A kormány kivezeti március végével a letelepedési kötvényt. Spade, csusza vélemény?
A kormány kivezeti március végével a letelepedési kötvényt. Spade, csusza vélemény?
ugyanaz mint cukrászda - volt már ilyen, megoldották.
ennek fényében http://hvg.hu/gazdasag/
étterembe kaja kikér, majd azt mondod, hogy csak a felét tudtad megenni, akkor az egyik felét 18%al, a másikat 27el számolják? :D
gyorséttermek hogy fognak számolni 18% ha helyben, 27% ha elvitelre kéred? mi van akkor, ha a rafkós magyar elvitelre kéri, majd kisétál az ajtón? biztiőr lesz minden ajtónál? számla csekkol, ha 18% akkor finoman megszólít, előttem betolod a bucit, oszt mehetsz a dolgodra, addig itt állsz és tolod a bucit, értve vagyok? :-DD
tetszik nem a csövesek zöme antiszociális.. nem akar társadalomban élni.. nem akar dolgozni.. családja is kiutálja őket.. és még ehhez jön valamilyen függőség.. főleg alkeszok.. utána betegek lesznek..nem kezeltetik magukat...
vannak olyanok akiknek van lakásuk..de tavasztól őszig az utcán élnek..
6-7-8 kerben ismerek jópárat.. vannak olyanok akikkel nem lehet kommunikálni.. növényi szinten van a vegetációjuk.. oda csinálnak ahol épp rájuk jön.. legyen ez teli buszmegálló..iskola..mindegy nekik.. ezek nem is kéregetnek tudják hol vannak menhelyek templomok ahol osztogatnak valamit..a többieket zsarolják..verekednek..1flakon bor a napi adagjuk..
Van amelyik egész nap olvas.. valamikor tanár volt.. kérdeztem család, mondja sok hibát vétett ..már nem lehet visszacsinálni..
Fiatalabb erősebb sráctól kérdezem "góré van egy kilód? " a szövege.. nem érné meg pár órát alkalmiban dolgozni.. mondja ő nem dolgozik.. nem akar.. nem fogja a pénzt hajtani.. néha nincs cipője..mondom mi? mondja ellopták éjjel..
Vannak akiktől elcsalták vidéken a házát.. kisemmizték.. nem egy van akit a fia egyszerűen kiver a házából.. kell neki..egy darabig a nyugdíját is felveszi... ilyen ösztönlény formában nőttek fel.. mint indiában..anyós már semmire nem jó akkor elviszi a vő messzire..eltöri a lábát és jól megveri.. nehogy visszamenjen.. a lánya sem védi meg.
Volt anno egy világutazó..néztem a sorozatát.. india afganisztán.. csodálatos tájak.. paradicsomi hangulat..jönnek szemben lovakkal a nomád vándorok..csodálatos kép..terelik állatokat...viszik a sátraikat...szép ruhák..gyorsan mennek.. mondja srác micsoda idealista kép.. mennek 2 órát..találkoznak egy gyalogos nővel.. kérdezi a nő nem látták a családját? mondták kb
2 órája.. öregasszony meg megy utánuk.. akkor esett le a
srácnak..direkt elhagyták.. megoldja az éjszaka.. ő is otthagyta.. az
élet kemény rendje..
Érdekes kérdés. lehetek e független a társadalomtól.. miért nem engedik.. mindenre adót vet ki az állam.. mostanában olvastam már be kell jelenteni a kutakat (gondolom majd adózni kell utána) és még az esővizet sem lehet majd összegyűjteni..(usa több államában sem) A szemétben lomizásban sem kotorászhatsz elvileg mert ahogy kirakták már azé a cégé aki elszállítja majd.. ez mi?
De az is igaz, ha valaki önálló akkor ne a társadalomra rója ki ennek a költségeit.. ha nem adózik nem vállal kötelezettségeket.
Érdekes kérdéskör.. nekem is fura nem tudok visszavonulni sehova..mert a legtöbb földterület valakié..aki adót szed be..
meg is mondják..saját maguk miatt nem mennek be.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brutalis_hianys...
907,6 milliárdot elb*sztak egy hónap alatt ahelyett, hogy végre annyit költene az állam, ami bejön és ha plusz van, azt egy az egyben államadósság csökkentésre használnák (hogy nominálisan is csökkenjen, mert az bizony nem csökken, bármennyire is szeretik hangoztatni, hogy csökken az államadósság).
Így soha nem fog kikerülni az állam az adósságból.
Ráadásul most szó szerint történelmi lehetőség lenne gatyába rázni mindent, pl. le lehetne építeni a giga méretű közszférát, felszívná őket a piac. De nem. Már 2018-ra készülnek, ezért inkább nem történik semmi. Lázár nyilatkozta nemrég, hogy az egészségügy rendbetételére már nincs idő. Akkor 6 évig mi a francot csináltak???
Eközben "Mészáros és Orbán nemzeti stadionnal és milliárdokkal támogatja a horvát futballt".
Ki adott erre felhatalmazást???
Milyen alapon szórják el külföldre az adófizetők pénzét???
Lassan belátom, hogy tényleg az kell, amit a héten már Puzsér is leírt a héten egy Vonás cikkben.
http://mno.hu/cinkosakinema/szavazatmaximalizalobb...
