Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Kezdők topikja!

Re: Short

#82080 Ricsi Előzmény: #82079

Ha itt megkérdezed az embereket, mindenki akkor bukik, ha túl mohó. Ha a tervedben 200 pont van, akkor ott zárd. Mind1, ment-e tovább. Majd jön másik nap, másik lehetőség.

Nézd meg Ursi-t. Ha lemegy, vesz. Ha lejjebb megy, vesz. Ha kicsit feljebb, amit lejjebb vett, eladja. Aztán megint vár.

És keres vele sok-sok pénzt:)

#82079 wiking Előzmény: #82072

Köszönöm!

Igen nagyon hamar megtanultam : terv a legfontosabb és ahhoz ragaszkodni kell!!

Problémám: hajlamos vagyok felrúgni, hiában ülök a kezemen akkor kirúgom a széket és megerőszakolom a klavit, zömében rá is faragok.

Ha tartom, akkor szinte mindíg siker.

Az improvizálás a művészek joga nem a tőzsdére való, de kibújik belőlem az ősember aki improvizál.

Nos lassan le kell vágni a kezemet!

o))

Nem adom fel, ha bele döglök is jó kis tréder leszek!!

Kösziiii!!!

#82072 Ricsi Előzmény: #81760

Kedves Wiking!

Szerintem csinálj egy stratégiát, és az alapján kereskedj. A kapkodás sosem jó.

Én pl nagyrészt hatizom. Veszek, eladok, de mondjuk inkább eladok:)

500 pontonként zárom. Pontosabban 5 részre osztom, és 200 pontonként az ötödét. Ezt akkor is megcsinálom, ha mindenki továbbra is le, vagy fel várja. Nem érdekel, én így kereskedek.

Herceg sokszor cinkel, mert szerinte bőven megyünk még le, de én a tervemhez ragaszkodom. Persze az olyan napok mint a mai, amikor 15 020-on akartam zárni shortot, és sikerült 14 900-on, nem ejtenek kétségbe:)

De ma is minden lefelé állt, mégis megvettem nyitóban. Aztán vártam, hátha jobban felmegy, akkor újra adtam volna, de nem ment fel. Így most alig van shortom.

De nem érdekel, majd felmegy, és akkor ráadok. Vagy le, és akkor ráveszek. De sosem kapkodok!!!

Baráti üdvözlettel:)

#81760 csapa Előzmény: #81698

Erste-nél van erre lehetőség. Elindítod a shortot és ha napon belül nem veszed vissza, akkor olyan 15:45-ig felhívod az Erste brókerét és átköti neked határidősre. Máshol hogy van, azt nem tudom.

Short

#81698 Amras

Nekem is izgatja a fantáziámat ez a napon túli short, de dem derült ki számomra, hogy most akkor ez hogyan is lehetséges. Én egyszerűen annyit szeretnék, hogy bármiféle tőkeáttétel nélkül, saját erőből vennék (adnék) OTP short megbízást. Anélkül hogy bármiféle átkötéssel bajlódnék stb nem lehetséges az hogy addig várjanak a shortolt részvények visszavételével amíg én úgy nem döntök hogy visszavásárlom? Akármeddig - pontosabban amíg el nem fogy a fedezetem?

Re: nincs cím

#80504 Csusza Előzmény: #80502

No látod, azon a hsz-eden véletlenül átugrottam, bocs. :-)

A "nálad sokkal okosabb" dologban azért ne legyél olyan biztos!

(ha meg kis irónia volt benne, akkor meg mondjuk azt, hogy nem vettem észre! :-) )

#80502 Ricsi Előzmény: #80458

Én azzal kezdtem, nem neten kötök, így ahhoz nálam sokkal okosabbnak kell hozzászólnia.

Köszi hogy megtetted:)

#80458 Csusza Előzmény: #80409

Ez nem biztos! ;-)

Equitasnál előre el kell dönteni, hogy DT pozit vagy normált nyitsz. Ha nap végéig nem zártad, és viszed tovább, akkor automatikusan átalakul. Fordítva (ahogy te írtad) Equitasnál nem működik.

