Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Alakul ez

#786882 banyaiz Előzmény: #786848

Szerintem egy járulékcsökkentésként felfogható , hogy egy része mnyp-be ment. Mintha történt volna egy járulékcsökkentés annyi különbséggel, hogy ezt az összeget nyugdíjkorhatár elérésekor lehet felvenni. Addig kötelező befektetni nyugdíjcélú megtakarításként.

Előnye , és célja ne csak az állami nyugdíjlábon álljon jövőbeni nyugdíj. Megosztani a kockázatot, azzal a lehetőséggel, hogy jó nyugdíjpénztári gazdálkodás + jó tagi spekuláció esetén ez a töredék járulék önmagában ad egy olyan nyugdíjat, hogy a néptömegek nem halnak éhen nyugdíjasként. Mint egy alap jövedelem koncepció csak egy alap nyugdíjként mint cél.

Ez a matek benne vsz. Pontosabban volt mert szétverték :) Elég sajátos módon eljárva, megzsarolva az állami nyugdíj elvesztésével.

Alakul ez

#786860 picirigo Előzmény: #786848

Bár én nagyon bírlak, de csak a második résszel tudok egyetérteni...az eleje egy nettó marhaság! Kár is ezen vitatkozni, mert mindenki másképp látja...én maradtam, természetesen totál más a véleményem az egészről.

Csak annyit várok el a társadalomtól (soha egy fillért nem fizetett nyugdíjasok-20 év munkaviszony utáni "rendvédelmisek") mint amennyit én adtam neki! Maximálisan támogatom a rászorultsági szolidaritás alapján működő társadalombiztosítási rendszert (aki tényleg rászorult és mindent megtett)de azért van ebben az országban pár millió, aki úgy járul az urnához, hogy semmit nem tett bele!

Egyébként ennek az egész beszántásnak akkor lett volna értelme, ha következőt csinálják: Mindenkitől egy tollvonással elveszik, még a reálhozamot is, majd azonnal az egészet államadósság csökkentésre használják!

Alakul ez

#786848 matgab Előzmény: #786767

persze, a legjobban az jár, aki átlag feletti jövedelemmel maradna MNYP tag. A többiek meg fizetgessék vissza az államadósságot illetve fizessék az MNYP-k által lejegyzett államkötvények kamatait is... Aztán ha ne adj isten a történelem ismételné önmagát (mert ugye itt Mo-n még nem nagyon kellett MNYP-nek valaha is nyugdíjat fizetnie, mert mindig csődbe mentek előtte), akkor meg majd jöjjön a társadalom még aktív rétege, aki az állami nyugdíjrendszer mellett még fizesse a csődbe ment mnyp tagok nyugdíját is... Mindezt úgy, hogy a MNYP-k részére az állam behajtatja adók módjára a tagdíjakat és utána az MNYP-k aktív portfoliókezelés helyett simán vesznek egy köteg állampapírt, amivel még jól meg is emelik statisztikailag az állam eladósodottságát, ami miatt a hitelezők csak még magasabb kamaton adnának hitelt...

Ez így hiper igazságos lett volna.

Én azt mondom,hogy egyetértek egy alap állami nyugdíj járulékkal , amit mindenkinek be kell fizetni és egy maximalizált nyugdíj kifizetési plafonnal. Aki olyan jólkeresett, hogy havi több százezer nyugdíjat kap, az életében elve valszeg félre tudott tenni, az ne várja el a társadalomtól a további extra életszínvonalának fenntartását élete végéig. Ha meg okos volt, akkor fizetett önkéntes nyugdíj járulékot, abból is jön a pénz.

Alakul ez

#786809 banyaiz Előzmény: #786785

Akkor várom majd a tapasztalataidat, hogy mi is a játék a konkrét kifizetéseknél. Ez így még érdekesebb ha már nyugdíj előtt állsz .

Nekem önkéntesnél jár le 2020-ban a 20 évem, és elvileg adómentesen hozzáférnék , ha nem tolják ki megint a határidőt 10 évvel. :)

Alakul ez

#786785 Papus_stock Előzmény: #786767
Az már régóta egyértelmű, hogy a maradók jártak jobban. A kamu infláció miatt (is) a reálhozam szépen növöget. Tőlem mehet az önkéntesbe, előre gondolkoztam, idén lejár. Elérem a régi nyugdíj korhatárt, legfeljebb abba hagyom a melót. Lehet járadék is de akkor még 5 évet várnom kell.Ebben az esetben viszont a biztonság kedvéért ráhagyom az unokámra, jól fog jönni neki. Számolgattam várható járadékot kicsit, közel lesz a hat számjegyhez havonta.

