Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

ilyenek ezek

#795134 Koffein Előzmény: #795130

Attól függ, hogy mi a rend? Ha az, hogy egy nyílt fórumon, ami hirtelen zárt lett, de nyíltként hirdették, mindaddig, amíg az incidens meg nem történt, kicsavarják a telefont egy ember kezéből, majd elmenekül a tettes, ez közel az a helyzet, hogy elcsapsz egy idióta bicajost a körúton, oszt mindenki szeme láttára padlógázzalsz, még mielőtt a rendőrség megérkezne, hogy rendet tegyen a fejekbe... tudom tudom, rend és fegyelem, mindaddig, amíg orbán embereit védeni kell, így programoztak fel, így kő cselekedeni... uszítani, keménykedni, rend és fegyelem... :)))

ilyenek ezek

#795131 banyaiz Előzmény: #795130

Az lehet de én azt tudom mondani ami szerintem alap, másnak persze, hogy más nem vagyunk egyformák. :)

Pl alap lenne vsz, hogy EU-s dolgokkal ne játszadozzunk belpolitikai szinten . Elvárásom ha Gyurcsány, ha Orbán, ha Mszp, ha Jobbik bárkivel szemben. Ha bármit politizálunk belpolban EU ügyben az vagy semleges , vagy erősítő hatású legyen. Minden más nálam a káros kategóriában van belpol szinten ebben a témában.

Mint mondtam tudom a helyén kezelni az ilyen retard műsorokat látszat dolgokat, csak kifejthet ez egy lassú romboló hatást amiből később gubancok lehetnek.

Ez önmérsékletet igényelne . Amit pozitívumként értékelnék. Na ennek nyoma nincsen. :)

Sok ilyen lenne ami szerintem alap és hasznos lenne politikailag is, csak a rombolás helyett , félelemkeltés helyett pozitív üzeneteket kellene küldeni. Célokat kitűzni magasra , és közelebb kerültünk hozzá milyen jó stb.

Mondjuk az apró esemény lakossági fórumra nézve ha egy ilyen van nem kicsavarom a kezét bár megtehetném mert 100 kilóm az 50 kilóval szemben, hanem esetleg meglepő módon valami emberi szót szólnék máris egész más a történet. Nagyban is lehetne ezt az irányt . Mert egy ilyen szituáció létrejöhet abban a felső szinteken művelt kommunikációnak szerepe van. Az úgy csapódik le, hogy itt az ellenség , és meg kell "semmisíteni". Érted miről beszélek.

ilyenek ezek

#795130 Ibiza Előzmény: #795128

itt a gond..más neked és más nekem a normális keret.. más nekem a rend és más neked..akkor? Ha nem egyforma a márce..nem egyforma a közlekedési irány akkor káosz van..miközben mindenki azt mondja neki van igaza..már itt a fórumon 10 ember nem tudna közös nevezőre jutni..

ilyenek ezek

#795128 banyaiz Előzmény: #795110

Nem, a lényeg vsz az, hogy olyan keretek között maradjon ez az ország bármelyik párt is vezeti ami egy normális közéletet teremt. A politika a maga játszadozásaival megmarad bizonyos korlátok között.

Ez olyan alap várakozás mint otp-nél a növekvő hitelállomány válságkezelés után. :)

Na most engem az zavar amit Áder megfogalmazott, hogy valahol valami mintha félresiklott volna , irányok, arányok, elmeállapot stb.

Ahogy ő is mondta ebben mindig a nagyobb támogatottságú a felelősebb. Mert ő tud gesztusokat tenni az erősebb pozíciójából. Ha ehhez van elég esze, hogy ezt megtegye.

Pl ebben a kis triviális esetben mint ez a lakossági fórum mondjuk az lett volna egye fene kamerázzál kit érdekel.

Ezeken a korlátokon messze túl van ez a Sorosozás , migránsozás , Brüsszelezés, civilezés stb. Ezt szerintem egy fidesz szavazónak is jeleznie kellene , hogy azért ez sok.

Na de ha a többségnek ez így megfelel, kibírom azért nagy a tűrőképességem , annyi, hogy egy retard szűrőn áteresztem és maga helyén értelmezem ezeket a teljesen szükségtelen politikai akciókat. Ettől még nincs világvége, tudom ezt a helyén kezelni, de nem tetszik ez az irányvonal.

