Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

lmps kilépés

#793315 Ricsi Előzmény: #793310

Akkor érts meg, közel áll hozzád a téma:

A növekedés volt mondjuk minden évben 3%. Néha kicsit több, néha kicsit kevesebb, mert aszály volt, vagy átállt az Audi, vagy mittomén, de az átlag 3%.

Ha ez az átlag nem lett 3,5%, akkor ezek nem tesznek hozzá a GDP-hez.

Persze mielőtt nagyon félreértenék mások, olyan messze vagyunk mi a 3%-tól, mint Makó Jeruzsálemtől.

És még nem is számoltunk olyan tényezőkkel, hogy a mostani siralmas GDP növekedés nagy része az Uniós pénzek miatt van.

Egyébként azt mond meg nekem, hogy hol dolgozik az a 700 000 ember? Ez 15%. Én nem látom, hogy akármelyik ismerősömnél 15%-al többen dologznának, akár alkalmazott az illető, akár vállalkozó. Ahol te dolgozol, ott lett 15%-al több alkalmazott?

lmps kilépés

#793311 matgab Előzmény: #793308

te egy hontalan liberál-fasiszta vagy! :-)

Úgy vagy, mint az öreg Kohn a belga hadseregben, mikor ráparancsoltak a csapatra, hogy flamandok balra, vallonok jobbra, ő meg megkérdezte, hogy és ő, mint belga hova álljon? :-D

lmps kilépés

#793310 matgab Előzmény: #793306

nem értelek.

A 18% növekedés az nem úgy jött ki, hogy az aki addig is dolgozott, az eleve termelt évi 2,5% pluszt aki meg bejött a munkapiacra, az meg semmit.

A 2,5% plusz az úgy jött létre, hogy ezek az emberek elkezdtek dolgozni. Jó, van valamennyi közmunkás is, legyen a GDP értéke ezeknek az embereknek 0 közeli -bár hasznos munkát végeznek. Ezért a 18%-ból 12% kijött a több munkavállaló hozzáadott értékéből és 6% a korábbi melósok még hatékonyabb munkájából.

lmps kilépés

#793307 Ricsi Előzmény: #793303

Ez tökéletesen igaz, csak mindkét oldalra :))

Én csak magamból tudok kiindulni. Ha a viktoriánus barátaimmal beszélgetek, akkor libsibolsikomcsizsidó vagyok, ha meg baloldaliakkal, akkor meg fasiszta.

Elsőre példa: Én, mint keresztény ember, sosem fogok utálni egy migránst sem. Aki bajban van, annak segítek, akár még a saját károm árán is.

Ezért én libsibolsikomcsizsidó vagyok.

De emellett én azt gondolom, hogy fekete afrika maga tehet róla, hogy ott tart, ahol tart. Amióta élek, ők folyamatosan kapják a segélyeket, és sosem lesz belőlük semmi. Amit kapnak elszórják, felélik, eszükben sincs dolgozni. Van nigériai ismerősöm, hazament innen, és elszörnyülködött, mi van ott. Ő is azt mondja (vegyész), hogy ott sosem lesz semmi, és megérdemlik a viselkedésük miatt, ahol tartanak. Miután nekem is ez a véleményem,

Ezért én fasiszta vagyok.

És így szép és kerek a világ.

De mondok mást. Én szeretem a zsidókat, főleg, mert az Uram is az. És tetszik, hogy ha baj van, összefognak, segítik egymást ötlettel, pénzzel, amivel csak kell. Számomra ez nagyon szimpatikus.

Ezért én libsibolsikomcsizsidó vagyok.

Ellenben tudom, hogy csak magukkal ilyenek, a gójokat kihasználják ahol tudják, és még lábtörlőnek sem használják őket. Olvastam én elég ószövetséget ahhoz, hogy lássam, hogy állnak a többi néphez.

Ezért én fasiszta vagyok.

lmps kilépés

#793306 Ricsi Előzmény: #793304

Te félreértesz valamit. Hol a növekedés növekedése, ha többen dolgozunk. Tehát ha -700 000 munkavállalóval 3% a gdp növekedés, akkor most kellene lennie 3,5%-nak, az kb a 700 000 plusz dolgozó hozzáadott értéke. Nem az a kérdés, mennyivel növekszik, hanem látszik-e a növekedés ütemén, hogy többen dolgoznak. És nem...

lmps kilépés

#793304 matgab Előzmény: #793301

Ricsi,

Most nem nézek utána, lehetett aGDP növekedés átlagos növekedési üteme az elmúlt 7 évben mondjuk 2,5%.

Az 2,5 a hetediken. az kerekítve 18%.

