Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

ilyenek ezek

prospero Előzmény: #795088

nem is tudom, múltkor volt ez a momentumos fórumon balhé abból, hogy a fidesz párt aktivistája vagy nemtom ki odament és fényképeket készített, nem igazán tetszett a momentumosoknak...meg a ballib oldalnak.

akkor most ez hogy van? Odamegyek a horgászgyűlésre lefényképezlek majd kifigurázlak, sajtóban lejáratlak, megjelentetem a képedet hozzájárulásod nélkül - ez most akkor lehet vagy nem lehet? Sérthetem a személyiségi jogaidat, ha kifejezetten kijelented, hogy nem járulsz hozzá? Törvény szerint nem, mert ugye nem vagy közszereplő. Olyan is van, hogy nem adhatnak le egy interjút pl. Ha nem járulsz hozzá, mert nem értesz egyet utólag azzal amit kihozott belőle az újságíró valamilyen koncepció alapján.

Normális egészséges embernek is probléma ha úgy és akkor fotózzák, amikor nem akarja. De ezért ő tud tiltakozni, mert megvannak az eszközei hozzá. Hasonlítsd ezt össze a gödi esettel, ahol gondozottakat fotóztak a megkérdezésük nélkül, rosszabb esetben manipulált képeket készítettek, majd közzétették őket az index.hun. Ez szükséges volt? A jelentés maga miért nem elég?

Eleve a civil szervezeteknek "hálás" téma elesetteket fotózni. De ép ésszel felmérve én nem biztos szeretném, ha ilyen elesett helyzetben fotókat készítenének rólam, majd közzétennék - ráadásul teljesen más a kicsengése, ha rácsos ágyas kép alá azt írod, hogy azért fekszik a gondozott rácsos ágyon, mert védi attól, hogy leessen vagy azt írod alá, hogy gondozás hiánya miatt rácsos ágyban kell feküdnie. A sebből éppen folyik a vér, (friss sérülés), de a civil szervezetnek az a fontos, hogy erről fotót készítsen, nem az hogy segítséget kérjen a gondozóktól az ellátásához. Majd kommentálja, hogy gondozatlan sebek vannak. De kérdés még miért nem látszik a gondozott arca, miért takarja el? Biztos azért mert azt szerette volna, hogy fotózzák közben.

De ott van Schumacher példája. Balesete óta senki se látott fényképet róla. Neki vannak személyiségi jogai.

Kíváncsi vagyok ha egy civil szervezet odamenne fényképeket készítene róla majd közzétenné a család megkérdezése nélkül - ezt etikusnak tartanád-e, illetve hány millió dollárra perelnék az illetőt, újságot, szervezetet - személyiségi jogok megsértése miatt.