"Azt hiszem, hogy a következő lépés egy taktikai szövetség megkötése. Nem a közös kormányzás és a közös konc reményében, hanem hogy a megnyert választás után a parlamenti többség egy arányos választási rendszert hozzon létre egyszázalékos bejutási küszöbbel, továbbá hogy elmozdítsa a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, aminek nyomán azonnal elkezdődhet a korrupció elleni kíméletlen harc. Ezt követően az Országgyűlés feloszlatja magát, s az új feltételekkel megtartott választás után – amikor a 40 százalékos támogatottságú pártnak 40 százaléknyi képviselője, nem pedig kétharmada lesz – a Parlament falai közt a pártoknak kompromisszumokat kell találniuk. A politikusoknak ugyanis ez a feladatuk: kompromisszumokat kötni. Nem marketingstratégiák és választói célcsoportok, hanem társadalmi víziók és politikai programok között."
Nem véletlenül lehet immár ő is a habonyféregmédia ellensége.
állitólag ő volt ságvári..32 neve volt....3 néven volt a körözési listákon..melyik halt meg?
úgy látszik megütötte a habony média ingerküszöbét... valószínűleg ekkora dicséretre ő sem számított :))
Indul a karaktergyilkoló gépezet.
https://www.facebook.com/Robert.Puzser/photos/a.36...
Erre is biztos k*va nagy igény van, mint a kihasználatlan felcsúti hobby vasútra.
http://444.hu/2016/12/31/villamos-epul-szeged-es-h...
Remélem, lesz közvetlen repülőjárat is majd Hódmezővásárhely és Felcsút között, ha az (ügynök?) KISZ titkár utazna egyet megmondani, hogy ki is a Jani.
Hamarosan Horn foknál izgalmas időjárás mellett, nagy taktikázás megy. Kár, hogy az élboly jobb technikával megy , de azért így is 8. hely nagyon szép szerintem.
Már azt hittem, hogy tényleg van valami komoly dolog a tarsolyodban. Virtuális GDP-t osszunk szét kormányok között, amit az egyik nem termelt meg azt emeljük, a másiktól meg vegyük el amit megtermelt? Benne vagyok, bár megenni, így-is úgy is - csak akkor lehet amikor megtermelték. :-)!
Mondod vegyük figyelembe a világgazdasági konjuktúrát, mert a magyar kormány teljesítménye olyan kicsi az ország GDP előállítása tekintetében, hogy azt befolyásolni nem tudja. Tehát a szocik gazdasági teljesítményéhez hozzá kell adni a válság miatti gazdasági visszaesést, a Fidesztől meg el kell venni, mert gazdasági konjuktúra van a világban.
Akkor van egy kérdésem: A 2002-2008 között nem volt gazdasági konjuktúra a világban? De bizony az volt. Akkor a szocik akkori teljesítményéből mennyit kell levenni?
Mondok példákat:
GDP 2000: GDP 2001: GDP 2002 GDP 2003
Lengyel: +4,6% +1,2% +2,0% +3,6%
Magyar: +4,2% +3,8% +4,2% +3,8%
Szlovák: +1,2% +3,3% +4,0% +5,4%
Ebben az időszakban magyar államadósság szintje 53%-ról indul, lengyeleknél, szlovákoknál jóval alacsonyabb. Gazdasági növekedésben 2000-2001-ben szépen együtt mozog a három ország. 2003-tól fogva a szlovák GDP, 2006-tól a lengyel GDP is átlag 2-3% ponttal haladja meg a magyart ugyanabban a konjuktúrában. 2006-ban a szlovák GDP 4,7% ponttal erősebb minta a magyar, 2007-ben több mint 10%ponttal, 2008-ban 5% ponttal. Nem értem a különbség okát. Ugyanaz a világgazdasági konjuktúra, ugyanaz a kockázati étvágy a tőkepiacokon. CDS felárban valószínűleg már ekkor 2-3% ponttal magasabb kockázati felárat fizettünk az állampapírokért, mint a a lengyelek vagy szlovákok a növekvő kontrollálatlan államháztartási hiány és növekvő államadósság miatt.
GDP 2005: GDP 2006: GDP 2007 GDP 2008
Lengyel: +3,5% +6,2% +7,2% +3,9%
Magyar: +4,4% +3,8% +0,4% +0,8%
Szlovák: +6,4% +8,5% +10,8% +5,7%
GDP 2010 GDP2011 GDP2013 GDP2014 GDP2015
Lengyel: +3,7% +5,0% +1,3% +3,3% +3,6%
Magyar: +0,7% +1,8% +1,9% +3,7% +2,9%
Szlovák: +5,1% +2,8% +1,4% +2,5% +3,6%
Ami az utolsó idősorból kiderül, devizahiteles történet rendezése óta, külső sérülékenység csökkenése miatt, költségvetési kiigazítást követően 2013-2015 között ismét együtt mozog a három ország GDP volumene nagyjából. Ugyanaz a világgazdasági konjuktúra, ugyanaz a kockázati étvágy a finanszírozásban.
Szóval ezek után nem értem, miért is kellene 6-7% gdp teljesítményt hozzáadni a szocik 2002-2010-es teljesítményéhez, mikor egyértelmű, hogy a böszmeség miatt évi 3-5%-kal teljesített gyengébben az ország. A fidesztől meg elvenni világgazdasági konjuktúrára hivatkozva, meg kockázati étvágy csökkenésre hivatkozva, miközben hasonlóan teljesített Magyarország a hozzánk hasonló csoportba sorolt országokkal.
Meghalt Klapka György http://index.hu/belfold/2017/01/04/meghalt_klapka_...