Egész addig amíg ez megmarad a politikai játszadozás szintjén , de ha ez komoly, hogy szakítsunk Brüsszellel európai értékekkel és irány Moszkva. Akkor más a leányzó fekvése. Egyelőre úgy értékelem ez egy parasztvakítás politikai játszadozás, de nem kellene ezzel játszadozni szerintem mert még komolyra fordul.

WU

#795125 Ibiza

http://pestisracok.hu/western-unionon-keresztul-ka...

már régebben írtam, ellenőrizetlenül gyémántokkal kereskednek tuggyukkik.. árnyékbankok és wu noném nyomja a zsetont szerte a világban.. (nem kevés jutalékért) én meg nem fizethetek kp ra mint vállalkozó millió elett..és 3 guriga felett jelentgetnek mindenfelé..

ilyenek ezek

#795110 Ibiza Előzmény: #795109

lásd az érem két oldalát..de gondolom nem ez a lényeg.. a zorbán monnyon le..:) mint móricka..

persze lehet butáskodni is.. kádárszerűen nagyokat kacsingatni..ugye mi félszavakból is megértjük egymást..tuggyuk miről van szó..

sajna elment a morál a tartás.. az emberi méltóság.. neolibsik hozták be a gyűlöletpolitizálást (werber) mindent lehet amit ki lehet dumálni..és amiből haszon van.. ezekkel így kell bánni.. a szabadság nem a szabadosság..meg kell húzni a határt..nem jó nem szép de ez egy helyzet..

csak megjegyzem az ilyen csajszik miatt szavaznak sokan orbánra.. a cukijobbik kiesett mint nemzeti párt..amőbaként tekereg..fa..m tudja mi akar lenni..

Minden orbánnak dolgozik..hiszen mindenki a neolibsibal oldalára kerül mert szemben csak az van.. és így ez az oldal osztódik..egységesek soha nem lesznek mert mindegyik nagyobbnak érzi magát mint a való..és persze mindegyik jól akar járni.

Az ellenzék orbánozik habonizik mészárosozik.. nem fideszezik.. nem kormányozik..butaság is lenne mert olyan eredmények vannak amiket nagy ökörség lenne elértékteleníteni..

Aikidós módszer ellentartasz és amikor az ellen nagyobb erőt fejt ki saját energiáját használod arra, segíts neki pofára esni.. tehát ha orbán félrelép..és egy áder/varga/friss hús vezette fidesz lép a választási harcba..új programmal a meglévő eredmények szolíd ismertetésével..egy karakteres jövőképpel.. nem lesz kétség.. a másik oldalon meg ott áll a pofáraesett mocskolódó jövőkép nélküli rombolni akaró ellen..

ilyenek ezek

#795109 banyaiz Előzmény: #795108

Akkor minden rendben van. :)

Egyébként ha azért tették "zártkörűvé" , hogy pl engem kizárjanak , jelezném innen, hogy amúgy se mentem volna, ha 6 lóval oda nem vontatnak.

Minden jogszerű volt, és pont. Ügy lezárva. Legközelebb javasolnám lőjék is le aki megzavarja a zártkörű lakossági fórumot.

Aztán utána az ország vezetése is legyen zártkörű és akinek nem tetszik azt is lőjék le. Ezek a javaslataim a jövőre nézve. Építő jellegű javaslataim.

ilyenek ezek

#795108 Ibiza Előzmény: #795094

nem tudod miért lett zártkörű..az volt...így is volt meghirdetve...erre minden jogi lehetőség megvan..ez független attól te mit gondolsz erről.. miért lehetne pl egy társasház közgyűlésére is ki be flangálni.. miért kellene a helyiek gyűlését faszkodó trolloknak megzavarni..ha a horgászgyűlésedre odamenne 20 fővárosi nagyhangú.. akkor te hörcsögösködnél a legjobban.

ilyenek ezek

#795107 banyaiz Előzmény: #795106

Nyilván manipulálható, de ez baromi egyszerűen kideríthető. Egy alapos mindenre kiterjedő vizsgálat . Aztán kiderül van e alapja egy ilyen fotónak vagy sem.

