Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Csak kicsit töprengtem..…

#789639 Ibiza

Csak kicsit töprengtem...mert néha vannak ilyen érzéseim.

mi van ha?

ha magasabb szinten megy a kártyázás..

usa és hasonszőrűek szoktak létrehozni szélsőséges szervezeteket..illegális csoportokat..amik bevonzzák a valódiakat..lehet irányítani őket...kiismerni...saját célra felhasználni... Én azt gondolom a csárlik elleni támadás is ilyen volt.

Mi van ha?.. egyhúron pendülnek "politikusaink" ez a senkiházi takony ellenzék összedolgozik orbánékkal..azért ilyenek nehogy alternatíva lehessenek.. biztosítsák a fidesz hatalmat.. akik visszaosztanak a lefölözött eus pénzekből. a svájci Zug zeg-zugaiban meg osztoznak.. csasztuskáznak egyet.. nagy ott a jövés-menés.zsebpénzként még bejönnek a lobbik és a zorbánot zsigerből utálók támogatása...és még fel is térképezhetőek.

Mi van ha? minden szereveződésben benne vannak a pártok vagy a kormány..célt mutatnak..sorost lehúzzák..fizeti a működési költségeket.. és a nekik tetsző eredményt hozzák.. lehet ilyen a momentum is.. még az sem kell az ottani lelkes legények tudjanak erről.. tételnek gondolják magukat mert "fontos" emberekkel találkoznak suttyomban..olyan mint a filmekben..de simán kihasználják őket.

csak mesügék kedvéért.. a lázárnak állítólag nincs ujjlenyomata..nem akármilyen agya van.. a gyíkemberek már a spájzban vannak? :)

németek

#789638 Ibiza

Olvasgatom figyelőt..van egy cikk benne schulz-ról. (merkel ellenében)

van remény!...egy mondat: .. "és fel kell végre borítani az állandó kompromisszumokra épülő, főleg a neoliberális elit, illetve a pénzpiacok érdekeit segítő, alternatíva nélkülinek mondott politizálást." magam sem mondtam volna szebben..

érzik a vesztüket a sorosbérenc nihillibsik dél- és nyugat- euban.. ezért vettek célba minket...és a skandinávokat.

Talán ehhez a megtisztuláshoz kellettek a bevándorlók? anno volt ilyen elmélet.. a bepunnyadt tökeitől megfosztott lakosságot fel kell rázni..megmozdítani bennük a hormonokat.

világos és egyszerű mondatok.. ezt a politikai kultúrát kell elérni.. ellenfelek lehetnek de nem ellenségek..a pártoknak le kell fedni a lakosság politikai igényeit.

a kikupált parasztgyerekekből álló szedett-vedett politikusaink hol vannak ettől.. és hol van ettől bármelyik szerveződés.. civil mozgalom (itt nem a sorospénzelt neolibsikről beszélek)

Orbán megosztó.. a durva vágásokat megtette..most már mehet.. a kispályás csirketolvaj ellenzék meg mehet egy az egyben a politikai szemétdombra..

Én Áderban bíztam egy zöld irányultságú nyugodt tárgyszerű politikai pártot indíthatott volna..úgy látom ebben építi magát.. talán paks miatt ezt kitolta 5évre.

re

#789629 prospero Előzmény: #789626

Én olimpia pártinak érzem magam, de egy dolog miatt ellenzem mégis: szerintem nem tudtuk volna garantálni ennyi ember biztonságát.

re

#789628 prospero Előzmény: #789626

Banyaiz téged nem lehet meggyőzni! :-)!

"Ha nyitott az út és támogató a többség, akkor pályázat...." Az a probléma, hogy a népszavazás egy adott időpillanatra mér, és lehet, hogy egy következő pillanatban tartott szavazáson lepkefingnyi (fals)információ miatt már tök más lenne az eredmény, ha kiegyenlített az erőviszony, viszont népszavazás eredménye kb. atombomba horderejű a politikában.

