Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

Nekem az jön le az ürgér…

#796360 banyaiz

Nekem az jön le az ürgéről bevette a fejébe, hogy ő nagy dolgokat fog csinálni mint elnök. Most pedig úgy éli meg mikor szembesül az akadályaival mint egy ilyen durcás gyerek.

EU-s látogatása nézve a videókat az egész arckifejezése , gesztusai valami olyasmi , hogy minek ez az időpocsékolás itt . Minek ez az akadékoskodás sok szöveg mikor eredményeket akarok. Ne fárasszatok a részletekkel , eredményt de azonnal. :) Gondolom a cégeit is valahogy így irányította.

Egy ilyen igazi amerikai gőzgép stílust látok , ahol az eredmény számítana a többi az felesleges. Tipikus amcsi hozzáállás a dolgokhoz legyen eredmény és hagyjuk a sok körítést ide a lóvét. :) Ne fussunk tiszteletköröket bele a közepébe, Usa mentalitás.

Csak az a baj, hogy ezek a dolgok nem egy Trump Tower megépítésének a bonyolultsága, hogy megyünk mint a gőzgép aztán holnapra legyen kész. :) Nem olyan egyszerű ez ahogy ő ezt elképzelte, hogy majd nagy dolgokat épít.

Nem tudom ebből mi fog kisülni. Vállalkozói sikereit ezzel a szemlélettel érhette el. Csak itt azért nem annyi a sztori, hogy keresztül mindenkin és akinek nem tetszik az pereljen be. :) Úgy kell irányítania az USA-t mint vállalatot , hogy egy bíró felfüggeszti a nagy bevándorlási rendeletet stb. Belső fékek, részleteken rugózás. Nemzetközi politikáról nem is szólva ahol szintén nem az alárendeltjeivel találkozik akiket utasít valamire, és türelmetlenkedik velük.

Érdekes kísérlet mindenesetre, hogy ezekből a hatásokból mi jön ki .

DAX

#796357 banyaiz Előzmény: #796348

Olasz választás óta volt ez a max 400 pontos esés, brexit után azért voltak még komolyabb rángatózások , de az is felfelé brexites parából.

Olasz választás , francia választás, ECB önti a lóvét, német választás simának néz ki. Mindehhez az a hangulat, hogy EU-nak cselekednie kell mert kényszerítik Trumpnak a lépései, a britek lépése. Euró is fordult a dollárhoz képest ami egy nagy kockázatnak nézett ki idénre .

Megmondom őszintén erre a Trumpra adott piaci reakciók mértéke meglep. Még egy ilyen stílusú európai látogatás után is csak a pozitív részére ugrik a piac. Azért nem kevés kockázat van ebben az emberben szerintem. Egy vaddisznó . De hát egyelőre bármit mond csinál abból a beígért gazdasági pozitívumokra ugrik a piac. Miközben az összes ígérete lóg a levegőben valamilyen jogi útvesztőben.

Ezt azért nem gondoltam mikor megválasztották, hogy az első fél éve egy ilyen tőzsdei lelkesedést hoz, mindenféle para nélkül szinte. Nagyobb hullámvasútra gondoltam.

Pedig a dolgai olyanok mintha egy Tv shopban szerepelne , ott akarna valamit rásózni a közönségre. :) Stílusa is és az precizitás minőség ami lejön belőle. Twitteren üzenget attól nem fog átmenni a törvényhozáson az ötlete, vagy ha sokat hangoskodik. Most rakja össze a programokat és azt ilyen hangoskodással leplezi, és mindenféle ígérettel. Nehogy az legyen a vége, hogy beígéri a nagy dolgokat és besül . Az egész ember alapján erre látok esélyt. Nagy hangulat aztán jó ha 0 az eredmény. Ezt a kockázatot piac teljesen figyelmen kívül hagyja úgy tűnik nekem. Pedig ez egy valós kockázatnak tűnik.

Vagy lehet, hogy ennek a kockázatnak a beárazása miatt emelkedtünk csak ilyen "keveset". Enélkül sokkal többet mennénk? :) Még az is lehet. Mondjuk valahol a csókában ami pozitív éppen az a negatív is. Ez a vaddisznó hozzáállás ami megmozgathat dolgokat lehet vele egy várakozást gerjeszteni . Ennek a megítélése pozitív a piacon az első félévben. Aztán nehogy jöjjenek a garanciális javítások. Baromi jó a termék csak 3 hónapot bírt. :) Tartok ettől nehogy ilyesmibe menjen át a sztori.

DAX

#796356 banyaiz Előzmény: #796348

Májusban emelkedett egy ilyen rally után , még májusban is összességében 1-2% közötti plusz index szinten. Usa is dax is. Elgondolkoztató mint szezonális korrekciós lehetőség, erre további emelkedés. :)

Trump kilépését a klímaegyezményből úgy értékeli a piac valóban elszánt arra Usa gazdaságot stimulálja.

Az egy másik kérdés, hogy ezek inkább csak üzenetek , tartalom nélkül egyelőre. De értékeli a piac.

