Na és? Kit érdekel? Az lett a döntés, amit mértek az embereknél preferenciának. 1 évig ment a tesztüzem, nem tetszett, tudomásul vették.
Vagy már ez is baj? :-)!
Na és? Kit érdekel? Az lett a döntés, amit mértek az embereknél preferenciának. 1 évig ment a tesztüzem, nem tetszett, tudomásul vették.
Vagy már ez is baj? :-)!
Én maximálisan elégedett vagyok.
Orbán megint csak nyerőt tud lépni. Az ellenzék meg balfék.
Jöhet paksi beruházás megtámadása. :-)!
Akárcsak a vasárnapi zárvatartás esetén, most is lefosták jó előre a bokájukat egy népszavazástól.
nem az volt a kérdés, hogy legyen-e népszavazás, hanem az, hogy akarja-e, hogy a pályázat visszavonásra kerüljön.
Nem mindegy.
Mivel a pályázat visszavonásra került a kérdés szerint, ezért a népszavazás erről a kérdésről okafogyottá vált, ezt pedig bíróságnak kell kimondani, hogy így van-e.
Ha a bíróság szerint nem okafogyott, akkor ki kell írni a népszavazást ha megvan a szükséges számú aláírás.
Tanulság egy momentumra: tudni kellene nyerő kérdést fogalmazni, egy elvileg nyerő helyzetben...
Kabaré ez az ellenzék, de komolyan.
Mert akkor lehet, hogy ezentúl be kell vezetni a kontraindikatív kormányzás intézményét:
Olyan esetekben, amikor kérdéses egy egy szándék keresztülvitele, akkor olyan rendeleket kell hoznia a kormánynak, amivel nem ért egyet- ezt nyilván megszavazza majd az ellenzék- majd utána nincs más hátra, mint 100.000 szavazat összegyűjtése arról, hogy legyen a kérdésről népszavazás és ezután a kormány egyszerűen bejelentené, hogy :"ja, ha ez nem tetszik, akkor legyen az ellentétes verzió (amit eredetileg akar a kormány".
Meg. Ha okofogyottá válik a népszavazás, akkor szerintem igen. Meg ki a tkm megy el népszavazni egy lefutott kérdésben? Senki. Azt meg lehet lobogtatni, hogy lám, a zemberek mégis akartak volna olimpiát.
Egy országot vesznek teljesen hülyére. Mindkét oldalon.
Miért, te elégedett vagy ezzel így? Ennyi, megpróbáltátok, oszt kész?
Ennél azért kicsit -ha nem is sokkal- több eszetek lehetett volna. Elébe kellett volna menni a dolgoknak, beelőzni a "civileket", nem most lesni, hogy mi a fax is van!
Most meg szó nélkül lefeküdtök, feladjátok, csak hogy elkerüljetek egy népszavazást. Mert a szavazatok mindenek előtt. Bravó! Vasárnapi zárvatartás 2.0...
jogtechnikai kérdés:
Ha 266e ember azt követelte, hogy népszavazás legyen az olimpiáról, akkor megteheti-e egy kormány, hogy nem ír ki népszavazást?
Akinek nemtetszik kezdheti az aláírásgyüjtést az olimpiáért. :-)!
Momentum mozgalom/párt vagymi előnyben! :-)!
http://www.origo.hu/itthon/20170222-visszalepunk-a...
Elmehet mindkét oldal a p.csába, az egyik sunyi, a másik ostoba...
na azért a 230 000 milliárd HUF mint amiről az a cikk szólt még messze van, persze jó uton haladnak. Mindenestre alábecsültem a lehetőségeket :)
Ez persze nem lehet akadálya annak h bebüntessék a szoci-libsi-faszom-kat a nihilizmusukért és a csak trollkodásukért
"meglenne a fidesznek a 2/3 azt meg normális ember nem akarhatja"
Mi történt, osztottál- szoroztál, és már nem az jött ki végeredménynek, hogy 40 év alatt sem érik be a szocikat lopásban? :)
A fidesz helyében én engedném a népszavazást, illetve nem tennék semmit hadd menjen minden a maga útján ami a népszavazás kiírása lenne, és a kírás után azzal kéne kampánypányolnia h így feltenni a kérdést teljesen értelmetlen hiszen ha 10 forintba kerülne az olimpia akkor nyilván megéri rendezni de ha 10000 milliárdba akkor nyilván ne rendezzük. Ezért ő a nem elmenni szavazni opciót ajánlja hiszen értelmetlen kérdésre nem adható értelmes válasz. Sztem a részvétel 20% alatt maradna és totálisan beégnének a noolimpikosok meg a baloldal. Ezután nyilván elbukjuk a pályázatot és ezt meg fullra ráhúzni a momentumra meg a baloldalra. Egyetlen problámája van h 2018-ban sanszosan meglenne a fidesznek a 2/3 azt meg normális ember nem akarhatja
Hogyne tetszene! :-)!
Külön jó, hogy ez volt a szlogen! :-)!
Így aztán nem igazán lehet azzal a narratívával etetni, hogy az egész csak arról szólt, hogy népszavazás legyen. :-)! Ahogy erre Szalay Berzeviczy is rávilágított, "népszavazási kezdeményezéshez a támogatók nem csatlakoztak miután nolimpia lett a szlogen." Meg a kérdés: hogy vonják vissza a pályázatot."
Nem is kell lemosni, legjobb ha rájuk ég. :-)!
eléggé kevertek dolgokat.. nálatok a lojalitás azt jelenti kritikátlanul elfogadsz mindent..ezt várták el anno az mszmp-ben.. aki kritizál az bomlaszt.. aki nem velünk az ellenünk.. ez sok embernél belesült a génekbe
Eu-ban - függetlenül a zorbánodtól- két irány van.. Eu egyesült államok.. és az autonóm országok erős szövetsége.
mivel egy szerződés (nem diktátum) az egyenlő felek között, szabad akaratból köttetik. Ha már meg van kötve akkor be kell tartani, lásd schengeni határok védelme...vagy közös akarattal lehet megváltoztatni.. Azért van eunak parlamentje, hogy ott be lehet adni a javaslatokat ott meg lehet vitatni.. mivel a multik lefizetnek képviselőket..lobbiznak..ráadásul politikai és eszmerendszerek elvtelen alkukat kötnek..ezért nem az eu jobbitása a cél sajnos ebben az intézményben.. az eu törvényhozási felépitményének megváltoztatására vonatkozóan vannak megbeszélések...javaslatok...és persze ezeket ki lehet használni politikai célokra.
Mivel euban nem azonosak a fejlettségi szintek..nem azonosak a prioritások az adottságok.. ezért diktátum lenne és többeknek hátrányos az európai unió.
A jobbikon kívül - aki azóta már azt mondta nem mondta ha igen akkor nem úgy- nem hallottam olyat eu ellenes lenne a zorbán vagy a kormány.. ez roppant előnyös szövetség... a felzárkózók ingyen pénzt kapnak.. ennek nagy része a fejlettekhez visszamegy..technológia vagy műszaki vásárlások formájában..
és amikor y fityesz Brüsszel ellen kampányol???? az is szar????
elég békaperspektivád van..látom megviselt gyurcsótitok csúfos bukása.. a bibsibal szénné égése...
ezeknek más a gazdáik..nem vagyok biztos Mo-ért dobog a szívük.. de ki fog derülni.. ha valaki valami ellen kampányol az már szar.. valamiért lehet dolgozni..valami ellen nyomod akkor nyomi vagy.. nem volt egy tárgyilagos felvetésük sem.. legalább is sehol nem olvastam róla..