Tavaly óta bent voltam konzumba 28 pont óta.
Múlt héten kiráztak belőle mikor 95 -ről visszament 80-ra.
Nem volt rossz fogásm,de azóta megduplázódott.......
Beszálltam Nutexbe 60 környékén tegnap
Tavaly óta bent voltam konzumba 28 pont óta.
Múlt héten kiráztak belőle mikor 95 -ről visszament 80-ra.
Nem volt rossz fogásm,de azóta megduplázódott.......
Beszálltam Nutexbe 60 környékén tegnap
itthon a legtöbb sztori végén a kisbüfik szarul járnak...
nagy bukta lesz ebből a Mészáros rallyból sok ember részére...
Nem is értem mit gondolnak?? Hogy majd a Lőrinc lesz olyan jó fej, hogy az állami megrendeléseket egy olyan cégen keresztül fogja futtatni, ahol neki kisebbségi tulajdonrésze van és nem a Mészáros és Mészáros Kft-n keresztül??
Vagy csak azért szállt be a Konzumba Opimusba ennyivel mert csak ennyi pénze volt? Vagy elég neki 15%? Vagy majd jó drágán kivásárolja a kisebbségi tulajdonosokat?
Ha egy tőzsdei cégen akarná átvezetni az állami megrendeléseket, azért hogy a cég állami felpumpálásval megnövelt értékét majd rásózza valami külföldi balekra, akkor nem lett volna egyszerűbb egy új céget a tőzsdére vinnie?
Nem azt mondom, hogy nem lehet akár 500 HUF is a Konzum árfolyama, de abban biztos vagyok, hogy a sztori végén rengeteg kisbüfi fog nagyon szarul járni...
Kelet közép Európai terjeszkedést vizionálnak...
Pénztáros Lőrinc meg megvette a horvát Eszék focicsapatát...
Na most akkor lehet, hogy az INA-t is lerendezik egyből?
Vagy csak a horvát tengerpartot fogja felvásárolni állami támogatásból? Hajrá, vásároljuk vissza Fiumét és Opatijat legalább!
ja.. és lett ma egy nagy napos doji a tetőn. Mehetünk le chart szerint
Konzum bevásárolt az Opimusból. Opimusban 50%os sávszélesítés. Közben Konzum tízszerezett az elmúlt időben.
Opimus a sávszélesítésre 25%ot emelkedett
felfüggesztve az Opimus is...
Kíváncsi leszek mi lesz de az ilyen limiten lévő többszázezres pakkok nekem mindig a már túlhype-olt pillanatokat jelentik...
Meg Lőrinc nem azért lett milliárdos, mert a partnereinek hagyta volna, hogy elcsippenthessék a morzsákat előle. Kivéve persze egy morzsaporszívózót, de az más kategória...
Mindenesetre lehet ez még 60 is vagy 300 is, de ez már inkább csak rulett, úgy, hogy a kaszinó nem golyó pörgetéssel, hanem számválasztással választja ki a nyerő számot...
Kár, hogy Lőrinc nem Richtert vett, ott is jó lett volna egy duplázás két -három nap alatt...
holnap kell majd kiszállni :)
Forbes is ír már a nagy rallyról
2017. MÁRCIUS 02.A magyar tőzsde sorra dönti a rekordokat, a magyar blue-chipek teljesítménye fantasztikus, de a Mol és az OTP együtt is messze elbújhat azok mellett a kis papírok mellett, amelyeket Mészáros Lőrinc reptetett az égbe. A nemzet gázszerelőjére csimpaszkodva bárki meggazdagodhatott, a recept nem is bonyolult.
Szerdán megint felső limiten akasztották ki a Konzum részvényét. A tőzsdei szleng arra utal, hogy az árfolyam 20 százalékot emelkedett, ennél többet a szabályok értelmében nem tud, mert nem tehető be a rendszerbe magasabb vételi ajánlat. Régóta élő idióta szabály ez, így csak sok nap alatt tud az árfolyam lereagálni fontos bejelentéseket, vagy pletykákat. De a Konzumnál a lényeg, hogy pénteken tőzsdezárás után jött ki a bejelentés arról, hogy Mészáros Lőrinc megvette a cég 20 százalékát, s ez hétfőn annak ellenére felrobbantotta az árfolyamot, hogy sajtóhírekből korábban is egyértelmű volt, hogy a cég a felcsúti Buffett érdekkörbe került.
Hétfőn és kedden is gyorsan limittel akadt ki az árfolyam, szerdán eleinte még volt kereskedés, de végül a vevők mindent felszívtak, újra jött a limit azzal, hogy a nap végén plusz húsz százalékon vevők sorakoztak, de eladó már nem akadt.
A limites kiakasztós játék ősrégi spekuláns-szórakozás a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a szabályalkotók úgy gondolják, hogy a befektetők érdekét védik azzal, hogy nem engedik a 20 százalék feletti napi ármozgást. Még jó, hogy ezzel lepipálunk olyan elmaradott börzéket, mint például London, vagy a Nasdaq, ahol semmi akadálya nincs annak, hogy a piac napon belül, hatalmas ármozgásokkal is beárazza az új infókat. Van tehát sok spekuláns, aki már azért hajlandó venni egy meglóduló papírból, mert ha limittel kiakad valami, az szinte biztos, hogy másnap még sokat emelkedni fog.
