Regisztráció Elfelejtett jelszó

Brókercégek, kereskedési platformok

aranyos

#797890 Kissherceg Előzmény: #797814

hehe, mondom:


Elképesztő vehemenciával nyomoz a rendőrség a letelepedési kötvényekkel foglalkozó cégtől széfestül ellopott 600 millió ügyében. Nem világos, hogy a cég irodájában miért volt ennyi pénz. Ám lehetett ott valami értékesebb. Mire utazhattak a Hajós utcai betörők?

aranyos

#797814 Kissherceg Előzmény: #797810

nem a pénz a lényeg, hanem a dokumentumok... megy a nyomozás szerintem :) De nem is biztos, hogy betörés volt, valószínű lehet hogy csak annak jelentik be vagy álcázás :)

aranyos

#797812 banyaiz Előzmény: #797810

Arra emlékeztet ez a sztori volt több eset kínaiakat kiraboltak Pesten miközben egy táska kp-val indultak shoppingolni valahová. Hasonló nagyságrendű kp-val.

Kicsit erre hajaz, de az adja meg a varázsát, hogy mindezt egy állammal szerződésben álló , államkötvényt értékesítő partner aki közvetve közvetlenül embereket hoz EU-s területre. Nem egy kínai seftes . Ez különlegessé teszi a nyomozást annak is adhat egy varázst ahogy mondod, hogy mit is lehet itt kérdezni és nyomozni, és mi az ami tabu. Engedélyt kell kérni milyen kérdéseket lehet feltenni vagy ilyesmi. Mi a csapásirány. Nehogy véletlenül nyomozóból határon a migránsokat hajkurászó kollégává minősítsék át ha túl értelmes kérdéseket tesz fel. :)

aranyos

#797811 banyaiz Előzmény: #797810

Azért ahhoz nyomozói bravúr kell, hogy elkerülhető legyen egy ilyen ügyben kp kérdés honnan , miért stb. :) Betörtek és vak szerencse volt ennyi lóvét találtak , vagy belső infójuk volt. Esetleg a cég megrendezte a rablást ilyen olyan okokból. Mindez letelepedési kötvények miatt nemzetbiztonsági, vagy alkotmányvédelmi hivatal hatáskör is vszínű. Ettől persze a gyakorlati kezelése akármi is lehet még az is, hogy a kp kérdés mellékessé válik az ügyben annyira, hogy egy szót se vesztegetnek rá. El tudom képzelni, hogy ilyen irányt vesz a dolog.

Azért az valahol vicces lenne ha ezt külső ember csinálta, és a kemény munkával lenyúlt kötvénybizniszes lóvét így megcsapolta. :) Igaz 100 mrd-os nagyságrendű profitokról beszélnek a letelepedési bizniszben . Ez csak az aprópénz része lehet ezért tartották a fiókban. Nyamvadt 1-2 millió euróval mit rohangáljanak a bankba, jó az ott a komódban kell valamire egy kis apró . Egy alapos mindenre kiterjedő nyomozás nem tűnik feleslegesnek.


aranyos

#797810 matgab Előzmény: #797776

Hát igen, ez zseniális húzás volt. Nyilván megpróbálnak utána menni, mert sok pénz, de inkább csendben fognak maradni , mert előbb utóbb még a végén elkezdi valaki azt is nyomozni, hogy hogyan került oda ennyi kápé, és ez vajon szokásos volt-e és kik fizettek be és miért volt ott ennyi lóvé...

Sztem itt mindenki azt akarja, hogy minél előbb lezárják a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

aranyos

#797776 banyaiz Előzmény: #797739

Egy példa napjainkból https://444.hu/2017/06/27/betortek-egy-letelepedes...

Több kérdést is felvet a sztori. 1. Miért tart kp-t 2. A letelepedni szándékozó miért kp-ban fizet kissé gyanús lenne egy biztonsági átvilágításnál valaki kp-ban akar 100 k eurókat megmozgatni mint letelepedni szándékozó polgár .

