ez is 1 lufi nem ellenőrzött piaccal, ha megborul lesznek nagy vesztesek...
Van 1 srác aki BTC-ból 6 misit szedett ki 150 ezer befektetéssel na neki szerencséje volt, de nem mindenkinek lesz.

Fogjuk fel úgy...

#798461 banyaiz Előzmény: #798442

Másik része amit mondasz Matgab ilyen forgalmak ilyen részvényárfolyam emelkedés mellett amikor bét szinten kiemelkedő forgalmak is vannak , a cég vezérigazgatójának nem kellene azért mondania valamit?

Mondjuk a cégnél zajló extrém értékteremtés jelene jövője címmel? :) Jelenről mennyire tartja a piaci árazást megfelelőnek és miért. A jövőről mik a tervek egy ilyen extrém módon növekvő vállalatnál. stb stb :)

Ez szerintem elég alapvető lenne, nemhogy 100 x árfolyamnál hanem mondjuk duplázónál is .

Csak az mkb -nál maradva…

#798456 banyaiz Előzmény: #798423

Csak az mkb -nál maradva jelenleg a Konzum Befektetési rt kezeli a nagyjából. 50%-os mkb pakkot. Kérdés ugye milyen vagyonkezelési díjak ellenében. Ez nagyjából 15-20 mrd-os érték ha a privatizációs árból indulok ki. Ha azt feltételezem lényegesen érték alatt adták el akkor mondjuk 30 -40 mrd-os vagyon kezelésének a jutaléka ami a Konzumot illeti .

Illetve egy része mert a Konzum Befektetésinek csak résztulajdonosa a Konzum .

Ahhoz, hogy az MKB tulajdonosa legyen valahogy át kell kerüljön a cégbe. Oké, hogy lehet akár az a háttérben, hogy Mészáros rakja át egyik zsebéből a másikba 50%-os pakkot . Már ez nehézkesnek tűnik úgy, hogy ne kelljen tőkét emelni. Hogyan fogja kivitelezni anélkül könyvelésileg?

Azért most már nem a 20 -100 Ft-os forintozós területen mozog a papír itt már ezek a dolgok elő kell jöjjenek rövid távon is.

Nem tudom én olyan szempontból nézem most ez, hogyan fogják áthidalni a papíron meglévő érték , és a jelenlegi tőzsdei ár közötti szakadékot.

Amúgy átgondolva van még…

#798447 matgab Előzmény: #798423

Amúgy átgondolva van még egy ugyanilyen befektetési forma, ami eszetlenül száguld és nem értem sem az okát, sem az alapfolyamatot: a Bitcoin. De ez egy másik téma, de hasonló.

Pszichó...

#798444 matgab Előzmény: #798419

Hol lehet Opimust shortolni?

KBC:

"Társaságunknál nincs lehetőség napon túli shortolásra, illetve nincs olyan certifikát sem ami ezen értékpapírok árfolyamára épülne."

Fogjuk fel úgy...

#798442 matgab Előzmény: #798424

Opimus+ Konzum forgalom négyszer nagyobb, mint az OTP??
Lassan megérjük, hogy a BUX nem OTP+MOL+ RICHTER lesz, hanem OPIMUS+ Konzum??

Fogjuk fel úgy...

#798424 Krumenaker Előzmény: #798423

Amerikában tudtommal lehet hangulatindexekre is kereskedni, hát, fogjuk fel ezt is úgy...

Az a szédület tölti el az embereket, hogy Mészáros milyen produkciókat mutat be nap, mint nap, és pontozzák, mint a Got Talent-ben :)

Ez a gond, amit te is fi…

#798423 Krumenaker Előzmény: #798410

Ez a gond, amit te is firtatsz: nem elemzi, nem követi semmilyen brókerház, és laikusként is nehéz számszerűsíteni, hogy milyen vagyon van, vagy lehet a cégben.

Az MKB 4 %-a talán benn van + a bank 45 %-nak vagyonkezelési joga, a Random Capital szerint ez jelenthet kb 1350 forintot /részvény (ez ez egyetlen kalkuláció, amely brókercégtől jött) mások szerint (spekulánsok) ez erősen túlzó, mert a vagyonkezelést nem lehet ilyen magasra értékelni.

A Balatontourist 22 %-nak tulajdonlása kb. 40 ft/részvény, és még van talán néhány apróbb cég, összesen 10-20 ft/részvény.

Pszichó...

#798419 banyaiz Előzmény: #798376

Hát arra féléves beszámolóra most már én is kíváncsi vagyok. Mert gyakorlatilag olyan árra szaladt fel amin manapság Mo 3-4. legnagyobb bankját privatizálta az állam. Na most azt hagyjuk , hogy az privatizációs ár mennyire reális, az egy másik történet.

Ehhez azért már valami értéket kell a cégnek felmutatnia , hogy olyan piaci kapitalizációkon mozogjon mint egy komoly méretű bank.

Nem vagyok egy szakértője a Konzum újabb eseményeinek mert nem követtem milyen vagyonelemek kerültek be stb.

De azért van ennek egy olyan része is a jövőre nézve, hogy vagyonelemek bevitele milyen részvényszám növekedéssel jár esetleg. Mert azért minden zsákmányt bevinni egy ilyen tőzsdei cégbe ezzel részvényesi értéket növelve részvényszám növekedés nélkül az sem várható .

Mészáros egy pénzügyi zseni az látszik év végére vszínű a leggazdagabb magyar lesz , de azért hacsak valami unortodox könyvelést nem fejleszt ki vannak törvényszerűségek amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Megnéztem most 2016-os m…

#798410 banyaiz

Megnéztem most 2016-os mérleget 4 mrd volt az eszközök összesen .

Oké nyilván itt ez csak a bázis és Lőrinc képes naponta akár 1-2-10 mrd-al növelni a vagyonát, de hát most ez mennyi jelenleg a Konzumban, ezt valaki nagyjából be tudja lőni? Pl elemzi valaki ezt a céget ilyen szempontból mint akármilyen brókercég vagy bárki?

Nem követtem ilyen szinten nem tudom , csak kérdezem, hogy készültek e már ilyen elemzések idei év eseményeiről.

Pszichó...

#798409 banyaiz Előzmény: #798405

Jelenleg 21 millió környéki részvényszámmal 30 mrd forint környékére árazza a piac ezt a céget.

Lassan azért kérdés lesz az, hogy mennyit is ér a cégbe eddig összehordott vagyon. Milyen jövedelmet termel ez a vagyon.

Jelenleg az a szakasz van mikor a jövőt árazza a piac, valami olyasmit , hogy Lőrinc naponta exponenciálisan növeli a vagyonát. :) Tehetséges srác kétségtelenül . :)

Csak hát azért a Konzum nem egyenlő a vagyonával. Pl Mkb Bankot ha jól emlékszem az állam 30 mrd-ért adta el tisztítás után offshore haveroknak. Ha azt feltételezem a játék végén a Konzum lesz az MKB fő tulajdonosa akkor kb reális lehet ez az 1-2 k közötti ár. Már ha az MkB -ál értékteremtést végeznek majd. De a vagyonkezelés nem egyenlő bank tulajdonjogával, jutalékért végzett tevékenység töredék a bank értékéhez képest.

Nyilván itt most nem az a lényeg mit ér jelenleg, hanem Mészáros pályájának az íve a jövőben és abból mi kerül a Konzumhoz. Konglomerátum és egyéb témák.

De jelenleg milyen érdemi vagyon van a cégben? Ami számszerűsíthető és mérhető mondjuk 30 mrd-os cégértékhez?