Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

Hax on high level

#796748 Spade Előzmény: #796740

én látni vélem a stratégia egyes elemeit, de hát ez olyan mint pokerben kitalálni a másik lapjait. Nehéz ügy. Sztem banyaiz meglepő :) de látja az elképzelésem szerinti lényegi elemeket. És vagy így lesz vagy nem. Ettől függetlenül nem mondom h nincsenek túlhúzva a papírok az egyik jobban mint a másik, de hát a tesla se ér annyit amin most forog különösen h nyereséget tán még nem is látott és nem is fog, mivel a sarkában lohol a német mesterhármas ótógyár. 20-ra a nyakára is léphetnek, legalább is elintézik h nyereséget továbbra se fog látni. Meg hát kínában is egy bömös az bömös, egy merdzso meg merdzso, és nem tesla

Hax on high level

#796740 banyaiz Előzmény: #796734

Hitbeli kérdés igazán. Mert ha nagy elődöket nézünk Dél-Korea féle cégépítést, vagy Putyin féle cégépítést. Hasonló illiberális elődök működését akik az állam én vagyok elven dolgoztak.

Akkor annyi a kérdés, hogy ebből konkrétan mi csapódik le ennél a tőzsdei cégnél . Nem a piaci viszonyoktól függ hanem a döntéstől Konzum néven mekkora része fusson ennek a vagyonnak. Tényleg a fél ország is futhat ezen a néven, meg a 0 is. Nagyjából ez a helyzet, túlzással persze.

Lőrinc azzal, hogy tőzsdei nyilvánosság elé megy egyben egy felelősség is tőzsdeépítés Bét fejlesztés stb szempontból mint célok megfelel e a működése ennek. Főleg ha azt is nézem, hogy nem valószínű ezek ténylegesen az ő üzleti érdekeltségei.

Szóval érdekes sztori mi fog ebből kisülni.

Azért ezek magyar viszonyok között nem kis dolgok, egy FHB, Takarékbank, Mkb , megyei lap hegyek stb stb nem kis vagyonelemekkel megy a játék magyar viszonylatban. Ide teszem oda teszem legyen valami a tőzsdén is, vagy ne legyen. Nem egy orosz olaj és gázipar az igaz, de azért nem kis tételek ezek se.

Ha ebből ezt hozza ki amit mondasz akkor az egy igazi hentes mészáros munka. :) Logika ellene szólna vsz, hogy ezért elindulnia a tőzsdén ilyen állami hátszél mellett. Nem egy mezei vállalkozó hanem konkrétan tudja mindenki kinek a megbízottja, vagy sejteni véli. Akkor egy ilyen mutyiért tőzsdézik egyet? Persze amilyen hülyének nézik az embereket minden előfordulhat.

Hax on high level

#796734 matgab Előzmény: #796711

Amit el tudok képzelni az inkább az, hogy a koncepció az, hogy felvesznek vmi kva nagy hitelt aminek a fedezete lesz a Konzum vagy OPIMUS papírok értéke.

Ehhez fel kell fújni a cégek értékét, mintha az valós lenne.

Persze szerintem csak a kormányzati szféra beletanult az E-star eset kapcsán, hogy milyen könnyen fel lehet fújni egy céget és utána még nagyobbat lehet kaszálni a lufi kipukkantásával.

Csak ott vérprofi exbrókerek csapata nyomta végig, sztorival , profi kiszállással és a végén shortolással, kellő jatt leadásával a politikus kutyáknak és a finanszírozó OTP-nek, addig itt se világos sztori, se nem látni a célt, csak amolyan személyi kultusz van...

Egy dolgot nem értek azért, hogy ki az a hülye, aki látva Mészáros többi tevékenységét- hogy ha tenderen lenne, akkor még a 100 méter női mellúszást is megnyerné az úszó EB-n - azt gondolja, hogy itt Mészáros fog hagyni valami morzsát másoknak is? Jellemző lett volna eddig rá? Hát nem... Szóval akinek szerencséje van, az nyerőben kiszáll(t), de a többség az oda fogja hordani a családi ezüstöt ML lábai elé. (Aztán szídni fogja a fideszt, amiért őt kirabolták!)

Hax on high level

#796730 banyaiz Előzmény: #796713

Cápák farvízén eveznek, micsoda költői hasonlatokat hoz elő a pénz szaga. :) Végül is tényleg ott eveznek, ha keresnek rajta akkor igazuk volt azzal nem lehet vitázni, pénz beszél.

Nem tudom felmérni se a kockázatokat, se profitlehetőséget mert nem látom át mi folyik.