Ha az volt célja lejárassa az egyébként nagyon gondos állami intézményt akkor közölni kell egy riportot ahol szép környezetben egy kastélyban rendezett betegek, és rendezett ápolóik idilli hangulatban hallgatják a madárcsicsergést. :)

Sajnos az a tippem, hogy nem egészen ez a helyzet, de lehet, hogy ezt a valóságot kiforgatták. Cáfolni kell a valósággal akkor, be kell mutatni a valóságot.

Mondjuk egy egy normál kórházi osztályt is elnézve az ottani állapotokat, meglepődnék rajta nem lenne alapja ezeknek a fotóknak. De hát ez a csak az én érzésem, meg kell mutatni a valóságot ami lehet, hogy csodálatos.

Elvárható a személyiségi jogok betartása, de akkor mit csináljon ebben a helyzetben? Ne fényképezzen hanem mondja el, hogy bent járt és érdekes dolgokat látott? A személyiségi jogai és a helyzet bemutatása között kellett választania. Ha nem felismerhető akkor szerintem korrekt. Ha arccal úgy mutatja ráismernek akkor azért necces a dolog.

Törvényt mindenképpen sértett mert gondolom illegálisan jutott be az elmegyógyba.

ilyenek ezek

#795106 prospero Előzmény: #795103

Állami intézményben gondozottak esetén is elvárható a személyiségi jogok betartása sztem, ráadásul ha értelmi fogyatékos a gondozott (feltételezés) és ezt kihasználva kérik meg, hogy üljön le egy sarokba a földre majd készítenek róla fotót, hogy éppen folyik a kezéről a vér, amit éppen elkapart a gyógyuló varas sebéből, hát - hogy mondjam: nem kicsit használta ki a "jogvédő" civil szervezet. Az a probléma sztem az egésszel, hogy azzal, hogy a szervezet nem tartotta be a szabályokat, a képek manipuláltak.

A gondozottnak is lehet családja aki hozzájárul ahhoz hogy a képeket közzétegyék, magyarul egyetértenek a jelentésben, cikkben foglaltakkal. Ha nincs ilyen hozzájárulás, akkor pedig nem értenek egyet. Így pedig az egész egy jól felépített hazugsággá válik.

ilyenek ezek

#795105 banyaiz Előzmény: #795102

Azt hiszem voltak mások is , de azok állítólag illedelmes jó kisfiúk és kislányok voltak, csak ez az 50 kilós csaj zavarta meg a rendezvényt, renitenskedett. :) Kényszerítő intézkedéseket kellett bevetni mert fotózott és gyanús volt, hogy videózik is. Nem lehetett máshogy megfékezni:) Ráadásul nem is regisztrált.

Apró esemény ez, csak jellemző arra hogyan csapódik le az elmebaj a legalsó droid szinteken. Ami egy idő után visszafordíthatatlan , nem úgy van Áder mond egy beszédet és akkor vissza normálisba. :)

Ez a baj igazán vele vsz.

ilyenek ezek

#795103 banyaiz Előzmény: #795101

Más kategória egy politikai közszereplő , egy állami intézményben ellátás, és mondjuk egy Schumacher ahol a család kérése , hogy no sajtó. Nyilván az se jó ha lefényképez egy elmebeteget beleegyezése nélkül egy állami intézményben. De ha ezen a képen nem felismerhető és csak az a célja, hogy bemutassa milyen állapotok vannak az védhető vsz.

Valahol a határ szerintem ott van, hogy elmész egy ilyen nyilvános rendezvényre, lakossági fórumra ott benne van az, hogy rólad mint a tömeg részéről készül fotó ennyien voltak a fórumon kép a közönségről.

A pártpolitikusról aki mint közszereplő részt vesz pedig bármi készülhet egy nyilvános fórumon.

Ha elmész egy ilyenre mint nem közszereplő és utána a te arcoddal megy egy cikk, vagy a rólad készült videóval ahol rajtad poénkodnak mint nem közszereplőn akkor a jogi út, hogy nem járultál hozzá. Szinte biztos a kártérítés.

Pl volt ez a zárcsökkentéses , legyen tánc és zárcsökkentés videó. Ha ehhez nem járultak hozzá leközöljék és elmennek a bíróságra akkor 100% vsz , hogy megnyerik.

De ha mondjuk Varga Misi egy lakossági fórumon lemegy kutyába és azt felveszik és leadják, hogy tánc és zárcsökkentés szinten előadott akkor mehet ahová akar mint közszereplő beszéljen olyan dolgokat ami nem kínos neki.

