Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

jól pörög a portfolio to…

#788722 prospero Előzmény: #788718

jól pörög a portfolio topic, propagandista? :-)!

Az orosz tankok már itt voltak, kivonultak, majd mikor nyilvánvalóvá vált, hogy nyugatnak esze ágában sincs háborúzni a magyarokért visszajöttek.történelemből elégtelen. Leülhetsz. Ukrajna ugyanúgy járt mint a magyarok 56-ban, miután nyugat behűlyitett minket is/őket is reális lehetőségként feltüntetve, hogy kitart mellettünk. Utána meg cserbenhagyott mindkettőnket. Plusz annyi a "hangyányi " különbség, hogy Ukrajna teljesen megosztott volt oroszbarátság és Eu között, Oroszország már nem szovjetunió és diktatúra, nem volt katonai megszállás hanem bérelte Krímet Oroszország, és a megszállás elkerülése érdekében oroszország fizetett volna ukrajnának, ha nem közeledik euhoz + usahoz. Amit gazdasági politikai zsarolásnak hívsz. Helyette lett ami most van. Kiváló eu+usa diplomácia és helyzetfelismerés, miközben tudták, hogy ilyen helyzetben krím megszállása következik orosz részről. Te tudtad már 2004-től, ők ne tudták volna? Még súlyosabb eu+usa felelőssége, hogy ez így alakult. Nem számítottak rá. Aha.

olimpia2.

#788720 Turkoglu Előzmény: #788715

Takarékos olimpiát az elmúlt 1000 évben még nem rendeztek, most se fognak...

Én nem vagyok zsigerből Orbán ellenes sok mindennel egyet értek amit csinált, aztán egy jó csomóval meg nem...

Hiába látom a számokat mert a számok semmire sem jók, a vizes vb-nél láttam a számokat jó sokra mentünk vele, pont ki lehet számolni, hogy a tényleges végösszeg a tervezett háromszorosa lesz jó esetben mert még azért közel sem készült el minden.... Még a vezér álmodott egy medencét a duna partra a toronyugróknak a parlamenttel szembe... Az is nagyon hasznos dolog lesz majd a vb után, kíváncsian várom mi lesz majd belőle...

És igazad van politikai kérdés ez Orbánnak is ugyanúgy mert ha használná az agyát és értelmezné a számokat akkor látná, hogy értelmetlen az egész, de neki ez az álma, ahogy a felcsuti stadion is az volt meg a vasút hozzá és még sorolhatnám... Azok is nagyon hasznos dolgok csak évi 20-30 milliárdból üzemelteti... Szerinted mi lesz belőle amikor eltakarítják a palitika színteréről? Megmondom neked hasonló mint az akasztói stadion, mert piaci alapon működésképtelen pénznyelő... és ez csak egy példa mert 20-at simán fel tudnék még sorolni.

Ez az olimpiai is egy ekkora kis országnak aminek van éppen elég területe ahol fejlődnie kéne egy eltúlzott vágyálom ami majd tönkre vágja... Világ életembe sportoltam és tv-ben is csak sportot nézek, imádom a sportokat, de közben azt is látom, hogy van-e értelme valaminek vagy nincsen... Tőlem építsen sportcsarnokokat, tornatermeket, fejlesszen infrastruktúrát amennyire szükségünk van, de egy olimpia nem erről szól... Én igazából az ő józan eszébe nem bízok, de remélem a NOB józanul dönt majd...

jajakedves propagandista…

#788718 tozsdenyul Előzmény: #788717

jaja

kedves propagandista, kerdes, hogy 1956-ban jottek volna tankok, ha Magyarorszag tovabbra is egyutt akart volna menetelni az oroszokkal?

mit szolsz az orban beszedhez a mandinerrol?

Kérdés, hogy ha Ukrajnáb…

#788717 prospero Előzmény: #788683

Kérdés, hogy ha Ukrajnában oroszbarát kormány marad, akkor vajon oroszok megszállják-e Krímet? Szükségét érzik-e annak, ha Ukránok együtt menetelnek oroszokkal, hogy Krímet Oroszországhoz csatolják? Szerintem nem. Más kérdés, hogy készültek arra, hogy ukránokat be fogja hülyíteni nyugat, már 2004-ben, vagy 2009-ben.

olimpia2.