Alakul ez

#786767 banyaiz Előzmény: #786757

Másik része a sztorinak ha a maradók járnak jobban akkor az igen kínos politikailag. Ezért is akarnak kiéheztetni. :) Ezért se várható, hogy egy lépést is tegyenek az ügy rendezésére.

De hát örökké nem lesznek kormányon és azért remélem ha egy másik garnitúra odakerül ezt az ügyet rendezik. Mert ilyet csinálni nyugdíjcélú pénzekkel, ilyen összevisszaságot, bizonytalanságot, világ szégyene vsz.

Alakul ez

#786766 banyaiz Előzmény: #786757

Kevesen vagyunk, és a tengernyi sok ésszel rendelkező állami vezetőinktől sokat nem várhatunk mnyp ügyben.

Logikus az lenne ha módosítanák a jogszabályt újra mehessen a járulék egy része mnyp-be, ha már a taglétszámot sikerült szétverniük.

Így is megoldható vsz a dolog csak bűvészmutatványok kellenek majd végig mert egyre több olyan tag lesz aki már nyugdíjra jogosult. De azért az utolsó töltényig ki kell tartani. :) Rosszabbul nem járunk vsz mintha visszaadtuk volna az államnak, már kiszórták volna belőle az unorotodox para alján a papírokat , Mi meg itt szépen hízlaljuk a jószágot. Az más kérdés, hogy a végén ebből látunk is valamit, vagy sem.

Előbb utóbb csak jön egy olyan kormány ami rendezi ezt a kérdést.

Nekem az is elfogadható megoldás lenne, ha azt mondanák egy összegben odaadják és mnyp vége, adómentesen kérném még annyi kívánságom van. Ja meg még egy bocsánatkérés, hogy Keresztapának képzelte magát az állam vezetője és az állami nyugdíj elvesztésével akart paráztatni. Ezek így együtt vannak egy csomagban nekem elfogadható megoldás , aláírom.

Ez egy elegáns megoldás lenne . Forradalmároktól ilyesmit nem várnék. Híján vannak az ilyen képességeknek. :)

70%

#720751 Grizzly Géza

A HORIZONT Magánnyugdíjpénztár sajtóközleménye:

"A tagok magánnyugdíjpénztári rendszer iránti elkötelezettsége felülmúlt minden várakozást. A PRÉMIUM Pénztárcsoporthoz tartozó HORIZONT Magánnnyugdíjpénztár elsőként teljesítette a magánnyugdíjpénztárak esetén kötelezővé tett 70%-os tagdíjbefizetői arányt."

Re: nincs cím

#715649 Grizzly Géza Előzmény: #715366

Mivel te már "döntöttél" arról, hogy visszalépsz az államiba, így nem logikus.

Én még nem döntöttem így és nem is fogok. Matematikailag helyes amit írsz, jogilag nem.

Természetesen jogi csűrcsavarokkal kicsavarhatják a kezemből, de akkor Strasbourgig megyünk kártalanításért. Kíváncsi leszek milyen tervezetet nyújt be végül a fityisz.

#715531 prospero Előzmény: #715521

Valahogy nem látom a külpolitikai sikerének örülő tapsikolós EU-t, hogy az oroszok lefújták a Déli Áramlatot az ellenállásuknak köszönhetően, sőt az EU szorgalmazza a tárgyalások folytatását a vezeték megépítéséről. Röhej!

Akinek ilyen szövetségese van, mint USA, annak nem kell ellenség! Jó tudom, hogy ezt Gyurcsányra szoktam mondani, de USA-ra is áll.

Paks 2 viszont még él, addig amíg az EU-USA nem buktatja meg a kormányt.

MOL is pozícióban van Horvátországban, ahova USA akarja szállítani a cseppfolyós földgázt tankereken - kellene nekik nagyon az EU piac - csakhát a tankeres szállítás nem versenyképes a vezetékes szállítással most még. Félek, hogy MOL-t arra kényszerítik, hogy adja el az INÁt egy amerikai vállalatnak - USA segédlettel, hogy a kereskedelmi haszon ott csapódjon le.