Olyan értelemben viszont más itt a történet mint kispapír rallyknál, hogy itt elképzelésekben no limit lehet. Itt az éhség és a szomjúság szab határt, ami határtalan. :) Egy múltbeli mit tudom én Humet rallynál nem volt az képben, hogy egyszer csak állami hátszéllel betesznek bármilyen értéket a cégbe. Akár a fél országot, és a másik felét a következő 4 évben. Ez azért egy másik dimenzió. Képzelet határtalan lehet akár. :) Ez adja a varázsát annak, hogy Mészáros megjelent a tőzsdén. Alvó kis cégekben, kis cégértékek mellett amit teljesen átírhat egy egy Paks2 megrendelés akár.

Hax on high level

#796726 Ddavid Előzmény: #796721

Itt csak régi bolgár csocsoszan van max a szekrényrő levéve és megy a klattingatás, de kb. 70%-uk sima késleltetett könyvvel tolja a spekát...

Hax on high level

#796721 Koffein Előzmény: #796713

Jó sztori lesz az unokáknak... egyszerűbb volna, a Vajda kaszinójába bemenni és feltenni a piros9re, csak mert kilencedike van és k meleg... kérni egy jó whiskeyt, pöröghet a gépezet. Ital lenyel, megtakarítás elveszett, ééés vissza a valóságba... :o)))

Hax on high level

#796713 Ddavid Előzmény: #796711

OFF

PF-en ilyen életigazságok mennek már a topicockban:

"

szkrik

ma, 14:55

előzmény: #34856 bluebalu

Es akkor mi van? Meg sosem voltunk ilyen kozel a capak farvizehez. Minimalis kockazat nelkul nincs nagy nyereseg. A legrosszabb esetben sem bukhatnak azok sokat, akik 100 alatt szalltak be. Szerintem most jo s vallalhato kockazattal is be lehet meg ebbe szallni, akkor minek parazzon az, aki 40-70 rol all benn! Legfeljebb nem nyer,de elmondhatja az unokainak is, hogyan probalta meglovagolni az evtized nagy hullamjat, hogyan probal meg halat csenni a capaktol!

"

Hax on high level

#796711 banyaiz Előzmény: #796707

Nem tudom Matgab, mert van azért egy olyan elképzelés Bét megvásárlásával, hogy minél több céget behozni. Ez egy jó cél.

Ezeket a mutyikat tőzsdén kívül is meg lehetne csinálni és ott nincs annyira szem előtt. Kivéve Mkb-t mert ott EU úgy bólintott rá a privatizációra x időn belül tőzsdére kell hozni.

Na most milyen üzenete lenne annak bejön a tőzsdére egy Mészáros féle érdekeltség azért , hogy kispapír rallykat csináljon és azt lekaszálja? Hát szánalmas üzenete lenne.

Jó hát kinézem belőlük nem arról van szó. :) De azért meredek dolog lenne. Üzenetében nem elég, hogy eredeti tőkefelhalmozás , még a tőzsdén is a mutyi az építkezés helyett.

Szóval lehet azért ebben sztori és nagy elképzelések mögötte egy nagy tőzsdei cégbirodalomra .

Azt kellene átlátni mennyire komoly gondolatok vannak az egész mögött. Erről meg halvány gőzöm sincsen. Az vszínű nem Lőrinc agyalt rajta, hogy megvenném az összes megyei lapot és bevinném a tőzsdére. :) Vagy átvenné az Mkb vagyonkezelését és a szavazati jogot 4x%-ban. Ez több mint vszínű nem az ő fejéből pattant ki mint stratégiai elképzelések. Mindezt a tőzsdén hajtaná végre ami azért egy nagyobb nyilvánosság, átláthatóság. Szóval ez a része elgondolkoztató azért.

Hax on high level

#796708 Ddavid Előzmény: #796707

Pont ezt tettem hidegvérrel. Anno az ÉMÁSZból tanultam, hogy jobb eltenni a +30-40%-o mint ragaszkodni a hülyeséghez és kiszállni -10%-al. Jó dolog ez a stop... :)

Annyi hogy ilyen papírok mint az OTT1-et Görögországban nem a WC-be hanem a mellette lévő szemetesbe dobják használat után. De PF-en megy az okfejtés meg a körbeokoskodás, hogy mi lehet mögötte ....biztos kitalálták a fúziót. :\

Hax on high level

#796707 matgab Előzmény: #796703

én amondó vagyok, hogy ez a két cég olyan, mint egy manipulált rulettgépen játszani.

két eset lehetséges: 1 vagy egyből elveszted a pénzed, 2. előbb nyersz, de nem állsz fel az asztaltól és utána bukod el a pénzed.

Én ha lett volna részvényem, akkor ma reggel realizáltam volna valszeg. Innentől fogva már nem pálya, amikor már a háziasszonyok is viszik be a lakás értékét a brókercégekhez, hogy majd vegyenek a Mészáros féle cégekből.

Hax on high level

#796703 banyaiz Előzmény: #796680

Itt van pl az Opimusos sztori bevitték oda a megyei lapokat. Miért egy tőzsdei cégbe, ahol azért jobban szem előtt van?