A támogatók és ellendrukkerek erőviszonya végig a beruházási projekt alatt is alakul. Lsd. Brazíilia

De ott a Brexit - ment a kampány, egyik pillanatban Brexit pártiak vezettek, másik pillanatban EU pártiak, népszavazás pillanatában a Brexit pártiak győztek, utána közvetlenül már fordult is a közhangulat, annyira szoros volt az eredmény...

Gondolj bele, hogy egy 80-90%-os támogatottságról induló migráns népszavazás ügyben nem lehetett elérni az érvényességi küszöböt...

Utána ment volna az értelmezési vita, hogy most mit csináljanak, a népszavazás érvénytelen, vagy a pártolók, vagy az ellenzők kerülnek többségbe, de nem érvényes. Akkor is a kormánynak kell, meg a pályázónak kell eldönteni, hogy mi legyen, vállalva a felelősséget, hogy később buknak a döntés miatt. Ugyanúgy mint most.

re

#789626 banyaiz Előzmény: #789604

Nem örülök neki, hogy nincs olimpia, és annak sem örülök ha van.

Annak örültem volna ha mindez úgy zajlik le ebben az országban : 1. Felmerül az ötlet olimpiarendezés 2. Nyilvánosság bevonásával érvek ellenérvek gazdasági számítások, nemzeti öntudattól az országimázsig és a létesítmények jövőbeni használatáig. 3. felmérése annak mi a lakosság véleménye a kérdésről 4. ha nyitott az út támogató a többség akkor pályázat. Ez az időrend.

Amíg ez nincs lejátszva egy fillért nem költünk el pályázatra stb mert nincs annyi lóvénk csak dobáljuk ki.

Gyakorlatilag az történt néhány politikus farokméregetése miatt elvertünk 20-30 mrd-ot a semmire.

Ez a fajta demokráciaértelmezés pedig ahogy ez zajlott és Paks is zajlott demokráciának a zsebre tétele , privatizálása. Sok sebből vérzik a demokrácia alapjáraton is mint fogalom nem kellene még privatizálni is. :)

Ez lett volna fontos vsz, ez a fajta megközelítés.

Amúgy az, hogy van ilyen kokszos szpartakiádunk vagy nincs nem hoz különösebben izgalomba . De ettől még tudtam volna támogatni ha a fentiek szerint erről meggyőznek . Ilyen egyszerű,érvelés , párbeszéd, stb. Kedves vezető mindent jól megfontolt , és úgy döntött, hogy ez nekünk egy főnyeremény, hát azt látom mekkora hatásfokkal . :)

Ha rendeztünk volna, pl egy ping-pong meccset szívesen megnéztem volna élőben, egy kínai és egy japán között mondjuk a döntőben, vagy két kínai között mit tudnak, tv-ben sokszor a labdát se látom hol cikázik. :)

Ezt akarta a Nolimpia me…

#789623 prospero Előzmény: #789620

Ezt akarta a Nolimpia meg akik aláírtak nekik..vonják vissza a pályázatot..erről szólt a kérdés a kampányuk meg arról, hogy leírtak papírra egy írtó nagy számot, hogy ennyibe fog kerülni vagy többe...megkapták amit akartak....még se felhőtlen az öröm...:-)!

Itt is ment a purparle, hogy az egész csak a lopás miatt van stb. Hát megakadályoztátok, hogy ellopják az olimpiát. Ez se eredmény? Más szempontból meg az ellenzék lopta el.

Akinek nem tetszik a döntés kampányoljon az olimpia mellett, gyűjtsön aláírást, hogy legyen népszavazás arról, hogy NE vonják vissza a pályázatot...legyen olimpia. :-)! Szabad a pálya! :-)!

Vagy szavazzon másra 18-ban, büntesse Orbánt mert "gyáva", szavazzon Vonára, ő is remekül csinálta az alkotmánymódosítás bojkottját, már akkor is mondtam, hogy Vona ezt benézte nagyon. Ahogy a momentum is szerintem. Ugyanaz Pepitában.

Spade: máris nosztalgia - ez jó! :-)!

Ja, hog yők tudomásul ve…

#789621 Csusza Előzmény: #789597

Ja, hog yők tudomásul veszik, hogy mi kell a zembereknek és az alapján döntenek? Ez édes! :-DDDDDDDDDDDDDDDD

Erről írtam ez előbb, látod? ;-)

"Én maximálisan elégedet…

#789620 Csusza Előzmény: #789596

"Én maximálisan elégedett vagyok."

