Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Francia választás-Jobbik

#784535 Csusza Előzmény: #784532

Jó lenne ez így, ahogy írod, de ez túl szép lenne, mostani helyzetben én el sem tudom képzelni. Nálunk ha valaki megerősödik, akkor -közvetlenül vagy közvetve- azonnal a gyengébb elpusztításába kezd, így meg nem tudnak megmaradni a kisebbek.

"Kinézek a fejemből" és …

#784534 Csusza Előzmény: #784512

"Kinézek a fejemből" és mindig azt látom, hogy Vona fóbiád van. Ez sajnos meggátol abban, hogy tisztán lásd a dolgokat. Kár, mert sok mindent jól látsz, de a jobbikkal kapcsolatos véleményeidet a fóbiád eltorzítja.

Én se vagyok pártfüggő.

Mindketten Magyarországnak és a világnak szurkolunk, ebben teljesen egyezünk. ;-)

Francia választás-Jobbik

#784532 Ibiza

Azt gondolom: Jobbik lehetséges útja a mostani francia választás tapasztalata lehetne.. egy magasabb szintű politikai kultúrával, retorikával.. egy konstruktív hozzáállással könnyen mehetnének 20% közelébe.. de ehhez ész kellene.. konzekvens viselkedés.. valódi nemzeti érzület..

A szavazóik nagy része a rendpártiságra szavazók.. akik naponta a bőrükön érzik a rendőrség passzivitását a kisebbségi "kisértékű" bűncselekményeket.(amit patkányarcú pintér szabálysértésre minősített) Azok akik erősebb nemzeti érzületet érdekképviseletet támogatnak.

Sajna nálunk nem alakult ki egy európai politikai paletta.. ahol a valódi baloldaltól a szélsőjobbig.. minden érzület vagy gondolatvilág képviseltetné magát.. azt gondolom 6-8 párt valódi párt lefedhetné ezt az igényt.lehetnének tematikus pártok.. pl zöld pártok.. és persze minden párt Magyarország érdekében dolgozna.. és nem valami idegen érdekeket képviselne..a kollaboránsokat ..idegenszívűeket.a politikai hulladékokat már rég ki kellett volna vetnie magából a közéletnek...

Vegyítik a posztkádári é…

#784514 banyaiz Előzmény: #784508

Vegyítik a posztkádári életérzést az un polgári értékekkel ahogy ők azt elképzelik. :) Jól mutatja a politikájuk milyen zűrzavar van a magyar társadalomban.

Ezzel a történelmi múlttal valahogy így néz ki egy jobbközép vonal. Egy Usában a demokratáknak a balos szárnya se biztos , hogy elereszt olyan szövegeket amiket Orbán szokott néha. Aztán néha a szélsőjobb is megsüvegelné.

Ilyen kaotikus itt a helyzet. Ez ma Mo-n a centrális erőtér. :) Kicsit kusza a helyzet ezért is hegyezik ki a politizálást vsz az ilyen általános gyűjtő témákra, mint a gonosz kampányok az megérinti a néplelket nagy biztonsággal, bonyolultabb témákat jobb kerülni. :)

csak érdekes, és mulatsá…

#784513 Ibiza

csak érdekes, és mulatságos..mindenki a másikra mondja mekkora birka..65ös IQ választói rétegek..mindenki helikopter..de simán betagozódik valami barikád mögé...simán hatnak rá a tök simaeszű sablonok...mint a szerelmes macskák..a saját pártjukban minden szép..meseszerű..a másik oldalon csak a rossz és a mocsok.. tanulságos...és egyben mulatságos.

ha kinéznél a fejedből a…

#784512 Ibiza Előzmény: #784509

ha kinéznél a fejedből akkor látnád..én nem vagyok pártfüggő.. nekem csak rossz..és kevésbé rossz párt van..elég szomorú..Én Magyarországnak szurkolok,..és a világnak.

mellesleg én ezt korábban mondtam mint a fidesz..