Egy alap kedvező kilábalási folyamatokra + még ez a Trump féle hatás. EU számára meg azért értékeli pozitívan piac mert megmozgatja ezzel, saját hadsereg legyen, költekezni kell, szorosabb integráció felé lépéseket tenni stb stb. Lépéskényszerbe hozza az EU-t ezzel valamilyen szinten. Ezt úgy tűnik a piac pozitívan értékeli összességében.

Ha jól emlékszem mióta Brexit megtörtént a legnagyobb esés 400 pont volt. Jöttünk majd 4000 pontot brexites mélypont óta. :)

Annak is van egy ilyen értékelése brexit is az eu-t lépéskényszerbe hozza. Fele se tréfa lépkedni kell , és ennek az egyik következménye önteni kell a pénzt a közös hadseregtől felzárkóztatásig mindenre.

Ez a pszichója ennek a szinte esés nélküli emelkedésnek. Meddig az a kérdés, milyen szintekig maradhat ez a hangulat. Még mindig ez a kérdés. Mert Trump úgy látszik egy egy ilyen dolgával még mindig alá tud pörkölni a piacnak. Meddig ki tudja.

DAX

#796347 Ricsi Előzmény: #796346

Lehet, az lesz amit mondtál, feljebb ment mint kellett volna, és most jön a 390. Erre most kíváncsi leszek :)

DAX

#796341 Lenthor Előzmény: #795966

De akkor még nem beszéltünk a Regular Flat-ról amikor a "B" hullám megegyezik a csúccsal, vagyis a 12.840-el.

Valamint az Expaded or Irregular Flat alakzatról, amikor a "B" hullám a csúcs fölé megy. ------------------------------------------------------------------

Ha csak nem Expanded or Irregular Flat "B" hullámot csinálnak, ami fölé ment a 12.840-es csúcsnak.

DAX

#796340 Lenthor Előzmény: #796338

Nem tudom nem normálisak!

Az "A" hullámot lefelé betudják "C"-nek.

12.740 környékéről 12.390-ig mentünk volna le.

Ha felmegyünk 13.000-re, akkor már 11.500-ig kellene ereszkedni.

De nem engedik esni egyáltalán.

DAX

#796338 Daxofon Előzmény: #796330

és most felviszik amennyire tudják > kiverik a short stoppokat

3 napos ünnep jön

kedden meg esünk egyet réssel lefelé és elindul a lefelé kör...

ez milyen terv?

DAX

#796330 Lenthor Előzmény: #796328

12.798-on még bepróbálkoztam egy nagyobb adag shorttal, de most már engem is sikerült elbizonytalanítaniuk.

12.840 felett egy részét dobnom kellene, mert felette esélyes lehet a 13.000, de remélem nem viszik fel.

Mostaniaknak azt hiszem teszek szűk stopot.

DAX

#796328 Lenthor Előzmény: #796320

Nem tudom! Ilyenkor még szokott lenni egy fals felszúrás, hogy a stopokat kiüssék, meg a kicsikre ráhozzák a frászt. Majd kiderül.

--------------------------------------------------------------

Na!!! Vagy megcsinálták a fals felszúrást, vagy valóban 13.000-et akarnak. Bizonytalanság fenntartása a céljuk.

DAX

#796323 Lenthor Előzmény: #796131

2017. május 29. 8:05

. (Esetleg mint múlt héten írtam lehet új "B" csúcs is max 12.766-ig, de 12.710 után bárhonnan lefordulhat)

12.700 feletti szintről megint megpróbálhatjuk a 12.390-et.

https://invst.ly/40bwz

----------------------------------------------------------------------

Meg ezért várom lefelé. A 78.6%-os fibo 12.766. Ott lehetne a "B" pont is akár.

Jelenleg:

https://invst.ly/41f58

DAX

#796322 Lenthor Előzmény: #796321

A túlfeszített indik miatt. A naposon még van egy kis lehetőség felfelé (ez lehetne a beijesztés), de a többin nem sok.

DAX

#796321 Daxofon Előzmény: #796320

"Mindenesetre 12.745-46-47-48-49-ről nyíltak a shortok."

nem aprózod el... ;-)

ennyire bízol a meredek esésben?

és ha most is kioldalaztatják és rakéta felfelé?

az SP is meg van táltosodva

miért jönne le ezekután/innen?

DAX

#796320 Lenthor Előzmény: #796319

Mindenesetre 12.745-46-47-48-49-ről nyíltak a shortok.

Nem tudom! Ilyenkor még szokott lenni egy fals felszúrás, hogy a stopokat kiüssék, meg a kicsikre ráhozzák a frászt. Majd kiderül.

DAX

#796319 Lenthor Előzmény: #796317

A kereskedés elemzéseihez a 09:00-17.35-ig tartó kereskedési idő tartozik. Ott kell teljesíteni az elvárt szinteket. Ha megnézed az elemzéseket nem foglalkoznak, hogy az éjszaka mi történt. Azt vettem észre, hogy még a 08:00-09:00 időszak sem számít.

A prompt a lényeges a Futures az más téma.