Mondjuk nem vagyok meglepve. De gondolkodó ember nem örül ennek, főleg, hogy így lett, ami lett.

Bocs, nem bántásból írom, de te sajnos nem látsz tisztán, elvakult viktoriánus vagy, ezt nem bántásból írom, ez csak a tény.

Picit azért reméltem, hogy nem ezt válaszolod, de csodák nincsenek... :-)

Na de ennyire buták??? T…

#789619 Csusza Előzmény: #789595

Na de ennyire buták??? Több évtizedes politikusi tapasztalattal? Egyszerűen nem hiszem!

ezek..ezek ilyenek

#789611 Ibiza

„A normális emberek büszkék a díjra, és én büszke magyar vagyok, annak ellenére, hogy néha nehéz büszkének lenni a magyarságomra. De ma este könnyű" – fogalmazott öt éve a romagyilkosságok hátterét feszegető Csak a szél rendezője, Fliegauf Bence, röviddel az után, hogy elnyerte a Zsűri Nagydíját a Berlini Filmfesztiválon.

Olvassunk bele a friss berlini győztes, Enyedi Ildikó mondataiba, amiket még Berlinben mondott a Deutschlandradio riporterének: „szívesen volnék büszke a hazámra, de már hosszú évek óta nem tudok az lenni, és ez fáj nekem.”

http://hvg.hu/kultura/20170222_enyedi_ildiko_fliea...

nem jók vagytok hanem szerencsés a témaválasztás :)

kis parasztok

#789609 Ibiza

követejjük vonnyák vissza az olipiátot

"A kormány gyáván megfutamodott" - reagált a Momentum Mozgalom "

tiszta óvóda..akkor nem kell nagyoncsodálkozni a zorbán nem törexik semmilyen konszenzusra ezekkel a taknyokkal..

túlnyerte magát akis gyökér..de még harcolni akar.. nevetséges.

Máris nosztalgia, milyen szép is lett volna az Olimpia:-)

#789605 Ibiza Előzmény: #789603

de, már rég rendbe kellett volna tenni az államigazgatást.. elmaradásban van a nyugdijnyilvántartás.. most lehetne optimalizálni az államapparátust..most felszivná őket a versenyszféra..

Most jók a számok mármint a gazdasági számok..

DE! mitől jók? a multiktól? A csókos gázszereőktől? Lehetne arra gondolni ezek lesznek az egyirányba állitható húzóerő.. de ezek a mókusok piaci körülmények között hullák..

Most csökkentették a bérköltségeket...de nem csökkentek.. mert a megemelt bér teljes költsége több mint a "csökkentés"..

Közben lefaragják a bevételeket..drasztikusan.. kkv 10-ről 9 a multi 19ről 9% tsg-i adó.. húsáfák..lecsökkent..árak visszakúsznak.. benyelik kereskedők..

És még a többit is szórják mint állat..vegyél paraszt hűtőt..kazánt.mosógépet..ajtót-ablakot.. vegyééé lakásot..amik pont a támogatás mértékével ment fel..a spekulánsokhoz kerül a zs..tudom benne vannak elvtársak....most szállnak ki ingatlanokból.

A spekuláns pénzek nem fogna a gazdaságba konvertálódnak.. a haveri kutyák amikor már nem nyalhatják a sót elmennek.. fr. riviérán.. svájci kantonokban.. hajókon lehet majd megtalálni őket.. amelyik befektet az veszit..mertpiaci körülmények között senkik.. elmegy a pénze kijáróember lesz belőle..160ezer ft-os órabérért..majd 90e-ér..és a végén 1500 számla nélkül.

Ha költök olyan pénz kell ami jövedelmet termel.. befektetés..van egy terv..van iránya.. ez a nem pacsa..

re

#789604 prospero Előzmény: #789599

Az is nyerő. A sok nyerő közül a visszavonás lett a befutó. De hány pártot építsen fel / erősítsen meg Orbán még a Fideszen kívül különböző népszavazásokkal? :-)!