"egy oldalra került a li…

#784509 Csusza Előzmény: #784487

"egy oldalra került a libsiballal..megkülönböztethetetlen..beállt a mocsokgyárba...a békétlenek közé"

Látom a te fejedet is teletömte a fityesz média ezzel a hülyeséggel. :-)

sztem abban tévedsz a fi…

#784508 Ibiza Előzmény: #784506

sztem abban tévedsz a fidesz nem jobboldali párt...tehát nem lehet a jobbik útjában.

Fidesz középpárt.. néppárt.. balról előzte mszp-t.. nemzeti érdekekről beszél.. de nem nacionalista párt..

új társadalmi igények vannak..igy új pártformákra is.. történelmi lehetőség a jobbiknak de identitászavarukban olyan célra ugranak ahol nekik nincs szavazó.. nem nagyon értem..volner értelmesebb mint vona..de most duzzog és bosszút forral.. ezzel likvidálta magát..fidesz jót röhög rajta..

Lmp tózse..eldobta az ászt.. csak a tökfilkók maradtak a pakliban..

Jobbiknak a hatalomhoz a…

#784506 banyaiz Előzmény: #784500

Jobbiknak a hatalomhoz az út első körben jobboldalon vezető erővé kellene válnia.

Ehhez meg kellene szólítaniuk a jobbközépen állókat is.

Csak ehhez a Fidesz útban van.

Ahhoz kormányozhassanak el kellene adniuk magukat komoly emberként akire egy országot rá lehet bízni. Mondjuk ez vsz nekik alapjáraton túl nagy kihívás. Viszont látva pl a közelmúlt választásait a világban, hát mit is mondjak ennyi erővel ennek a jobbiknak is sikerülhet eladnia magát mint komoly ember. :)

Tehát elméletileg bármennyire is tiltakoznának a lehetőség ellen az agysejtjeim lehetségesnek kell nyilvánítsam. De a komoly emberként megjelenés mellett még politikában kell verni a kedves vezetőt. Aki azért elég jártas a néplélek rejtelmeiben. :) Szóval 2 nagy kihívás áll a jobbik előtt .

Nekik vsz az esélyük ha egy nagy gazdasági válság jönne, vagy a fidesz nagyon elrontaná a gazdaságpolitikát. Ezt a lepattanó labdát olyan állapotban várnák, hogy vezető erő lehessenek. Csak ez éppen , hogy nem érdeke a fidesznek , hogy ők ezt ilyen állapotban várhassák , lecsorgó labdákat.

Most van itt nekik a lehetőség a leszámolásra ezzel a néppártosodás közel 2018 amire jó költségvetéssel fordulunk rá. Ideális pillanat helyre rakni a jobbikot.

ne légy szimpla. Sztem f…

#784500 Ibiza Előzmény: #784494

ne légy szimpla. Sztem fidesznek kellene egy nem libsikommunista erős párt..aki kormányképes..esetleg koalicióképes.. mszpt és forgácsait nem szeretnék (szerintem senki sem) kormányon látni.

Vona személyes butasága oda pozicionálni a cukijobbikot ahol a fidesz van.. ráadásul feloldhatatlan ellentéteket..ellenségeket gyártani...plusz a kommunikációval beleolvadni az állitólagos ősellenség baloldalba..nekem továbbra is az jön le a jobbik túlerősödött brahipárt..akik most akarnak összakalapálni valamiféle jövőképet. EU-ban most pont a jobboldali mérsékelt nacionalista pártok a menők.. erre a hullámra kellett volna felülni..de még ez sem megy..

Amúgy nekem olyan mintha a mostani pártok nem akarnának kormányozni.. LMP és a jobbik is vágja maga alatt a fát.. a baloldal látszólag esélytelen..

A másik megérzésem a fidesz nem készül a következő kormányzásra..sok végzetes dolgot látok.. B verzió..sok mostani kormánytag tudja..a fidesz kormány 4.0-ban nincs helyük..