#788716 Ibiza Előzmény: #788714

lenyúlás mindig lesz..csak a mértéke nem mindegy.. lásd 4es metró.. anno mondtam a világban elfogadott a 10%.. örülnék ha csak ennyi lenne.. Pakssal kapcsolatban azért össze lehet vetni számokat.. megnézni ajánlatokat..azért egy ilyen beruházás közel katonai.. nem lehet minden részletet kiteregetni..

Azért az ellenzék kommunikciója..mindenben lopás van.. és csak azért épülnek dolgok mert lopni lehet.. ők az épitéssel már nem is fárasztották magukat..vittek amit láttak.

Ezt rád is mondhatja a szomszéd..egyik azt mondja azért jutsz előre mert lopsz.. a másik azt mondja csak azért dolgozol többet tudj lopni..

mindig a szándék a lényeg..mit mondasz és mit teszel.

olimpia2.

#788715 Ibiza Előzmény: #788712

akkor az a helyes kommunikációd..legyen..de lássuk a számokat...nem? ha azt mondod alapból..ne legyen..akkor senki nem rak neked össze számokat..terveket..minek..kidobott pénz..

Azért azt is lássuk.. ezek politikai kérdések..közel sem az ország érdekéről szólnak.. az aláirásgyüjtők nem azt mondják legyen..de lássuk a számokat.. egy újabb polarizálás..egy árokásás.

az orbán ellenesek reflexből aláirják..függetlenül attól hasznos vagy jó, vagy sem..mutathatnak akármilyen számokat nekik..nemmel fognak szavazni.

régebben a nagy olimpiák mentek..hatalmas megnyitók..most kulcsszó (hivószó) a takarékos..nem pazarló olimpia.. nem az enyészetnek épült tékozlás..

olimpia2.

#788714 KawaBazsy Előzmény: #788712

Az egész csak a lopásról szól, ahogy Paks2 is. Nem a fejlesztés ellen vannak a népek, hanem a lenyúlás ellen.

olimpia2.

#788712 Turkoglu Előzmény: #788703

Na pont ez az , amíg nem látok terveket meg költségeket addig ne legyen, én meg azzal értek egyet. De még ha látsz is ilyesmit az se jelent sz@r-t se. A vizes VB-t is 17 milliárdra tervezték és most jár 57-nél de az még nem a vége...

Egy olimpiánál meg ennek az 1000 szerese lesz az eltérés a tervekhez képest. Benyomják itt a maszlagot, hogy ezt meg azt fejlesztik... meg lehet nézni az összes fejlesztésük piaci alapon kevesebb mint a feléből kijön... Az olimpia nyereséges részét úgyis privatizálnák majd, a veszteségek meg államosítva lesznek.

Fejleszteni lehet a várost, olimpia nélkül is ésszel a szükségletek szerint...

értem, barátokkal egy as…

#788710 tozsdenyul Előzmény: #788698

értem, barátokkal egy asztalhoz ül, de azért van az a pont, ahol néha feláll? :)

Magyarország vagyoni helyzete

#788707 Ibiza Előzmény: #788704

magyarul fogalmuk sincs.. azt sem tudjuk mennyi az állami vagyon..

Magyarország vagyoni helyzete

#788706 Koffein Előzmény: #788704

mit szóljon a kis ember, amikor a magyar milliárdosok is szegényebbek, mint a környező országokbeli milliárdosok :D

olimpia2.

#788703 Ibiza Előzmény: #788700

Azt gondolom meglévő és fejlesztendő infrastruktúrán..vagy olyan területet bevonása ami jelen állapotában meddő.. kihasználatlan..(lásd Angolok)

A meglévő infrastruktúráink pl a stadionok..a kiváló vasúti fejlesztés.. Bp- Bécs irány.. az épülő vizes vb-s hely..