Azért valahol gigalol kategória, hogy egy bankfiókban bankrablások elkerülése miatt 10-20 milliós nagyságrendeknél több kp-t nem nagyon tartanak, de inkább még annyit se. Akkor egy kötvényt forgalmazó cég közben fél milliárdos kp állományt tart az irodájában. :) Egy államkötvényt forgalmazó cég ! Ha már szélhámosok szóba kerültek.

aranyos

#797772 banyaiz Előzmény: #797739

Mai napig ilyen csodareceptek működnek, hogy szedjen be valami bogyót és majd attól lefogy. Rövidebb útnak az ígérete, hogy nem kell diétáznia, sportolnia elég ha nem tudom milyen cuccot fogyasztja és 2 hét alatt lefogy 20 kilót. :) Arra a pszichora építve, hogy sokan szeretnének lefogyni , de azonnal és közben egy dobos tortát is megennének és leöblítenék 3 liter kólával.

Számtalan ilyen példát lehetne mondani. Legaljasabb dolgok mikor beteg embereket használnak ki, mindenféle csodagyógymód ígéretével mondjuk olyanokat akiken az orvostudomány nem tud segíteni de majd egy csodaszérum megmenti a ráktól vagy nem tudom mitől. Kétségbeesett és hinni akar benne mint pszicho és akkor ezt kihasználja kínál neki egy ilyen csodaszert C vitamint mondjuk.

aranyos

#797768 banyaiz Előzmény: #797739

Szerintem azért működhet ez mert egy olyan alap jellemvonásra épít mint az emberi mohóság, kapzsiság. Ez komoly alapot ad a tevékénységhez. :)

Pl ha valami akciós nincs is rá szükség de felcsillannak a szemek. Na ilyesmi pszicho csak fordítva a nagy hozam ígéret. Erre még rá tud tenni egy meggyőző körítést és máris működik .

Valahol egy banki terület is úgy működik , hogy meggyőző legyen rábízzák az emberek a pénzüket a bankra. Ez sem magától értetődő dolog. Kell hozzá, hogy jellemzően nem egy lepukkant düledező viskóban van az épülete, a dolgozók öltözködésétől kezdve minden szabályozva. Bizalmat ébresszen mint intézmény. Törvényi szabályozás hozzá stb stb.

Dettó ugyanez egy szélhámos dolga is, hogy bizalmat ébresszen + az emberi mohóságot kihasználja. Egy ilyen felületes, külsőségekre építő világban. Ahol pl politikusok milliókat etetnek hülyeségekkel akkor egy pénzügyi szélhámos pár 100 embert átver az hétköznapi. :) Ez nem csak magyar jelenség pilótajátékok és a többi huncutság is úgy jött külföldről mint már kipróbált recept.

Egy olyan világ ahol az emberek megválasztanak egy Trumpot elnöknek pl hát az egy aranybánya egy szélhámosnak vsz. :)

Vagy egy olyan ország ahol chf hitel bukta után évekkel még agyilag nem sikerült oda eljutni, hogy a hitelfelvételkor mekkora kockázatot vállalt és mit írt alá. :) Nem a felvételkor nem sikerült oda eljutni, hanem esemény után sok évvel bukta után sok évvel se. Hát ez egy szélhámosnak olyan mint Mészárosnak egy állami közbeszerzés, felcsillan a szeme micsoda lehetőségek . :)

Így megy ez nagyjából vsz.


aranyos

#797744 matgab Előzmény: #797739

Milyen messze van a falu még bácsi?

Hát légvonalban 3 km, de tudok egy rövidebb utat is...

:-)

aranyos

#797738 banyaiz Előzmény: #797735

itt volt ez a Q történet vállalati kötvényekkel. Megadták a körítését . Mekkora nagyságrendet tudtak bevonni 100 mrd-os? Mindössze azzal, hogy a piacinál nagyobb hozamot kínálták, és volt mögötte egy céges háttér ami adott egy látszatot.

Hányszor felhívtak, ilyen olyan hozam. Első kérdés ugye ez egy vállalati kötvény akkor miért hasonlítjuk a hozamát a bankbetéthez, vagy az állampapírhoz? Már eleve gyanús ilyen ügynök dumával próbálni értékesíteni egy vállalati kötvényt.

De megvolt a körítés és működött is.