Igen, az is egy szemp…

#784495 banyaiz Előzmény: #784453

Igen, az is egy szempont kell legyen elégedetlenek egy részének a szavazatait összegyűjti. Akik így nem szavaznak másra.

Létezzenek de ne sok vizet zavarjanak.

Az is biztos jobbik ha valakivel kormánykoalíció egyszer az a fidesz lehet a jelenlegi nagy pártok közül. Ilyen szempontból jó ha léteznek. Csak ne ugribugrizzanak itt , és akarjanak a nagyok játékába komolyan beleszólni , hogy néppárt és majd kormányt alakítunk stb. :)

Egy olyan állapotban kell tartani őket, hogy ne keltsék kormányzóképes párt benyomását (mondjuk erről saját maguk is gondoskodnak, szerintem, hogy ne keltsenek ilyen benyomást függetlenül a támogatottságuktól:) Ha pedig ez nem sikerül akkor jobb ha nincsenek is.

Fidesz stratégia nagyjából ez a jobbikkal . Még az is egy jó verzió lenne átalakítani egy fegyverhordozóvá, ha nem is annyira nyilvánvalóan mint kdnp-t ami csak nevében létezik. Egy ilyen hűbéresi viszonyba tenni őket. Az jobb mintha teljesen szétesnek.

Ne legyen kormányzóképes…

#784494 banyaiz Előzmény: #784443

Ne legyen kormányzóképes méretű, támogatottságú párt . De olyan szempontból nem árt ha egy gyalogként a táblán van, ha szoros a helyzet esetleg velük lehet kormányt alakítani.

De semmiképpen ne legyen egy önállóan kormányozásra esélyes jobboldali párt, annál még az is sokkal jobb ha egyáltalán nem is léteznek. :)

szerintem meg a jobbik ö…

#784487 Ibiza Előzmény: #784453

szerintem meg a jobbik öngyilkossága.. fidesz viszi a néppárti szavazókat.. vona nem tudja ezeket elszivni.. viszont elvesziti a nemzeti érzületű szavazóit.. főleg mivel egy oldalra került a libsiballal..megkülönböztethetetlen..beállt a mocsokgyárba...a békétlenek közé..az emberek pont ezt útálják.

De olvassa Ibizát..mert olvastam valahol....beadják minden hónapban a javaslataikat..és előadják a programjuk egy-egy részletét.

...és elhallgatott a Cla…

#784480 walex

...és elhallgatott a Class FM.

A folytatásra felkészül igen jó eséllyel az egyik narancskomi stróman (pl. a gázszerelő, Tóni szomszéd, Habi, kaszinóhód).

Igen, de csak akkor, ha …

#784454 Csusza Előzmény: #784443

Igen, de csak akkor, ha sikerül erőtlenné és jellegtelenné, tehát kezelhetővé, biztosan irányíthatóvá tenni. Mint kdnp.

Vagy ez, amit írsz, vagy…

#784453 Csusza Előzmény: #784442

Vagy ez, amit írsz, vagy lufipárttá gyengíteni, olyanná, mint a KDNP lett. Talán ez utóbbi tetszene fidesznek jobban.

Jobbik szavazók között sok olyan szavazó is van -lásd mondjuk Ózd-, akik nem a fideszhez, hanem inkább balra húzódnának, ha széthullana a jobbik. Ezt fideszék is tudják.

Fidesz kotta nagyjából ú…

#784442 banyaiz Előzmény: #784441

Fidesz kotta nagyjából úgy néz ki ha most 18-ban a Jobbik nem ér el jobb eredményt mint 14-ben akkor megindul a párton belül a balhé keményen.

Vona esetleg megbukik elszabadulnak ott mindenféle irányzatok aztán máris kész . Erre ráerősíteni kívülről.

Néppártba átmenetel helyett a szétesésbe átmenetel. :)

Ez lenne a fidesz álomforgatókönyv jobbik kapcsán.