Ha valóban komolyan veszem ezt a tőzsdefejlesztés elképzelést amire vezért kiadta az utasítást annak egy része lehet. Médiában amit lehet megszerezni, és akkor az legyen is a Béten, valahol hasson a tőzsdére is. Mint iránymutatás , hogy akkor a gazdaság egy szelete megjelent a Béten. Ráfér a fejlesztés a bétre, valahol jobban mutassa a magyar gazdaságot. Szóval lehet ez mögötte mint egyik cél.

Mint üzleti vállalkozás mit hozhat ennyi megyei lap a mai világban hát nagyon nem hoz izgalomba. De ha még a fél országot belerakják akkor más a leányzó fekvése.

Nem tudom igazán mit nézzek ki ezekből a hentes mészárosokból. :) Akármit is ki lehet éppen, de nem lennék nyugodt a részvényesükként.

Hax on high level

#796695 banyaiz Előzmény: #796680

Az a kérdés, hogy mi a célja azzal, hogy tőzsdei cégeken keresztül intézné ezeket az Mkb, Paks2 . Mert ha cégépítés, tőzsdefejlesztés és azért Bét kis alvó cégekben akkor jó buli lehet. Főleg ha hosszú ideig folytathatja ezt az eredeti tőkefelhalmozást, mondjuk 2018 után is.

Ha más a cél akkor nem annyira jó buli. :) Illetve ha 18-ban a sztori megáll. Jó ez még 1 év tehát addig még akár megszerezheti a Budapest Bankot is , vagy még a fél országot . :)

Nem igazán látom át mi folyik. Pl most az Mkb az fele részben a Konzumé végső soron, vagy csak a vagyonkezelés? Lóvéban nem mindegy azért.

Ha Lőrinc arra a megállapításra jutott egy tőzsdei cégbirodalmat építene. Mkb is majd jön a tőzsdére stb. Egy tőzsdei cégbirodalom alapjai ezek, olyan távlati célokkal, hogy Otp sztorit lemásolni Csányi nyomdokaiba lépni akkor akármi is lehet még ebből. Mert gondolom nem ő mozgatja a szálakat.

Lehet, hogy egyszerűen annyi a sztori nyomatták az elképzelést minél több cég jöjjön a Bétre, tőzsdefejlesztés. Itt egy Mészáros pár év alatt 2. leggazdagabb magyar legalábbis papíron és még egy nyamvadt tőszdei cége sincs, na akkor menjünk tőzsdére is egy kicsit.

Sok minden mögöttes elképzelés lehet. De annyira átláthatatlan a számomra a cég jelenlegi értéke is, nemhogy az elképzelések.

Hax on high level

#796680 Krumenaker Előzmény: #796666

Ahogy Spade doki írta itt korábban: ezekben a papírokban történet van (Konzum, Opimus).

A történetben hangyányi momentum a TEBÉSZ beadványa - ha lennének Magyarországon független hatóságok, talán többet nyomna a latban.

Mészáros Lőrincet majd elmeszeli az MNB, Ügyészség stb? Ezt a viszonyokat ismerő ember nem gondolhatja komolyan.

Nekem is van persze politikai véleményem Mészárosról, de a tőzsdére nem politizálni járok.

Szóval: a mai napon vételek 700 forint alatt.

(Senkit nem bíztatok semmire, mindent többféleképp lehet értékelni, a jövőt nem látjuk stb, stb.)

Hax on high level

#796666 Ddavid Előzmény: #796648

Opimus és OTT1 szép hullócsillagot vagy akasztott embert mára berajzolja szerintem. PF-en eléggé megy egymás belelihegése a dolgokba :\

Hax on high level

#796648 Hathor Előzmény: #796647

Erdekes lesz. Nem vagyok biztos abban, hogy jo hir a reszvenyeseknek, hogy estere felezhetik penzuket. Most megakad a reggel vegyuk meg, holnap ugy is kiakad jatek!! Mondtam ma pont. Meglatjuk az erot

b

#796635 Fornit

http://hvg.hu/itthon/20170608_Valakik_gyanus_idozi...

https://444.hu/2017/06/08/valaki-jol-bevasarolt-a-...

"Tiltott bennfentes kereskedelem gyanúja merül fel a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Konzum Nyrt. részvényeivel kapcsolatban egy tőzsdei érdekvédelmi szervezet szerint, amely ezért kezdeményezte az MNB vizsgálatát. Kiszúrta ugyanis, hogy „valakik” közvetlenül az előtt jól bevásároltak a cég papírjaiból, hogy nyilvánosan bejelentették az MKB Bank több mint felének megszerzését"

Lesz még itt besírás

#796616 Fornit Előzmény: #796549

Nem is vakmerőség, inkább kamu:) Pf tolvajtopikok televoltak beragadt feldumáló félidióta hozzászólásokkal. Phylában meg akadhat egypár:) Gondolom az utóbbi években a helyzet változatlan.