Momentumnál erőszakkal kitették onnan és elvették a telefonját , kitörölték a képeket stb? Azt nehezményezték mintha az lenne a célja a fotókkal, hogy beazonosítsa kik támogatják helyben a Momentumot. De, hogy mi lett a vége nem tudom olyasmi rémlik mintha elbeszélgettek volna a világ dolgairól egy sör mellett. Ez is abnormális dolog, hogy egyáltalán ez felmerülhet azért ment oda, hogy beazonosítsa a momentum szimpatizánsokat. Agyrém , hogy ez gondolati szinten felmerülhet egyáltalán. Akár van valóságalapja akár nincs, hogy ez jut eszébe 2017-ben Mo-n egy rendezvényen résztvevőnek egy fotósról. Ez már vhol kurva nagy baj.

Ha pl horgászgyűlésen vagy bárhol egy csóka az arcomat fényképezné közelről mint nem közszereplőnek nehezményezném. De ha készít a tömegről egy képet milyen illedelmesen hallgatjuk az okosságokat nem téma.

Ezek a dolgok valahol vsz amit Áder mondott , elfajultak, és ilyen kicsinyes ütésváltásba ment le . Mindegy hol vagy harc az utolsó töltényig egy lakossági fórumon, vagy bárhol. Teljesen elborult ez. Mint jó pártkatonák ilyen droidok meg ott saját hatáskörben még jobban túlpörögnek rajta. Lásd ezt a lakossági fórumos sztorit .Ezek egyszerű józan paraszti ésszel kezelhető szituk vsz egyébként.

ilyenek ezek

#795102 prospero Előzmény: #795100

vagy csak simán nem akarta, hogy újságíró legyen jelen - amihez ha egyébként közszereplőként nincs joga azt hiszem, de ha ott van valaki más aki nem közszereplő, az már mondhatja hogy nem járul hozzá, hogy felvétel készüljön sztem. Más újságíró volt ott még egyáltalán vagy ez a provokáció kifejezetten 444.hu fejlesztés? :-)!

ilyenek ezek

#795101 prospero Előzmény: #795088

nem is tudom, múltkor volt ez a momentumos fórumon balhé abból, hogy a fidesz párt aktivistája vagy nemtom ki odament és fényképeket készített, nem igazán tetszett a momentumosoknak...meg a ballib oldalnak.

akkor most ez hogy van? Odamegyek a horgászgyűlésre lefényképezlek majd kifigurázlak, sajtóban lejáratlak, megjelentetem a képedet hozzájárulásod nélkül - ez most akkor lehet vagy nem lehet? Sérthetem a személyiségi jogaidat, ha kifejezetten kijelented, hogy nem járulsz hozzá? Törvény szerint nem, mert ugye nem vagy közszereplő. Olyan is van, hogy nem adhatnak le egy interjút pl. Ha nem járulsz hozzá, mert nem értesz egyet utólag azzal amit kihozott belőle az újságíró valamilyen koncepció alapján.

Normális egészséges embernek is probléma ha úgy és akkor fotózzák, amikor nem akarja. De ezért ő tud tiltakozni, mert megvannak az eszközei hozzá. Hasonlítsd ezt össze a gödi esettel, ahol gondozottakat fotóztak a megkérdezésük nélkül, rosszabb esetben manipulált képeket készítettek, majd közzétették őket az index.hun. Ez szükséges volt? A jelentés maga miért nem elég?

Eleve a civil szervezeteknek "hálás" téma elesetteket fotózni. De ép ésszel felmérve én nem biztos szeretném, ha ilyen elesett helyzetben fotókat készítenének rólam, majd közzétennék - ráadásul teljesen más a kicsengése, ha rácsos ágyas kép alá azt írod, hogy azért fekszik a gondozott rácsos ágyon, mert védi attól, hogy leessen vagy azt írod alá, hogy gondozás hiánya miatt rácsos ágyban kell feküdnie. A sebből éppen folyik a vér, (friss sérülés), de a civil szervezetnek az a fontos, hogy erről fotót készítsen, nem az hogy segítséget kérjen a gondozóktól az ellátásához. Majd kommentálja, hogy gondozatlan sebek vannak. De kérdés még miért nem látszik a gondozott arca, miért takarja el? Biztos azért mert azt szerette volna, hogy fotózzák közben.