Szóval összességében nem rossz elképzelés az, hogy energetikai központ legyünk, csak mások is vannak a sakktáblán, akik a saját gesztenyéjüket sütögetik.

Fociban - mármint a jó játékban - pedig szintén sok pénz van, ez sem lenne rossz ötlet...

#715521 walex Előzmény: #715515

Gőzerővel építik le az adósságot a fiúk, látszik a számokon. Helyette emelnek egy rakás adót,hogy ne kelljen megszorítani a szent teheneken, túlélésre és időhúzásra játszanak.

Déli Áramlat lefújva, Paks 2 meg nagy siker lesz az államadósság elleni harcban is, akárcsak a magyar foci, a néhány száz nézőnek készült több ezres, tízezres stadionok.

A KISZ titkár nyomot akar maga után hagyni.

Sokkal olcsóbb lenne az országnak, ha egy építkezésen bele tenyerelne a friss betonba. :))

#715515 prospero Előzmény: #715481

Te pedig azt hiszed, hogy a Jobbik képes és vagy hajlandó lenne 3 millió nagyjából egységes szavazóbázis ellen menni a bukást kockáztatva?

2040-50-ig a nyugdíjkassza plusszos lesz, utána kezd el hiányt termelni - van 25-35 év, hogy a termelékenység és a fizetések úgy emelkedjenek, hogy jó nyugdíjat kapjanak a nyugdíjasok. Jelenleg EU-s átlag 65%-án állunk termelékenységben, tehát elvileg csak az EU átlagot kell elérnünk ahhoz, hogy jó rendes nyugdíj legyen... de addig néhány házi feladatot még el kell végezni, pl. adósság leépítése, szigorú gazdálkodás államháztartásban (3% alatti hiányra gondolok), aranytojást tojó tyúkok megépítése: Déli Áramlat és PAKS 2 és a foci stb.

#715490 Papus_stock Előzmény: #715481

Írhatsz nyugodtan 50-est is, itt is van olyan :)

A számtalan dolog közül csak egy párat:

Adót fizetek járulék helyett (szochó) amiért nem keletkezik semmilyen jogom.

A korhatárom 65 év, a ledolgozott éveim száma 47 lesz (remélem).

A várható élettartamom állítólag 71 év (budapesti férfi) de van aki szerint kevesebb.

Számítások szerint 3-4 ledolgozott év egy nyugdíjas év fedezete. 47 osztva 4-el - mert nagyvonalú vagyok - akkor 12 nyugdíjas év lenne a várható 6 helyett, ami csak a FELE !

Az államilag garantált nyugdíj csak parasztvakítás. Annyi garantált (?) , hogy kapsz valamit de sem a helyettesítési ráta, sem egyéb más nem garantált.

Én is garantálom bárkinek, hogy fog kapni valamennyi pénzt, valamennyi ideig csak most fizessen nekem a bruttó bére után 10+27%-ot.

P.

#715481 walex Előzmény: #715454

Te tényleg azt hiszed,hogy a mai 20-as, 30-as, 40-es korosztály kapni fog bármit is?!

Addigra bőven összeomlik a nyugdíjrendszer, köszönhetően annak,hogy mind a vörös, mind a narancsos komik részben felélték a jövőt, másrészt nem mernek hozzányúlni a szent tehénként kezelt nyugdíjasokhoz.

Egyre kevesebb a befizető, egyre több a nyugdíjas, de Varga KISZ titkár szerint minden a legnagyobb rendben, semmi probléma a nyugdíjrendszerrel.

#715477 Grizzly Géza Előzmény: #715454

De kapnak. 2010 óta nekünk is 100 % ny. jogosultságunk keletkezik! Megelőző időszakban 0,75- ös szorzóval számítódik. Amit írsz, az demagóg, habár a varga azt hazudta ( a Parlamentben!!!), hogy nem lesz nyugdíjunk. Tud valamit? Ennyire gáz a helyzet? ;)

#715454 prospero Előzmény: #715393

Gondolom cserébe nem kapnak államilag garantált nyugdíjat sem, szemben a magyarral. Sok szerencsét nekik hozzá.