Regisztráció Elfelejtett jelszó

Brókercégek, kereskedési platformok

itt a matek (MiFID II)

#822657 matgab Előzmény: #822656

én az új oldaloukat, ahol hasonló adatokat találnék nem is találok.

Te hol találsz?

itt a matek (MiFID II)

#822656 MrTibi16 Előzmény: #822654

Valami hasonló az érzésem, én sem tudok belépni.... (az új meg megszokást igényel- de nem lett jobb)

itt a matek (MiFID II)

#822654 matgab Előzmény: #817265

Ez a portfoliofinancial egy jó nagy bunkó oldal!

Szerettem a régi felületeküket, mert átlátható volt, jól lehetett a magyar részvényeket egy oldalon áttekinteni. Erre fél éve létrehoztak egy új oldalt, ahol egyáltalán nem látni át semmit. Eddig szépen ment tovább az oldal, egyedül az éves grafikon nem frissült november óta, de ezzel együtt tudtam élni.

De most úgy néz ki, hogy törölték a korábbi felhasználó neveket is, ezért nem látni már az egyes részvények napon belüli grafikonkát sem... :-(

Mindegy, akkor is ezt nézem, csesszék meg!

http://www.portfoliofinancial.hu/datapage.php

aranyos

#798184 banyaiz Előzmény: #798066

Azt se zárjuk ki, hogy terroristák voltak. :) Mint tudjuk Európa nagyon veszélyes hellyé vált, terror van, fokozott óvatosság. :)

Micsoda politikai thriller alakul az esetből. Elnök emberei lassan.

aranyos

#797973 banyaiz Előzmény: #797890

Izgalmas ügy, a politikai száltól kezdve a biztosítási csalásig, vagy a mezei betöréses rablásig minden benne lehet. Mondjuk ha az ott lévő kp állományra is kiterjedt a biztosítás az is lehet egy szempont. Vagy esetleg valaki úgy gondolta politikailag terhelő adatok lehetnek . Mondjuk egy lista arról mennyit kell visszaosztani ezért a tevékenységért minden hónap elején. :) Egy "fizetési lista". :)Vagy hasonló az többet érhetne mint 2 millió euró.

De az is lehet egy mezei betörő gondolt egyet itt biztos lehet egy kis lóvé nézzünk szét.

aranyos

#797890 Kissherceg Előzmény: #797814

hehe, mondom:


Elképesztő vehemenciával nyomoz a rendőrség a letelepedési kötvényekkel foglalkozó cégtől széfestül ellopott 600 millió ügyében. Nem világos, hogy a cég irodájában miért volt ennyi pénz. Ám lehetett ott valami értékesebb. Mire utazhattak a Hajós utcai betörők?

aranyos

#797814 Kissherceg Előzmény: #797810

nem a pénz a lényeg, hanem a dokumentumok... megy a nyomozás szerintem :) De nem is biztos, hogy betörés volt, valószínű lehet hogy csak annak jelentik be vagy álcázás :)

aranyos

#797812 banyaiz Előzmény: #797810

Arra emlékeztet ez a sztori volt több eset kínaiakat kiraboltak Pesten miközben egy táska kp-val indultak shoppingolni valahová. Hasonló nagyságrendű kp-val.

Kicsit erre hajaz, de az adja meg a varázsát, hogy mindezt egy állammal szerződésben álló , államkötvényt értékesítő partner aki közvetve közvetlenül embereket hoz EU-s területre. Nem egy kínai seftes . Ez különlegessé teszi a nyomozást annak is adhat egy varázst ahogy mondod, hogy mit is lehet itt kérdezni és nyomozni, és mi az ami tabu. Engedélyt kell kérni milyen kérdéseket lehet feltenni vagy ilyesmi. Mi a csapásirány. Nehogy véletlenül nyomozóból határon a migránsokat hajkurászó kollégává minősítsék át ha túl értelmes kérdéseket tesz fel. :)

aranyos

#797811 banyaiz Előzmény: #797810

Azért ahhoz nyomozói bravúr kell, hogy elkerülhető legyen egy ilyen ügyben kp kérdés honnan , miért stb. :) Betörtek és vak szerencse volt ennyi lóvét találtak , vagy belső infójuk volt. Esetleg a cég megrendezte a rablást ilyen olyan okokból. Mindez letelepedési kötvények miatt nemzetbiztonsági, vagy alkotmányvédelmi hivatal hatáskör is vszínű. Ettől persze a gyakorlati kezelése akármi is lehet még az is, hogy a kp kérdés mellékessé válik az ügyben annyira, hogy egy szót se vesztegetnek rá. El tudom képzelni, hogy ilyen irányt vesz a dolog.