De ott van Schumacher példája. Balesete óta senki se látott fényképet róla. Neki vannak személyiségi jogai.

Kíváncsi vagyok ha egy civil szervezet odamenne fényképeket készítene róla majd közzétenné a család megkérdezése nélkül - ezt etikusnak tartanád-e, illetve hány millió dollárra perelnék az illetőt, újságot, szervezetet - személyiségi jogok megsértése miatt.

ilyenek ezek

#795100 banyaiz Előzmény: #795096

A csóka valahol annak az áldozata, hogy elért a szintjéhez az a pártutasítás lehetőleg ne legyen jelen a 444, index stb mert majd kigúnyolják az akárkit és az kinek kell ilyen libcsik ott okoskodjanak.

Akkor a maga szerény hatáskörében gyakorlatban alkalmazta ezt .Mert attól fosott, hogy jaj mi lesz ha ez mégis itt fényképez a pártban leszidnak. Világvége, hogy még egy Sorosbérencet se tudtam adminisztratív módon távol tartani. Meg kell állítani , csak a testemen keresztül. :)

Mint túlbuzgó jó szolgája az ilyen hasonlóan értelmes dolgoknak. Kb ez történhetett szerintem.

ilyenek ezek

#795096 Koffein Előzmény: #795093

Nem volt "zártkörű fórum", bárki bemehetett, csak miután nyakon verték a csajszit, ezután kommunikálták zártkörűnek, ahogy a pártkommunikáció megkívánja. Zártkörű vagy sem, egy "közfeladatot ellátó személynek" sincs joga kicsavarni "bárkinek is" a kezéből a telefont, annak tartalmát törölni. Továbbá, ha ennyire zavarta a riporter az illetékeseket, miért nem kérték meg valamelyik biztonságist, hogy szóljon, kísérjék odébb az oda nem illő személyt. Itt a cselekedeten van a lényeg. A csóka is sáros, és kurva jól tudja, hogy az, nem hiába lépett le előbb, még a rendőrség megérkezése előtt, nem hiába fokozták le, nem hiába remegett a hangja, amikor rákérdeztek, hogy is van ez... ez nem egyéb, mint egy jókora önbizalom, hogy mi bármit megtehetünk, mert mi vagyunk a kormány, azaz a fidesz...

ilyenek ezek

#795094 banyaiz Előzmény: #795093

Zártkörű? Egy lakossági fórum? Azért az nem a mamám konyhája kategória. Lakossági fórumra elvileg bárki bemehet , de legalábbis akik ott laknak azon a településen, függetlenül attól, hogy milyen pártnak a szimpatizánsai. De szerintem már az is nem normális kategória ha egy lakossági fórumon mondjuk személyit kérnek, hogy ott laksz. Mit számít ha máshonnan bejön valaki mert érdekli vagy hozzá akar szólni egy lakossági fórumhoz? Semmit.

Horgászgyűlésen se kérjük a biometrikus azonosítást és ha eljött egy másik egyesületből valaki akkor kihajítjuk, hogy mit keresel itt az Aranykalász egyesületből a Bányamunkás horgászok egyesületénél. :)

Ha egy ilyen eseményre eljön sajtó , ekkora nagyságrendű eseményre szerintem agybaj kategória, hogy ilyen eszközökkel fegyelmezik ott.

Még egy lépés hiányzik, hogy a cenzori hivatalon át kell engedni, és ő majd kihúz belőle dolgokat mint a szép emlékű rendszerünkben. Megfegyelmezi, hogy ne firkálgass már mindent össze vissza . Megvan az irányvonal azt leírhatod ezt húzd ki azt írd bele. :) Van egy ilyen hangulata ennek a túlbuzgóságnak vsz. Le egészen az Aranykalász horgászegyesület rendezvényéig, ahol az egyik szónok azt mondta jó lenne több halat telepíteni ehhez állami pénzt kapni. Ezt nem szabadna megírni mert rendszerkritikus hangvétel, hanem fogalmazd át és ezt vedd ki belőle. Ilyen szintekig mindent kontrollálni.

Te éltél ebben a rendszerben , nincs valami mintha ez már megtörtént volna érzésed mikor ilyen dolgok jönnek egy méltán nagy jelentőségű lakossági fórumról?