Tegyük fel, hogy azt mondja legyen népszavazás. Ezzel a momentumot kezdi el építeni. Momentum megerősödik, de ha nem sikerül elcsábítania fidesz szavazókat, akkor az ellenzék tortájából falatozik vagy éppen összerántja az ellenzéket. Orbánnak kell ezt is megoldani, hogy legyen összekovácsolt ellenzéke?

Megjegyzem ibiza volt egyedül itt a fórumon szinte aki olimpiapárti. Ő szomorkodhat. Többiek meg kárörvendezve figyelték, hogy na most megfingatják Orbánt reményeik szerint. Ők örüljenek, hogy nem lesz Olimpia, és a Fidesz jól döntött.

Én nem tudom függetleníteni magam attól, hogy ki van kormányon. Az ellenzékben ilyen ügyben egyáltalán nem bízom. Nyilván akik aláírták az ívet, azok meg Orbánban nem bíznak. Tőzsdenyúl mondta a bizalom szót ezzel kapcsolatban.Ilyen is van, hogy egyetértek vele. Ezért tartom értelmetlennek a vitatkozást meg a népszavazást olimpiáról/paksról egyebekről. Bármilyen garanciát is kínálna a fidesz kormány hogy nem fogja túllépni a költségeket, vagy lehet profitálni az országnak belőle a bizalom döntené el, hogy ki mit választ. Van 5% elvakult aki azért szavazna ellene mert Gyurcsányban bízik és ő azt mondja ellene kell szavaznj, 10% meg azért mert az mszpben és azt mondja, hogy nemzethalál. Kétfarkú kutya nem akar görög romokat. Lélegeztetőgép, oktatás, eü. Soroljam? :-)!

Miközben nagyobb Gdpből ezekre is több juthatott volna. Nem kellett az embereknek, nem bíztak benne. Tudomásul kell venni, tovább kell lépni.

#789603 Spade Előzmény: #789600

A 14-20-as EU támogatás kb 2022-re fut ki. 21-ben még dübörög ahogy 15-ben is a 07-14-es, úgyhogy ez alapján nem kell semmit kitalálniuk a gazdaságra. Az majd csak 22 végére fékezhet be, de a választás tavasszal lesz

orbán ha kell elmegy a f…

#789601 Ibiza

orbán ha kell elmegy a falig.. Én is kiirnám a népszavazást..nem tudjuk mennyien támogatják.. kiirnám minél későbbre.. addigra előjönnék fontos és pontos számokkal (amit már rég kellett volna csinálni)

Sztem egy ilyen népszavazás nem égő..ha elveszitik is.. azt mondják az emberek döntöttek..nem akarják.. tudomásul veszik..

A veszélye abban van..utána jönne paks.. ami már szakmai kérdés a részleteket kevesen ismerik..még az elérhető infókat is lusták átnyálazni.. oroszok úgy hiteleznek 4-5% kamattal, hogy 23évig -ha jól rémlik- nem kell törleszteni.. még hasonlót sem sikerült beszerezni..ráadásul orbán csak 80%-ot akar finansziroztatni orosszal.. putyin be is kavart ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón..

#789600 TrendMan

Sok szempontból a bögyömben van a Fidesz és Orbán, de azt nem lehet mondani, hogy időnként - mióta bebetonozták a hatalmukat - ne hoznának racionális döntést.

Szerintem az igazán izgalmas kérdés most az, hogy mi lesz a B terv a következő - 2022-es választásokra?

2020-ban megváltozik az EU támogatások rendszere, oda lesz az aranytojást tojó tyúkocska.

Mi jön majd ez után:

Mivel tervezik elfedni a magyar gazdaság alapvető gyengeségeit?

re

#789599 Spade Előzmény: #789596

Sztem ov-nek az lenne a nyerő h elengedné a népszavazást és lenne egy 10-20%-os részvétel a szavazáson, amit az úszó vb alatt tartanának meg, nyáron uborkaszezonban, 3 katinka arany után. Elsöprő siker lenne és nem is vádolhatnák azzal h lefossa a bokáját egy népszavazástól