Tudom, más rendszereknél nem így van, hanem ahogy írtad. (mellesleg az lenne a logikus és jobb Equitasnál is)

#80409 Ricsi Előzmény: #80407

Day = nap

Trade = üzlet.

Az elnevezést csak este lehet ráfogni egy ügyletre, ha lezártad, akkor DT lett, ha nem, akkor nem lett DT. Ezt előre nem lehet tudni:))

#80408 Ricsi Előzmény: #80401

Nem.

Nem neten kereskedek, így nem tudom a kezdő lépéseket, de majd valaki nálam sokkal okosabb megmondja.

1 milla esetén el tudsz adni 1000 OTP-t. Aztán este ha jó az ára, visszaveszed. Ha nem veszed vissza és megbízást adsz rá, akkor átkötik határidőre. Ehhez részvényenként kb 1000 Ft. kell. Így jön ki az 1 millára az 1000 db. Aztán másnap ha lemegy 100 Ft.-ot pl, akkor visszaveszed. És nyertél 100 000 Ft.-ot kb.

DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha másnapra felmegy 100 Ft.-ot, akkor reggel felhívnak, légyszíves sétálj be 100 000 Ft.-al, különben 10 óra után piaci áron visszaveszik az eladott OTP-t, és zárják a pozíciódat. Persze nem mindet, de mondjuk 200 db-ot, mert 200 db részvény egy kontraktus. És az abból visszakapott 200 000 Ft. fele fedezi a veszteségeidet, és ha még egy ilyen nap lesz, akkor sem szólnak, hogy vigyél még be zsét.

Röviden ennyi:)

#80407 Csusza Előzmény: #80401

Nem. :-)

A DT és a TDT is napon belül zárásra kerülő ügylet. (DT= Daytrade) Pontosabban a DT-t nem muszáj zárni, az továbbvihető, és "átalakul" normál pozivá. Ez természetesen csak longra érvényes, TDT shortot zárni kell aznap.

Hogy hol és hogyan tudsz napon túl otp-t shortolni, arról gőzöm sincs, de valaki más biztosan tudja.

hi, az otp topikban vető…

#80401 pauz86

hi, az otp topikban vetődött fel, számomra egy ismeretlen téma még. Napon túli short, de nem TDT.....

ha jól gondolom, akkor DT-vel lehet? Ha van mondjuk 1millió a számlámon, akkor annak függvényében tudok eladni, shortolnli..... ? majd amikor gondolom visszavenni?

#80307 raymundka Előzmény: #80291

Szvsz amit T napon adtál el bármikor annak az árát T+3 (munka)napon látod reggel a számládon és akkor tudod felvenni v. átutalni. Mindegy hogy napközben mit csináltál.

Ha reggel nyitóban adtál el, akkor is 3 a harmadik munkanap látod apénzed.

Jóeste Mindenki! Köv…

#80291 Dizeles

Jóeste Mindenki!

Következő lenne a kérdésem: A T+3 napos elszámolásnál mit mikor néznek? Nap közbeni egyenleget,vagy csak a nap végi egyenleget? Tehát ha van mondjuk 200000Ft szabad egyenlegem,de következő napon kereskedek és napközben a szabad pénzegyenlegem mondjuk -300000Ft,de a nap végén a záróegyenleg +150000Ft ,akkor lehet kivenni pénzt,vagy nem? Vagy hol tudnék ennek konkrétan utánnanézni?

#79670 kerikoma Előzmény: #79641

Hát az első shortom nem jó sült el. Valóban párosította a meglévő pakkal rendszer, hiába volt beállítva, hogy magasabb árfolyamon adja el. Elág szépet buktam a baromságomon, dehát a tanulópénzt meg kell fizetni. Remélem legközelebb pozítívan fogok nyilatkozni.(-:

#79641 Kamilkov Előzmény: #79622

Én a tozsdestrategia.hu oldalon találtam egy IntroCalc nevezetű számológépet, nagyon átböngészni még nem volt időm.

Ha érdekel, nézd meg esetleg, hátha vmi ilyesmire gondoltál.