A fejlesztetlen terület a csepel sziget északi része.. a "magyar szilícium völgy" a zsámbék medencében..

félkész részek pl a máig üresen álló Tudományos park Bicske környékén tán.. Mezőkövesden van kiváló repülőtér..a gaz veri..(mondjuk mert komcsik utolsó leheletükkel eladták 1ft-ért 99évre a használatát haveri kutyának) focipálya.. építenek szállodát.. de van is ott a fürdőnél..

korábban is ugattam kell országos és regionális fejlesztési terv..ezeket kell olimpia tervezésnél összerakni..szinergiákat feltárni.. ha ezekkel az előrehozott fejlesztésekkel az olimpiával kapcsolatos költségek nagyobb részét (én minimum 80%-ot fogadnék el) sikerül kihozni akkor bingó..

sokkal több dolog van.. ezeket lehet összerendezni..

De milyen már az..sem terveket nem látnak, sem költségeket.. de NE LEGYEN!! nekem ez ovi.. szaros kis politikai f@szkodás..sajnos MAGYARORSZÁG ellen van.. ezek ilyenek..

olimpia.

#788700 Ibiza Előzmény: #788699

szerintem kell.. ha valaki odajön hozzám.. és úgy kezd egy mondatot legyen itt.. már mondom is..legyen.. feltételezem nem valami baromságot akar hanem valami pozitiv dolgot a köz vagy a kisebb közösség érdekében..

a dolog úgy kezdődik felmerül a gondolat..legyen? a válasz legyen..utána jön az agymenés..sziporkák..ötletroham.. játszunk a gondolattal..ezzel kelsz ezzel fexel.. kezd kikristályosodni..

utána kezded összerakni egy formába..de még mindig az ideálisat..a legjobbat..

A következő lépés a gazdasági része.. mennyi pénzed van mennyit lehet bevonzani.. mozgósítani..

Kialakul egy laza terv.. költségbecsléshez jöhetnek ajánlatok.. szándéknyilatkozatok.. előszerződések..

Ezt követi a mérnöki munka..pontos kidolgozás..a-b-c verzió.. itt van a döntési pont.. toljuk vagy sem..

Én így dolgozom..sok projekten minden fázisban dolgoztam már..kb hasonlóan mennek a dolgok a nagy cégeknél.

:) látszik..ideológiail…

#788699 Ibiza Előzmény: #788698

:) látszik..ideológiailag képzetlen vagy mint Virág et.

:) nem tudtad? israelbarátság és a nihilliberalizmus az ajánlott.. minden nemzeti érték gondolkodás azonnal támadandó.. ezért nem kell nekik világkiállitás..olimpia.. persze megy a demagógia "mennyi lélegeztetőgépet..mennyi gyerek lakhatna jól.." persze az orczi úti 8mrd-os 11843. zsidó emlékhely vagy minek csúfolt förmedvény ami milliárdokba kerül évente..és évek óta nincs megnyitva..arra szükség van..(csak megjegyzem erre a területre - Józsefvárosi pályaudvar és MÁV terület- tervezték az új vidámparkot és szabadidő parkot.) ezzel kapcsolatban nem hallasz ilyeneket..ettől bűzlik az egész..

tény kiállitást lehet jól és rosszul is csinálni..elvileg fókuszálni, előrehozni lehet fejlesztéseket amit amúgy is el kell végezni.. ezt nem nagy dolog összerakni..segitek ha nem megy..

néha leszáll közénk Jézus és kinyilatkoztat... így van és kész.... semmi szubjektum..semmi kétség..igaz vagy mégsem? így van a többi az bullshit..mindenki hüje csak ő a helikopter.. mint tudjuk csak lmp a helyes válasz.. minden más fasiszta propaganda..ha másként gondolkodsz akkor beszoptad ezt a csúnya propagandát.. régen a liberalizmus az elfogadás a mások személyének és véleményének az elfogadása volt.. ma már eszköz.. ők a nihillibsik..