A Konzum harmadik limit-upjában ugyanakkor bizonyára szerepe volt annak, hogy mi történt tavaly többször is egy másik Mészáros-részvényben. Az Opimusról még tavaly télen írta meg a Világgazdaság, hogy furcsa tulajdonosi átrendeződés látszik. Mészáros neve ekkor még nem forgott, de márciusban a papír 4-ről 10 forint fölé ugrott.
Áprilisban az Opimus 20 millió forint alaptőkével alapított egy médiabefektetésekre szakosodott céget, amely rögtön több mint 6 milliárd forint értékben tudott eladni kötvényeket. Ilyen piaci alapon nemigen létezik, a médiában hamar ki is derítették, hogy Mészáros érdekkörébe tartozik a cég.
Aztán amikor a 168 óra, majd a Marketing&Média megírta, hogy a frissen felturbózott Mészáros-cég veheti meg a Mediaworks kiadót, az árfolyam a tőzsdén felrobbant. A spekulánsok egymást hergelték a különböző fórumokon, hogy mennyire jó biznisz beszállni a miniszterelnök barátja mellé és rögtön 15-ről 35 euróra ugrott a kurzus.
A pletykák végül igaznak bizonyultak, októberben kiderült, hogy valóban a frissen alapított Opimus Press vette meg a Mediaworks-öt – talán csak arra nem számított senki, hogy a lapkiadó cég még a tranzakció előtt bezárja a Népszabadságot. De ez a spekulánsokat a legkevésbé sem érdekelte, még egy utolsót húztak az árfolyamon, 45 forint fölé emelve az Opimust. Onnan ugyan visszajött, de az elmúlt napokban újra venni kezdték, úgy tűnik, akinek nem jutott Konzum, átugrott a másik Lőrinc-részvényre.
Nyilván nem valók a kis papírok mindenkinek, de ha csak az árfolyammozgásokat nézzük, a magyar tőzsdén a legnagyobb nyereséget nem úgy lehetett elérni, hogy jól időzítette valaki a blue-chipek vételét. Hanem elég volt, ha valaki figyelte a híreket és pletykákat, aztán abból vásárolt, amiben megjelentek Mészáros Lőrinc előretolt egységei.
Ezt az Opimusnál legkésőbb egy május végi Figyelő-cikkből mindenki tudhatta. Az árfolyam akkor 14 forint volt, lazán lehetett háromszorozni később a befektetett pénzt. Ugyanez a cikk írt már Mészárosék szállodabefektetéseiről, ennek vége lett a gázszerelő-tőzsdeguru mostani beszállása a Konzumba. Ez a papír május végén 35 forint körül állt, most március 1-jén 97 forinton akadt ki a limiten.
bosszantott, mert akartam venni pénteken konzumot, csak nem tettem meg... 10k-t, de akkor is...
behalok, Mészáros Lőrinc beszállt konzumba, ami vicces, hogy én meg még nem tudtam :)
MTI 2016. október 4. 10:22
| A Hunguest új tulajdonosa a szállodák felújítását, a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését és a további terjeszkedést tervezi. Jászai Gellért, a Konzum-csoport elnöke a Magyar Idők kedden megjelent számában elmondta: a hangsúly Magyarországon és a belföldi turizmuson marad, a hálózat bővítését a már meglévő és eredményes vidéki egységek vonzáskörzetében tartja elképzelhetőnek. |
Hétfőn jelentették be, hogy gazdát cserélt a legnagyobb belföldi forgalmú szállodaláncot működtető Hunguest Hotels Zrt. Leisztinger Tamás nagyvállalkozó tulajdonából a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégekhez került a 18 saját üzemeltetésű szálloda közül 14 magyarországi hotel tulajdonjoga, valamint a márkanév és a franchise jogok. Leisztinger Tamásnál négy szálloda maradt: a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut-hotelek valamint a szegedi Forrás és a lillafüredi Hotel Palota. Ezek a hotelek a jövőben szerződéses partnerként működnek a hálózat kötelékében.
Jászai Gellért cáfolta a 30 milliárd forintos gigahitelről és a jelentős állami támogatásról szóló korábbi híreket. Elmondása szerint az adásvételhez a saját erő mellett az Eximbank és az MKB nyújtott finanszírozást, piaci feltételek mellett. Arra a kérdésre, hogy a vételár csaknem 23 milliárd forint volt-e, üzleti titokra hivatkozva csak annyit mondott, hogy a tranzakció összege nagyságrendileg ekkora.
Leisztinger Tamás elmondta, hogy a négy hotel tulajdonjogát azok jövedelmezősége miatt tartotta meg, de közép- vagy hosszútávon elképzelhetőnek tartja értékesítésüket is.
Rendkívüli tájékoztatás | |
11-63 egy év 3hónap alatt. Illuzio örjöngésénél még húszas szinten volt. Ha nem hőzöngöt volna, végig vezettem volna a topikot, mire emelkedik. Bár elég sok mindent bemásoltam addig mi történt. Nem olvastatok vissza?