Egy Tribuszerné esetét azért említem mert láttam vele interjút olyan kinézete és dumája volt, hogy hajléktalannak is elment volna. Mégis sok embert át tudott verni. Igaz, hogy ő rendszerváltás után nyomult amikor azért még naivabbak lehettek az emberek de hát akkor is.


aranyos

#797735 Kissherceg Előzmény: #797734

szerintem a befektetők köre is hasonlóan jutott a pénzhez... Azt vizsgálja a NAV, hogy a befektetőknek honnan volt annyi. Állítólag alig van a magyaroknak tartaléka, aztán mégis vannak ilyen ügyek...

aranyos

#797734 banyaiz Előzmény: #797729

Egy szélhámos vallomásai című örökérvényű történet jut eszembe. :) Jó fellépéssel, mellette megvillantva a saját gazdagságot , játszva az emberi mohóságra mint recept .

Valahol az is jelzésértékű milyen figurák tudtak ilyenekkel bizniszelni . Volt régen Tribuszerné, aztán ez a "bróker Marcsika" + "Cirmos" ha ilyen komolyságú polgárok sok pénzt tudtak kicsalni emberektől befektetés címszóval akkor mire lehet képes az akiről még fel is lehetne tételezni, hogy valóban komoly az ajánlata? Lásd mondjuk Madoff az Usában határ a csillagos ég.

Egy Tribuszerné aki elég szocreál figura volt azért mennyi pénzt összecsalt, és a poén az volt miután kiengedték a sittről újrakezdte és megint volt akit átvágott. :) Tehetséges lehetett. :)

aranyos

#797729 matgab Előzmény: #797715

én komolyan mondom nem hiszem el azt, hogy a mai napig is vannak emberek, akiknek van átlagosan 28,3 millió forintja és simán odaadják ezt a pénzt egy jött ment szélhámosnak.

Főleg, hogy nem egy ilyen palimadarat találtak, hanem 300-at! Bazzeg ezek a figurák értékesítési zsenik!

Megtalálni 300 ilyen embert akik átlagosan 28 milliónál többet rájuk bíznak, az tényleg megabrutál!

És nem is sajnálom ezeket az embereket, mert akik ilyen hülyék, hogy ennyi pénzt adnak útszéli bűnözőknek, azok előbb utóbb úgyis elveszítenék a pénzüket!

aranyos

#797715 Kissherceg

Tizenegy év fegyházra ítélték a kamubróker F. Attilát, akinek társaival több mint kétmilliárd forint kártérítést is meg kell fizetnie a Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint - írja az MTI.

A vádirat szerint F. Attila 2010 végétől adta ki magát sikeres, jó kapcsolati hálóval rendelkező brókernek, hogy kiemelkedő hozamú és ugyanakkor kockázatmentes befektetési lehetőséget kínáljon. Összehangoltan működő, piramisszerű bűnszervezetet hozott létre, melynek kizárólagos célja az volt, hogy megszerezze a velük szóba álló emberek pénzét.

A vád csaknem háromszáz rendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás volt. A vádlottak tagadták a vádakat, F. Attila azzal védekezett, hogy az összegyűjtött pénzt nem sikerült befektetni, illetve továbbadta egy meg nem nevezett személynek. Társai pedig arra hivatkoztak, hogy a befektetésre kapott pénzt továbbadták a szervezetben felettük állóknak és így ők maguk is az ügy áldozataivá váltak.

Az elsőfokú ítélet szerint a 28 vádlott közül F. Attila mellett ugyancsak a bűnszervezet tagja volt még 12 ember, ők szintén letöltendő büntetést kaptak. Négy vádlott kapott részlegesen felfüggesztett büntetést, tucatnyi vádlottat pedig bizonyítottság hiányában felmentett.

Az ügyben kiszabható büntetés a bűnszervezet miatt akár 20 év is lehetett volna, a törvényszék azonban figyelemmel volt arra, hogy a sértettek nem voltak körültekintők, amikor a pénzüket irreális, közgazdaságilag nem igazolható hozamok ígéretével befektették.

Az elsőfokú ítélet szerint az ügyben 8,5 milliárdos kár bizonyított. Az elítélt vádlottaknak az elsőfokú döntés szerint több mint 2 milliárd forint, 95 ezer dollár, illetve 860 ezer euró kártérítést kell kifizetniük a sértetteknek. F. Attila marad előzetes letartóztatásban.

Re: equilor

#784688 Ricsi Előzmény: #774126

Nekem is kereskedett a brókerem telefonra, aztán kéthetente bementem, és aláírtam a papírokat. Ez akár itt is megtörténhetett.