Máris megvan a 15%-od 7 év alatt...:-) Szimpla matek...

lmps kilépés

#793303 matgab Előzmény: #793302

a nagy helyzet, hogy a liberálisoknál addig jó a demokrácia, amíg azt gondolod amt ők. Ha épp nem jó nekik az, hogy a többség dönt, akkor mindjárt jön az, hogy a kisebbségek joga a fontosabb.

Ha nem azt gondolod amit ők, akkor csak agyhalott lehetsz, vagy elvakult fideszes, vagy a társadalmat megosztó személy, aki csak árokásással foglalkozik, ahelyett, hogy egy irányban gondolkodnánk haladnánk.

Tehát minden csodálatos addig amíg az van amit ők szeretnének, ha nem az onnantól fogva nem demokratikus, sőt egyenesen káros...

lmps kilépés

#793302 Ricsi Előzmény: #793273

Egyre érdekesebben viselkedsz. Eddig olvastam amit írtál, de lassan rólad is leszokom.

Milyen jogon mondod egy fideszes szavazóra, hogy agyhalott? Mert nem ért veled egyet? Nekem vannak fideszes barátaim, sosem fognak másra szavazni. Politikailag nem értek velük egyet, de attól még rendes, gondolkozó emberek, és nem agyhalottak.

Íme az egyik ilyen barátom: http://www.blikk.hu/kinos-baki-vago-musoraban/nshf...

Persze, ő is agyhalott, mert nem azt gondolja, amit te.

lmps kilépés

#793301 Ricsi Előzmény: #793299

Te egy értelmes ember vagy, bár viktoriánus.

Ha igaz az a szám, hogy 700 000 emberrel több dolgozik, amit vegyünk mondjuk 15%-nak, akkor hol van ennek a 15%-nak a GDP emelő hatása. Mert ha nem tesznek hozzá a GDP-hez, akkor teljesen mindegy, hogy dolgoznak-e vagy sem.

Pont ezért, szerintem ez a szám egy óriási kamu, semmi alapja nincsen. Kiállnak egy számmal, ami valahonnan elő lett bányászva (ki lett "számolva"), és azt szajkózzák.

Amíg ez a 700 000 ember nem termel GDP-t, addig nem hiszem el ezt a számot.

lmps kilépés

#793299 matgab Előzmény: #793262

Mai hírek:

Végre!

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/o...

Ha a nemzeti népszaporulatot már 25 éve elkezdték volna elősegíteni, már az is késő lett volna egy kicsit. Azóta egyedül a fidesznek voltak olyan intézkedései amik az olyan gyerekvállalást támogatták, ahol nem csak a segílyesek jártak jól vagy nem az abortusz volt támogatva...

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/magyarorsza...

Hát igen,az emberek egyre jobban élnek, egyre drágább lakásokat engedhetnek meg maguknak, egyre többet ér a vagyonuk...

http://www.portfolio.hu/vallalatok/napelemgyarat_e...

Újabb gyár kezdi meg a termelést Komáromban, nemcsak az Apollo fogja megindítani nagyvolumenű termelését.

2018-ban újabb megaberuházások az AUDInál és a MErcedesnél... Pörögni fog az ipari termelés, egyre jobban fog keresni a magyar!

Hallgattam reggel a Millás reggelit. Ezek a liberális média csatornák röhejesek. Már 7 éve azon polemizálnak, hogy oké, hogy épp most jók/javulnak a számok, de folyamatosan kárognak, hogy majd ez jövőre vissza fog ütni. Aztán amikor a következő évben még jobbak a számok, akkor meg azt mondják, hogy a növekedés csak az alacsony bázisnak köszönhető de majd jövőre jön a visszaesés... Pont úgy, amikor azt mondták, hogy ha csökkentjük a kamatokat, akkor menekülni fog innen a tőke és 500 HUF lesz egy EUR. Aztán amikor pont az ellenkezője történik és a HUF a világ egyik legstabilabb valutája lesz és több beruházás történik mint valaha, akkor meg csak lapítanak meg újra vészmadárkodnak meg aggódnak a demokráciáért...

Ja és ki emlékszik már arra, amikor az egész média a Fideszt idiótázták le, amikor 1 millió új munkahelyet ígértek... Nos ha nem is 1 év alatt, de 700e már úgyis megvan, hogy sokan közben kivándoroltak...

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/h...

Viszont végre itt egy cikk ami leírja, hogy micsoda korrupció dúl Magyarországon... Hát igen, az van, be kell ismerni...

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/uzletfejles...