Azért az valahol vicces lenne ha ezt külső ember csinálta, és a kemény munkával lenyúlt kötvénybizniszes lóvét így megcsapolta. :) Igaz 100 mrd-os nagyságrendű profitokról beszélnek a letelepedési bizniszben . Ez csak az aprópénz része lehet ezért tartották a fiókban. Nyamvadt 1-2 millió euróval mit rohangáljanak a bankba, jó az ott a komódban kell valamire egy kis apró . Egy alapos mindenre kiterjedő nyomozás nem tűnik feleslegesnek.


aranyos

#797810 matgab Előzmény: #797776

Hát igen, ez zseniális húzás volt. Nyilván megpróbálnak utána menni, mert sok pénz, de inkább csendben fognak maradni , mert előbb utóbb még a végén elkezdi valaki azt is nyomozni, hogy hogyan került oda ennyi kápé, és ez vajon szokásos volt-e és kik fizettek be és miért volt ott ennyi lóvé...

Sztem itt mindenki azt akarja, hogy minél előbb lezárják a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

aranyos

#797776 banyaiz Előzmény: #797739

Egy példa napjainkból https://444.hu/2017/06/27/betortek-egy-letelepedes...

Több kérdést is felvet a sztori. 1. Miért tart kp-t 2. A letelepedni szándékozó miért kp-ban fizet kissé gyanús lenne egy biztonsági átvilágításnál valaki kp-ban akar 100 k eurókat megmozgatni mint letelepedni szándékozó polgár .

Azért valahol gigalol kategória, hogy egy bankfiókban bankrablások elkerülése miatt 10-20 milliós nagyságrendeknél több kp-t nem nagyon tartanak, de inkább még annyit se. Akkor egy kötvényt forgalmazó cég közben fél milliárdos kp állományt tart az irodájában. :) Egy államkötvényt forgalmazó cég ! Ha már szélhámosok szóba kerültek.

aranyos

#797772 banyaiz Előzmény: #797739

Mai napig ilyen csodareceptek működnek, hogy szedjen be valami bogyót és majd attól lefogy. Rövidebb útnak az ígérete, hogy nem kell diétáznia, sportolnia elég ha nem tudom milyen cuccot fogyasztja és 2 hét alatt lefogy 20 kilót. :) Arra a pszichora építve, hogy sokan szeretnének lefogyni , de azonnal és közben egy dobos tortát is megennének és leöblítenék 3 liter kólával.

Számtalan ilyen példát lehetne mondani. Legaljasabb dolgok mikor beteg embereket használnak ki, mindenféle csodagyógymód ígéretével mondjuk olyanokat akiken az orvostudomány nem tud segíteni de majd egy csodaszérum megmenti a ráktól vagy nem tudom mitől. Kétségbeesett és hinni akar benne mint pszicho és akkor ezt kihasználja kínál neki egy ilyen csodaszert C vitamint mondjuk.

aranyos

#797768 banyaiz Előzmény: #797739

Szerintem azért működhet ez mert egy olyan alap jellemvonásra épít mint az emberi mohóság, kapzsiság. Ez komoly alapot ad a tevékénységhez. :)

Pl ha valami akciós nincs is rá szükség de felcsillannak a szemek. Na ilyesmi pszicho csak fordítva a nagy hozam ígéret. Erre még rá tud tenni egy meggyőző körítést és máris működik .

Valahol egy banki terület is úgy működik , hogy meggyőző legyen rábízzák az emberek a pénzüket a bankra. Ez sem magától értetődő dolog. Kell hozzá, hogy jellemzően nem egy lepukkant düledező viskóban van az épülete, a dolgozók öltözködésétől kezdve minden szabályozva. Bizalmat ébresszen mint intézmény. Törvényi szabályozás hozzá stb stb.

Dettó ugyanez egy szélhámos dolga is, hogy bizalmat ébresszen + az emberi mohóságot kihasználja. Egy ilyen felületes, külsőségekre építő világban. Ahol pl politikusok milliókat etetnek hülyeségekkel akkor egy pénzügyi szélhámos pár 100 embert átver az hétköznapi. :) Ez nem csak magyar jelenség pilótajátékok és a többi huncutság is úgy jött külföldről mint már kipróbált recept.

Egy olyan világ ahol az emberek megválasztanak egy Trumpot elnöknek pl hát az egy aranybánya egy szélhámosnak vsz. :)

Vagy egy olyan ország ahol chf hitel bukta után évekkel még agyilag nem sikerült oda eljutni, hogy a hitelfelvételkor mekkora kockázatot vállalt és mit írt alá. :) Nem a felvételkor nem sikerült oda eljutni, hanem esemény után sok évvel bukta után sok évvel se. Hát ez egy szélhámosnak olyan mint Mészárosnak egy állami közbeszerzés, felcsillan a szeme micsoda lehetőségek . :)

Így megy ez nagyjából vsz.


aranyos

#797744 matgab Előzmény: #797739

Milyen messze van a falu még bácsi?

Hát légvonalban 3 km, de tudok egy rövidebb utat is...

:-)