A gazdaságuk nem túl jó szerintem.
Azt szerettem volna ezzel mondani, hogy a franciáknál van a (pozitív kimenetelű) választás most, akkor miért nem náluk van ath?
Aztán úgy döntöttél 7000 körül, hogy a DAX long is jó mert felfelé nincs határ.
Nem váltak szét szerintem, csak volt 1 időszak, amikor a dax nagyobbat ment, de ez sok éve volt.
2016 februárjában a dax minimuma 8 700 volt, most meg 12 800.
Cac ugyanakkor 3 890, most meg 5 460.
Dax 12800/8700 = 1.47
Cac 5 460/3890 = 1.4
Ez nem vészes különbség 1 év alatt.
Azért tudom, mert én hedgelem egymás ellen a kettőt.
Én nem tudom, mert nem kereskedek USA-val, de engem csak érdekelne, hogy ha megkeresek 100 dolcsit, akkor az mennyit is ér nekem? Mert ha csak 60 Eur-t, akkor jobban járok, ha megkeresek 70 Eur-t, de ha 90 Eurt kapok értek, akkor jobb a 100 dolcsi. Szerintem azért a nagyok is figyelnek erre...
Szia, nem. Miért kellene? Amikór 1,4-1.5 között volt a kurzus, akkor is az sp volt a vezető. Tudom, de akkor volt Q1-stb. és? amikor us.leállt a q- ról, akkor is erősödtek, pedig EU akkor indította be, annyi változott, hogy most egy pont sp elmozdulás 1-10 volt, most 1-4. körül van. Bár lehet, hogy ebben is tévedek.
Pedig szerintem OK, mert nem mindegy, ha eladok 1 USD-ért részvényt, mennyi EUR-ért vehetek.
Cac megy felfelé elég rendesen, de annak az ATH-ja 6 400, az még olyan messze van ide, mint a Hold :)
ta szerint kereskedsz-kereskedünk, ezért szerintem ez a hsz. most nem ok. A CAC. miért nincs új csúcson?
Csak kérdezem, amikor ilyet számolsz, beleszámolod az aktuális EUR/USD árfolyamot is?
Nincs jelentősége. Nem függnek egymástól mint a jelenlegi példa is mutatja.
Eddig az USA vezetett, mert a kinti részvényekbe tolták az európaiak is a pénzt.
USA-ban csökken az eszközvásárlási programban felhasználható pénz és hamarosan emeli a kamatot a FED.
Európa meg most van az eszközvásárlási program közepén.
Mi a teendő?
Az európaiak és az USA befektetői európai papírokra cserélték le a tengerentúli papírokat.
Ennyi az egész.
Május hónap általában komoly esések hónapja.
Nem várták Trump győzelmét - nem foglalkoztak vele emelkedtek.
Várják Macron győzelmét - nem foglakoznak vele, ha nyer és esés?
Kellene esnie, mert minden indi a plafonon!