Ja, hogy az összes említett problémás szerződés a korrupciómentes 2007-2009 években köttetett?? Hát ez csak a véletlen eredménye lehet...

lmps kilépés

#793298 Ibiza Előzmény: #793262

Pont az LMP dobta ki Schiffert..aki nem egy tematikus pártot akart hanem egy tisztességes politizálást.mármint látszólag.. értem amit mond de nem ez volt a folyamat..... benne is ott van..minden az állam feladata.. (sajna a fidesz is ezt erősíti) mindenről az tehet.. még arról is a helyi busz hogy közlekedik.

az lmp u.úgy beszállt a mocsokhadjáratba mint a többi ellenzéki..

Ez az amit fel nem tudok felfogni.. a pártok minden pozitív pártprogram nélkül amortizálják a közéletet..ennek mi a célja? Ok értem..werberi a logika..minél rosszabb annál jobb..

Az emberek békességet, javuló helyzetet környezetet .. sikereket akarnak..biztonságot..és nevelni a gyereküket, szép jövőt adni át nekik.. ehhez hogy jön amit a pártok tesznek?

Eddig az összes politikai párt lopott..Antalléktól Orbán 2.0-ig.. a kérdés az mennyi cseppent vissza a társadalomba.

Még antallék idejében volt egy elmélet..meg kell gyorsítani a középréteg kialakulását..mert az húzza mozgatja a társadalmat..nincs idő az organikus kialakulásra. erre voltak a kiskapuk..olajügyek és a privatizáció.. de mint minden az is félrement.. az eredeti tőkefelhalmozásban az ügyeskedők maffiózók a kapcsolatból élők és a korrupt tizstviselők húztak hasznot..persze levették a sápot a pártok és a politikusok.. természetesen a pénzekből nem működőtőke lett hanem sötét széfek mélyén gubbasztottak.. a francia riviérán Bécsben ibizán lettek belőlük lakások..házak nyaralók...mert féltek..de egy elszámoltatás sem sikerült..mert az ügyvédek megoldják.. a mai lopósak már nem félnek.. de a gond az..ezek az emberek piacgazdasági körülmények között meghalnak..

utána ez népihagyomány lett.

A politika a hatalomról szól..a javak eszközök szétosztásáról birtoklásáról.. erre hajt mindegyik...

Ha itt a fórumon 10 ember össze tudna rakni egy normális programot.. tudná mit kell tenni...akkor ezek miért nem tudják? Ha tudják miért nem teszik? Tehetnék de nem akarják? Vagy nem tehetik? ezek a nagy kérdések..

Én azt gondoltam 2000re kialakul a társadalmi váz.. utána hajrá.. nagy lóf..t

Melyik képen szedi össze…

#793277 Tucsok Előzmény: #793261

Melyik képen szedi össze a tartalékot ?

https://www.google.hu/search?q=Kom%C3%A1romy+Gergely&espv=2&tbm=isch&imgil=zCHyNHwRiebK4M%253A%253B6IsWZ9A_cs5dHM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fcivilhetes.net%25252Fkomaromy-gergely-a-menekultek-kozott-interju&source=iu&pf=m&fir=zCHyNHwRiebK4M%253A%252C6IsWZ9A_cs5dHM%252C_&usg=__Utl8utiSmr5smkrwXA4alr9a8rw%3D&biw=1344&bih=736&ved=0ahUKEwijv-CQz6_TAhWGvBQKHccfAiIQyjcIMg&ei=3N72WKPhHob5Use_iJAC#imgrc=zCHyNHwRiebK4M:

lmps kilépés

#793273 phiona Előzmény: #793262

Épp ezt akartam linkelni. Azzal, h igaza van sokban de a múltból táplálkozik.

Nem lehet nem látni h vmi megváltozott, egyre többen szinte cunami szerűen állnak ki…

A tüntetések nyilván megosztók. A régi forradalmak korában annyiból „könnyű” volt h nem volt net, mindenki tett, rohant, egység. Aztán derült ki h Robespierre nem épp Danton, Kossuth se Széchenyi, vagy az ’56-os balosok se jobbosok, nem szólva a csatlakozó köztörvényesekről. Ma ez már töményen és csírában elfojtósan jön, kis buzigyerek Gulyás meg kenderes Juhász, karaktergyilkolászós Viki-sajtó, fotelforradalmár blogok, dögöljön hamvába minden.

Azt nem látják h szükségszerű h az ellenzék, a civil is: tagolt. Ebből majd lesznek meccsek, de a fő cél: leváltani ezt a hatalmat. Mert hamis, ártalmas, rossz utakra akar vinni minket, öncélúan és kontrollt vesztetten. Amíg van közös cél: lehet összefogás is. A választási törvény egyszerű matek, h hogy áll fel: ráér még fél évig összerakni, de nyilván h a Fidesz nem fogja megváltoztatni, szal ebben a koordináta-rendszerben kell kihozni a megbuktatását, ha nem akarunk Erdogan és Putyin népének sorsára jutni. 1,5 – 2 millió agyhalott ill érdekvezérelt szavazójuk van, és mennyi is a szavazó lakosság? Akinek elege van és nem akar az útjukon tovább menni? Akkor miről is beszélünk?

A tüntetések szerepe és fontossága nem a leváltás, mindenki tudja h nem ébred meg Viktor… Hanem a kiállás h ennyien itt vagyunk, nem félünk, csatlakozz és ne félj te se! A most végzős gimisek is szavazópolgárok lesznek már ’18-ban – döbbenet amúgy h a gyerekes OV hogy nem találta meg és nem kereste hozzájuk az utat, a fosztogató Rasi kivételével sztem a gyerekei is szégyellik, Sára is felnőtt de néma, Gazsi meg 1 alter vallásba menekült… A Rasi gyerekét locsolgató promókép hipergáz, szegény tápszeresnek a ruháját se kapcsolták össze, nagyapinak beakasztanak a barkaágak, az arckifejezése rémisztő, de a csúcs a háttér anglomán elit lak feeling, amiből nem kicsit kilóg a szotyis. Nyilván a teljes 700e Ft körüli megtakarításából bérli, vagy Récsölé a saját eredményes lába után… Nem az a baj h van pofája ehhez, hanem h ez 1 promó kép, szal asziszi h menő. Miközben szétbassza az országát, ő így ünnepel.

Nos gyerekek ezzel a szinttel vitatkozni nem olyan nehéz… És a tüntetések bénaságai megmutatják h nincs itt semmi konteónak helye, ha Soros beleállna már nem így lenne… öreg is valszeg demens is, ezért jó mindent ráfogni, nem tud már tiltakozni. Nem, magyar aki beleállt, és felesleges megint mást keresni mögötte. ’56-ban se mentettek meg., most se fognak, se Soros se más. Vagy mi vagy senki, most annyiból kedvezőbb a helyzet h nem vagyunk orosz rabiga alatt (még). Az tűnjön fel, h mióta tüntik vannak egyre többen állnak ki, szólalnak meg… túlrugaszkodások is lesznek, autósként én se örülök ha lezárnak hidakat. De ez vele jár, túl sokféle az érdeksérelem és sokféle az ember. Valamit valamiért.

Végül: nem hiszem h átmenthetik a gazd hatalmukat, lopott javakat ha jön 1 elszámoltatás… Absz új időket élünk, a régi PC borult, miért ne lehetne visszavenni? A bíróságok se boldogok Handó Tünde (Szájerné, leszbi-buzi látszatházaspár, totál keresztényiség) utasításai alatt, alig várják a szabadulást… Szal nincs itt semmi veszve egyáltalán, csak bátorság kéne, és nem a múltba hanem a jelenbe és jövőbe nézni… :-)

lmps kilépés

#793262 Kissherceg

Sajnos több benne az igazság, mint kéne...

http://index.hu/belfold/2017/04/18/sallai_robert_b...

2020-ig tönkreteszik az országot és elteszik az összes uniós pénzt, és onnantól, ha már nem jön a pénz, már nem fog annyira kelleni nekik a hatalom sem. Rácsücsülnek erre a 12 ezer milliárdra, és azt csinálják, amit a kommunisták jelentős része 1989-ben:

a politikai hatalmat átváltják gazdasági hatalomra, és aztán ez később bármikor visszaváltható lesz politikaira.

2020-ig tartanak a kifizetések, addigra 2021-től megjelenik már az OLAF, és elkezdődik néhány visszafizetés. 2021-22-re már közel sem lesz akkora pénz a politikában, mint addig. A fideszesek közül viszont mindenki eléri már az ötvenet, és a fiatal generáció is stabilizálja magát anyagilag, és hátradőlhetnek. Itt 2022-ben jöhet egy nagy politikai váltás, de az új kormány meg ugyanúgy nem tud majd nagyjából semmit elérni, mint Antallék, a Fidesz ellenfeleinek a kormányzása ezért minden bizonnyal tehetetlen és súlytalan lesz.

kb

#793258 Koffein Előzmény: #793255

"Ezen kell agyalni, a korrekt összefogáson, de leginkább a széles technikai koalíción, egy ideiglenes kormányon, ami csak annyit tesz, hogy kétharmaddal eltakarítja a Fidesz mocskát, aztán jöhet a normális választás immár arányos rendszerben."

Erre mondta Vona, hogy senkivel nem fognak összefogni, mert ezzel olyan szinten árulná el a szavazóikat, nem csak ő, hanem az adott párt is pl lmp, mszp, hogy hiteltenné válna, tehát ilyen soha nem történhet meg és a cél, egyénibe kétharmad... vicc